Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο κινητό Samsung λίγων μηνών αλλά το παιδί μου λέει ότι δεν έχει την απόδειξη. Έχει εγγύηση η συσκευή ή όχι; Εφόσον δεν υπάρχει απόδειξη

Δημοσ.

Να παει απο το καταστημα που εγινε η αγορα αφου ειναι προσφατη  να ζητησει να του κοψουν νεα.

Εσυ που ξερεις πχ οτι το κινητο ειναι δικο του και δεν το εχει κλεψει?

Δημοσ.

Σε περιπτωση επιστροφης χρηματων/πιστωτικου πως θα ξερει το καταστημα αγορας χωρις αποδειξη,ποιο ειναι το ποσο της αγορας?

Μισες δουλειες ειναι αυτα με τα imei. Αν φοβασαι μην χασεις την αποδειξη,βαλτην μεσα στο κουτι αγορας του κινητου,αλλιως πηγαινε απο το καταστημα και ζητα να σου βγαλουν αλλη.

Δημοσ.

Παιδιά είχα ενημέρωση από τον άνθρωπο και μου είπε ότι πήρε τηλέφωνο Cosmote και του είπαν ότι η συσκευή έχει εγγύηση μέσω IMEI και ότι η εγγύηση είναι 1 έτος για όλα τα κινητά (S10e) στην προκειμένη περίπτωση. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, constantineparas είπε

Παιδιά είχα ενημέρωση από τον άνθρωπο και μου είπε ότι πήρε τηλέφωνο Cosmote και του είπαν ότι η συσκευή έχει εγγύηση μέσω IMEI και ότι η εγγύηση είναι 1 έτος για όλα τα κινητά (S10e) στην προκειμένη περίπτωση. Ισχύει κάτι τέτοιο;

η εγγυηση για ολα τα samsung ειναι 2 χρονια. ναι ισχυει η εγγυηση μεσω imei, αλλα δεν ειναι 100% σιγουρο οτι δεν θα σου ζητησει καποιος την αποδειξη αγορας. το αγοραζεις με ευθυνη δικη σου αν το θελεις χωρις αποδειξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ΄αρχήν αν η συσκευή προοριζόταν για χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης (πχ Ασία, Αμερική) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Αν τώρα προοριζόταν για χώρα εντός ΕΕ, τότε ναι έχει 2ετή εγγύηση (και χωρίς απόδειξη) αρκεί να μην έχει γίνει root φυσικά. To θέμα είναι από πότε ξεκινάει να μετράει η 2ετία  (αφού δεν έχεις απόδειξη με ημερομηνία αγοράς). Το σωστό είναι ότι ξεκινάει απο την ημερομηνία κατασκευής του κινητού, άσχετα αν αγοράστηκε πολύ αργότερα απο τον πωλητή σου.

Ολες αυτές τις πληροφορίες μπορείς να τις βρεις με την εφαρμογή Phone INFO στο play store ή με ένα τηλέφωνο στη samsung δίνοντας τους το imei της συσκευής!

Ελπίζω να βοήθησα🙂

ΥΓ έχω πάει στη smartec φρέσκο κινητό (δηλ. που είχε κυκλοφορήσει λιγότερο από 1 χρόνο) χωρίς απόδειξη και φυσικά μου το επισκευάσανε δωρεάν χωρίς να μου ζητήσουνε απόδειξη. Οπως επίσης μου έχουν ζητήσει απόδειξη σε κινητό που είχε κυκλοφορήσει πάνω από 2 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά εγώ το είχα πάρει αργότερα (ήμουνα δηλ. εντός της 2ετίας με βάση την απόδειξη).

Επεξ/σία από samsunglife
Δημοσ.

Εχω τεραστια εμπειρια στο κομματι της υποστηριξης - service πανω σε Samsung.

Λοιπον,

Οποιοδηποτε κινητο - προιον προοριζεται για Ε.Ε τοτε αυτοματως εχει 2 χρονια εγγυηση κατα την αγορα του προιοντος. Αυτο φυσικα για να αποδειχθει (το ν + 2), θελει την αποδειξη. Αν δεν υπαρχει η αποδειξη, ισχυει κανονικα η εγγυηση βασει IMEI & S/N. Στα συστηματα της Samsung, εμφανιζει ημερα κατασκευης του κινητου το οποιο προφανως μπορει να ειναι απο μερικους μηνες μεχρι και χρονο πριν την αγορα του (αναλογα ποτε κατασκευαστηκε, ποτε αγοραστηκε).

Με λιγα λογια, η εγγυηση παιζει ως εξης:

1. Εγγυηση βασει αποδειξης (ν + 2 χρονια), οπου ν = ημερομηνια αγορας

2. Εγγυηση βασει IMEI & S/N (ν + 2 χρονια), οπου ν = ημερομηνια κατασκευης (+/- 3-6 μηνες διαφορα απο την ημερομηνια αγορας)

Τι ελεγχεις κατα την αγορα:

1. Καμενα pixels. Ελεγξε το σε λευκο φοντο (google.gr/images, white background)

2. Να μην εχει Root

3. Να μην εχει γινει ανακατασκευη

4. Η μπαταρια να εχει καλο % υγειας

Σε ολες τις μεταχειρισμενες συσκευες που εχω αγορασει, πρωτο πραγμα που ζηταω ειναι 10 λεπτα για ελεγχο. Κατεβαζω την εφαρμογη SAM INFO (Play Store) το οποιο δινει αηδιαστικα πολλες πληροφοριες για τη συσκευη και απο εκει πορευομαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...