Moderators Malthador Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε ισόγειο κατάστημα η μία πλευρά έχει ένα γραφείο με νότιο προσανατολισμό και τζαμαρίες με αυτοκόλλητη αμμοβολή. Όλο το πρωί το κοπανάει ο ήλιος με αποτέλεσμα τα τζάμια να το μετατρέπουν σε θερμοκήπιο, αφού η αμμοβολή δεν κόβει εντελώς τις ακτίνες του ήλιου. Τι μπορεί να γίνει μιας και ανεβάζει θερμοκρασία ο χώρος και υπάρχει και εξωφρενική αντηλιά; Η τέντα βγαίνει πολλά χρήματα και ο χώρος είναι μικρός ακόμα και για 9αρι A/C (το οποίο ούτως ή άλλως δεν λύνει το πρόβλημα της αντηλιάς). Έχω ζητήσει προσφορές για λευκό αυτοκόλλητο και για αυτοκόλλητο-καθρέπτη, αλλά μου είπε ο τεχνικός ότι το πρώτο μπορεί να ανεβάζει θερμοκρασίες στο τζάμι και μπορεί να ραγίσει (παρόλο που είναι ψημένο), ενώ το δεύτερο θα αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου και πιθανόν να έχω πρόβλημα με τους περαστικούς, με τα τριγύρω καταστήματα ή στην περίπτωση τροχαίου (παρόλο που δεν απαγορεύεται ο καθρέπτης). Καμιά άλλη ιδέα που να μου έχει ξεφύγει; Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από Malthador
m_zaxarias Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, Malthador είπε Σε ισόγειο κατάστημα η μία πλευρά έχει ένα γραφείο με νότιο προσανατολισμό και τζαμαρίες με αυτοκόλλητη αμμοβολή. Όλο το πρωί το κοπανάει ο ήλιος με αποτέλεσμα τα τζάμια να το μετατρέπουν σε θερμοκήπιο, αφού η αμμοβολή δεν κόβει εντελώς τις ακτίνες του ήλιου. Τι μπορεί να γίνει μιας και ανεβάζει θερμοκρασία ο χώρος και υπάρχει και εξωφρενική αντηλιά; Η τέντα βγαίνει πολλά χρήματα και ο χώρος είναι μικρός ακόμα και για 9αρι A/C (το οποίο ούτως ή άλλως δεν λύνει το πρόβλημα της αντηλιάς). Έχω ζητήσει προσφορές για λευκό αυτοκόλλητο και για αυτοκόλλητο-καθρέπτη, αλλά μου είπε ο τεχνικός ότι το πρώτο μπορεί να ανεβάζει θερμοκρασίες στο τζάμι και μπορεί να ραγίσει (παρόλο που είναι ψημένο), ενώ το δεύτερο θα αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου και πιθανόν να έχω πρόβλημα με τους περαστικούς, με τα τριγύρω καταστήματα ή στην περίπτωση τροχαίου (παρόλο που δεν απαγορεύεται ο καθρέπτης). Καμιά άλλη ιδέα που να μου έχει ξεφύγει; γιατί δεν ψάχνεις την λύση του φιμέ? Με την φιμέ μεμβράνη θα πετύχεις και σκίαση καλή και δεν θα κάνει αντανάκλαση ούτε προς τα έξω ούτε προς τα μέσα. Εχω δεί αυτην την λύση σε αρκετά μαγαζιά. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, m_zaxarias said: γιατί δεν ψάχνεις την λύση του φιμέ? Με την φιμέ μεμβράνη θα πετύχεις και σκίαση καλή και δεν θα κάνει αντανάκλαση ούτε προς τα έξω ούτε προς τα μέσα. Εχω δεί αυτην την λύση σε αρκετά μαγαζιά. Επειδή οι τζαμαρίες έχουν μεγάλη επιφάνεια, θα ανεβάζουν θερμοκρασία και σε αυτή την περίπτωση μιας και θα απορροφούν τις ακτίνες του ηλίου. Με βολεύει το φιμέ για να βλέπω και έξω, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται τεχνικά. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από Malthador
m_zaxarias Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 εχώ δεί να βάζουν μεμβράνη φιμέ σε τζαμαρία 3*15 δλδ 45 τετραγωνικά, με τεράστια διαφορά στο πριν και μετά. Επίσης ήταν πολύ μικρής σκουρότητας με γυμνό μάτι δεν καταλαβαίνεις την διαφορά. Δουλεύει ακριβώς όπως στα φιμε στα αυτοκίνητα. Μπορείς να μιλήσεις με ενα ειδικό να σου προτέινει κάτι αντίστοιχο για την περίπτωση σου.
Conan2046 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Κι εγώ έχω δουλέψει σε κτίριο με νότιο προσανατολισμό που είχαν τοποθετήσει αντιηλιακές μεμβράνες σκουρόχρωμες και η διαφορά στην θερμοκρασία ήταν εμφανής. Έχω τοποθετήσει επίσης μεμβράνες στο αυτοκίνητο μου ανοικτόχρωμες (εντός των νομίμων ορίων) οι οποίες υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν αρκετά αλλά η μείωση δεν ήταν τόση, αλλά έχω ακούσει άλλους που είναι αρκετά ευχαριστημένοι.
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 1 hour ago, m_zaxarias said: εχώ δεί να βάζουν μεμβράνη φιμέ σε τζαμαρία 3*15 δλδ 45 τετραγωνικά, με τεράστια διαφορά στο πριν και μετά. Επίσης ήταν πολύ μικρής σκουρότητας με γυμνό μάτι δεν καταλαβαίνεις την διαφορά. Δουλεύει ακριβώς όπως στα φιμε στα αυτοκίνητα. Μπορείς να μιλήσεις με ενα ειδικό να σου προτέινει κάτι αντίστοιχο για την περίπτωση σου. Ευχαριστώ, θα το αναφέρω στον τεχνικό να δω τι θα μου πει. 48 minutes ago, Conan2046 said: Κι εγώ έχω δουλέψει σε κτίριο με νότιο προσανατολισμό που είχαν τοποθετήσει αντιηλιακές μεμβράνες σκουρόχρωμες και η διαφορά στην θερμοκρασία ήταν εμφανής. Ήταν μεγάλα τα τζάμια; Εμένα είναι κοντά 5 τετραγωνικά το καθένα. 19 minutes ago, Ukforthemoment said: Kουρτίνες;Στόρια; 4 minutes ago, tz_aristotelis said: Περσίδες.... Τέλος. Έχω βάλει ήδη ρολά, δεν γίνεται τίποτα. Βράζει ο τόπος.
Conan2046 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 24 λεπτά πριν, Malthador είπε Ήταν μεγάλα τα τζάμια; Εμένα είναι κοντά 5 τετραγωνικά το καθένα. Απ' ότι θυμάμαι δεν ήταν τζαμαρία από πάνω ως κάτω αλλά μέχρι ένα ύψος ΄ήταν τοίχος αλλά μετά ήταν όλο τζάμι και είχαμε πρόβλημα οπότε κάποια στιγμή το αφεντικό έβαλε τις μεμβράνες και ήταν αισθητή η διαφορά. Πόσο μικρό είναι το γραφείο που δεν μπορείς να βάλεις κλιματιστικό;
basilis_k6 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 ο χωρος ειναι μικρος για 9αρι αλλα οι τζαμαρίες έχουν μεγάλη επιφάνεια? οι τέντες ειναι η λύση και μάλλον δεν θα βρεις και κατι φθηνοτερο, σιγουρα οχι κατι πιο vfm. τέντα 5 μέτρα βγαινει κανα 600αρι. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Κατακόρυφη τέντα απο την εξωτερική πλευρά;
Dark_son20 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) https://www.amazon.com/Gila-Platinum-Adhesive-Residential-Reduction/dp/B000KKM8EG κάτι τέτοιο χρειάζεσαι http://www.adc1.gr/3m-window-film-solar/ https://www.ankafilms.gr/proionta/memvranes-gia-to-xwro-ergasias/ Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από Dark_son20 1
nvel Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, tz_aristotelis είπε Περσίδες.... Τέλος. εξωτερικές όμως γιατί οι εσωτερικές είναι μόνο για εφέ
tz_aristotelis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, nvel είπε εξωτερικές όμως γιατί οι εσωτερικές είναι μόνο για εφέ Υπάρχουν πολλά είδη...
nvel Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 πολλά είδη υπάρχουν αλλά αυτά που αποτρέπουν την είσοδο της ενέργειας στους χώρους είναι συγκεκριμένα και όχι όλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα