Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Rocobloco είπε

Για έναν επαγγελματία ο οποίος θέλει να δημιουργήσει βίντεο και εικόνα με όσο το δυνατόν πιο φυσικά χρώματα στην πραγματικότητα δηλαδή "εικόνα αναφοράς" η συγκεκριμένη οθόνη ΔΕΝ κάνει απλά. 

Με απλά λόγια στην ουσία ο Vincent στο κανάλι (δείτε το είναι πολύ ενδιαφέρον) του λέει ότι είναι μια πολύ καλή LED οθόνη μέχρι εκεί.... 

Ένας φωτογράφος μπορεί να αγοράσει μια oled τηλεόραση Sony, LG ή Panasonic να την καλιμπράρει ένας επαγγελματίας του είδους και να έχει πιο σωστή εικόνα από της Apple να του μείνουν και χρήματα. 

χωρίς καθόλου ειρωνεία, πρότεινέ μου μία από της παραπάνω με 100% adobe RGB ή κοντά στο 100% να πάω αύριο πρωί - πρωί να την αγοράσω. όσο για το καλιμπράρισμα, θα το κάνω μόνος μου

• Like 3
  • Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, billdanos είπε

Με 576 leds από πίσω, έχεις προφανώς κάποια όρια στο πόσο μαυρο θα είναι το μαύρο... 

https://www.pcmag.com/reviews/apple-pro-display-xdr

Eγω θυμαμαι ομως οταν την παρουσιασαν ειχες γραψει οτι η Αpple καταφερε να φτιαξει μια LCD με σχεδον τα μαυρα μιας ΟLED εχοντας προφανως πιστεψει το 1,000,000:1 που ελεγε η Apple.

Ειρωνικο ηταν αυτο που εγραψα...περιμενες με 1000:1 κατι καλυτερο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Καταρχάς αγαπητέ ξεκίνα απο τα βασικά: έμπλεξες την OLED τηλεόραση με ένα monitor για χρήση σε PC... Αν ακόμη δεν κατάλαβες τη διαφορά εδώ είμαστε! :) 

Και γω OLED Tv εχω χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά ΔΕΝ είναι pc monitor! 

Τότε γιατί γράφεις ότι θα χαλάσει σε ένα μήνα ένα μόνιτορ oled; Εκεί στάθηκα. 

Μία oled τηλεόραση πλέον με καλιμπραρισμα φτάνει σε σωστό τόνο ΜΑΛΛΟΝ το ίδιο με της Apple, τα φετινά μοντέλα 48" της Sony LG θα βγουν σε λίγους μήνες και τα αντίστοιχα reviews θα αναρτηθούν. Μένει να δούμε τα αποτελέσματα. 

Ο Vincent σαν Reviewer και επαγγελματίας Calibrator θεωρώ ότι είναι απόλυτα αντικειμενικος.

Ρωτήστε στο κανάλι του ποια θα πρότεινε εκείνος αντί της Apple. 

• Super Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, Rocobloco said:

Τότε γιατί γράφεις ότι θα χαλάσει σε ένα μήνα ένα μόνιτορ oled; Εκεί στάθηκα. 

Γιατί προφανώς και θα έχεις θέματα όταν θα προβάλεις συνεχώς στατικό περιεχόμενο μιας toolbar κλπ σε μια OLED οθόνη που θα τη χρησιμοποιείς σαν monitor και όχι σαν ...τηλεόραση! 

31 minutes ago, ScorpioX777 said:

Eγω θυμαμαι ομως οταν την παρουσιασαν ειχες γραψει οτι η Αpple καταφερε να φτιαξει μια LCD με σχεδον τα μαυρα μιας ΟLED εχοντας προφανως πιστεψει το 1,000,000:1 που ελεγε η Apple.

Ειρωνικο ηταν αυτο που εγραψα...περιμενες με 1000:1 κατι καλυτερο.

Και συνεχίζω να το λέω μιας και το "σχεδόν" δεν σημαίνει "όπως ακριβώς". 

Οι συνολικές μετρήσεις της είναι μια χαρά ακόμη και όταν ανταγωνίζεται μια OLED! Το απόλυτο μαύρο μιας OLED δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που καθορίζει την ποιότητα ενός monitor.

Σε αυτές τις διαστάσεις λοιπόν, με αυτά τα specs και την ανάλυση, καθώς και με αυτή την τιμή, η XDR είναι μια πάρα πολύ καλή πρόταση. 

Δημοσ.

Ερώτηση πρώτη: Ποιος ο λόγος να έχεις ένα monitor 40.000+€ για να φτιάξεις το οτιδήποτε που τελικά θα προβληθεί σε μέσα που έχουν διαφορετικές αποδόσεις και καλιμπραρίσματα ή αντίστοιχα θα εκτυπωθεί σε μέσα που παράγουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα; Απλά για να λες ότι πέτυχες το τέλειο, αλλά δεν πρόκειται να το δει ποτέ κανείς;

Ερώτηση δεύτερη: Από που βγαίνει το συμπέρασμα του τίτλου ότι το "Apple Pro Display XDR δεν προτείνεται για επαγγελματική χρήση", τη στιγμή που αναφέρεται παντού ότι απλά δεν έχει την ποιότητα ώστε να γίνει reference model; Δηλαδή οποιαδήποτε οθόνη εκτός της Sony (ή αντίστοιχων στις 40.000€) δεν κάνουν για επαγγελματική χρήση;

Στο θέμα μας: Φάουλ από την apple να κάνει τέτοιες συγκρίσεις που δεν έχουν βάση και μάλιστα σε προϊόντα τόσο μακριά σε απόδοση και σε τιμή, αλλά θεωρώ ότι ο κάθε επαγγελματίας γνωρίζει σε τι αξίζει να επενδύσει, δεν θα αρκεστεί στο marketing μιας εταιρείας. Και το ipad ως pro το παρουσιάζουν και όντως για μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών είναι pro, για άλλους όμως που έχουν ανάγκη μεγαλύτερης ισχύος, μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας και λειτουργικότητα, είναι απλά ένα γκατζετάκι. Περι ορέξεως λοιπόν...

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nikosjc είπε

Ποιος ο λόγος να έχεις ένα monitor 40.000+€ για να φτιάξεις το οτιδήποτε που τελικά θα προβληθεί σε μέσα που έχουν διαφορετικές αποδόσεις και καλιμπραρίσματα ή αντίστοιχα θα εκτυπωθεί σε μέσα που παράγουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα; Απλά για να λες ότι πέτυχες το τέλειο, αλλά δεν πρόκειται να το δει ποτέ κανείς;

Γιατί αν φτιάξεις περιεχόμενο χωρίς ένα καλό reference point, τότε συνήθως το αποτέλεσμα θα είναι κατά πολύ χειρότερο στα τελικά μέσα αναπαραγωγής. Πχ το χρώμα του δέρματος σε μία ταινία θα μπορούσε να φαίνεται έντονο πορτοκαλί άσχετα με το τι ρυθμίσεις θα έκανες εσύ μετά στην TV σου. 

Και άντε τουλάχιστον στις ταινίες λες δεν πειράζει, εγώ γουστάρω τα υπερκορεσμένα ή τα περίεργα χρώματα και δεν με ενοχλεί. Σε επαγγελματική φωτογράφιση όμως? Το πρόσωπο σου θα μοιάζει λες και είσαι νεογνό που έπαθε ίκτερο...

Το reference point σου εξασφαλίζει ότι σε οποιοδήποτε μέσο αναπαραγωγής είτε είναι TV, monitor, smartphone, ή εκτυπωμένο χαρτί, το αποτέλεσμα θα είναι όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, nikosjc said:

Ερώτηση πρώτη: Ποιος ο λόγος να έχεις ένα monitor 40.000+€ για να φτιάξεις το οτιδήποτε που τελικά θα προβληθεί σε μέσα που έχουν διαφορετικές αποδόσεις και καλιμπραρίσματα ή αντίστοιχα θα εκτυπωθεί σε μέσα που παράγουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα; Απλά για να λες ότι πέτυχες το τέλειο, αλλά δεν πρόκειται να το δει ποτέ κανείς;

Εντάξει, αν ετοιμάζεις μια κινηματογραφική ταινία που θα σου κοστίσει μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια, σίγουρα θα θέλεις να την επεξεργαστείς σε ένα monitor που θα είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που θα αποτυπωθεί στο κινηματογραφικό φιλμ. Και πάλι όμως αυτό δε σημαίνει πως όλα τα τμήματα που θα δουλευουν πάνω στην επεξεργασία της ταινίας, θα πρέπει να έχουν σε όλες τις θέσεις εργασίας τα monitors των 40.000 ευρώ! :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, billdanos είπε

Και συνεχίζω να το λέω μιας και το "σχεδόν" δεν σημαίνει "όπως ακριβώς"

Οι συνολικές μετρήσεις της είναι μια χαρά ακόμη και όταν ανταγωνίζεται μια OLED! Το απόλυτο μαύρο μιας OLED δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που καθορίζει την ποιότητα ενός monitor.

Σε αυτές τις διαστάσεις λοιπόν, με αυτά τα specs και την ανάλυση, καθώς και με αυτή την τιμή, η XDR είναι μια πάρα πολύ καλή πρόταση. 

Το φερνεις απο εδω το φερνεις απο εκει και ξεφευγεις φιδισια.:)

Δεν παιζει ρολο μονο το μαυρο φυσικα σε μια οθονη, η συγκεκριμενη στα χρωματα και φωτεινοτητα ειναι εξαιρετικη.

Ως συνολικο πακετο οντως ειναι μια καλη προταση.

Επεξ/σία από ScorpioX777
Δημοσ.

Εχω το Pro Display, οπως και για 15 χρόνια εκανα calibration σε  μόνιτορ, εκτυπωτικές πρέσες και large format.  Για hollywood production το pro display δεν συνιστάται, συμφωνώ.  Ομως για μικρότερες παραγωγές ειναι εντάξει. Φωτογράφοι, Youtubers, παραγωγή για τηλεόραση, Vfx artists που θελουν ακρίβεια για βασικό color grading αλλα όχι reference (αυτο γίνεται στο τέλος) ειναι παραπάνω από ικανοποιητικό.  

Το statement της Apple στην WWDC δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, αλλά απο την αλλη respect γιατι για τα specs της οθόνης παραμένει εξαιρετικό value for money.

Η τιμή του ειναι κοντά στα Eizo CG και ειναι πολύ καλύτεο π.χ:

https://www.amazon.co.uk/Eizo-ColorEdge-CG319X-31-Monitor/dp/B07C5HJ2WG/ref=asc_df_B07C5HJ2WG/?tag=googshopuk-21&linkCode=df0&hvadid=394361622398&hvpos=1o1&hvnetw=g&hvrand=2835242839443085916&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1007850&hvtargid=pla-587707467264&psc=1&th=1&psc=1&tag=&ref=&adgrpid=88750753184&hvpone=&hvptwo=&hvadid=394361622398&hvpos=1o1&hvnetw=g&hvrand=2835242839443085916&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1007850&hvtargid=pla-587707467264

Το θέμα είναι οτι για κάποιον που θέλει να κάνει παραγωγές και δεν θέλει να δώσει 40k για reference monitor, δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση. Η θα δώσεις 5κ για Eizo CG (που έδινα χρόνια) η θα δώσεις 20-40k για Sony. 

Το ενδιάμεσο ειναι το Pro Display XDR.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, liospi είπε

χωρίς καθόλου ειρωνεία, πρότεινέ μου μία από της παραπάνω με 100% adobe RGB ή κοντά στο 100% να πάω αύριο πρωί - πρωί να την αγοράσω. όσο για το καλιμπράρισμα, θα το κάνω μόνος μου

Με λίγο ψάξιμο θα βρείς φίλε μου εγώ έχω δει αρκετά αν και δεν έχω κάποιο για να προτείνω υπάρχουν reviews για αυτά στο διαδίκτυο,όταν λες "κοντά" στο 100% αν θέλεις με 99% υπάρχουν πάρα πολλά, αλλά αν δεν είναι αρκετά "κοντά"υπάρχουν και μερικά με  99.5%(πιστεύω να είναι αρκετά κοντά) υπάρχουν λοιπόν μόνιτορ εκεί έξω, με τέτοια specs συγκεκριμένα είδα και της Dell και της Asus 32άρες είναι και αυτές και είναι είναι πάρα πολύ πιο φτηνές απο τα 5(+1με την βάση)Κ (γύρω στα χίλια ευρώ έχει της ASUS 🧐)

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε

Για να πω την αληθεια δεν περιμενα τοσο κακο μαυρο...

οι χρηστες δεν ξερουν να βλεπουν σωστα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Local dimming: αυτή η σύγχρονη μάστιγα. Τόσα χρόνια διαμαρτυρόμασταν ως χρήστες για την ύπαρξη μη ομοιογενούς μαύρου (clouding - lightbleed) και τώρα με το local dimming έχει γίνει feature. Ναι το local dimming δίνει περισσότερο contrast αλλά με κόστος.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Super Moderators
Δημοσ.
47 minutes ago, ELMastas said:

Με λίγο ψάξιμο θα βρείς φίλε μου εγώ έχω δει αρκετά αν και δεν έχω κάποιο για να προτείνω υπάρχουν reviews για αυτά στο διαδίκτυο,όταν λες "κοντά" στο 100% αν θέλεις με 99% υπάρχουν πάρα πολλά, αλλά αν δεν είναι αρκετά "κοντά"υπάρχουν και μερικά με  99.5%(πιστεύω να είναι αρκετά κοντά) υπάρχουν λοιπόν μόνιτορ εκεί έξω, με τέτοια specs συγκεκριμένα είδα και της Dell και της Asus 32άρες είναι και αυτές και είναι είναι πάρα πολύ πιο φτηνές απο τα 5(+1με την βάση)Κ (γύρω στα χίλια ευρώ έχει της ASUS 🧐)

Για πες μας και τα specs των monitor που προτείνεις. Τι ανάλυση έχουν ώστε να συγκριθούν άμεσα με τα 6016x3384 της 32" XDR Pro? 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, seseji είπε

οι χρηστες δεν ξερουν να βλεπουν σωστα

Δεν το ειπες σωστα, δεν ειναι δεν βλεπουν καλα αλλα δεν την κοιτανε σωστα, θες δουλεια ακομα να μπεις στην φιλοσοφια της Apple.

Χωρις πλακα τωρα αυτοι που θα την αγορασουν ξερουν πολυ καλα ποια ειναι τα αδυνατα και ποια τα δυνατα σημεια της οθονης.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, guzel είπε

Αφού το είπε ο Vincent (έτσι λένε το σκύλο μου) από το HDTVTest θα ισχύει σίγουρα!!! 😅

Προφανώς και δεν έχεις ιδέα ποιος είναι ο Vincent και πόσα χρόνια βρίσκεται στο χώρο της εικόνας..

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...