Matt12 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Καλημέρα!Σκέφτομαι εγώ και η κοπέλα μου να φύγουμε για δουλειά στην ιρλανδία(Δουβλίνο).Η κοπέλα μου έχει τελειώσει ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και έχει ειδικευτεί:1)στο clinical pilates,2)mulligan και έχει 2μιση χρονια εμπειρίας σε κέντρο αποκατάστασης.Εγώ εχω σπουδασει Γυμναστική ακαδημία -Βοηθός φυσικοθεραπευτή(έχω pilates και καποια αλλα σεμινάρια).Θα ήθελα την γνώμη σας γενικότερα για το τι παίζει εκεί και αν τα επαγγελματα μας ειναι καλά για εκεί...
mchrisober Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 αρκετα ακριβο το Δουβλινο φιλε μου. για τα του επαγγελματος θα σε βοηθησουν αλλοι.
vagos789 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Απο αυτα που γραφεις καταλαβαινω οτι εχετε πτυχια απο καποιο ιδιωτικο ΙΕΚ ή κατι αντιστοιχο; Δεν ειναι κατι που θα σας ανοιξει πορτες και ισως να μην μπορειτε καν να ασκησετε τα αναφερομενα επαγγελματα εκει
conkal Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, vagos789 είπε Απο αυτα που γραφεις καταλαβαινω οτι εχετε πτυχια απο καποιο ιδιωτικο ΙΕΚ ή κατι αντιστοιχο; Δεν ειναι κατι που θα σας ανοιξει πορτες και ισως να μην μπορειτε καν να ασκησετε τα αναφερομενα επαγγελματα εκει O φιλος γραφει "Εγώ εχω σπουδασει Γυμναστική ακαδημία " ειναι πανεπιστημιακη σχολη στην Δαφνη Αττικης
Dinos1973 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Ερεύνα αγοράς εργασίας κάνατε η στο άγνωστο με βαρκα την ελπίδα!
Matt12 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Είναι πανεπιστήμια(ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ-ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΑ)-Βοηθός φυσικοθεραπείας είναι ιεκ.Με βάρκα την ελπίδα όχι θέλω να το κάνω σωστά.Με κάποιο γραφείο εύρεσης εργασίας σκέφτομαι αν έχετε να προτείνετε κάποιο. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από Matt12
asmilon Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Γιατι Δουβλινο συγκεκριμενα, εχετε κατι που σας περιμενει εκει πχ σπιτι, γνωστους, εργασια ή απλα στην τυχη το διαλεξατε; Αν δεν εχετε κατι, σαφως και δε πρεπει να κανετε καμια κινηση μεχρι να εξασφαλισει τουλαχιστον ενας απο εσας καποια εργασια.
Matt12 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, asmilon είπε Γιατι Δουβλινο συγκεκριμενα, εχετε κατι που σας περιμενει εκει πχ σπιτι, γνωστους, εργασια ή απλα στην τυχη το διαλεξατε; Αν δεν εχετε κατι, σαφως και δε πρεπει να κανετε καμια κινηση μεχρι να εξασφαλισει τουλαχιστον ενας απο εσας καποια εργασια. Πουθενά δν έχουμε να μας περιμένει κατι έξω απλά λέμε να κάνουμε μια αρχή.Εννοείτε ότι δν θελω να πάω κάπου έτσι γι'αυτο απευθύνομαι εδώ για να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με εκεί..Πρώτο βήμα εννοείτε ότι είναι να βρούμε εργασία απο ελλαδα για εκεί και μετά όλα τα υπόλοιπα.
vagos789 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Ειναι καλο να μην πατε καπου οπου δεν εχετε απολυτως κανενα στοιχειο επαφης,βοηθεια κτλ χωρις αυτο να σημαινει οτι αν εχετε πχ ενα ξαδερφο εκει σωθηκατε και θα σας τα κανει ολα αυτος. Θα πρεπει να βρειτε τα πτυχια σας αν σας δινουν δικαιωματα εργασιας πχ για Ιρλανδια νομιζω ειναι εδω https://www.qqi.ie/
mchrisober Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 θεωρω δυσκολο να βρεις δουλεια σε αυτο το επαγγελμα απο Ελλαδα. Ειναι λιγο δικοπο μαχαιρι η κατασταση σου θα ελεγα. Βασικα πρεπει να αρχισεις να στελνεις εμαιλ, βιογραφικα και να δεις ανταποκριση. επειδη θα βαλεις διευθυνση Ελλαδα ισως φας αρκετα ακυρα. Με βαση την ανταποκριση που θα εχεις κανεις το επομενο βημα, δηλαδη εαν εχεις καποια συνετευξη ερχεσαι και την δινεις και περιμενεις. Αυτο ειναι το ιδανικος σεναριο. Το πιο ρεαλιστικο ειναι να φας ακυρα. Τοτε ρισκαρεις και ερχεσαι εδω για ενα μηνα και ψαχνεις για δουλεια. Με διευθυνση Δουβλινου και αμεσοτητα ειναι πιο πιθανον να βρεις. Βεβαια εχει και τα ρισκα αυτο. Αρχισε την ερευνα εργασιας και τσεκαρε ενοικεια για να παρεις μια ιδεα.
blackdeagle Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Μην πας έτσι στο πουθενά γιατι θα είναι πολύ δυσκολα, πάνω στην ειδικότητα σας δυσκολα θα βρειτε δουλειά.... Στα λέω εγώ που μένω μόνιμα Βρετανία εδώ και 7 μήνες...
Lasombra Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Βρείτε δουλειά και καλή διαμονή. Όντως είναι ζόρικα τα πράγματα. Αν όμως βρείτε, τότε γίνατε. Παίζει ναχει από τους υψηλότερους μισθούς. Πάντως ρίχτε μια ματιά κι εκτός Δουβλίνου, η επαρχία της Ιρλανδίας δε διαφέρει και πολύ από της Ελλάδας... Έχει χαμηλότερες αποδοχές αλλά οι ειδικότητές σας ίσως είναι περιζήτητες.
DrFreeman Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 On 13/02/2020 at 03:11, blackdeagle said: Μην πας έτσι στο πουθενά γιατι θα είναι πολύ δυσκολα, πάνω στην ειδικότητα σας δυσκολα θα βρειτε δουλειά.... Στα λέω εγώ που μένω μόνιμα Βρετανία εδώ και 7 μήνες... Σε τι ειδικότητα ψάχνεις/έψαχνες στη Βρετανία; Δυσκολεύτηκες; 1
Speculoos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Επειδή το είχα δει και σε άλλο νήμα, όποιοι ψάχνεστε για Ιρλανδία μην παραμυθιάζεστε από τον βασικό μισθό. Ναι, τα 1500€ για πλήρη απασχόληση φαντάζουν πάρα πολλά για κάποιον από την Ελλάδα, αν το πείτε όμως σε κάποιον που ζει στο Δουβλίνο θα σας κοιτάει με μισό μάτι όταν τα 1200€ θα τα έχει δώσει για νοίκι και θα του μένουν λιγότερο από 300€ για να περάσει τον μήνα σε μια χώρα με αρκετά ακριβό κόστος ζωής. Σίγουρα το Δουβλίνο σου δίνει την δυνατότητα να φύγεις πιο εύκολα εκτός Ιρλανδίας και να μη νοιώθεις αποκλεισμένος σε ένα νησί, αλλά ευκαιρίες για δουλειά υπάρχουν και σε άλλες περιοχές, το Cork, Galway, κι αλλού. Στα του επαγγέλματος, καταρχήν στην Ιρλανδία υπάρχει διαφορά μεταξύ των "physiotherapists" και των "physical therapists". Γενικά οι πρώτοι θεωρούνται πιο καταρτισμένοι, είναι οι μόνοι που μπορούν να δουλέψουν σε νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα και έχουν να κάνουν με σοβαρότερες καταστάσεις. Οι δεύτεροι δουλεύουν κυρίως ιδιωτικά, σε ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους κτλ. Oι physiotherapists έχουν μεγάλη ζήτηση κυρίως λόγω της ακρίβειας που διακρίνει το εθνικό σύστημα υγείας (HSE) καθώς η αποκατάσταση τραυματισμών βγαίνει πιο φτηνά για τον ασθενή. Υλικό για να ξεκινήσετε το διάβασμα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://coru.ie/health-and-social-care-professionals/education/approved-qualifications/physiotherapists/ Το CORU είναι το σώμα των διαφόρων επιστημών υγείας https://www.citizensinformation.ie/en/health/health_system/registration_of_health_and_social_care_professionals.html https://www.citizensinformation.ie/en/health/health_services/care_in_your_community/physiotherapy_services.html https://www.iscp.ie/ (είναι το Irish Society of Chartered Physiotherapists) https://www.iapt.ie/ (Irish association of Physical Therapists) 1
DevilAngel1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Γεια σας παιδιά θέλω μια γνωμη έχω περάσει στην σχολη μπυ ΤΕΙ πλέον ΑΕΙ είμαι 3 ο εξάμηνο δεν έχω πάει ποτέ λόγω ότι στο πρώτο ήμουν εξωτερικό για εργασία και 2-3 εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις λοιπόν.... σκέφτομαι να ξεκινήσω την σχολη από του χρόνου τον Σεπτέμβρη επειδή σκέφτομαι να πάω να δουλέψω εξωτερικό για να μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά την σχολη η απόφαση που πρέπει να πάρω είναι να κάνω πάγωμα αυτό το εξάμηνο η να το δηλώσω απλά με είπαν ότι από του χρόνου θα μπορώ να δηλώνω 45 ώρες αντί για 38 απλώς μετά μαζεύονται πολλά μαθήματα και είναι και το θέμα με το νέο νόμο που σκέφτονται να βάλουν όριο στα χρόνια φοίτησης τι έχετε να μου προτείνετε είμαι σε παρά πολύ δύσκολη θέση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα