plastic Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω φτιάξει ένα bucket στο Google Cloud Platform που σκοπό έχει να προσφέρει αντικείμενα για χρήση από ένα javascript αρχείο μιας σελίδας. Ο φάκελος είναι π.χ. ο checkpoint και μέσα έχει 4 αρχεία που πρέπει να κατεβούν όλα. Το http link που επικοινωνεί με το bucket στοχεύει στον checkpoint, δηλ. είναι της μορφής : ('https://storage.googleapis.com/... .../checkpoint'); Τα 2 αρχεία από τα 4 εκεί μέσα δεν έχουν κάποια κατάληξη/τύπο και φαίνεται να κατεβαίνουν γιατί όταν τα προσεγγίζω ένα-ένα από τον browser μου βγάζει παράθυρο για αποθήκευση. Τα άλλα 2 όμως έχουν κατάληξη .json και δεν πρέπει να κατεβαίνουν γιατί όταν δίνω π.χ. ... /checkpoint/config.json o browser μου προβάλει το .json αντί να βγάζει παράθυρο αποθήκευσης. Σκέφτηκα πως είναι θέμα metadata των αρχείων και δοκίμασα να το πειράξω με edit metadata μέσα από το GCP, έβαλα πχ. στο πεδίο content-disposition το value "attachment" αλλά δεν άλλαξε κάτι. Είναι όντως θέμα metadata κι αν ναι τι να πειράξω εκεί ; Να σημειώσω πώς δοκιμάζω τη σελίδα στο codepen και ούτε εκεί κατεβαίνουν τα .json αρχεία, λογικά λοιπόν δεν είναι θέμα του browser, κι επίσης όταν τα βάζω τοπικά μέσω XAMPP φορτώνουν κανονικά. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από plastic
plastic Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Απάντηση : ΟΚ όντας αρχάριος σε αυτά, μου πήρε κάμποσο αλλά το βρήκα -> Δεν ήταν θέμα αν θα το κατεβάσει ή θα το προβάλει ο browser αλλά θέμα με τo CORS policy : Το request στο GCP γινόταν ουσιαστικά από μια βιβλιοθήκη της javascript που φόρτωνε από CDN. Έτσι ο browser έκοβε αυτόματα το response λόγω CORS. Οι πιο εύκολες λύσεις που βρήκα είναι είτε η εγκατάσταση ενός CORS plugin για τον Chrome, είτε το link να φεύγει μέσα από proxyserver που κάνει αυτή τη δουλειά. (προς το παρόν με καλύπτουν γιατί απλά ήθελα να μοιραστώ το web app μου με το codepen) Δοκίμασα οδηγίες για κάτι πιο μόνιμο, δηλ. να πειράξεις το Access-Control-Allow-Origin header, αλλά δεν το κατάφερα. Αν πάντως κάποιος κατέχει την διαδικασία για αυτό ας την πεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα