italos17 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Όταν λέμε συμβόλαιο, μιλάμε για συμβολαιογραφική πράξη ή απλά για την ηλεκτρονική δήλωση της μίσθωσης μέσω ΑΑΔΕ;
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πάλι άρχισαν τα διαδοχικά thread με τα ενοίκια και τις μισθώσεις; Περίεργα πράγματα..... Στο χθεσινό έγραφα κάτι και μέχρι να πατήσω να σταλεί το κείμενο είχε κλείσει το thread.... Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από Βασίλης_29
biliskov Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 24 λεπτά πριν, italos17 είπε Όταν λέμε συμβόλαιο, μιλάμε για συμβολαιογραφική πράξη ή απλά για την ηλεκτρονική δήλωση της μίσθωσης μέσω ΑΑΔΕ; Μισθωτήριο φιλε μου. Απλο μισθωτήριο. Εγω απο τον λογιστή μου πηρα ενα χαρτί αυτο ειναι όλο.
greekfragma Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 δηλαδή αν μπεις στο taxisnet σου δεν έχεις κάνει ηλεκτρονικό μισθωτήριο αποδοχή;..... καλά κρασά και καληνύχτα. 1
tsioulak Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δυστυχώς τα ενοίκια έχουν ανέβει για διάφορους λόγους (το "κοιτάνε να εκμεταλλευτούν" δεν είναι καν στο top3). Με βάση το παραπάνω καταλαβαίνεις ότι νοικιάζεις "φθηνά", οπότε (μάλλον) κάποιο λάκκο έχει η φάβα, τα βλέπεις τώρα. Έτσι όπως το βλέπω εγώ έχεις 3 επιλογές: 1) Δέχεσαι την αύξηση, και συνεχίζεις όπως έχουν τα πράγματα. 2) Αλλάζεις σπίτι, πας σε ένα ακριβότερο σπίτι (400€-500€ είναι οι "normal" τιμές για την περιοχή) το οποίο είναι προσεγμένο με φυσιολογικό ιδιοκτήτη. 3) φέρνεις δικό σου μάστορα, πληρώνεις από την τσέπη σου την επίσκεψη, βρίσκει την ζημιά/ζημιές (σίγουρα υπάρχει κάποιο σοβαρό ζήτημα είτε στο λέβητα είτε στις σωληνώσεις ή στα σώματα), του λες να σου δώσει σοβαρή προσφορά για επισκευή, παίρνεις την προσφορά, πας στον ιδιοκτήτη και του λες ότι δέχεσαι την αύξηση του ενοικίου με την προϋπόθεση να φτιάξει το πρόβλημα της θέρμανσης.
italos17 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δεν επέχει θέση συμβολαίου, άρα δεν σε καλύπτει η 3ετια με καμία δύναμη. Θελω να πω οτι κ 600 να ζητήσει, έχει το "δικαίωμα". Νομίζω οτι έχεις 2 επιλογές, η μια είναι το ενα άκρο (ενημερώνεις μεσω δικηγόρου τον ιδιοκτήτη για τη ζημια, δινεις προθεσμία ένα εύλογο διάστημα για επισκευή κ αν δεν, το κάνεις μόνος σου, κρατάς απόδειξη κ την αφαιρεις από τα ενοίκια) και το άλλο άκρο είναι να είσαι στη γύρα για νεο σπίτι. Απο τα λεγόμενα σου, δε μου φαίνεται για άνθρωπος που μπορεί να συνεννοηθεί βέβαια κ ίσως ενέργεια με δικηγόρο να τον εξαγριώσει κ σου κάνει το βιο αβιωτο μέχρι να φύγεις κακήν κακώς κ οπου βρεις. Θα σου πρότεινα ένα παρακαλι ακόμη με επίκληση στο συναίσθημα, τουλάχιστον νσ μην κρυώνεις μέχρι να φύγεις. Το γυρω στα 300 βέβαια μάλλον πρέπει να το ξεχάσεις. 7 λεπτά πριν, greekfragma είπε δηλαδή αν μπεις στο taxisnet σου δεν έχεις κάνει ηλεκτρονικό μισθωτήριο αποδοχή;..... καλά κρασά και καληνύχτα. Μπορεί ο λογιστής να του έδωσε ακριβώς αυτή την εκτύπωση, μη βιάζεσαι.
Klausx Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 33 λεπτά πριν, biliskov είπε Τετραγωνικά γύρω στα 80 περιοχή σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση του σπιτιού ειναι σχετικά καλή σε σχέση με αλλα που παίζουν τωρα. Εχει παλιά κουφώματα παλιά πατζουρια εκ των οπίων το ενα ειναι χαλασμένο και ενα ακομα παει να χαλάσει. Οι μπαλκονόπορτες αρκετά παλιές δυσκολεύονται στο άνοιγμα και στο κλείσιμο και στην ανάκληση γενικά και θέμα με τις πρίζες που ειναι παλιές. Το σπιτι δεν εχει ασανσέρ ειναι στον τελευταίο όροφο 4ος 64 σκαλιά) και επίσης το αέριο του δεν λειτουργεί σωστα. Εκει που κάθεσαι ο λέβητας κλείνει και παγώνει το σπιτι με αποτέλεσμα να χρειατεί να τον ανοίγεις ξανά απο τον ίδιο τον λέβητα και όχι Τον θερμοστάτη! Αυτο ειναι το μεγαλύτερο ελάττωμα ολα τα αλλα μπορώ να τα παραβλέψω αλλα όχι και το αέριο! Όταν το νοίκιασα μου ειπε το αέριο δεν εχει δουλέψει ειναι καινούργιο κτλ. Μετα απο μήνες όταν έκανα την σύνδεση και το δούλεψα αμέσως σπάσανε οι σωλήνες. Εννοείται το έφτιαξε γιατι ενοχλούσε τους απο κάτω που ειναι συγγενής του αλλα καθόλη την διάρκεια που υπήρχε το πρόβλημα μου ελεγε οτι δεν ειναι τιποτα και οτι αν κανω εξαέρωση τα σώματα και ανεβάζω την πίεση στον λέβητα τοτε ολα καλα. Εφόσον εγινε αυτο εμένα τα σώματα μου δεν καίγανε και εγω έκανα αυτο που μου ειπα μη έχοντας την παραμικρή γνώση για το πως δουλεύει το αέριο γιατι εμένα σε επαρχιακή πόλη που δεν εχει αέριο! Μετα μου ειπε δεν θα ερθει πολυ το αέριο μη φοβάσαι και μολις ήρθε ο λογαριασμός για 1μιση μηνα σχεδόν στα 500 εγω φρικαρα. Αμέσως του το ειπα και μου ελεγε δεν φταίω εγω τοσο ερχεται το αέριο ενώ κανένας αλλος δεν είχε πληρώσει τόσα για το 3μηνο! Μετα απο χίλια ζόρια εφόσον χώθηκε η γυναίκα του και ελεγε οτι Μονο απαιτήσεις είμαστε και οτι όλο ζητάμε πράγμα το οποίο δεν ισχύει, έφερε Μάστορες δικούς του οι οποίοι κάνανε έναν καθαρισμό και αλλάξανε ενα εξάρτημα στον λέβητα. Μετα απο μια βδομάδα ο λέβητας τα ίδια αλλα είχε περάσει ο χειμώνας και δεν έδωσα σημασία γιατι έφυγα σεζόν! Όταν γύρισα και το ανοιξα ξανά παλι τα ίδια μου εκανε με αποτέλεσμα να κλείσει ενα βραδυ που κοιμόμασταν και να αρρωστήσω επειδή εκανε πολυ κρυο! Δεν το εχω στο φουλ Ακομα και το αέριο οικονομικά το λειτουργώ στους 18-19 βαθμούς το εχω άντε όταν εχει πολυ κρυο στους 20-22. Απο κει και περα τι να κανω; Η κατάσταση ειναι δύσκολη δεν υπάρχουν σπίτια στην πόλη και αν υπάρχει κατι ειναι πανάκριβο. Κοιτάω να εκμεταλλευτούν! Επίσης τα λεφτά Τα θελει στο χέρι όχι στην τράπεζα. Ξίνισε όταν ήμουν σεζόν επειδή έπρεπε να τα στέλνω στην τράπεζα. Δεν ξερω τι θα γινει τωρα με αυτή τη περίπτωση αλλα σε περίπτωση που το δεχτώ πραγματικά θα τον βάλω να τα φτιάξει ολα. Πριν λιγο μίλησα με γνωστό που ειδικεύεται σε αυτα και θα το ψάξει σε οτι εχει να κανει με την αύξηση που ζητάει. Αλλα αν γινει αυτή η αύξηση πρέπει μετα να τα φτιάξει ολα μεσα στο σπιτι Ειδικα το αέριο. Υδραυλικά ρεύμα θέρμανση κτλ ειναι τα πρώτα που πρέπει να κανει. Και αν δεν το φτιάχνει εχω το δικαίωμα να τα φτιάξω εγω και να αφαιρεθούν απο το ενοίκιο αλλα θα μου εξηγήσει αυριο την διαδικασία πως γίνεται. Το σπιτι ειναι σε απόσταση 500 μέτρων η λιγο παραπάνω απο στάση αστικού (οασθ) που συνδέει με το κέντρο. Έχεις βολευτεί και δεν θες να δεις την αλήθεια. Χωρίς ασανσέρ 4ο όροφο δεν νοικιάζονται εύκολα. Βρες κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό να βρει τι πάει λάθος μην περιμένεις από αυτόν γιατί θα φέρει πάλι τον κουμπάρο, πες του πόσο θα κοστίσει και ότι θα του τα αφαιρέσεις από τα νοίκια όπως λες.
skiabox Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, italos17 είπε Μπορεί ο λογιστής να του έδωσε ακριβώς αυτή την εκτύπωση, μη βιάζεσαι. Διάβαζα ένα thread με αναφορά σε λογιστές και είχε πάει ένας να ρωτήσει κάτι που περιείχε και κομμάτια εκτός ελληνικής επικράτειας. Ε λοιπόν πήγε σε 10 λογιστές και πήρε 10 διαφορετικές γνώμες.
biliskov Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, greekfragma είπε δηλαδή αν μπεις στο taxisnet σου δεν έχεις κάνει ηλεκτρονικό μισθωτήριο αποδοχή;..... καλά κρασά και καληνύχτα. Εχω κανει αποδοχή φιλε μου αυτο σου λεω. Απλά έληξε επειδή το εκανε για ενα χρόνο και τωρα πρέπει να κανει καινούργιο η απ’οτι μου λένε δεν χρειάζεται γιατι πρέπει να μείνω 3 χρόνια το λιγότερο. Αποδοχή εχει γινει ο λογιστής μου την κανει και μου εκτυπώνει το χαρτί να το εχω!
italos17 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, skiabox είπε Διάβαζα ένα thread με αναφορά σε λογιστές και είχε πάει ένας να ρωτήσει κάτι που περιείχε και κομμάτια εκτός ελληνικής επικράτειας. Ε λοιπόν πήγε σε 10 λογιστές και πήρε 10 διαφορετικές γνώμες. Οι μισθώσεις ακινήτων δηλώνονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω ΑΑΔΕ, είναι ένα γεγονός που δεν επιδέχεται γνώμης. http://www.odigostoupoliti.eu/pos-dilonoume-ta-misthotiria-akiniton-sto-taxisnet/ δες το 2.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Sorry δεν μπορώ να απαντήσω τώρα, γράφω κώδικα 😁 Και να σχολιάζεις σε μεγάλο ειδησειογραφικό σάιτ...😉
italos17 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, biliskov είπε Εχω κανει αποδοχή φιλε μου αυτο σου λεω. Απλά έληξε επειδή το εκανε για ενα χρόνο και τωρα πρέπει να κανει καινούργιο η απ’οτι μου λένε δεν χρειάζεται γιατι πρέπει να μείνω 3 χρόνια το λιγότερο. Αποδοχή εχει γινει ο λογιστής μου την κανει και μου εκτυπώνει το χαρτί να το εχω! Μη μπερδεύεσαι, άλλο το ιδιωτικό συμφωνητικό-συμβολαιο το οποίο ακόμα κ αν υπογραψεις 1 χρόνο σε καλύπτουν οι οροι για 3ετια κ άλλο το ηλεκτρονικό μισθωτηριο εκτυπωμενο ή μη το οποίο πρέπει να ανανεώνεται οταν λήγει για φορολογικούς σκοπούς κ των 2 μερών, δλδ του ενοικιαστή κ του ιδιοκτήτη. Εσύ δεν έχεις υπογράψει το πρώτο. Καλό βράδυ.
biliskov Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, italos17 είπε Οι μισθώσεις ακινήτων δηλώνονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω ΑΑΔΕ, είναι ένα γεγονός που δεν επιδέχεται γνώμης. http://www.odigostoupoliti.eu/pos-dilonoume-ta-misthotiria-akiniton-sto-taxisnet/ δες το 2. Εχω κανονικά μοσθωτηριο. Το χαρτί δεν το εχω μπροστά μου τωρα. Το εκτυπώνει ο λογιστής μου. Μπαινει κανει αποδοχη και το εκτυπώνει. Πηρα αρκετές απαντήσεις απο δω και δόξα το θεό όλες ήταν διαφορετικές! Η εύκολη λύση ειναι να το δεχτώ και να συνεχίσω αλλα θα δω τι μπορώ να κάνω απο το πρωι γιατι τωρα δεν βγάζω άκρη! 1 λεπτό πριν, italos17 είπε Μη μπερδεύεσαι, άλλο το ιδιωτικό συμφωνητικό-συμβολαιο το οποίο ακόμα κ αν υπογραψεις 1 χρόνο σε καλύπτουν οι οροι για 3ετια κ άλλο το ηλεκτρονικό μισθωτηριο εκτυπωμενο ή μη το οποίο πρέπει να ανανεώνεται οταν λήγει για φορολογικούς σκοπούς κ των 2 μερών, δλδ του ενοικιαστή κ του ιδιοκτήτη. Εσύ δεν έχεις υπογράψει το πρώτο. Καλό βράδυ. Σε αυτο θα σε γελάσω. Θα το ψάξω όμως. Θα ρωτήσω τον λογιστή μου γιατι τωρα δεν θυμάμαι ακριβως.
italos17 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Ο λογιστής δεν κάνει ιδιωτικά συμφωνητικά με ισχύ συμβολαιου. Σου τύπωσε το ηλεκτρονικό μισθωτηριο αφού έκανε αποδοχή εκ μέρους σου, με τους κωδικούς που του έχεις δώσει ή σου εχει φτιάξει. Ξεκουράσου να καθαρίσει το μυαλό σου κ αύριο πρωί με ηρεμία προχωράς.
biliskov Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, italos17 είπε Ο λογιστής δεν κάνει ιδιωτικά συμφωνητικά με ισχύ συμβολαιου. Σου τύπωσε το ηλεκτρονικό μισθωτηριο αφού έκανε αποδοχή εκ μέρους σου, με τους κωδικούς που του έχεις δώσει ή σου εχει φτιάξει. Ξεκουράσου να καθαρίσει το μυαλό σου κ αύριο πρωί με ηρεμία προχωράς. Αυτο θα κανω φιλε. Ευχαριστω για την βοήθεια. Καλο σου βραδυ!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις