Marlin9 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους. Ειμαι 28 ετών, μόλις ολοκλήρωσα με κόπο και παράλληλη δουλειά το μάστερ. Εχω σπουδάσει ηλεκτρονικός μηχανικός και εκπαιδευτικός με μάστερ στην νανοτεχνολογία. Δυστυχώς ως κοπέλα δεν κατάφερα να δουλέψω σε καμία εταιρία στο αντικείμενο μου. Πλέον άνεργη έχω ξεκινήσει αγγλικά εδώ και ένα χρόνο από το μηδέν (δεν είχα χρήματα για αγγλικά όταν ήμουν μικρή). Μπορώ να φύγω σε κάποια χώρα στην Ευρώπη για δουλειά έστω και όχι στο αντικείμενο μου μέχρι να τελειοποιήσω την γλώσσα? Τώρα είμαι pre lower level. Έχω μαζέψει αρκετά χρήματα για την μετανάστευση. Αν δεν ήταν τραγική η κατάσταση στην οποία ζω δεν θα έφευγα, και δεν λέω ότι θα πάω στην γη της επαγγελίας, να ζω αξιοπρεπώς θέλω πληρώνοντας σπίτι, σούπερ μάρκετ, και λογαριασμούς,τα αυτονόητα δηλαδή. Ευχαριστώ
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Αγγλικά μόνο για UK.Kαι ναι μπορείς να βρεις κάποια δουλειά απλά θα πρέπει να ξέρεις την γλώσσα όσο χρειάζεται για να συνεννοείσαι .Αλλά στο αντικείμενό σου φαντάζομαι ότι θα πρέπει να ξέρεις την ορολογία . Ισως και για καμιά Ολλανδία;Που με αγγλικά βρίσκεις δουλεια
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ολλανδια μπορεις μονο με αγγλικα. Δες linkedin για δουλειες στο αντικειμενο σου απ'ευθειας γιατι με τις προσωρινες δουλειες θα μπλεξεις και θα εισαι συνεχεια σε μια μεταβατικη περιοδο. Αν εχεις και κανενα 4κ-5κ στην ακρη για τη μετακομιση εισαι ετοιμη. Στειλε μου πμ ααααν θες πιο πολλες πληροφοριες. Υ. Γ. μην κανεις το λαθος και γραφτεις σε τίποτα γκρουπ "Έλληνες Ολλανδίας" και λοιπά, θα σε απογοητευσουν πληρως. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από Talepwros
archer100 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Αγγλικά μόνο για UK. Θα έλεγα ακριβως το αντιθετο. Αν δεν ξερεις καλα αγγλικα, καλυτερα να πας σε αλλες χωρες μη αγγλοφωνες, οπου ομως εχουν τα αγγλικα ως γλωσσα εργασιας (ολλανδια, σκανδιναβια, ελβετια, καποιες εταιριες στη γερμανια, κλπ) Ειναι χαωδης η διαφορα απο το να δουλευεις με αγγλους, που μιλανε αυθορμητα τη μητρικη τους γλωσσα και οπου δε θα καταλαβαινεις την τυφλα σου ακομα και αν εχεις proficiency, με το να δουλευεις με μη αγγλους που θα μιλανε τα αγγλικα οπως εσυ, δηλαδη αργα, καθαρα σκεπτομενοι γραμματικη και με σπαστη προφορα 5
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, archer100 είπε Θα έλεγα ακριβως το αντιθετο. Αν δεν ξερεις καλα αγγλικα, καλυτερα να πας σε αλλες χωρες μη αγγλοφωνες, οπου ομως εχουν τα αγγλικα ως γλωσσα εργασιας (ολλανδια, σκανδιναβια, ελβετια, καποιες εταιριες στη γερμανια, κλπ) Ειναι χαωδης η διαφορα απο το να δουλευεις με αγγλους, που μιλανε αυθορμητα τη μητρικη τους γλωσσα και οπου δε θα καταλαβαινεις την τυφλα σου ακομα και αν εχεις proficiency, με το να δουλευεις με μη αγγλους που θα μιλανε τα αγγλικα οπως εσυ, δηλαδη αργα, καθαρα σκεπτομενοι γραμματικη και με σπαστη προφορα Και θα πρέπει να εξασκείς δυο γλωσσες ;Αγγλικά και την τοπική;Πχ Ελβετία Γερμανικά Ιταλικά ή Γαλλικά;Γιατί δεν είναι μόνο για την εργασία αλλά και για την καθημερινότητα. Δεν ξέρω,είναι περίπλοκα τα πράγματα,ανάλογα που κινείσαι μάλλον.
