Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζετε αν ο έλεγχος διαθεσιμότητας που έχουν στο site τους οι πάροχοι είναι αξιόπιστος; Σύμφωνα με τον έλεγχο διαθεσιμότητας, η NOVA και η VODAFONE προσφέρουν μόνο ADSL στην περιοχή μου ενώ στo site του OTE μου βγάζει διαθέσιμο VDSL50. 

Πως γίνεται η αλλαγή παρόχου; Είναι ομαλή διαδικασία ή θα μείνω δίχως ίντερνετ για μέρες; Θα υπάρξει πρόστιμο εαν κάνω διακοπή δίχως να λήξει πρώτα η τρέχουσα σύμβασή μου με την NOVA;

Δημοσ.

Προσωπικά δεν τον θεωρώ αξιόπιστο. Φαντάσου όταν έκανα έλεγχο στην nova μου έβγαζε 50άρα διαθέσιμη ενώ ήμουν στον ΟΤΕ και όταν έκανα έλεγχο με του πατέρα μου το τηλέφωνο ο οποίος μένει στον πρώτο όροφο στην ίδια οικοδομή και είναι ήδη στη nova, έβγαζε ότι δεν είναι διαθέσιμη η 50άρα. Και στο τηλέφωνο που μίλησα ήταν σίγουροι ότι μπορούν να δώσουν. Βέβαια όταν τους έλεγα να μου το επιβεβαιώσουν γραπτώς και σε περίπτωση που δεν μπορούσαν να μου το προσφέρουν να με αποζημιώσουν για την ταλαιπωρία, εκεί κάναν την πάπια. 
Αλλαγή κάνεις είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ίντερνετ είτε σε κατάστημα του παρόχου που θες να πας. Συνήθως μένεις κάποιες ώρες, εκτός αν κάτι πάει στραβά. Πρόστιμο από ότι ξέρω υπάρχει σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης. Αναφέρεται και στο συμβόλαιο και είναι αναλόγως τους μήνες που απομένουν.  

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Αϊνστάιν Ρόζεν είπε

Κατάλαβα... Πρέπει να βάλω πρώτα για να δω ΑΝ θα πιάσει. Κανονικότατος τζόγος δηλαδή;

Δεν ξέρω αν έφταιγε που ήμουν ήδη στον ΟΤΕ, αλλά όταν πήρα τηλέφωνο στο 13888 για να μου πουν κι αυτοί αν μπορώ να αναβαθμίσω, με ενημέρωσαν ότι μπορώ και μάλιστα μου υποσχέθηκε ταχύτητες από 30-45. Οπότε έκανα την αναβάθμιση και κλειδώνω στα 41 συνήθως και αυτό επειδή πρέπει να παίρνω από το Α/Κ. Η πλάκα ήταν ότι πριν ενημερωθώ από το τηλέφωνο είχα ρωτήσει στο κεντρικό τους κατάστημα που έχουν εδώ που μένω και μου είπαν οι τεχνικοί ότι δεν μπορώ να πάρω 50άρα. Οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται.

Δημοσ.
Στις 12/2/2020 στις 8:53 ΜΜ, Αϊνστάιν Ρόζεν είπε

Γνωρίζετε αν ο έλεγχος διαθεσιμότητας που έχουν στο site τους οι πάροχοι είναι αξιόπιστος; Σύμφωνα με τον έλεγχο διαθεσιμότητας, η NOVA και η VODAFONE προσφέρουν μόνο ADSL στην περιοχή μου ενώ στo site του OTE μου βγάζει διαθέσιμο VDSL50. 

Πως γίνεται η αλλαγή παρόχου; Είναι ομαλή διαδικασία ή θα μείνω δίχως ίντερνετ για μέρες; Θα υπάρξει πρόστιμο εαν κάνω διακοπή δίχως να λήξει πρώτα η τρέχουσα σύμβασή μου με την NOVA;

Υπάρχουν 2-3 τρόποι να ελέγξουν από Nova αν υπάρχει διαθεσιμότητα.

Πάρτους τηλ και πες τους να δουν αν υπάρχει καμπίνα κοντά στο σπίτι σου απ τις μετρικές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, HateMe είπε

Υπάρχουν 2-3 τρόποι να ελέγξουν από Nova αν υπάρχει διαθεσιμότητα.

Πάρτους τηλ και πες τους να δουν αν υπάρχει καμπίνα κοντά στο σπίτι σου απ τις μετρικές.

Μίλησα με 2 τεχνικούς και με διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει VDSL στην περιοχή μου άλλα μόνο από την COSMOTE οπότε προχώρησα αμέσως σε φορητότητα. Η αίτηση έγινε την Πέμπτη και χθές έγινε η μετάβαση στον ΟΤΕ. 'Εβαλα και το Router(Speedport PLUS) και συνδέθηκα αμέσως. Στατιστικά γραμής δεν εμφανίζει το Router ή μάλλον εγώ δεν μπορώ να τα βρώ με τίποτα. Στο Speedtest πιάνω 19Mbit Down και 2Mbit Up. Με πληροφόρησαν ότι κάτω από 22Mbit Down δεν θεωρείται VDSL και με αποζημιώνουν. Θα περιμένω λίγες μέρες πριν αρχίσω να δηλώνω βλάβες. Θεωρώ ότι δεν έχει γίνει ακόμα η αναβάθμιση σε VDSL αν και το 2Mbit Upload με μπερδεύει λίγο. Ίδωμεν...

Επεξ/σία από Αϊνστάιν Ρόζεν
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Αϊνστάιν Ρόζεν είπε

Μίλησα με 2 τεχνικούς και με διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει VDSL στην περιοχή μου άλλα μόνο από την COSMOTE οπότε προχώρησα αμέσως σε φορητότητα. Η αίτηση έγινε την Πέμπτη και χθές έγινε η μετάβαση στον ΟΤΕ. 'Εβαλα και το Router(Speedport PLUS) και συνδέθηκα αμέσως. Στατιστικά γραμής δεν εμφανίζει το Router ή μάλλον εγώ δεν μπορώ να τα βρώ με τίποτα. Στο Speedtest πιάνω 19Mbit Down και 2Mbit Up. Με πληροφόρησαν ότι κάτω από 22Mbit Down δεν θεωρείται VDSL και με αποζημιώνουν. Θα περιμένω λίγες μέρες πριν αρχίσω να δηλώνω βλάβες. Θεωρώ ότι δεν έχει γίνει ακόμα η αναβάθμιση σε VDSL αν και το 2Mbit Upload με μπερδεύει λίγο. Ίδωμεν...

Εφοσον ειναι 2 mbit up σημαινει πως εισαι σε vdsl απλά δεν προκειται να παρεις ποτε την maximum ταχυτητα. Αν ησουν ακομα σε adsl θα ηταν 1 mbit

Επίσης το ρουτερ ειναι στην κεντρική πρίζα;

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Αϊνστάιν Ρόζεν είπε

Δες την εσωτερική σου καλωδίωση.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, afm είπε

Έλεγξε την εσωτερική σου καλωδίωση με βάση το παρακάτω:

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Παίρνεις τηλέφωνο παροχο και ζητάς τεχνικό να κάνει μέτρηση στο κουτί της πολυκατοικίας σου. Εκεί θα φανεί (σχεδόν πάντα) ότι είναι θέμα εσωτερικής καλωδίωσης και θα ακολουθήσεις το λινκ που έκανα reply από πάνω συν κάποιες οδηγίες από το φόρουμ για το πως να το κάνεις αν δεν μπορείς μόνος.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Ποσα θελει ο οτε για το 50ρι και τι προγραμμα ;

Παίρνεις να ρωτήσεις για προσφορά. Συνήθως είναι στα 35€ με σταθερό απεριόριστα και προς κινητά κάποια λεπτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...