Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, DisRaptor είπε

όσοι δεν έχουν δει το οικοσύστημα μαλλον δεν έχουν χιούμορ, εγώ αυτό καταλαβαίνω.

'Ολοι εσείς με τις AOC Benq LG κτλ, ξέρετε άραγε τι παει να πει "σχήμα λόγου"  ?

Π.χ.

• "ειχε καρδιά σαν πέτρα"
  • "Το πήγαινε το yamahaκι λαμπάδα"
  • "Μετά απο 3 πιτογυρα με πήγε αίμα"
  • "Η οθόνη μας ανταγωνίζεται στα ίσα επαγγελματικά reference monitors"

Αν είχατε iPad όταν πηγαίνατε σχολείο ίσως να τα πιάνατε καλύτερα τα γράμματα

Εγω θα εκλάβω τα γραφόμενα σου ως σάτιρα στην Apple! Μάλλον ακούσια! Στις παρουσιάσεις δεν υπάρχουν σχήματα λόγου. Το στέλεχος της Apple δεν καθόταν γύρω από τη φωτιά και έψηνε λουκουμάδες με τα φιλαράκια του και έλεγαν ανέκδοτα για τον Τοτό ("-α, BTW συγκρινόμαστε σε ποιότητα με οθόνη αναφοράς ρε!! -και εγώ έχω σχέση με τη Σκάρλετ Γιόχανσον χαχαχα") Ό,τι λες πρέπει να το εννοείς γιατί υπάρχουν επενδυτές και ειδικοί πέραν των οπαδών. Προφανώς ο επαγγελματίας που έκανε τη συγκριτική αξιολόγηση δεν έπιανε καλά τα γράμματα και δεν είχε αίσθηση του χιούμορ όπως εσύ ο μεγαλωμένος με χαβιάρι, στοργή Προδέρμ και iPad.

Επεξ/σία από panathatube
  • Like 2
  • Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδή πρέπει να συγκρίνεις κάτι που έχει 5κ με 40κ για να αποδείξεις ότι δεν είναι ισοδύναμο?

Ότι και να λέει η Apple (και η κάθε απλ) όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά τιμής προφανώς δεν θα είναι ούτε καν κοντά.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τελικά το πρόβλημα είναι η περιγραφή της Apple κατά την παρουσίαση; Γιατί κατά τα αλλά νομίζω πως πουλάει σε καλή τιμή ένα top IPS monitor με το μέγιστο καλλιμπράρισμα που μπορεί να πετύχει κάποιος σε τέτοια τεχνολογία. Εκτός κι αν υπάρχουν πολλές τέτοιες οθόνες με τα συγκεκριμένα specs που είναι σημαντικά φθηνότερες!

Σημερα ας πούμε θα ακούσουμε σε μια παρουσίαση για ένα super space zoom 100x σε ...κινητό! Φαντάζομαι πως αύριο θα γίνει χαμός με τις συγκρίσεις που θα αρχίσουν να γίνονται με super zoom φακούς, τηλεσκόπια, κλπ ώστε να «ξεσκεπάσουν» την απάτη του marketing?

😛 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, YoungHOV είπε

Ακόμα και η σύγκριση των 2 εταιρειών είναι κάπως... άκυρη:

Η μία βγάζει easy to use consumer προϊόντα, πουλώντας τα σε γελοίο premium για αυτό το λόγο. Δεν hateαρω, πολλά από τα προϊόντα της έχουν top αισθητική και σε γενικές γραμμές ποιότητα κατασκευής.

Η άλλη έχει τεχνογνωσία δεκαετιών, και έχει πλοκάμι σε έναν τεράστιο αριθμό βιομηχανιών, καταναλωτικών και επαγγελματικών. Από ακουστικά, κάμερες, και τηλεοράσεις, σε ιατρικό εξοπλισμό, επαγγελματικές βιντεοκάμερες και δισκογραφικά label.

Με άλλα λόγια, η σύγκριση της οθόνης με την αντίστοιχη Sony ήταν για... ψιλό-marketing σκοπούς, για τα μάτια των fans. 

Για έναν επαγγελματία ο οποίος θέλει να δημιουργήσει βίντεο και εικόνα με όσο το δυνατόν πιο φυσικά χρώματα στην πραγματικότητα δηλαδή "εικόνα αναφοράς" η συγκεκριμένη οθόνη ΔΕΝ κάνει απλά. 

Με απλά λόγια στην ουσία ο Vincent στο κανάλι (δείτε το είναι πολύ ενδιαφέρον) του λέει ότι είναι μια πολύ καλή LED οθόνη μέχρι εκεί.... 

Ένας φωτογράφος μπορεί να αγοράσει μια oled τηλεόραση Sony, LG ή Panasonic να την καλιμπράρει ένας επαγγελματίας του είδους και να έχει πιο σωστή εικόνα από της Apple να του μείνουν και χρήματα. 

Επεξ/σία από Rocobloco
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Rocobloco said:

Για έναν επαγγελματία ο οποίος θέλει να δημιουργήσει βίντεο και εικόνα με όσο το δυνατόν πιο φυσικά χρώματα στην πραγματικότητα δηλαδή "εικόνα αναφοράς" η συγκεκριμένη οθόνη ΔΕΝ κάνει απλά. 

Με απλά λόγια στην ουσία ο Vincent στο κανάλι (δείτε το είναι πολύ ενδιαφέρον) του λέει ότι είναι μια πολύ καλή LED οθόνη μέχρι εκεί.... 

Ένας φωτογράφος μπορεί να αγοράσει μια oled τηλεόραση Sony, LG ή Panasonic να την καλιμπράρει ένας επαγγελματίας του είδους και να έχει πιο σωστή εικόνα από της Apple να του μείνουν και χρήματα. 

Και να του μείνει η oled στο χέρι μέσα σε ένα μήνα το πολύ... 😛 

Επίσης τι ανάλυση θα έχει η ...τηλεόραση για να την κοιτάς από το μισό μετρό;

• Confused 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Και να του μείνει η oled στο χέρι μέσα σε ένα μήνα το πολύ... 😛 

Έχω δει oled με χρόνια πάνω τους χωρίς κανένα πρόβλημα και έχω oled χωρίς πρόβλημα.

Καλύτερα αγαπητέ να μην σπέρνεις τον πανικό μόνο και μόνο για να ευχαριστήσεις στον εαυτό σου με μια overblown απάντηση που έδωσες. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναμενω και αποτελεσματα απο το ASUS, με τις διπλασιες ζωνες και mini leds απο αυτο της APPLE. 

Στα 4.000 δολάρια.  

Επεξ/σία από ROG-X
Δημοσ.

Δεν ειχα ιδεα οτι υπαρχει οθονη 40κ....η απορια μου ειναι τι λογο εχει η υπαρξη της οταν το υλικο που θα φτιαξεις εκει θα το δουν σε οθονες των 1000ε πχ... 

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, guzel είπε

Αφού το είπε ο Vincent (έτσι λένε το σκύλο μου) από το HDTVTest θα ισχύει σίγουρα!!! 😅

Έχεις δίκιο , καλύτερα να ακούσουμε τον guzel από το insomnia.

11 ώρες πριν, tsofras είπε

Ρε παιδιά συγνώμη τώρα γιατί δεν γνωρίζω κιόλας , ας αφήσουμε απέξω τις διαμάχες , έτσι και αλλιώς το άρθρο λέει ότι μια χαρά είναι απλά δεν ανταγωνίζεται την άλλη.

Εγώ στάθηκα στο παρακάτω

Δηλαδή κάποιος που ασχολείται με επεξεργασία φωτογραφίας ή βίντεο πόσα λεφτά πρέπει να δώσει ? 43.000ε για μία οθόνη? Υπάρχουν καλύτερες στα λεφτά του Apple Pro Display για αυτές τις δουλείες?

Εγώ αυτό που κατάλαβα από το άρθρο είναι ότι ο τύπος αυτός θεωρεί πολύ καλό το μόνιτορ της apple, αλλά την κράζει γιατί το σύγκρινε (η ίδια η apple) με μόνιτορ αξίας 40κ , ενώ δεν είναι κοντά. Άρα μια χαρά δουλειά θα κάνεις , εκτός και αν δουλεύεις στο Hollywood εκεί ίσως και να πρέπει να τον ακούσεις και να δώσεις 40κ.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Rocobloco said:

Έχω δει oled με χρόνια πάνω τους χωρίς κανένα πρόβλημα και έχω oled χωρίς πρόβλημα.

Καλύτερα αγαπητέ να μην σπέρνεις τον πανικό μόνο και μόνο για να ευχαριστήσεις στον εαυτό σου με μια overblown απάντηση που έδωσες. 

Καταρχάς αγαπητέ ξεκίνα απο τα βασικά: έμπλεξες την OLED τηλεόραση με ένα monitor για χρήση σε PC... Αν ακόμη δεν κατάλαβες τη διαφορά εδώ είμαστε! :) 

Και γω OLED Tv εχω χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά ΔΕΝ είναι pc monitor! 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Τελικά το πρόβλημα είναι η περιγραφή της Apple κατά την παρουσίαση; Γιατί κατά τα αλλά νομίζω πως πουλάει σε καλή τιμή ένα top IPS monitor με το μέγιστο καλλιμπράρισμα που μπορεί να πετύχει κάποιος σε τέτοια τεχνολογία. Εκτός κι αν υπάρχουν πολλές τέτοιες οθόνες με τα συγκεκριμένα specs που είναι σημαντικά φθηνότερες!

Σημερα ας πούμε θα ακούσουμε σε μια παρουσίαση για ένα super space zoom 100x σε ...κινητό! Φαντάζομαι πως αύριο θα γίνει χαμός με τις συγκρίσεις που θα αρχίσουν να γίνονται με super zoom φακούς, τηλεσκόπια, κλπ ώστε να «ξεσκεπάσουν» την απάτη του marketing?

😛 

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα, η περιγραφή και η σύγκριση της Apple με το Sony monitor και όχι πχ με κάποιο παρόμοιο ProArt της Asus ή EIZO, DELL κτλ... Και όταν σου λέει μην δώσεις 40 χιλιάρικα για το Sony αλλά 5 (+1 μην ξεχνιόμαστε :P ) για το δικό μας και θα κάνεις την δουλειά σου το ίδιο, θα λάβεις την σήμερον μέρα συγκριτικά βίντεο σαν του αγαπητού Βίνσεντ. Αν το marketing σου ξεφεύγει, έρχονται τέτοια βίντεο και τα πράγματα μπαίνουν στην θέση τους. Αν σήμερα και η Sammy συγκρίνει το zoom της με το αντίστοιχο των "τηλεσκοπίων" που κουβαλούν Γιαπωνέζοι τουρίστες τα καλοκαίρια, πάλι θα γίνει η αντίστοιχη σύγκριση και θα φάνε τα μούτρα τους. 

Επεξ/σία από iazriel
  • Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
24 minutes ago, ScorpioX777 said:

Για να πω την αληθεια δεν περιμενα τοσο κακο μαυρο...

Με 576 leds από πίσω, έχεις προφανώς κάποια όρια στο πόσο μαυρο θα είναι το μαύρο... 

https://www.pcmag.com/reviews/apple-pro-display-xdr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...