Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το redmi note 2 μετά από 4,5 χρόνια αξιοπρεπούς λειτουργίας με αποχαιρετά (τα navigation  buttons  ενεργοποιούνται από μόνα τους συνεχώς).

το θέμα είναι ότι λόγο ταξιδιού στο εξωτερικό χρειάζομαι άμεσα λύση μέχρι την Πέμπτη.

Αν υπήρχε ετοιμοπαράδοτο το mi A3 από Infoquest θα το έπαιρνα άμεσα αλλά δεν το βλέπω πουθενά.

Με τα τόσα μοντέλα που υπάρχουν από εκεί στο Noe 8 έχω μπερδευτεί πολύ με τις διαφορές τους. Μεταξύ note 8 pro και s9 lite να φανταστώ η απάντηση είναι το lite? Διαφορετικά αν πάω στα 160€ -200€ τι κοιτάω?

ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, archimidis είπε

το redmi note 2 μετά από 4,5 χρόνια αξιοπρεπούς λειτουργίας με αποχαιρετά (τα navigation  buttons  ενεργοποιούνται από μόνα τους συνεχώς).

το θέμα είναι ότι λόγο ταξιδιού στο εξωτερικό χρειάζομαι άμεσα λύση μέχρι την Πέμπτη.

Αν υπήρχε ετοιμοπαράδοτο το mi A3 από Infoquest θα το έπαιρνα άμεσα αλλά δεν το βλέπω πουθενά.

Με τα τόσα μοντέλα που υπάρχουν από εκεί στο Noe 8 έχω μπερδευτεί πολύ με τις διαφορές τους. Μεταξύ note 8 pro και s9 lite να φανταστώ η απάντηση είναι το lite? Διαφορετικά αν πάω στα 160€ -200€ τι κοιτάω?

ευχαριστώ πολύ.

Φαντάζομαι πως εννοείς Xiaomi Mi 9 lite,  το διευκρινίζω γιατί υπάρχει και το S9 της Samsung. Για μένα πας σε Mi 9 lite αλλά αν δεν το βρεις με εγγύηση της infoquest εκεί μετά κοιτάς και το Note 8 pro. ΑΛΛΑ πρέπει να σκεφτείς το εξής, αξίζει να πάρεις ένα κινητό μόνο και μόνο για την εγγύηση της infoquest? Θέλω να πω αξίζει να μην πάρεις το Μi 9 Lite σε περίπτωση που δεν το έχει η infoquest? Εγώ είμαι της άποψης πως τα Xiaomi είναι πολύ καλά κινητά, και αν βγάλουν κάποιο θέμα θα το εμφανίσουν το πρώτο έτος. Αυτά τα λέω μόνο και μόνο για να μην πας σε ένα κινητό μόνο για την εγγύηση, δεν λέω πως το 8 pro είναι κακό, αλλά σίγουρα προτιμάω το Μi 9 Lite, έχει πιο καινούργιο hardware, σε οθόνη, δακτυλικό αποτύπωμα κτλ. (Φιλικά τα λέω όλα αυτά φυσικά 😉)

Κάτι άσχετο, δηλαδή το note 2 που έχεις χάλασαν τα κουμπιά του ήχου και του κλειδώματος?

Επεξ/σία από GeorgeR1_700
Δημοσ.

του ήχου είχαν χαλάσει πριν 2 χρόνια και τα αντικατέστησα μόνος

τώρα χάλασαν τα κουμπιά στη βάση της οθόνης (home, back ...) σαν να έχουν κολλήσει. 

μετά από 4.5 χρόνια ούτε ανταλλακτικά δεν βρίσκω φυσικά....

με την infoquest δεν έχω κόλλημα, αλλά το android one το γουστάρω οπότε θα πήγαινα στο Α3 αν το έβρισκα. αν ανέβω στα 220€ έχω καταλήξει σε mi 9 lite.

Αλλά θα ήθελα και μια πρόταση στα  160€ - 180€ που να είναι άμεσα διαθέσιμη κάπου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναμεσα σε mia3 και mi9lite ποιο ειναι καλυτερο?Με ενδιαφερει να εχει καλη σελφι κυρια και  νυχτερινες ληψεις.Παιρνουν και οι 2 gcam?Επισης σε σχεση με mi8 ποιο υπερτερει?

Επεξ/σία από user25
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, archimidis είπε

τώρα χάλασαν τα κουμπιά στη βάση της οθόνης (home, back ...) σαν να έχουν κολλήσει. 

με την infoquest δεν έχω κόλλημα, αλλά το android one το γουστάρω οπότε θα πήγαινα στο Α3 αν το έβρισκα. αν ανέβω στα 220€ έχω καταλήξει σε mi 9 lite.

Αλλά θα ήθελα και μια πρόταση στα  160€ - 180€ που να είναι άμεσα διαθέσιμη κάπου.

Πάντως μπορείς να τρέξεις την εφαρμογή Full Screen Gestures και να κάνεις όλες αυτές τις λειτουργίες με gestures. Μπορείς να τα βάλεις όλα, home button, back, lock, volum up - down κ.α. Μόνο για το κουμπί "επιλογές" δεν ξέρω αν έχει. Αν τρέχει ακόμα καλά το κινητό σου με αυτήν την εφαρμογή το κινητό θα έρθει στα ίσα του. 

Όσον αφορά το budget που έχεις, το skroutz είναι γεμάτο με αυτές τις τιμές για το Mi A3 και άμεσα διαθέσιμο, δεν κατάλαβα τι εννοείς λέγοντας ότι ψάχνεις μια πρόταση σε αυτό το budget.

30 λεπτά πριν, user25 είπε

Αναμεσα σε mia3 και mi9lite ποιο ειναι καλυτερο?Με ενδιαφερει να εχει καλη σελφι κυρια και  νυχτερινες ληψεις.Παιρνουν και οι 2 gcam?Επισης σε σχεση με mi8 ποιο υπερτερει?

Εδώ είσαι. Παίρνουν και τα 2 gcam, στο 8 pro από τι άκουσα είναι λίγο πιο περίπλοκο να μπει η gcam, για το mi 8 δεν θυμάμαι.

Πέρα από το βίντεο αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι το εξής, αξίζει τα παραπάνω λεφτά, για μένα προσωπικά ίσως και να αξίζει, αλλά το Α3 εμένα με κάλυψε απόλυτα και σίγουρα δεν θα πήγαινα σε Mi 9 lite (λόγω κόστους και λειτουργικού).

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Πάντως μπορείς να τρέξεις την εφαρμογή Full Screen Gestures και να κάνεις όλες αυτές τις λειτουργίες με gestures. Μπορείς να τα βάλεις όλα, home button, back, lock, volum up - down κ.α. Μόνο για το κουμπί "επιλογές" δεν ξέρω αν έχει. Αν τρέχει ακόμα καλά το κινητό σου με αυτήν την εφαρμογή το κινητό θα έρθει στα ίσα του. 

Όσον αφορά το budget που έχεις, το skroutz είναι γεμάτο με αυτές τις τιμές για το Mi A3 και άμεσα διαθέσιμο, δεν κατάλαβα τι εννοείς λέγοντας ότι ψάχνεις μια πρόταση σε αυτό το budget.

Εδώ είσαι. Παίρνουν και τα 2 gcam, στο 8 pro από τι άκουσα είναι λίγο πιο περίπλοκο να μπει η gcam, για το mi 8 δεν θυμάμαι.

Πέρα από το βίντεο αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι το εξής, αξίζει τα παραπάνω λεφτά, για μένα προσωπικά ίσως και να αξίζει, αλλά το Α3 εμένα με κάλυψε απόλυτα και σίγουρα δεν θα πήγαινα σε Mi 9 lite (λόγω κόστους και λειτουργικού).

σε ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι "κολλημένα" τα κουμπιά σαν να πατιούνται από μόνα τους κάθε 2-3" οπότε το πρόβλημα θα συνέχιζε. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, archimidis είπε

σε ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι "κολλημένα" τα κουμπιά σαν να πατιούνται από μόνα τους κάθε 2-3" οπότε το πρόβλημα θα συνέχιζε. 

Ωχ κατάλαβα... μου κάνει εντύπωση πάντως, πρόσφατα έκανα αυτήν την συζήτηση με έναν φίλο μου καθώς χρησιμοποιώ και εγώ αυτήν την εφαρμογή για να μην χρησιμοποιώ καθόλου τα κουμπιά και μου είπε πως είναι ανούσιο εφόσον τα κουμπιά χαλάνε δύσκολα και συμφώνησα σε αυτό (χωρίς όμως να σταματήσω να χρησιμοποιώ την εφαρμογή), αλλά βλέπω πως υπάρχει και η δικιά σου περίπτωση που δεν ισχύει... Οπότε ξέρεις ποια θα είναι η πρώτη εφαρμογή που θα βάλεις μόλις πάρεις νέο κινητό 😏

Δημοσ.
2 ώρες πριν, archimidis είπε

https://www.drele.com/shop/mobile-phones/xiaomi/mi-a3/xiaomi-mi-a3-4gb-64gb-dual-sim-kind-of-gray-global-edition/

από εδώ πήρα το Α3 σε 2 μέρες το είχα σπίτι και σε καλή τιμή

• Thanks 1
Δημοσ.

Απλά οφείλω να αναφέρω πως εγώ το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι η δόνηση είναι πολύ χαμηλή, αν χτυπά το κινητό μου ενώ το έχω στην τσέπη είτε περπατάω είτε όχι δεν το καταλαβαίνω. Βέβαια από τι έχω δει είμαι ο μόνος που έχω αυτό το θέμα καθώς πουθενά αλλού δεν είδα να υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Ούτε μπόρεσα να βρω κάποια εφαρμογή που να δουλεύει ώστε να ορίσω μοτίβο δόνησης. Βέβαια αρχίζω να το συνηθίζω σιγά σιγά αλλά σίγουρα θα πάρω ένα Mi Band για να με ειδοποιεί. Το λέω πληροφοριακά απλά, λογικά μόνο σε μένα είναι αυτό το θέμα. @chios Εσύ με την δόνηση είσαι οκ?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, archimidis είπε

ευχαριστώ πολύ.

Θα πονέσουν τα ματάκια σου αν πάρεις το a3 και θες να διαβάσεις ..για μένα αν θες καλο κινητό πάρε το pocofone f1 64 gb....Το τηλέφωνο είναι τζαμί για τα λεφτά του και θα σε αφήσει με της καλύτερες εντυπώσεις ....Με το α3 θα ξενερώσεις με την ανάλυση του που σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού δεν τα πάει και καλά ....Οπότε ψηφιζω pocofone !!

Δημοσ.

Με έχει κουράσει να ακούω ότι το Α3 κουράζει στα μάτια, με 3 ώρες διάβασμα δεν είχα την παραμικρή κούραση και γενικά δεν έχω κανένα θέμα με την οθόνη. Τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, οι μισοί λένε πως τους ενοχλεί και οι άλλοι μισοί όχι. Ένα είναι το σίγουρο, κάνεις δεν μπορεί να πει πως θα το δει ο κάθε ένας που θα πάει να το δει. Όμως να πω και το βασικό, η οθόνη αν και 720p είναι amoled, δεν έχει καμία σχέση με το ips που είχαν μέχρι τώρα πολλά από τα Xiaomi. Εγώ που το έβαλα δίπλα σε 1080 amoled σε φωτογραφίες και βίντεο οι διαφορές θα έλεγα πως είναι γύρω στο 10%

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Με έχει κουράσει να ακούω ότι το Α3 κουράζει στα μάτια, με 3 ώρες διάβασμα δεν είχα την παραμικρή κούραση και γενικά δεν έχω κανένα θέμα με την οθόνη. Τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, οι μισοί λένε πως τους ενοχλεί και οι άλλοι μισοί όχι. Ένα είναι το σίγουρο, κάνεις δεν μπορεί να πει πως θα το δει ο κάθε ένας που θα πάει να το δει. Όμως να πω και το βασικό, η οθόνη αν και 720p είναι amoled, δεν έχει καμία σχέση με το ips που είχαν μέχρι τώρα πολλά από τα Xiaomi. Εγώ που το έβαλα δίπλα σε 1080 amoled σε φωτογραφίες και βίντεο οι διαφορές θα έλεγα πως είναι γύρω στο 10%

εγω δεν κρινω κανεναν και ολες οι απόψεις ειναι σεβαστες .....αλλα εγω σ λεω επειδη το ειχα στην κατοχη μου το συγκεκριμενο και πραγματικα με κουρασε .....Μην ξεχναμε ομως οτι το καθε κινητο εχει τα συν του και τα πλην του .....Αν εκανε  300  θα προτιμούσα να εχει αλλες απαιτήσεις ....Αλλα οπως λεει και ο σοφος λαος οτι πληρωνεις σε αυτην την ζωη παιρνεις !

Δημοσ.
12 ώρες πριν, life is music είπε

εγω δεν κρινω κανεναν και ολες οι απόψεις ειναι σεβαστες .....αλλα εγω σ λεω επειδη το ειχα στην κατοχη μου το συγκεκριμενο και πραγματικα με κουρασε .....Μην ξεχναμε ομως οτι το καθε κινητο εχει τα συν του και τα πλην του .....Αν εκανε  300  θα προτιμούσα να εχει αλλες απαιτήσεις ....Αλλα οπως λεει και ο σοφος λαος οτι πληρωνεις σε αυτην την ζωη παιρνεις !

Μόνο που εδώ είναι καθαρά marketing η αγορά των κινητών και γενικότερα της τεχνολογίας, όταν ένα κινητό δεν κάνει ούτε 5€ για να φτιαχτεί και το πουλάνε 100-200-500-1000€ κτλ. Καταλαβαίνεις πως από αυτό αγοράζεις κάτι που στην πραγματικότητα δεν κοστίζει ούτε το 1% από αυτά που πληρώνεις. Βέβαια πληρώνεις και τους προγραμματιστές που έχουν φτιάξει το λογισμικό με συνεχείς ενημερώσεις για να κλείνουν οποιοδήποτε κενό ασφαλείας. Βέβαια από την στιγμή που το λογισμικό έχει μικρές αποκλίσεις από ένα κινητό σε σχέση με ένα άλλο οι τιμές θα έπρεπε να είναι κοντά η μία με την άλλη, οπότε όπως είπα και εξαρχής όλα είναι marketing. Τέλος πάντων, λεπτομέρειες αυτά που λέω το ξέρω, απλά αυτό που λέω είναι πως δεν ισχύει ακριβώς στην αγορά των κινητών το ότι πληρώνεις παίρνεις (ή μάλλον το marketing κάνει αυτόν που θα το πάρει να νομίζει πως ισχύει 😉)...

Για το Μi A3, δεν μπορώ να πω αν αξίζει για 300€ καθώς για μένα γενικότερα δεν αξίζει να δώσω παραπάνω από 100-200€. Στο κάτω κάτω ένα κινητό είναι, το σημαντικό είναι να έχει καλό επεξεργαστή, καλή μπαταρία, να τρέχει το λογισμικό με άνεση, καλή οθόνη και καλή κάμερα. Από την στιγμή που όλα τα κινητά (Xiaomi κυρίως) σε αυτό το εύρος τιμών έχουν όλα αυτά που ανέφερα, για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει λόγος να σκεφτώ ένα κινητό ανώτερης κατηγορίας. Ένα είναι το σίγουρο, στην τιμή του το Α3 είναι VFM ειδικά όταν το hardware του είναι τόσο κοντά με του Mi 9 lite.

Φιλικά όλα αυτά τα λέω φυσικά, αν φαίνεται πως είμαι λίγος απότομος sorry 😅

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...