archer100 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Και θα πρέπει να εξασκείς δυο γλωσσες ;Αγγλικά και την τοπική;Πχ Ελβετία Γερμανικά Ιταλικά ή Γαλλικά;Γιατί δεν είναι μόνο για την εργασία αλλά και για την καθημερινότητα. Δεν ξέρω,είναι περίπλοκα τα πράγματα,ανάλογα που κινείσαι μάλλον. Δε χρειάζεται καθόλου η τοπικη γλώσσα σε τετοιες χωρες, οι περισσότεροι ξερουν Αγγλικα, αλλα και να τυχει να μην ξερουν καποιοι, την βρισκεις την ακρη. Αλλο να μη μπορεις να συνεννοηθεις για ενα τοστ στο φαστφουνταδικο και αλλο για λεπτεπιλεπτα σημαντικα ζητηματα στη δουλεια σου, οταν δε μπορεις να καταλαβεις τι λενε ακριβως σε ενα meeting
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, archer100 είπε Δε χρειάζεται καθόλου η τοπικη γλώσσα σε τετοιες χωρες, οι περισσότεροι ξερουν Αγγλικα, αλλα και να τυχει να μην ξερουν καποιοι, την βρισκεις την ακρη. Αλλο να μη μπορεις να συνεννοηθεις για ενα τοστ στο φαστφουνταδικο και αλλο για λεπτεπιλεπτα σημαντικα ζητηματα στη δουλεια σου, οταν δε μπορεις να καταλαβεις τι λενε ακριβως σε ενα meeting ΜΑ αφού λεει ότι δεν ξέρει σχεδόν καθόλου Αγγλικά,πόσο μάλλον πάνω στο αντικείμενο της που φαντάζομαι θα πρέπει να χρησιμοποιεί κάποια ορολογία. 1
FilipposMD Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Marlin9 είπε Καλησπέρα σε όλους. Ειμαι 28 ετών, μόλις ολοκλήρωσα με κόπο και παράλληλη δουλειά το μάστερ. Εχω σπουδάσει ηλεκτρονικός μηχανικός και εκπαιδευτικός με μάστερ στην νανοτεχνολογία. Δυστυχώς ως κοπέλα δεν κατάφερα να δουλέψω σε καμία εταιρία στο αντικείμενο μου. Πλέον άνεργη έχω ξεκινήσει αγγλικά εδώ και ένα χρόνο από το μηδέν (δεν είχα χρήματα για αγγλικά όταν ήμουν μικρή). Μπορώ να φύγω σε κάποια χώρα στην Ευρώπη για δουλειά έστω και όχι στο αντικείμενο μου μέχρι να τελειοποιήσω την γλώσσα? Τώρα είμαι pre lower level. Έχω μαζέψει αρκετά χρήματα για την μετανάστευση. Αν δεν ήταν τραγική η κατάσταση στην οποία ζω δεν θα έφευγα, και δεν λέω ότι θα πάω στην γη της επαγγελίας, να ζω αξιοπρεπώς θέλω πληρώνοντας σπίτι, σούπερ μάρκετ, και λογαριασμούς,τα αυτονόητα δηλαδή. Ευχαριστώ Αν η κατάστασή σου είναι τέτοια που δεν μπορείς να περιμένεις να βελτιώσεις τα αγγλικά σου, μπορείς να δοκιμάσεις να πας au pair στην Αγγλία. Au pair σημαίνει ότι μένεις με μια οικογένεια, σου εξασφαλίζουν διατροφή και διαμονή και παίρνεις ένα χαρτζιλίκι, με υποχρέωση να ασχολείσαι με τα παιδιά μέχρι 20 (νομίζω) ώρες την εβδομάδα. Ξέρω πολλές οικογένειες που το κάνουν αυτό (μένω Αγγλία) και οι au pair είναι συνήθως ξένες κοπέλες που έρχονται για 6-12 μήνες στην Αγγλία για να εξασκήσουν τα αγγλικά τους. Υπάρχουν σχετικά site που γράφεσαι και φέρνουν σε επαφή au pair με οικογένειες. Πιθανώς να βρεις καμιά ελληνική οικογένεια που θα σε θέλει για να εξασκούνται τα παιδιά στα ελληνικά. Λεφτά δε θα βγάλεις, αλλά μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς κανά χρόνο και να βελτιώσεις κατακόρυφα τα αγγλικά σου ζώντας στη χώρα. Δεν κρίνω γιατί προφανώς έχεις τους λόγους σου, αλλά πώς τέλειωσες τέτοιες σχολές χωρίς να ξέρεις αγγλικά; Ειδικά στο μάστερ, φαντάζομαι δεν υπάρχουν όλα στα ελληνικά... Τέλος πάντων, ποτέ δεν είναι αργά.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, FilipposMD είπε Αν η κατάστασή σου είναι τέτοια που δεν μπορείς να περιμένεις να βελτιώσεις τα αγγλικά σου, μπορείς να δοκιμάσεις να πας au pair στην Αγγλία. Au pair σημαίνει ότι μένεις με μια οικογένεια, σου εξασφαλίζουν διατροφή και διαμονή και παίρνεις ένα χαρτζιλίκι, με υποχρέωση να ασχολείσαι με τα παιδιά μέχρι 20 (νομίζω) ώρες την εβδομάδα. Ξέρω πολλές οικογένειες που το κάνουν αυτό (μένω Αγγλία) και οι au pair είναι συνήθως ξένες κοπέλες που έρχονται για 6-12 μήνες στην Αγγλία για να εξασκήσουν τα αγγλικά τους. Υπάρχουν σχετικά site που γράφεσαι και φέρνουν σε επαφή au pair με οικογένειες. Πιθανώς να βρεις καμιά ελληνική οικογένεια που θα σε θέλει για να εξασκούνται τα παιδιά στα ελληνικά. Λεφτά δε θα βγάλεις, αλλά μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς κανά χρόνο και να βελτιώσεις κατακόρυφα τα αγγλικά σου ζώντας στη χώρα. Δεν κρίνω γιατί προφανώς έχεις τους λόγους σου, αλλά πώς τέλειωσες τέτοιες σχολές χωρίς να ξέρεις αγγλικά; Ειδικά στο μάστερ, φαντάζομαι δεν υπάρχουν όλα στα ελληνικά... Τέλος πάντων, ποτέ δεν είναι αργά. Αν μπορεί να συνεννοηθεί στα βασικα αγγλικά και αντέχει την κλεισούρα μπορεί να γίνει και live in carer.Kαλύτερα λεφτά απο νταντά αλλά πολύ πιο απαιτητική δουλειά,ψυχολογικά κυρίως.
archer100 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε ΜΑ αφού λεει ότι δεν ξέρει σχεδόν καθόλου Αγγλικά,πόσο μάλλον πάνω στο αντικείμενο της που φαντάζομαι θα πρέπει να χρησιμοποιεί κάποια ορολογία. Εννοειται οτι αν δε μπορει να σταθει στη δουλεια της με τα οποια αγγλικα ξερει, τοτε απλα δε μπορει να δουλεψει εκτος Ελλαδας στο αντικειμενο της ακομη. 1
FilipposMD Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Αν μπορεί να συνεννοηθεί στα βασικα αγγλικά και αντέχει την κλεισούρα μπορεί να γίνει και live in carer.Kαλύτερα λεφτά απο νταντά αλλά πολύ πιο απαιτητική δουλειά,ψυχολογικά κυρίως. Ναι, au pair το προτείνω αποκλειστικά ως προσωρινή δουλειά. Au pair δεν είναι nanny. Δουλεύεις λίγο και έρχεσαι με κάποιον σκοπό. Για χρήματα δεν προτείνω ούτε κατά διάνοια.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, FilipposMD είπε Ναι, au pair το προτείνω αποκλειστικά ως προσωρινή δουλειά. Au pair δεν είναι nanny. Δουλεύεις λίγο και έρχεσαι με κάποιον σκοπό. Για χρήματα δεν προτείνω ούτε κατά διάνοια. https://www.aupairworld.com/en/wiki/definition-au-pair Εχεις δίκιο ,άλλο νόμιζα ότι είναι .
mary Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 19 ώρες πριν, FilipposMD είπε [...] Δεν κρίνω γιατί προφανώς έχεις τους λόγους σου, αλλά πώς τέλειωσες τέτοιες σχολές χωρίς να ξέρεις αγγλικά; Ειδικά στο μάστερ, φαντάζομαι δεν υπάρχουν όλα στα ελληνικά... Τέλος πάντων, ποτέ δεν είναι αργά. Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ. Πως όταν διάβαζες για μάστερ δεν σου δημιούργησε πρόβλημα; δεν γίνεται όλη η βιβλιογραφία που βρήκες να είναι στα ελληνικά Δυστυχώς μπορεί να μην είναι δικοί της λόγοι, αλλά πχ επειδή το έχω συναντήσει, οι γονείς να μην ενδιαφέρονταν να μάθει το παιδί αγγλικά, οπότε μετά στα 15-20 είναι δύσκολο να ξεκινήσει ένας έφηβος με το μυαλό στις πανελλήνιες. Τέλος, συγνώμη που θα ακουστώ bitch αλλά pre lower επίπεδο σημαίνει ότι ξέρει 5 βασικές λέξεις και να τις βάζει σε πρόταση, δεν σημαίνει ότι ξες να κάνεις συζήτηση. 1
Glator Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Master στην νανοτεχνολογία χωρις αγγλικά? Αδιανόητο ακούγεται. 1 2
ManFromEarth Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Στις 11/2/2020 στις 8:38 ΜΜ, Marlin9 είπε Καλησπέρα σε όλους. Ειμαι 28 ετών, μόλις ολοκλήρωσα με κόπο και παράλληλη δουλειά το μάστερ. Εχω σπουδάσει ηλεκτρονικός μηχανικός και εκπαιδευτικός με μάστερ στην νανοτεχνολογία. Δυστυχώς ως κοπέλα δεν κατάφερα να δουλέψω σε καμία εταιρία στο αντικείμενο μου. Πλέον άνεργη έχω ξεκινήσει αγγλικά εδώ και ένα χρόνο από το μηδέν (δεν είχα χρήματα για αγγλικά όταν ήμουν μικρή). Μπορώ να φύγω σε κάποια χώρα στην Ευρώπη για δουλειά έστω και όχι στο αντικείμενο μου μέχρι να τελειοποιήσω την γλώσσα? Τώρα είμαι pre lower level. Έχω μαζέψει αρκετά χρήματα για την μετανάστευση. Αν δεν ήταν τραγική η κατάσταση στην οποία ζω δεν θα έφευγα, και δεν λέω ότι θα πάω στην γη της επαγγελίας, να ζω αξιοπρεπώς θέλω πληρώνοντας σπίτι, σούπερ μάρκετ, και λογαριασμούς,τα αυτονόητα δηλαδή. Ευχαριστώ Σορρυ αλλα αν νομιζεις οτι δεν βρηκες δουλεια επειδη εισαι κοπελα, πλανασαι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα