tigergreg Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Αν ειναι μονο το τζαμι οτι και να βαλεις θα εχεις φουρνο. Αν ειναι διπλο θα κανεις δουλεια με το σκουροχρωμο φιλμ. Η τεντα (μονο πανινη) σωζει την κατασταση. Επισης φωτοχημικα κρυσταλλα αλλα ειναι πιο ακριβα 3-4 φορες και δεν γνωριζω αν υπαρχουν εδω.
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 hours ago, Conan2046 said: Απ' ότι θυμάμαι δεν ήταν τζαμαρία από πάνω ως κάτω αλλά μέχρι ένα ύψος ΄ήταν τοίχος αλλά μετά ήταν όλο τζάμι και είχαμε πρόβλημα οπότε κάποια στιγμή το αφεντικό έβαλε τις μεμβράνες και ήταν αισθητή η διαφορά. Πόσο μικρό είναι το γραφείο που δεν μπορείς να βάλεις κλιματιστικό; 5-6 τμ περίπου. Δεν είναι εύκολο να βάλω κλιματιστικό, αλλά και πάλι δεν λύνεται το πρόβλημα της αντηλιάς. 14 hours ago, Ukforthemoment said: Κατακόρυφη τέντα απο την εξωτερική πλευρά; 14 hours ago, nvel said: εξωτερικές όμως γιατί οι εσωτερικές είναι μόνο για εφέ Μπορώ να βάλω έξω από τζαμαρία σε ισόγειο κτίριο κάτι; Θα εξαφανιστεί σε χρόνο dt. 14 hours ago, tz_aristotelis said: Υπάρχουν πολλά είδη... Όπως; Τι εσωτερικά στόρια υπάρχουν που να μην γίνεται κόλαση ο χώρος; 13 hours ago, tigergreg said: Αν ειναι μονο το τζαμι οτι και να βαλεις θα εχεις φουρνο. Αν ειναι διπλο θα κανεις δουλεια με το σκουροχρωμο φιλμ. Η τεντα (μονο πανινη) σωζει την κατασταση. Επισης φωτοχημικα κρυσταλλα αλλα ειναι πιο ακριβα 3-4 φορες και δεν γνωριζω αν υπαρχουν εδω. Το τζάμι είναι διπλό νομίζω και ο τεχνικός λέει ότι με φιλμ μπορεί να ραγίσει επειδή θα ανεβάζεις θερμοκρασίε, παίζει αυτό το σενάριο; Η τέντα ξεκινάει από €500-600 ενώ το φιλμ για 10τμ τζάμι μπορεί να φτάσει μέχρι €200-300 με την τοποθέτηση. Είναι μεγάλη η διαφορά. Επίσης η τέντα είναι λίγο εκτός concept για το χώρο που τη θέλω. Επίσης, γνωρίζετε αν υπάρχει ενδεχόμενο μήνυσης/αγωγής αν βάλω φιλμ-καθρέφτη; Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από Malthador
nvel Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, Malthador είπε Μπορώ να βάλω έξω από τζαμαρία σε ισόγειο κτίριο κάτι; Θα εξαφανιστεί σε χρόνο dt. Μπορείς αν βάλεις κάτι σταθερό αλλά όχι και φθηνά όπως θέλεις
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 1 minute ago, nvel said: Μπορείς αν βάλεις κάτι σταθερό αλλά όχι και φθηνά όπως θέλεις Δεν ζητάω κάτι φθηνό, ζητάω την φθηνότερη από τις βιώσιμες λύσεις που μπορεί να υπάρχουν. Αν έχω πχ να επιλέξω μεταξύ τέντας και φιλμ, θα επιλέξω το φιλμ εάν και εφόσον δεν μου κάνει ζημιά. Ποιά είναι η λύση που προτείνεις; Που μπορώ να βρω εξωτερικά στόρια; Μία άλλη λύση που έχω σκεφτεί είναι να κλείσω εσωτερικά τις βιτρίνες με γυψοσανίδα. Θα περνάει πάλι η ζέστη;
sphinxgr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) To σωστό και φθηνό είναι η τέντα. Το ακόμα πιο σωστό , αλλά ακριβό, είναι κουφώματα με θερμοδιακοπή και 2πλά τζάμια Low e με αργό αέριο εσωτερικά Το πιο φθηνό και αποδοτικό, είναι αντηλιακή μεμβάνη με καλούς συντελεστές απόδοσης - την οποία δεν μπορείς να βάλεις μόνος σου. Άλλες εναλλακτικές λύσεις, φαίνονται και εδώ https://blog.douleutaras.gr/eksoteriki-skiasi-parathiron/ Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από sphinxgr 1 1
nvel Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν ζητάω κάτι φθηνό, ζητάω την φθηνότερη από τις βιώσιμες λύσεις που μπορεί να υπάρχουν. Αν έχω πχ να επιλέξω μεταξύ τέντας και φιλμ, θα επιλέξω το φιλμ εάν και εφόσον δεν μου κάνει ζημιά. Ποιά είναι η λύση που προτείνεις; Που μπορώ να βρω εξωτερικά στόρια; εξωτερικές περσίδες τοποθετούν όσοι ασχολούνται με συστήματα σκίασης αλλά δεν γνωρίζω αν είναι ο φθηνότερος βιώσιμος τρόπος σκίασης για την περίπτωσή σου. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από nvel 1
Conan2046 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Χωρίς να είμαι ειδικός αλλά τα ¨ψημένα" τζάμια και τα διπλά τζάμια είναι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν ράγισμα στα τζάμια αν τοποθετηθούν μεμβράνες. Για να το λέει ο τεχνικός προφανώς κάτι παραπάνω θα ξέρει. Έχω μια αίσθηση ότι οι εγκαταστάτες της 3Μ δίνουν εγγύηση για μερικά χρόνια ότι δεν θα σπάσει το τζάμι, πιθανόν να το κάνουν και άλλες εταιρίες αν το ψάξεις.
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Αλλη λύση είναι να βάλεις κομμάτι καραβόπανο με γατζάκια εξωτερικά που θα το βάζεις βγάζεις με το χέρι.
bluesattack Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ξυλινα στορια , ρολοκουρτινες με χοντρο blackout υφασμα , γενικα οι παραδοσιακοι (εσωτερικοι) τροποι με brutal υλικο Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από bluesattack 1
sphinxgr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, bluesattack είπε Ξυλινα στορια , ρολοκουρτινες με χοντρο blackout υφασμα , γενικα οι παραδοσιακοι (εσωτερικοι) τροποι με brutal υλικο Βέβαια το θέμα είναι να κλείσεις τη θερμική ενέργεια του ήλιου έξω. Απο τη στιγμή που θα περάσει το κούφωμα του σπιτιού, η θερμική ενέργεια θα μεταφερθεί στο δωμάτιο. Το ζήτημα είναι να μην περάσει το κούφωμα. 1
bluesattack Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 27 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Βέβαια το θέμα είναι να κλείσεις τη θερμική ενέργεια του ήλιου έξω. Απο τη στιγμή που θα περάσει το κούφωμα του σπιτιού, η θερμική ενέργεια θα μεταφερθεί στο δωμάτιο. Το ζήτημα είναι να μην περάσει το κούφωμα. Θα απορροφηθει απο το υλικο ομως, δεν θα γινεται φουρνος ,για αυτο και λεγεται σκιαση εσωτερικου χωρου.Ενταξει τα βαζεις και εξω , αλλα ειναι αντιαισθητικο , γιατι ειναι γραφειο.Ασε μετα, βροχες, σκονες .Εδω βεβαια δεν εχει ξεκαθαρισει αν χρειαζεται η βιτρινα για πελατες , για αλλιως βαζεις και μια γυψοσανιδα με μονωση πισω απο την τζαμαρια , ξυλινα απανελ και ωραιο φωτισμο να αναδεικνυει την τζαμαρια
Dannie Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, sphinxgr είπε To σωστό και φθηνό είναι η τέντα. Το ακόμα πιο σωστό , αλλά ακριβό, είναι κουφώματα με θερμοδιακοπή και 2πλά τζάμια Low e με αργό αέριο εσωτερικά Το πιο φθηνό και αποδοτικό, είναι αντηλιακή μεμβάνη με καλούς συντελεστές απόδοσης - την οποία δεν μπορείς να βάλεις μόνος σου. Άλλες εναλλακτικές λύσεις, φαίνονται και εδώ https://blog.douleutaras.gr/eksoteriki-skiasi-parathiron/ Αυτο μπορει να γινει και σε μπαλκονοπορτα δωματιου;;;Εγω εχω σχεδον ολο το σπιτι δυτικα και ο ηλιος το καλοκαιρι ειναι ανυποφορος ειδικα τα 2 δωματια.Εχω αλουμινια διπλα τζαμια και τεντες αλλα καιει ο τοπος.Σε ποιον να απευθυνθω για καποια λυση;;(εδω θελουν μονωση και οι τοιχοι). Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από Dannie
sphinxgr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, Dannie είπε Αυτο μπορει να γινει και σε μπαλκονοπορτα δωματιου;;;Εγω εχω σχεδον ολο το σπιτι δυτικα και ο ηλιος το καλοκαιρι ειναι ανυποφορος ειδικα τα 2 δωματια.Εχω αλουμινια διπλα τζαμια και τεντες αλλα καιει ο τοπος.Σε ποιον να απευθυνθω για καποια λυση;;(εδω θελουν μονωση και οι τοιχοι). Τα διπλά τζάμια δεν λένε κάτι. Το θέμα είναι αν υπάρχει θερμοδιακοπή και γενικά τι δείκτη απόδοσης έχει όλο το κούφωμα (Uw). Επίσης ένας ενεργειακός μηχανικός μπορεί να δει που υπάρχει το πρόβλημα. Αν έχεις πλάκα δίχως μόνωση στο πάνω μέρος του δωματίου και καίει όλη μέρα, λόγω της θερμοχωρητικότητας της πλάκας, θα συνεχίζει να βγάζει ζέστη και όλη τη νύχτα - οπότε θα καίγεσαι για πάντα! Αν έχεις τέντα, γλιτώνεις την άμεση ακτινοβολία Αν τα κουφώματα δεν κλείνουν καλά (με 2πλά λάστιχα κλπ), τότε η ζέστη μπαίνει απο τις χαραμάδες κλπ Αν τα κουφώματα είναι συρόμενα και όχι ανοιγομενα, τότε είναι ακόμα χειρότερα 1
basilis_k6 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 μου κάνει εντύπωση που σήκωσες τέτοιο θέμα φλεβάρη. δηλαδη το καλοκαίρι τι κάνατε εκει? Γιατι έχει τόση ζέστη, ο ήλιος δεν ζεσταίνει τόσο πολύ εναν χωρο ειδικά τέτοια εποχη. Σε κάθε περίπτωση αν ΔΕΝ θες να βάλεις τέντα, όλα τα υπόλοιπα κόβουν πολύ λιγότερο απο οποιοδήποτε φυσικό εμπόδιο στο φως. Επίσης, δεν αφαιρούνται, ο ήλιος ειναι καλός για την υγεια και ζεσταίνει οταν τον έχεις ανάγκη. εξου και η χρηση τέντας στο 99% αυτων των αναγκών. Μετά πας σε στόρια, την μισή δουλεια θα την κάνουν αλλα αν το τζάμι σου ειναι απλή διάφανη τζαμαρία θα έχεις ζέστη παλι.
sphinxgr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 40 λεπτά πριν, bluesattack είπε Θα απορροφηθει απο το υλικο ομως, δεν θα γινεται φουρνος ,για αυτο και λεγεται σκιαση εσωτερικου χωρου. Πάλι η θερμότητα θα είναι εντός του χώρου και θα διαχέεται μέχρι να έρθει σε μια ισορροπία η θερμοκρασία του δωματίου. Αν μέσα στο δωμάτιο υπάρχει θερμότητα, τότε για να μειωθεί θα πρέπει να υπάρξει και αντίστοιχη ψύξη. Αν η θερμότητα μείνει έξω, δεν χρειάζεται η ψύξη. Αν η θερμότητα μένει έξω , τότε μπορούμε να έχουμε και κτίριο Α ενεργειακής κλάσης που θεωρητικά , χειμώνα καλοκαίρι, δεν χρειάζεται ούτε θέρμανση, ούτε ψύξη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα