Joshua21 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, nvel είπε τα διαμερίσματα πληρώνουν την συντήρηση σύμφωνα με τα χιλιοστά ανελκυστήρα που είναι συνάρτηση του ορόφου και του εμβαδού του διαμερίσματος, στις βλάβες-αντικαταστάσεις πληρώνουν (οι ιδιοκτήτες) σύμφωνα με τα χιλιοστά κοινόχρηστων, στην ενέργεια που καταναλώνει ο ανελκυστήρας πληρώνουν σύμφωνα με χιλιοστά κοινοχρήστων Όχι ακριβώς, η χρήση (ενέργεια που καταναλώνει ο ανελκυστήρας) πάει και αυτή ανάλογα με τα χιλιοστά ανελκυστήρα που έχει το κάθε διαμέρισμα. Δεν είναι δίκαιο πχ ένα διαμέρισμα 100 τμ στον πρώτο να πληρώνει τα ίδια για ενέργεια με ένα διαμέρισμα 100 τμ στον 6ο. Μόνο οι βλάβες/αναβαθμίσεις πάνε με τα χιλιοστά κοινοχρήστων, και αυτό γιατί πάντα ο ανελκυστήρας στα καταστατικά αναφέρεται ως κοινόκτητος.
nvel Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 για να επιμεριστεί η ενέργεια του ανελκυστήρα με τα χιλιοστά του ανελκυστήρα θα πρέπει και να μετράται, όσοι ζουν σε πολυκατοικίες με ξεχωριστή παροχή ανελκυστήρα μπορούν να το κάνουν αλλά συνήθως οι ανελκυστήρες τροφοδοτούνται από το πίνακα κοινοχρήστων
Joshua21 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, nvel είπε για να επιμεριστεί η ενέργεια του ανελκυστήρα με τα χιλιοστά του ανελκυστήρα θα πρέπει και να μετράται, όσοι ζουν σε πολυκατοικίες με ξεχωριστή παροχή ανελκυστήρα μπορούν να το κάνουν αλλά συνήθως οι ανελκυστήρες τροφοδοτούνται από το πίνακα κοινοχρήστων Δεν διαφωνώ, σε καμία πολυκατοικία δεν έχει τύχει να δω ξεχωριστούς μετρητές για ανελκυστήρα / καλοριφέρ / φωτισμό κοινόχρηστων χώρων. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο επιμερισμός που γίνεται είναι σωστός, μην μπερδευόμαστε.
haris_216 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 20 λεπτά πριν, nvel είπε για να επιμεριστεί η ενέργεια του ανελκυστήρα με τα χιλιοστά του ανελκυστήρα θα πρέπει και να μετράται, όσοι ζουν σε πολυκατοικίες με ξεχωριστή παροχή ανελκυστήρα μπορούν να το κάνουν αλλά συνήθως οι ανελκυστήρες τροφοδοτούνται από το πίνακα κοινοχρήστων Έτσι ακριβώς. Η κατανάλωση του ανελκυστήρα είναι μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ και δεν υπάρχει τρόπος διαχωρισμού. Για την ακρίβεια τεχνικά είναι δυνατό αλλά δεν γίνεται (σχεδόν) πουθενά. Επίσης, στις περισσότερες πολυκατοικίες "συνήθους" μεγέθους η κατανάλωση του ασανσέρ αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής κατανάλωσης κοινόχρηστου ηλεκτρικού του κτηρίου καθώς όλες οι υπόλοιπες (λάμπες κλιμακοστασίου/πυλωτής συνήθως led/οικονομίας, χρήση ηλεκτρικής γκαραζόπορτας, κυκλοφορητής λέβητα, κλπ) είναι συνήθως "πταίσματα" συγκριτικά.
nvel Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν διαφωνώ, σε καμία πολυκατοικία δεν έχει τύχει να δω ξεχωριστούς μετρητές για ανελκυστήρα / καλοριφέρ / φωτισμό κοινόχρηστων χώρων. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο επιμερισμός που γίνεται είναι σωστός, μην μπερδευόμαστε. εγώ αναφέρω τι ισχύει στην πραγματικότητα και εσύ τι θα έπρεπε κατά την γνώμη σου να ισχύει, κατά την δική μου γνώμη θα έπρεπε να υπήρχε σύστημα καταμερισμού δαπανών σύμφωνα με τις κινήσεις του ανελκυστήρα ανά διαμέρισμα αλλά αυτό είναι μόνο στην φαντασία μου, μπορεί να υλοποιηθεί αλλά κανένας δεν το έχει κάνει.
tzoxanias Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Ο κυριος δε χανει κατι αν κανει μια καταγγελια στο συνηγορο του Πολιτη παντως. Και γιατι οχι, να απαιτησει να παρει πισω οτι εχει πληρωσει και με τη νομιμη προσαυξηση;
Joshua21 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, nvel είπε εγώ αναφέρω τι ισχύει στην πραγματικότητα και εσύ τι θα έπρεπε κατά την γνώμη σου να ισχύει, κατά την δική μου γνώμη θα έπρεπε να υπήρχε σύστημα καταμερισμού δαπανών σύμφωνα με τις κινήσεις του ανελκυστήρα ανά διαμέρισμα αλλά αυτό είναι μόνο στην φαντασία μου, μπορεί να υλοποιηθεί αλλά κανένας δεν το έχει κάνει. Συνεχίζεις να μπερδεύεσαι, αυτά που ανέφερα δεν είναι το τι θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να ισχύει, είναι το τι προβλέπεται να ισχύει. Τώρα αν τεχνικά είναι εφικτό να γίνει, ή αν το κόστος είναι απαγορευτικό, είναι άλλο θέμα. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από Joshua21 2
Hellfire45 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Να κάνω μια ερώτηση ( σχετική και άσχετη με το ιδιο θέμα) . Είμαι ιδιοκτήτης σε οροφοδιαμέρισμα σε 3όροφη οικοδομή ( δλδ 3 διαμερίσματα). Αγόρασα το σπίτι και μπαίνοντας μου είπαν οι άλλοι 2 ιδιοκτήτες ( ο ένας ζει μόνιμα Γερμανία και έρχεται 20 μέρες το καλοκαίρι μόνο). Ο δεύτερος Νοικιάζει το διαμέρισμα.....Και μου λένε ο 2ος δέν θα πληρώνει ποσοστο πετρελαίου θέρμανσης γιατί λείπει , και ο 3ος ( ενικοιαστής) επειδή έβαλε έτσι μια σόμπα πέλλετ πάλι δεν θα πληρώνει ποσοστά θέρμανσης πετρελαίου ( με το έτσι θέλω). Οκ λέω αφου έκαψα μια χρονιά τα άντερα μου και πλήρωσα τα πάντα μόνος ( μέχρι και την συντήρηση του λέβητα ..πετρέλαια 2000 λόγο οτι έκαιγα μόνος λέβητα 3όροφης) Τώρα τοποθέτησα αντλία θερμότητας αποσύνδεσα τα πάντα ( με μηχανικούς εταιρίες ..πολεοδομίες ..χαρτια κ,τ,λ,π, ) Να συμπληρώσω οτι ο λέβηταςς του κτιρίου είχε συνδεμένα και μπόιλερ και οι μάγκες ζέσταιναν τον νερό τους απο τον λέβητα που έκαιγα.. Τούς είπα και εγώ τώρα ( αποσύνδεσα και έβαλα δικές μου κεραίας ..ξήλωσα μπόιλερ δικό μου απο το κοινο δύκτιο όπως προβλέπεται ) ΚΑΙ ....Έμεινε μόνο το ασανσερ και το ρεύμα του με την συντήρηση - αφού ( ως ιδιοκτήτης ) τους έβαλα μια και δεν είχαν κάνει τίποτα 8 χρόνια που κτίστηκε η οικοδομή να βγάλουμε πιστοποιητικό και να επισκευάσουμε οτι θέματα είχε....τους ενημέρωσα μια και μένω 1ο ο 2ος είναι κλειστός και μόνο ο 3ος κάνει χρήση λόγο της συμπεριφοράς τους κοινός >>Να κόψουν τον λαιμό τους πλέον και αν θέλουν να πληρώνουν μόνο αυτοί το ασανσέρ με την συντήρηση τουκ.τ.λ.π. - επ'ισης ακόμα μια πληροφορία το γραφείο κοινοχρήστων τα έχει κάνει σαλάτα είναι εκτεθειμένο σε εμε΄να μια και ενω το απέτησα ( και μέσω δηκιγόρου) ούτε συνελεύσεις έκανε ούτε σωστα κοινόχρηστα έβγαζε . -γνώμες παρακαλώ ...αν και βέβαια ξέρω τι να κάνω . 1
skiabox Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Για να μην ανοίγω καινούριο thread, εμάς φέτος μας ήρθε ο έλεγχος 30ετίας (ναι υπάρχει τέτοιο πράγμα) και επειδή το ασανσέρ είναι με συρματόσχοινο θα αλλαχθεί και θα γίνει υδραυλικό. Δίνουμε οι 10 ιδιοκτήτες όλοι στα κοινόχρηστα από 100 ευρώ εξτρά το μήνα μέχρι να μαζέψουμε ένα ποσό για τον καινούριο ανελκυστήρα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Hellfire45 είπε Να κάνω μια ερώτηση ( σχετική και άσχετη με το ιδιο θέμα) . Είμαι ιδιοκτήτης σε οροφοδιαμέρισμα σε 3όροφη οικοδομή ( δλδ 3 διαμερίσματα). Αγόρασα το σπίτι και μπαίνοντας μου είπαν οι άλλοι 2 ιδιοκτήτες ( ο ένας ζει μόνιμα Γερμανία και έρχεται 20 μέρες το καλοκαίρι μόνο). Ο δεύτερος Νοικιάζει το διαμέρισμα.....Και μου λένε ο 2ος δέν θα πληρώνει ποσοστο πετρελαίου θέρμανσης γιατί λείπει , και ο 3ος ( ενικοιαστής) επειδή έβαλε έτσι μια σόμπα πέλλετ πάλι δεν θα πληρώνει ποσοστά θέρμανσης πετρελαίου ( με το έτσι θέλω). Οκ λέω αφου έκαψα μια χρονιά τα άντερα μου και πλήρωσα τα πάντα μόνος ( μέχρι και την συντήρηση του λέβητα ..πετρέλαια 2000 λόγο οτι έκαιγα μόνος λέβητα 3όροφης) Τώρα τοποθέτησα αντλία θερμότητας αποσύνδεσα τα πάντα ( με μηχανικούς εταιρίες ..πολεοδομίες ..χαρτια κ,τ,λ,π, ) Να συμπληρώσω οτι ο λέβηταςς του κτιρίου είχε συνδεμένα και μπόιλερ και οι μάγκες ζέσταιναν τον νερό τους απο τον λέβητα που έκαιγα.. Τούς είπα και εγώ τώρα ( αποσύνδεσα και έβαλα δικές μου κεραίας ..ξήλωσα μπόιλερ δικό μου απο το κοινο δύκτιο όπως προβλέπεται ) ΚΑΙ ....Έμεινε μόνο το ασανσερ και το ρεύμα του με την συντήρηση - αφού ( ως ιδιοκτήτης ) τους έβαλα μια και δεν είχαν κάνει τίποτα 8 χρόνια που κτίστηκε η οικοδομή να βγάλουμε πιστοποιητικό και να επισκευάσουμε οτι θέματα είχε....τους ενημέρωσα μια και μένω 1ο ο 2ος είναι κλειστός και μόνο ο 3ος κάνει χρήση λόγο της συμπεριφοράς τους κοινός >>Να κόψουν τον λαιμό τους πλέον και αν θέλουν να πληρώνουν μόνο αυτοί το ασανσέρ με την συντήρηση τουκ.τ.λ.π. - επ'ισης ακόμα μια πληροφορία το γραφείο κοινοχρήστων τα έχει κάνει σαλάτα είναι εκτεθειμένο σε εμε΄να μια και ενω το απέτησα ( και μέσω δηκιγόρου) ούτε συνελεύσεις έκανε ούτε σωστα κοινόχρηστα έβγαζε . -γνώμες παρακαλώ ...αν και βέβαια ξέρω τι να κάνω . Ασε να σας κόψουν το ρεύμα στην πολυκατοικία και να ανεβοκατεβαινετε με τα πόδια, αν σας που τίποτα από τον τρίτο πες τους και εσύ τα ίδια να δούμε αν θα παρακαλάνε να έρθει το ασανσέρ. 1
tedkald Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Οι δαπάνες ανελκυστήρα όπως και οι υπολοιπες (γενικές, θέρμανσης) προβλέπονται αποκλειστικά από το καταστατικό που ως ιδιωτικό συμφωνητικό είναι δεσμευτικό για όλους τους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές και αλλάζει μόνον με σύμφωνη γνώμη του 100% δηλ. ομοφωνία και συμβολαιογραφική πράξη. Αρα ό,τι λέει το καταστατικό. 2 1
vagos789 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 16 ώρες πριν, panira είπε Καλησπέρα, Μένω ισόγειο οπότε προφανώς δεν χρησιμοποιώ ανελκυστήρα. Είναι λογικό να πληρώνω 2 περιπου τον μήνα για συντήρηση του? Εσείς πληρώνετε/πληρώνατε για ανελκυστήρα στο ισόγειο? Μονολεκτικα: Ναι 1
notist Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Εμείς έχουμε ανεξάρτητο ισόγειο δίπλα στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας,και δεν πληρώνει ασανσέρ που είναι και το σωστό.
badbad Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 4 ώρες πριν, Hellfire45 είπε Να κάνω μια ερώτηση ( σχετική και άσχετη με το ιδιο θέμα) . Είμαι ιδιοκτήτης σε οροφοδιαμέρισμα σε 3όροφη οικοδομή ( δλδ 3 διαμερίσματα). Αγόρασα το σπίτι και μπαίνοντας μου είπαν οι άλλοι 2 ιδιοκτήτες ( ο ένας ζει μόνιμα Γερμανία και έρχεται 20 μέρες το καλοκαίρι μόνο). Ο δεύτερος Νοικιάζει το διαμέρισμα.....Και μου λένε ο 2ος δέν θα πληρώνει ποσοστο πετρελαίου θέρμανσης γιατί λείπει , και ο 3ος ( ενικοιαστής) επειδή έβαλε έτσι μια σόμπα πέλλετ πάλι δεν θα πληρώνει ποσοστά θέρμανσης πετρελαίου ( με το έτσι θέλω). Οκ λέω αφου έκαψα μια χρονιά τα άντερα μου και πλήρωσα τα πάντα μόνος ( μέχρι και την συντήρηση του λέβητα ..πετρέλαια 2000 λόγο οτι έκαιγα μόνος λέβητα 3όροφης) Τώρα τοποθέτησα αντλία θερμότητας αποσύνδεσα τα πάντα ( με μηχανικούς εταιρίες ..πολεοδομίες ..χαρτια κ,τ,λ,π, ) Να συμπληρώσω οτι ο λέβηταςς του κτιρίου είχε συνδεμένα και μπόιλερ και οι μάγκες ζέσταιναν τον νερό τους απο τον λέβητα που έκαιγα.. Τούς είπα και εγώ τώρα ( αποσύνδεσα και έβαλα δικές μου κεραίας ..ξήλωσα μπόιλερ δικό μου απο το κοινο δύκτιο όπως προβλέπεται ) ΚΑΙ ....Έμεινε μόνο το ασανσερ και το ρεύμα του με την συντήρηση - αφού ( ως ιδιοκτήτης ) τους έβαλα μια και δεν είχαν κάνει τίποτα 8 χρόνια που κτίστηκε η οικοδομή να βγάλουμε πιστοποιητικό και να επισκευάσουμε οτι θέματα είχε....τους ενημέρωσα μια και μένω 1ο ο 2ος είναι κλειστός και μόνο ο 3ος κάνει χρήση λόγο της συμπεριφοράς τους κοινός >>Να κόψουν τον λαιμό τους πλέον και αν θέλουν να πληρώνουν μόνο αυτοί το ασανσέρ με την συντήρηση τουκ.τ.λ.π. - επ'ισης ακόμα μια πληροφορία το γραφείο κοινοχρήστων τα έχει κάνει σαλάτα είναι εκτεθειμένο σε εμε΄να μια και ενω το απέτησα ( και μέσω δηκιγόρου) ούτε συνελεύσεις έκανε ούτε σωστα κοινόχρηστα έβγαζε . -γνώμες παρακαλώ ...αν και βέβαια ξέρω τι να κάνω . Φλε μου οι κανονισμοι της πολυκατοικιας για αυτο υπάρχουν, για να λύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν απο τους παράξενους συνιδιοκτήτες. Δεν υπάρχει δεν πληρώνω κοινοχρηστα γιατι λείπω ή γιατί έχω pelet. Ο νομοθέτης εχει προβλέψει πως όλοι ανεξαρτητως πληρώνουν το ποσοστό του παγείου καθώς με την χρήση της θερμανσης των γύρω διαμερισμάτων υπάρχει οφελεια και στα παρακέιμενα διαμερίσματα. Ουσιαστικά λοιπόν κανοντας χρήση μονο εσυ, ανεβάζεις το κοστος θερμανσης γιατι ζέσταινεις και τους δίπλα - κατω που εχουν κρυο σπιτι. Εγω που εχω αποσυνδεθει απο το δίκτυο της πολυκατοικιας μου λογω χρήσης ατομικού λεβητα αεριου, πληρωνω το ποσοστο του παγίου κανονικά και με τον νόμο. Συγνώμη αλλά οι αλλοι σε εχουν εξαπατήσει, εριξαν αδεια να πιάσουν γεματα. Θα βαλεις μια εταιρεια κοινοχρήστων να εκδίδει κανονικά τα κοινοχρηστα με τα ποσοστα των 3 διαμερισμάτων και θα συμπεριλάβεις τα εξοδα συντηρησης και το ποσοστο του κοινοχρηστου ρευματος που καταναλώνει η πολυκατοικια μαζι με το ασανσερ. Θα τους ενημερωσει η εταιρεια για το ποσοστό οφειλης τους και αν δεν συμορφωθούν θα τους κοινοποιήσεις εξωδικο. Αν συνεχίσουν να μην πληρώνουν και αγνοούν τα κοινοχρηστα τους πας δικαστικώς και πληρώνουν και τα εξοδα δικηγορου σου. Ολα τα παραπάνω τα αναφερουν νόμοι του κρατους 2
aggelos87 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 4 ώρες πριν, skiabox είπε Για να μην ανοίγω καινούριο thread, εμάς φέτος μας ήρθε ο έλεγχος 30ετίας (ναι υπάρχει τέτοιο πράγμα) και επειδή το ασανσέρ είναι με συρματόσχοινο θα αλλαχθεί και θα γίνει υδραυλικό. Δίνουμε οι 10 ιδιοκτήτες όλοι στα κοινόχρηστα από 100 ευρώ εξτρά το μήνα μέχρι να μαζέψουμε ένα ποσό για τον καινούριο ανελκυστήρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα κάνετε τον ανελκυστήρα από μηχανικό υδραυλικό;; Απ' όσο ξέρω δεν στέκει αυτό που λες 😕 Μήπως δεν κατάλαβες κάτι; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα