Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ειμαι Full Stack Web Developer στην  JavaScript και φτιάχνω και λογότυπα, wireframes στο Adobe Illustrator/Photoshop/XD.

Ως στιγμής έκανα την δουλειά με δύο οθόνες:

- Dell U2412M 1920x1200

- Philips 22' 1920x1080

και έχω μείνει ως στιγμής πληρώς ευχαριστημένος για την ασταμάτητη χρήση που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά είναι καιρός να αλλάξω και να πάρω κάποια που θα αποδίδει καλύτερα στην δουλειά μου και ψάχνω να βρω μία οθόνη που να έχει μέγιστη παραγωγικότητα για την χρήση που κάνω.

Το Dual Screen με εχει βολεψει άπειρα, για τον λόγο ότι έχω συνολική οριζόντια επιφάνεια 1920 x 2 = 3840 και ήταν ότι πρέπει για Multitasking, στην μία οθόνη να προγραμματίζω και στην άλλη να βλέπω τα αποτελέσματα.

Επίσης δεν έχω δει/κατάλαβει διάφορα στις 4k Οθόνες για το λόγω πως και αυτές έχουν Aspect Ratio 16:9 που σήμαινει πως φαίνονται τα ίδια πράγματα αλλά πολύ πιο μικρά που ενδεχομένως σε μερικά πράγματα να σε αναγκάζει να ζουμαρεις.

Έχω δει όμως τεράστια μαγεία στις Ultra Wide, εκεί αλλάζει παρά πολύ όλη η κατάσταση.

Budget: έως 1300€ (δίνω και λίγα παραπάνω αν αξίζει)

Χρήση: Web Development, Graphic Design, Video Editing

Inches: 34+, Curved και Ultra Wide

Panel: IPS ή AMOLED ή αντίστοιχη με HDR για μέγιστη απόδοση χρωμάτων. Παρακαλώ όχι VA/TN panels γιατί ξεθωριάζουν τα χρώματα ανάλογα την γωνία θέασης, εκτός αν είναι τόσο καλή η οθόνη που δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο

Κάρτα Γραφικών: Nvidia GTX 1660 Ti 6GB

Ως στιγμής έχω βρει τις δύο συγκεκριμένες:

https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/lg-34gk950f-vs-dell-u3818dw/894/697?usage=3623&threshold=0.1

Η LG δεν είναι flicker free αν η φωτεινότητα είναι κάτω από 100% (μειώνεται το productivity)

Επίσης η ανάλυση της είναι 3440x1440

Η Dell είναι πάρα πολύ καλή για την παραγωγικότητα αλλά δεν είναι HDR.

Επίσης υπάρχουν και αντίστοιχες στην ανάλυση 5k όπως

https://www.skroutz.gr/s/13763383/LG-34WK95U.html

Αλλά δεν ξέρω πως φαίνονται τα πράγματα σε τέτοιες αναλύσεις, φαίνονται ψείρες; Τραβηγμένα και παραμορφωμένα;

Αυτά.

Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία

Πάντα είχα 2 οθόνες (καμιά φορά και 3 αλλά είναι overkill).

Είχα σπίτι μια 27άρα 2Κ και μια 24άρα Full HD

Στο σπίτι άλλαξα τις 2 οθόνες με μια 42 ίντσες (Ναι… 42) με 4Κ ανάλυση (σε αυτές τις ίντσες το PPI είναι ιδανικό).

Στο γραφείο έχω 2χ 27άρες 2Κ ανάλυσης (ιδανικό PPI).

Μετά από μήνες δουλειάς νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι αυτή που έχω στο γραφείο με τις 2 27άρες με 2Κ ανάλυση η κάθε μια.

Η 42άρα είναι πραγματικά εντυπωσιακή, τεράστιο workspace όμως καταλήγω να χρησιμοποιώ μόνο την μισή επιφάνεια της αφού το ύψος της δυσκολεύει κάπως την κατάσταση (βολεύει όμως σε Photoshop και Video Editing).

Την λύση με κάποια Wide δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα, όμως φαντάζομαι η εμπειρία δεν θα διαφέρει και πάρα πολύ με την «μισή» 42άρα.

Το πλεονέκτημα που έχεις με τις 2 ξεχωριστές είναι ότι μπορείς εύκολα και γρήγορα να βάλεις full screen ένα παράθυρο χωρίς να το μπερδεύεις με άλλα, π.χ. Dev Tools, Youtube Video κτλ. Και γενικά να βάζεις παράθυρα στην δεύτερη που δεν τα πλακώνεις από άλλα παράθυρα. Η ευκολία αυτή μου λείπει στην 42άρα και είναι σαν δυνατότητα τελικά πιο σημαντική από ότι αρχικά νόμιζα.

Δημοσ.

Ίσως το πρόγραμμα PowerToys  για Multitasking σε βοηθήσει για να παγιδεύεις τα παράθυρα σε Fancy Zones (αν χρησιμοποιείς Windows).

Είναι πολύ καλύτερο από την λειτουργία Snap των Windows, εννοείται φτιάχνεις και δικά σου Layouts.

Όσο για τις οθόνες, αν μου λείπει το Dual Monitor, θα το συνδυάσω με την Dell που έχω

0gT54E

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...