Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έχω ένα παλιό ρούτερ της hol που χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα και σκέφτομαι να το δώσω για να μην πεταχτεί... Το ρούτερ γενικά κρατά δεδομένα και στοιχεία από τις αναζητήσεις, κωδικούς κτλ που έχω κάνει στο internet? Φαντάζομαι πως όχι, και σίγουρα η ερώτηση μου μάλλον είναι αστεία απλά για να σιγουρευτώ είπα να κάνω μια ερώτηση. Δεν θα το δώσω σε δικό μου άτομο και για αυτό και το ενδιαφέρον για το παραπάνω ερώτημα.

Δημοσ.

Υπάρχει κουμπάκι Reset σε όλα τα Router. Το πατάς (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή) και γυρίζει τα πάντα όπως ήταν την πρώτη φορά που βγήκε από το κουτί του.

Γενικά τα Router δεν κρατούν το ιστορικό της πλοήγησης στο διαδίκτυο ούτε κωδικούς (εκτός του ασύρματου) κλπ.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jkoukos είπε

Υπάρχει κουμπάκι Reset σε όλα τα Router. Το πατάς (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή) και γυρίζει τα πάντα όπως ήταν την πρώτη φορά που βγήκε από το κουτί του.

Μάλλον κοιμάμαι όρθιος 😂 Δεν πήγα να δω το τι είχε από πίσω το ρούτερ καθώς ήξερα τα κουμπιά που είχε από πίσω (και απλά δεν έτυχε να το βγάλω εγώ από το ρεύμα). Υπάρχει όχι ως κουμπί, αλλά ως τρύπα, οπότε με μια οδοντογλυφίδα θα γίνει η δουλειά. 

Δημοσ.
On 10/02/2020 at 19:03, GeorgeR1_700 said:

Καλησπέρα σας, έχω ένα παλιό ρούτερ της hol που χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα και σκέφτομαι να το δώσω για να μην πεταχτεί... Το ρούτερ γενικά κρατά δεδομένα και στοιχεία από τις αναζητήσεις, κωδικούς κτλ που έχω κάνει στο internet? Φαντάζομαι πως όχι, και σίγουρα η ερώτηση μου μάλλον είναι αστεία απλά για να σιγουρευτώ είπα να κάνω μια ερώτηση. Δεν θα το δώσω σε δικό μου άτομο και για αυτό και το ενδιαφέρον για το παραπάνω ερώτημα.

το μονο που κραταει μεσα ειναι το Wifi οπως ειπαν και σε καποια ρουτερ φαινονται οι mac address απο τις συσκευες που ειχαν συνδεθει.(who gives a fuck αλλα απλα το λεω).επισης και τα port forward που εχεις κανει πχ για μια καμερα οποτε ξερουν πχ οτι μπορει να εχεις μια καμερα μεσα αν εχεις ονομασει το port forward camera.μακρια σεναρια απλα τα αναφερω.

• Like 1
Δημοσ.

Αναφέρεσαι μόνο στο wifi του ρούτερ, ή και στην ενσύρματη σύνδεση μέσω LAN? Λογικά και τα 2 απλά με παραξένεψε που είπες μόνο για wifi...

Και κάτι ακόμα, μιλώντας για ακραία σενάρια όχι ότι θα γίνουν, απλά μου αρέσει να παίρνω γνώσεις... μπορεί κάποιος από το παλιό ρούτερ να πάρει την mac address του υπολογιστή μου και να μπει στο δίκτυό μου ή χρειάζεται πχ να βρει και την Physical Address μου και τα  IPv4 - V6 ή ότι άλλο?

Δημοσ.

Μόνο με την MAC δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το πολύ-πολύ να μάθει τον κατασκευαστή της συσκευής.

Για να συνδεθεί στο δίκτυό σου, είτε με φυσική παρουσία στον χώρο σου είτε από το διαδίκτυο, εφόσον γνωρίζει την δημόσια ΙΡ που έχεις εκείνη την στιγμή και μπορέσει να ξεπεράσει την ασφάλεια του Router. Όπως καταλαβαίνεις, πολλές προϋποθέσεις και δύσκολα να το καταφέρει κάποιος.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jkoukos είπε

Μόνο με την MAC δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το πολύ-πολύ να μάθει τον κατασκευαστή της συσκευής.

Για να συνδεθεί στο δίκτυό σου, είτε με φυσική παρουσία στον χώρο σου είτε από το διαδίκτυο, εφόσον γνωρίζει την δημόσια ΙΡ που έχεις εκείνη την στιγμή και μπορέσει να ξεπεράσει την ασφάλεια του Router. Όπως καταλαβαίνεις, πολλές προϋποθέσεις και δύσκολα να το καταφέρει κάποιος.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Καλή σας συνέχεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...