biliskov Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 18 λεπτά πριν, valkon είπε Έχουν ξεφτιλιστεί τα ενοίκια, δεν υπάρχουν αυτές οι τιμές. Τα έχουν παρά ξεφτιλίσει κιολας! Δεν τους νοιαζει τιποτα η αν ο κόσμος δεν εχει τα λεφτά! Πραγματικά εχω κανει και γυρα εχω ψάξει και στο ιντερνετ απο το καλοκαίρι κιολας αλλα τιποτα. Η θα ειναι εξωφρενικά ακριβό η θα ειναι χαλια και για αυτο που θα προσφέρει ακριβό! Καλημέρα!! 1
kage Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) δεν γινετε ενηλικος(πλην γνωστων εξαιρεσεων) να μην μπαινει μονος του στο taxis+ααδε και να παρακολουθει αν πληρωνει ο λογιστης του τα εξοδα σου...αρκετοι εχασαν δεκαδες χιλιαδες ετσι... ενας λεβητας αν ειναι καινουργιος εχει εγγυηση..δεν εχω ιδεα τι διαλο σωληνας αεριου ειναι αυτος που σπαει και ειστε και οι 2 στα @@ σας... Επιπλεον δεν θα θελα καν να δω τι εγκατασταση εκαναν ή τι βαλβιδες ασφαλειας εχει γιατι οπως ειπα ειστε και οι 2 στα @@ σας ή απλα χωρις ...ας το πουμε λογικη. Οι γυρω σας τι φταινε αν βρεθουν στα θυμαρακια? η λογικη θα ελεγε οταν κινδυνευες να εκλεινες ροη αεριου απο βανα και να καλουσες τεχνικο του λεβητα και οχι να περιμενεις τον ιδιοκτητη... ενω πληρωσες το 500ε για διαρροη αεριου παλι δεν φωναξες τεχνικο για την ασφαλεια σας αλλα και να μαθεις το προβλημα (γραπτως απο τον τεχνικο) αλλα ακομη σε καιει το +20ε και οχι αν καεις κανονικα.... αν καταλαβαμε καλα εισαι στο τελευταιο ετος(3ο) κ ζηταει αυξηση...πρωτα να μαθεις αν στο https://www.aade.gr/polites/akinita/misthotiria-akiniton εχετε 3ετια και τι παρατηρησεις εγραψε εκει... αν το χεις σαν κυρια κατοικια και στην εφορια και ααδε νομιζω δεν ισχυει αυτο που γραψε πιο πανω καποιος για λιγοτερο χρονο... περα απο το ααδε μισθωτηριο ,εχετε και ιδιωτικο συμφωνητικο/μισθωτηριο αυτο με τους ορους 2-3σελιδες με υπογραφες ?(δεν ειναι απαραιτητο). τι εννοω ,αν εχει γραψει εστω και στις παρατηρησεις του ααδε π.χ. αναπροσαρμογη 100ε ανα ετος,οι ζημιες βαραινουν ενοικιαστη τοτε ισχυει αυτο π εγραψε και αποδεχτηκες(και οχι βαση νομου π.χ. τιμαριθμου,βλαβες ιδιοκτητη) ποια ειναι τα γραφεια που λετε για γερμανια ...και εδω υπαρχουν στυλ πασυπε δηλ.καποιος δικηγορος πισω απο τα σιτε που ασχολειται με αυτα αλλα θελει 200 300+ευρω...Εφοσον τα ποσα που τσακωνονται ειναι μικρα κανεις δεν πηγαινει σε δικηγορους.. δεν θα θελει μεσω τραπεζας γιατι θα χρωσταει και θα του τα κατασχεσουν.. στειλε στα παιδια απο πανω που βρηκαν καλυτερα σπιτια να στα στειλουν ή ακομη καλυτερα να τα γραψουν εδω... Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από kage 1
biliskov Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, dancer είπε Μιας και είμαστε γείτονες έχω να σου προτείνω αλλαγή σπιτιού. Ένα σπίτι που ρημάζει και δεν είναι πρόθυμος ο ιδιοκτήτης να το επιδιορθώσει είναι θέμα. Σου μιλάω και ως μισθωτής και ως εκμισθωτης. Σπίτια υπάρχουν στη γύρω περιοχή και βγες από το σπίτι και περπατά να βρεις. Πολλοι δεν τα βάζουν στο ίντερνετ γτ τους πριζουνε. Επίσης το ινσομνια δεν είναι λυση αντιθέτως συμβουλεψου κάποιον εξειδικευμένο δικηγόρο σε τετοια θέματα η διάβασε το νόμο στην πομιδα. Καλημέρα φιλε μου. Δεν ειναι εύκολο εχω ψαχτεί παρά πολυ και με φίλους μεσίτες και με τα πόδια και με το ιντερνετ όπως λες. Δόξα το θεό χάρη στην δουλεια μου εχω αρκετές γνωριμίες σε διάφορους τομείς και όποιον μεσίτη Ρωτησα ολοι μου είπαν το ίδιο. Σπίτια δεν υπάρχουν και αν βρεις κατι αξιοπρεπές ώστε να μπορεις να μείνεις ειναι πανάκριβο. Λιγο νορμαλ να ειναι Βαράνε τις τιμές. Δεν το συζητώ για ανακαινισμένο η οτιδήποτε αλλο εκει νταξει ξεφεύγουμε απο το ηδη ξεφευγεν! Εδω στη περιοχή μας ξερεις πως ειναι. Εχω ψάξει και εχω δει οτι εχει και καλα σπίτια και καινούργια σε ωραίες πολυκατοικίες αλλα πουθενά το ενοικιάζεται. Οι μεσίτες τα σκίζουν και αυτα που σου λεω δεν τα εχω βγάλει απο το μυαλό μου αλλα μου τα εχει πει μεσίτης. Σκίζουν όπου δούνε ενοικιάζεται! Ειναι μια δύσκολη περίοδος Ειδικα στο να βρεις σπιτι να νοικιάσεις. Γιαυτο και προβληματίζομαι. Τωρα όμως θα καλέσω και θα μάθω! 2 λεπτά πριν, kage είπε δεν γινετε ενηλικος(πλην γνωστων εξαιρεσεων) να μην μπαινει μονος του στο taxis+ααδε και να παρακολουθει αν πληρωνει ο λογιστης του τα εξοδα σου...αρκετοι εχασαν δεκαδες χιλιαδες ετσι... ενας λεβητας αν ειναι καινουργιος εχει εγγυηση..δεν εχω ιδεα τι διαλο σωληνας αεριου ειναι αυτος που σπαει και ειστε και οι 2 στα @@ σας... Επιπλεον δεν θα θελα καν να δω τι εγκατασταση εκαναν ή τι βαλβιδες ασφαλειας εχει γιατι οπως ειπα ειστε και οι 2 στα @@ σας ή απλα χωρις ...ας το πουμε λογικη. Οι γυρω σας τι φταινε αν βρεθουν στα θυμαρακια? η λογικη θα ελεγε οταν κινδυνευες να εκλεινες ροη αεριου απο βανα και να καλουσες τεχνικο του λεβητα και οχι να περιμενεις τον ιδιοκτητη... ενω πληρωσες το 500ε για διαρροη αεριου παλι δεν φωναξες τεχνικο για την ασφαλεια σας αλλα και να μαθεις το προβλημα (γραπτως απο τον τεχνικο) αλλα ακομη σε καιει το +20ε και οχι αν καεις κανονικα.... αν καταλαβαμε καλα εισαι στο τελευταιο ετος(3ο) κ ζηταει αυξηση...πρωτα να μαθεις αν στο https://www.aade.gr/polites/akinita/misthotiria-akiniton εχετε 3ετια και τι παρατηρησεις εγραψε εκει... περα απο το ααδε μισθωτηριο ,εχετε και ιδιωτικο συμφωνητικο/μισθωτηριο αυτο με τους ορους 2-3σελιδες με υπογραφες ? τι εννοω αν εχει γραψει εστω και στις παρατηρησεις του ααδε αναπροσαρμογη 100ε ανα ετος ισχυει αυτο π εγραψε και αποδεχτηκες(και οχι βαση τιμαριθμου) ποια ειναι τα γραφεια που λετε για γερμανια ...και εδω υπαρχουν στυλ πασυπε δηλ.καποιος δικηγορος πισω απο τα σιτε που ασχολειται με αυτα αλλα θελει 200 300+ευρω... Η διαρροή εγινε στους σωλήνες που τροφοδοτούν τα σώματα με νερό!! Δεν εγινε διαρροή στο αέριο. Έσπασαν οι σωλήνες απο ενα σώμα και έσταζε νερό στους απο κάτω και ήρθε και τους κόλλησε! Εγω αέριο δεν είχα ποτε γιατι ζούσα σε επαρχιακή πόλη. Του είχα πει οτι τα σώματα δεν ζεσταίνονται για κάποιο λόγο και ο λέβητας συνέχιζε να βαράει. Μου ειπε το εξής “κανε εξαέρωση τα σώματα και ανέβαζε την πίεση στον λέβητα αν πεφτει” εγω χωρίς να ξερω έκανα αυτο που μου ειπε. Τον ρωτησα μη μου ερθει ανεβασμένο το αέριο και μου ειπε όχι να μη φοβάμαι και θα το κανονίσει αυτος! Εν τέλη αγανάκτησα γιατι όντως είχε θέμα σπάσανε οι σωλήνες με αποτέλεσμα να μη ζεσταίνομαι ούτε μπανιο μπορούσα να κανω. Αφου Ειδα εξω οτι ο τοίχος ήταν υγρός στις σκαλες τοτε τον φώναξα ήρθε και ειδε οτι είχε γινει ζημιά. Και ελεγε ”πως εγινε αυτο; Μαλλον εγινε ετσι μαλλον αλλιώς” και μετα που ήρθε ο λογαριασμός του αερίου του το έδειξα και του ειπα ορίστε και ελεγε να δεν φταίω εγω τοσο ερχεται το αέριο εγω να σε βοηθήσω θέλω και πηρα την εταιρία και ρωτησα και αλλα χίλια δυο μαιμουτζηλικια. Χώθηκε η γυναίκα του άρχισε να λεει οτι είμαστε μονο απαιτήσεις και εκει ειναι Κου χαλαστήκαμε τελείως! Θα μπορούσε κάλλιστα να μου πει ξερεις εχει θέμα ο λέβητας και δεν εχω την οικονομική δυνατότητα να το φτιάξω. Τοτε θα βρίσκαμε την άκρη σαν άνθρωποι ήρεμα και Ωραια με μια συμφωνία να τον φτιάξω αλλα να αφαιρεθούν απο το ενοίκιο. Αλλα όχι ο μπάρμπας ήθελε στη 1 του μηνα το ενοίκιο και ολα καλα! Δεν μπήκα καν σε διαδικασία μετα απο όλο αυτο να του το προτείνω. Έφερε μάστορες κάνανε έναν καθαρισμό μεσα στον λέβητα αλλάξανε και ενα μικρο εξάρτημα και ολα καλα. Λειτούργησε λιγο μετα καλοκαιριασε. Τωρα όταν το ανοιξα ξανά τον Οκτώβρη παλι τα ίδια αλλα αυτή τη φορα ανάβει ενα κόκκινο λαμπάκι με μια φλόγα πάνω στον λέβητα! Οτι ναναι. Δεν του ειπα ακομη να το κανει. Μολις και αν ανανεώσουμε τοτε θα του πω!
kage Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οταν εχει διαρροη νερου στην ουσια ο αυτοματος προσθετει κρυο νερο αρα δουλευε συνεχομενα ο καυστηρας(αεριο)+κυκλοφορητης νερου. Οι σωληνωσεις μπηκαν εξωτερικα απο μπαλκονι προς τα σωματα?αρα οντως χαλασε 3 4 χιλιαρικα για να βαλει αεριο..χλωμο να θελει να χαλασει..μην αφηνεις την βλαβη Πηγαινεις στο λεβητα κ βρισκεις μοντελο που εχεις...γραφεις στο google το μοντελο και διαβαζεις το ερρορ που εβγαλε απο το μανουαλ... Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από kage
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kage είπε ποια ειναι τα γραφεια που λετε για γερμανια . www.mieterbund.de Υπάρχουν σε κάθε πόλη,σε κάθε περιοχή. Αν ο ενοικιαστής έχει πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη παει εκεί,ισχύει και το αντίστροφο.Υπαρχει πολύ μεγαλύτερη οργάνωση εκεί από μεριά του κράτους για μισθώσεις κατοικιών. Πώς γίνεται πάντα αυτός που κράζει στο insomnia τον ιδιοκτήτη να είναι πάντα τυπικότατος στην πληρωμή του μισθιου. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από jmmys
biliskov Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Ζούσα στη Γερμανία και ολη η οικογένεια μου ζει εκει και ξερω πβς έχουν τα πραγματα γιατι πρόσφατα ο νέος ιδιοκτήτης απο το πατρικό μου εκανε αύξηση αλλα την νόμιμη που του επιτρέπει ο νόμος. Εγω δεν εχω να αποδείξω τιποτα σε κανέναν εδω μεσα ούτε εχω λόγο να πω ψέματα αλλα ούτε και εσείς υποχρεωμένοι να με πιστέψετε. Πάντα 1 του μηνα τα λεφτά τα έδινα κάτω στον μπατζανάκη του όπως μου ελεγε για να μη τα βάζω στη τράπεζα άλλες φορές τα έδινα και πριν καν μπει ο μήνας είτε γιατι έπρεπε κάπου να παω είτε γιατι είχα πληρωθεί νωρίτερα. Η μόνη καθυστέρηση ήταν το καλοκαίρι που δούλευα σεζόν και του έστελνα τα λεφτά μέσω τράπεζας και τα έπαιρνε στις 8 του μηνα γιατι τοτε πληρωνόμουν! Με τα λεφτά ποτε δεν υπήρχε θέμα και το λεει και ο ίδιος όταν τον ρωτησα! Αλλα εδω όπως ειπα δεν ειναι αναγκη να με πιστέψει ο οποιοσδήποτε! Εγω ξερω οτι σε αυτα ειναι τυπικός και δεν μπορώ να αφήσω κατι απλήρωτο! Με πιάνει τρομερό άγχος γενικά με αυτα και γιαυτο κοιτάω το συντομότερο να τα δίνω ολα! Αλλα στο θέμα ενοικιου ειμαι άψογος! Αλλα και παλι αυτο το λεω εγω και οποίος θελει πιστεύει!
pontez2 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Τα πράγματα ειναι πολύ απλά: 1. Aν έχει γίνει συμβόλαιο, η ισχύς ειναι πάντα για 3 έτη, οπότε ειναι δικό σου θέμα αν θα του τα δωσεις αυτά που ζητάει 2. Αν υπάρχει διαρροή σε σώμα και αυτος δεν κάνει τιποτε, τον ενημερωνεις γραπτώς πως αν δε προχωρήσει στην επιδιόρθωση, θα το φτιάξεις εσύ και θα του κρατήσεις απο το ενοίκιο. Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζονται τσακωμοί και καλό ειναι να έχεις τα πάντα γραπτώς. Ακόμα και σε μυνημα στο κινητό του 43 λεπτά πριν, jmmys είπε Πώς γίνεται πάντα αυτός που κράζει στο insomnia τον ιδιοκτήτη να είναι πάντα τυπικότατος στην πληρωμή του μισθιου. Οι κακοί ιδιοκτήτες έχουν συνήθως εξαιρετικούς ενοικιαστές και οι κακοί ενοικιαστές εξαιρετικούς ιδιοκτήτες. Με 2 λαμόγια, δύσκολα γίνεται συναλλαγή. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από pontez2
29gk Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Aκομα βεβαια, μετα απο 5 σελιδες και μερικα ....χορταστικα προσωπικα μηνυματα, να διαβασει το συμβολαιο για να πληροφορηθει διαρκεια μισθωσης και τυχον ορους που εχει αποδεχτει. Οπως και το να ζητησει και την γνωμη, την απλη γνωμη ενος δικηγορου στο τι συνιστα μια ζημια σαν και αυτη που περιγραφει. Αρκουν οι μεσιτες. Απο χαρακτηρισμους βεβαια και κακως εννοουμενη οπως και σε λαθος κατευθυνση μαγκια, αλλο τιποτα.
biliskov Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Πιστεύω σε αυτο που λες. Ξερω όμως και περιπτώσεις που και οι δυο ειναι άψογοι και ολα μια χαρά. Υπάρχουν και άνθρωποι η μπορεί να μην έχουν αναγκη η να μη τους ενδιαφερει! Θα το κοιτάξω όμως αυτο που είπες και θα δω τι θα κανω. Ειναι λιγο μπέρδεμα. Πλέον δεν τσακώνομαι πέρσι μονο αυτο με το αέριο. Και ολα μέσω viber γραπτά γίνονται όποτε ολα φαίνονται!
Προτεινόμενες αναρτήσεις