skiabox Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, aggelos87 είπε Δεν καταλαβαίνω γιατί θα κάνετε τον ανελκυστήρα από μηχανικό υδραυλικό;; Απ' όσο ξέρω δεν στέκει αυτό που λες 😕 Μήπως δεν κατάλαβες κάτι; Υπάρχει ένας νόμος του 2008 νομίζω, και ορίζει ελέγχους. Στα 30 χρόνια έρχεται τέτοιος έλεγχος και αν έχεις όπως εμείς ασανσέρ με συρματόσχοινο δεν περνάει τον έλεγχο πλέον και σε υποχρεώνει να το αλλάξεις με κάποιο πιο σύγχρονο σύστημα. Ορίστε και ο νόμος : https://www.anelkysthres.gr/wp-content/uploads/2012/12/2604_22_12_2008.pdf Κανονικά όλοι αυτοί οι νόμοι θα έπρεπε υποχρεωτικά να συνοδεύονται από έναν απλό wizard με περιπτώσεις για να τους καταλαβαίνουν εύκολα και γρήγορα οι απλοί πολίτες. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από skiabox
nvel Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 45 λεπτά πριν, skiabox είπε Στα 30 χρόνια έρχεται τέτοιος έλεγχος και αν έχεις όπως εμείς ασανσέρ με συρματόσχοινο δεν περνάει τον έλεγχο πλέον και σε υποχρεώνει να το αλλάξεις με κάποιο πιο σύγχρονο σύστημα είσαι σίγουρος ότι ένας υφιστάμενος μηχανικός ανελκυστήρας δεν πιστοποιείται και πρέπει να αντικατασταθεί με υδραυλικό (που είναι και παρωχημένη τεχνολογία). απευθυνθήκατε σε μηχανικό;
skiabox Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, nvel είπε είσαι σίγουρος ότι ένας υφιστάμενος μηχανικός ανελκυστήρας δεν πιστοποιείται και πρέπει να αντικατασταθεί με υδραυλικό (που είναι και παρωχημένη τεχνολογία). απευθυνθήκατε σε μηχανικό; Λεπτομέρειες δεν ξέρω φίλε μου μιας και ανέλαβε ο διαχειριστής.
@pnea1973 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω, η σωστή σειρά που θα έπρεπε να ακολουθηθεί είναι η εξής: -Ερχεται ενας πιστοποιημένος φορέας ελέγχου -Γίνεται έλεγχος του ανελκυστήρα -Εκδίδεται έκθεση επιθεώρησης, με ελλείψεις, προβλήματα κλπ.. -Η προσφορά για επιδιόρθωση γίνεται λαμβάνοντας υπόψη, την ανωτέρω έκθεση. Μόλις επιδιορθωθούν οι ελλείψεις εκδίδεται το πιστοποιητικό του ανελκυστήρα για τον επανελεγχο.( Ο έλεγχος γίνεται βάση του προτύπου, που είχε κατασκευαστεί ο ανελκυστήρας( Αυτό που γίνεται συνήθως είναι οτι οι εγκαταστατες ανεβάζουν το κόστος επιδιόρθωσης, σε επίπεδο που να το κάνει ασύμφορο, για να επιλέξει ο ιδιώτης την εγκατάσταση του νέου ανελκυστήρα. 1
opera Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Για 2 ευρω θα βαριομουνα να ανοιξω θεμα. Spoiler Σκρουτζ εσυ εισαι;
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, nvel είπε είσαι σίγουρος ότι ένας υφιστάμενος μηχανικός ανελκυστήρας δεν πιστοποιείται και πρέπει να αντικατασταθεί με υδραυλικό (που είναι και παρωχημένη τεχνολογία). απευθυνθήκατε σε μηχανικό; Οι υδραυλικοί δεν είναι αυτοί με το υγρό που εισάγεται από μια αντλία στο σύστημα με το έμβολο; Ποια τεχνολογία εννοείς παρωχημενη; Οι μηχανικοί με τον κινητήρα είναι παλαιότερη τεχνολογία. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από Βασίλης_29
Billator Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, opera είπε Για 2 ευρω θα βαριομουνα να ανοιξω θεμα. Απόκρυψη περιεχομένων Σκρουτζ εσυ εισαι; Το θέλει για να πληρώνει την συμμετοχή του στο Netflix. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από Billator
nvel Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Οι υδραυλικοί δεν είναι αυτοί με το υγρό που εισάγεται από μια αντλία στο σύστημα με το έμβολο; Ποια τεχνολογία εννοείς παρωχημενη; Οι μηχανικοί με τον κινητήρα είναι παλαιότερη τεχνολογία. οι μηχανικοί είναι ως τεχνολογία παλαιότεροι των υδραυλικών αλλά η τρέχουσα τεχνολογία είναι οι μηχανικοί χωρίς μηχανοστάσιο και όχι οι υδραυλικοί. Το θέμα όμως είναι ότι οι υφιστάμενοι μηχανικοί ανελκυστήρες μπορούν να πιστοποιηθούν και δεν είναι υποχρεωτική η αλλαγή τους με υδραυλικούς όπως αναφέρθηκε. 1 1
aleks123 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 να ρωτήσω κάτι σχετικό: οικογενειακή πολυκατοικία ισόγειο, 1ος, 2ος (οροφοδιαμερίσματα) δεν έχει κανονισμό, εγώ νοικιάζω τον 1ο. τι συμμετοχή πρέπει να έχω στα έξοδα συντήρησης του ανελκυστήρα 15%, 35%, 50% μου πρότεινε ο ιδιοκτήτης (αυτός μένει στο ισόγειο). βασικά δε το χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου αλλά θέλω να πληρώσω ότι μου αναλογεί χωρίς να δημιουργήσω μπλεξίματα και χωρίς να με πιάσουν κότσο.
xp-user Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 13 ώρες πριν, skiabox είπε Υπάρχει ένας νόμος του 2008 νομίζω, και ορίζει ελέγχους. Στα 30 χρόνια έρχεται τέτοιος έλεγχος και αν έχεις όπως εμείς ασανσέρ με συρματόσχοινο δεν περνάει τον έλεγχο πλέον και σε υποχρεώνει να το αλλάξεις με κάποιο πιο σύγχρονο σύστημα. Ορίστε και ο νόμος : https://www.anelkysthres.gr/wp-content/uploads/2012/12/2604_22_12_2008.pdf Κανονικά όλοι αυτοί οι νόμοι θα έπρεπε υποχρεωτικά να συνοδεύονται από έναν απλό wizard με περιπτώσεις για να τους καταλαβαίνουν εύκολα και γρήγορα οι απλοί πολίτες. Εμάς ειναι 38 ετών η πολυκατοικία .Όντως εδω και χρόνια έχει βγει νόμος για αλλαγή των ασανσέρ.Απλά κάνουν τα στραβά μάτια όλοι λόγω κρίσης .Εμάς μας έβγαλε ενα κονδύλι 14.000 ευρώ για να γίνουν ολα νόμιμα όπως λέει ο νόμος για 20 διαμερισματα που ειμαστε.
badbad Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, aleks123 είπε να ρωτήσω κάτι σχετικό: οικογενειακή πολυκατοικία ισόγειο, 1ος, 2ος (οροφοδιαμερίσματα) δεν έχει κανονισμό, εγώ νοικιάζω τον 1ο. τι συμμετοχή πρέπει να έχω στα έξοδα συντήρησης του ανελκυστήρα 15%, 35%, 50% μου πρότεινε ο ιδιοκτήτης (αυτός μένει στο ισόγειο). βασικά δε το χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου αλλά θέλω να πληρώσω ότι μου αναλογεί χωρίς να δημιουργήσω μπλεξίματα και χωρίς να με πιάσουν κότσο. «Στην Εφημερίδα της κυβέρνηση με Αριθμό Φύλλου 1296 την Εν Αθήναι τη 16 Δεκεμβρίου 1977» Που αναφέρετε σε διάφορες υπουργικές αποφάσεις, περιλαμβάνετε και η απόφαση «Περί συμπληρώσεως κανονισμού πολυώροφων κτιρίων για την λειτουργία Κ. Θερμάνσεως και Ανελκυστήρων» Στην παράγραφο Δ αναφέρετε το εξής. (στο μεταφέρω όπως είναι γραμμένο) _____________________________________________________________ «Ειδικά προκειμένου περί πολυκατοικίας πού έχει ανελκυστήρα κάθε δαπάνη συντηρήσεως, αντικαταστάσεως, επισκευής κ.λ.π της εγκαταστάσεως αυτής και των μηχανημάτων της (εκτός από την τακτική περιοδική συντήρηση ) βαρύνει κάθε διαμέρισμα της πολυκατοικίας (περιλαμβανομένων και των διαμερισμάτων του ισογείου) ποσοστό που θα είναι ο λόγος του εμβαδού αυτού σε σχέση με το συνολικό εμβαδό των διαμερισμάτων όλης της πολυκατοικίας (όπως δηλαδή γίνεται και η κατανομή των κοινοχρήστων δαπανών). ισογειο --> συντελεστής 1 1ος όροφος --> συντελεστής 1,1 2ος όροφος --> συντελεστής 1,2 σύνολο 3,3 ποσοστό 1ου 1/3,3 ποσοστό 2ου 1,1/3,3 ποσοστό 3ου 1,2/3,3 έστω 100 ευρώ δαπάνες, τότε θα έχουμε: 100*1/3,3 = 30,30 € για το ισογειο 100*1,1/3,3 = 33,33 € για τον 1 100*1,2/3,3 = 36,36 € για τον 2 Η λογική που πληρώνει και το ισόγειο στηρίζεται στο γεγονός πως ο ανελκυστήρας ανήκει στον κοινόχρηστο χώρο ολόκληρης της οικοδομής και εν δυνάμει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από το ισόγειο αν ο ενοικιαστής του ανεβαίνει συχνά για να απλώνει τα ρούχα στην ταράτσα. Συνηθίζεται σε οικογενειακές πολυκατοικίες ο κανονισμός να γίνεται σώβρακο λόγω σχέσεων αλλά κανένας κανονισμός δεν μπορεί να είναι υπεράνω νόμου. Μέχρι στιγμής επειδή με έχει απασχολήσει και εμένα, δεν έχω βρει τροποποίηση του ΦΕΚ του 1977 και θεωρητικά αυτό ισχύει. Θεωρητικά σε μια οικογενειακή πολυκατοικία η χρήση του ασανσέρ είναι περιορισμένη και έτσι τα έξοδα του ρεύματος θα είναι και αυτά περιορισμένα. Η συντήρηση όμως είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να μοιράζεται δικαιότερα από το 15% 35% 50% που σου πρότεινε ο διαχειριστής Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από badbad 1
skiabox Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, xp-user είπε Εμάς ειναι 38 ετών η πολυκατοικία .Όντως εδω και χρόνια έχει βγει νόμος για αλλαγή των ασανσέρ.Απλά κάνουν τα στραβά μάτια όλοι λόγω κρίσης .Εμάς μας έβγαλε ενα κονδύλι 14.000 ευρώ για να γίνουν ολα νόμιμα όπως λέει ο νόμος για 20 διαμερισματα που ειμαστε. Πιο πολύ είναι θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης να σου στείλει ειδοποίηση. Τελικά το συρματόσχοινο περνάει; Θα ορκιζόμουν ότι είχα βρει κάπου κάποιο link που έλεγε ότι πλέον δεν περνάει τις πιστοποιήσεις ασφαλείας. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από skiabox
xp-user Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, skiabox είπε Πιο πολύ είναι θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης να σου στείλει ειδοποίηση. Τελικά το συρματόσχοινο περνάει; Θα ορκιζόμουν ότι είχα βρει κάπου κάποιο link που έλεγε ότι πλέον δεν περνάει τις πιστοποιήσεις ασφαλείας. Εμας ειναι το παλιο κλασικο ασανσερ και ο συντηρητης το υπογραφει καθε μηνα.
Ultimategr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, skiabox είπε Πιο πολύ είναι θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης να σου στείλει ειδοποίηση. Τελικά το συρματόσχοινο περνάει; Θα ορκιζόμουν ότι είχα βρει κάπου κάποιο link που έλεγε ότι πλέον δεν περνάει τις πιστοποιήσεις ασφαλείας. Περναει κανονικα.Πριν λιγο καιρο αναβαθμισαμε και πιστοποιησαμε τον ανελκυστηρα της πολυκατοικιας που ειμαι διαχειριστης και ειναι με συρμανοτοσχοινα. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από Ultimategr
skiabox Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Ορίστε και τα πρόστιμα αν δεν συμμορφωθείς : https://www.eleftheria.gr/λάρισα/item/189655.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα