Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα σας!

Ήθελα μια χάρη,  αν μπορείτε και έχετε χρόνο να απαντήσετε σε ένα ερωτηματολόγιο για την διπλωματική μου, θα σας πάρει 3 λεπτά και εννοείται είναι ανώνυμο και για ερευνητικούς σκοπούς. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Έχει να κάνει με αεροπορικά δυστυχήματα, οπότε θεωρείται και επίκαιρο!

https://docs.google.com/forms/d/1Bqocq9OZTHraC3qLdzwF_CFiDKT2ACllg78zznG6GUU/edit

Επεξ/σία από Beefeater
Δημοσ.

Τα παράτησα στη σελίδα 2. 

Το σενάριο είναι πολύ λακωνικό και imho προχειρογραμμένο. Ένοιωθα ότι έπρεπε να βάλω πρώτα με τη φαντασία μου τι έγινε και μετά να απαντήσω. 

πχ: 

Αναφορά σε κείμενο

Η έρευνα έδειξε ότι η φωτιά οφείλεται στις άσχημες καιρικές συνθήκες

Αναφορά σε κείμενο

Ο υπαίτιος για το γεγονός θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε! Σε τέτοιου τύπου περιστατικά είναι δύσκολο να ανιχνεύσει κανείς ποιος είναι ο υπαίτιος

Από τη μία μας λέει ο καιρός, από την άλλη μας λέει "δεν ξέρουμε". Η πρόγνωση τι έλεγε; Η κακοκαιρία ήταν τοπική ή όχι;

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, iddqdiddqd είπε

Τα παράτησα στη σελίδα 2. 

Το σενάριο είναι πολύ λακωνικό και imho προχειρογραμμένο. Ένοιωθα ότι έπρεπε να βάλω πρώτα με τη φαντασία μου τι έγινε και μετά να απαντήσω. 

πχ: 

Από τη μία μας λέει ο καιρός, από την άλλη μας λέει "δεν ξέρουμε". Η πρόγνωση τι έλεγε; Η κακοκαιρία ήταν τοπική ή όχι;

35 λεπτά πριν, paylidis είπε

Done καλά αποτελέσματα. Κάποιες ερωτήσεις ήταν αντικρουόμενες μεταξύ τους παντως...

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Όσα αναφέρετε έχουν γίνει επί σκοπού, καθώς ακολουθήθηκε ανάλογη μεθοδολογία μιας έρευνας με βάση το Hong-Kong στο ίδιο αντικείμενο, όπου οι ερωτώμενοι καλούνται να απαντήσουν αναφορικά με την άποψη τους σε 12 διαφορετικά υποθετικά σενάρια, με υπαιτιότητα ή όχι της αεροπορικής. Παρέθεσα μόνο 1 από τα 12 ερωτηματολόγια καθώς στα υπόλοιπα έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των ερωτώμενων που χρειάζομαι για το δείγμα μου.

Ευχαριστώ πολύ :) 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμπληρώθηκε αλλά 3 λεπτά είναι μόνο αν τις απαντήσεις στην τύχη. Μην φοβάσαι να πεις λίγο μεγαλύτερο χρόνο, αν θέλει να βοηθήσει κάποιος θα το κάνει

ΥΓ. με το καλό το πτυχίο

Επεξ/σία από GeorgeKalogeras
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, GeorgeKalogeras είπε

Συμπληρώθηκε αλλά 3 λεπτά είναι μόνο αν τις απαντήσεις στην τύχη. Μην φοβάσαι να πεις λίγο μεγαλύτερο χρόνο, αν θέλει να βοηθήσει κάποιος θα το κάνει

ΥΓ. με το καλό το πτυχίο

Mεταπτυχιακό ^_^

Όντως, λόγω φόβου έγινε αυτό. Βλέπω πως υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση και ευχαριστώ για αυτό.

Για να καταλάβετε τα έτερα υποθετικά σενάρια παραθέτω μερικά παραδείγματα από τα υπόλοιπα ερωτηματολόγια. 

Όποιος προαιρείται μπορεί να απαντήσει ακόμα ένα εξ αυτών. (ή όσα επιθυμεί)

https://docs.google.com/forms/d/1vo6LOGKfDMukM7U2SYwHu4R--mTEmZNTauXPw7HXMZQ/edit

https://docs.google.com/forms/d/1Lr8Q0cutG2rxeZLJrool_RguAhgge9LIUWp_tijWYrU/edit

https://docs.google.com/forms/d/1ob7bAniI7gOBIciEIGdEnEh6FBnAIoioOlCQl1d_6VI/edit

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ βρήκα την δεύτερη σελίδα αρκετά ανούσια... τι συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς απο τέτοιες γενικότητες; 

Δεν θα έλεγα πως είναι αντικρουόμενα τα στοιχεία μιας και μας λέει ότι έπιασε φωτιά λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών (αλλά και πάλι πως πιάνει ένα αεροσκάφος φωτιά και δει κατα την προσγείωση λόγω κακών καιρικών συνθηκών; έπεσε κεραυνός πάνω του; για΄τι οτιδήποτε άλλο θα βοηθούσε στο να μην πιάσει φωτιά...εκτός και αν πχ είχε πάγο και κάποια ρόδα για κάποιον λόγο έφυγε απο την κλίση που θα έπρεπε να είχε και οδήγησε στο σπάσιμο της που με την σειρά του οδήγησε στην τριβή του κύτους ου αεροσκάφους με το έδαφος και έτσι κάπως να ξεκίνησε φωτιά.. αλλά και πάλι πέραν ότι νομίζω πως λαμβάνονται μέτρα ολισθηρότητας έτσι και αλλιώς δεν διασαφηνίζει κάτι...

Λέει μεν η εκπρόσωπος της εταιρίας κάτι αντικρουόμενο αλλά αυτό είναι απλά η δήλωση της... 

Εμείς απο εκεί και πέρα δεν έχουμε κάποιο κριτήριο ή στοιχείο για να διαψεύσουμε ή να επαληθεύσουμε κάτι και το όλο σενάριο δεν "κολλάει" 

άρα ποια η χρησιμότητα για το πως νιώθουμε και το τι πιστεύουμε; θα ήταν το ίδιο χρήσιμο απλά να βάζαμε στην τύχη απαντήσεις δεν θα είχε καμία απολύτως διαφορά μιας και στο μόνο που στηρίζονται οι απαντήσεις μας ειναι στην διάθεση μας εκείνη ακριβώς την στιγμή που διαβάζουμε τις ερωτήσεις πχ "θέλω να εμπιστευτώ την εκπρόσωπο ή όχι;" και δεν έχουμε κανένα κριτήριο για να την πιστέψουμε ή να μην την πιστέψουμε... εκτός και αν θέλεις να δεις την ψυχολογία του κοινού δηλαδή πχ θα είναι ενάντια στην κακιά πολυεθνική και θα θέλει να την τιμωρήσει ή όχι (χωρίς να έχει κανένα άλλο λόγο ή λογική για να βγάλει συμπέρασμα απλά και μόνο διάθεση να υποστηρίξει το Α ή το Β βάσει της ψυχολογίας του) 

Είναι νομίζω πρόχειρο αυτό το concept ακόμη και αν κυνηγάς το τελευταίο που ανέφερα γιατί θα μπορούσε να απαντηθεί με μια ερώτηση και όχι με σωρεία τυχαίων απαντήσεων που θα δώσουν κάποια στατιστικά με μηδενική σημασία πέραν του δείκτη "είμαι ενάντια στις πολυεθνικές γιατί είμαι ακρο-/αριστερός ή tinfoilman" ή  "είμαι αντικειμενικός οπότε δεν ξέρω μάλλον δεν φταίει η εταιρία ή μπορεί και να φταίει αλλά δεν μπορώ να το κρίνω" 

Επίσης στους λόγους για τους οποίους είναι φθηνότερες οι μικρού κόστους αεροπορικές δεν αναφέρεται κανένας απο τους πραγματικούς οπότε πρέπει να το συμπληρώσεις στο "other" πάλι είναι φιλτράρισμα αυτό για να δεις πιοοι ξέρουν τι παίζει και ποιοι όχι; και αν βαριέται κάποιος να γράψει ; δηλαδή αν πατήσει κάποιος other να χωρίς γράψει κάτι και χωρίς να ξέρει τους πραγματικούς λόγους (άρα θα έπρεπε να μπεί στην ομάδα αυτών που δεν ξέρουν τι παίζει ) τι συμπέρασμα βγαίνει; σαλατούλα νομίζω.. 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε περίπτωση που δεν θα αλλαχτεί η δεύτερη σελίδα ή το σενάριο της (μυρίζομαι να ειναι το πιο πιθανό :P ) ένας τρόπος να βγάλεις κάτι χρήσιμο απο τις ερωτήσεις της 2ης σελίδας είναι αν βάλεις ερώτηση στην πρώτη σελίδα "για ποια αεροπορική εταιρία έχετε τις καλύτερες εντυπώσεις;" και στην δεύτερη σελίδα να εμφανίζεται αντι για την ΧΥΖ εταιρία το όνομα αυτής που έβαλε στην πρώτη σελίδα έτσι τουλάχιστον θα μπορούσες να βγάλεις ένα συμπέρασμα για το faith στο brand 

Επεξ/σία από TopicStrarter
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

Σε περίπτωση που δεν θα αλλαχτεί η δεύτερη σελίδα ή το σενάριο της (μυρίζομαι να ειναι το πιο πιθανό :P ) ένας τρόπος να βγάλεις κάτι χρήσιμο απο τις ερωτήσεις της 2ης σελίδας είναι αν βάλεις ερώτηση στην πρώτη σελίδα "για ποια αεροπορική εταιρία έχετε τις καλύτερες εντυπώσεις;" και στην δεύτερη σελίδα να εμφανίζεται αντι για την ΧΥΖ εταιρία το όνομα αυτής που έβαλε στην πρώτη σελίδα έτσι τουλάχιστον θα μπορούσες να βγάλεις ένα συμπέρασμα για το faith στο brand 

τα ερωτηματολόγια βασίζονται σε αντίστοιχο ερωτηματολόγιο για άλλη χώρα κατά το οποίο ακολουθήθηκε η ίδια μεθοδολογία, με όμορους τύπους ερωτήσεων.

Ευχαριστώ :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...