Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι αυτής της ιστοσελίδας!! Είμαι 18 ετών, φοιτήτρια Φιλολογίας και Νοσηλευτικής (2 μεγάλες αγάπες)... Εργάζομαι σε έναν φούρνο, και είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ. Δεν ξέρω κατα πόσο θα σχολιαστεί ή πόσο κράξιμο θα γίνει προς το άτομό μου η ερώτησή μου, απλά ήθελα να ρωτήσω για να κάνω εξετάσεις αίματος θα πρέπει να μου τις γράψει γιατρός (ιδιωτικός ή δημόσιος) ή μπορώ να παω κατευθείαν σε Μικροβιολογικό;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πρεπει να στις γραψει γιατρος συμβεβλημενος ,για ποιο λογο να σε κραξουν ,ευλογη ερωτηση

Επεξ/σία από slk200gr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Adriane είπε

Καλησπέρα φίλοι αυτής της ιστοσελίδας!! Είμαι 18 ετών, φοιτήτρια Φιλολογίας και Νοσηλευτικής (2 μεγάλες αγάπες)... Εργάζομαι σε έναν φούρνο, και είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ. Δεν ξέρω κατα πόσο θα σχολιαστεί ή πόσο κράξιμο θα γίνει προς το άτομό μου η ερώτησή μου, απλά ήθελα να ρωτήσω για να κάνω εξετάσεις αίματος θα πρέπει να μου τις γράψει γιατρός (ιδιωτικός ή δημόσιος) ή μπορώ να παω κατευθείαν σε Μικροβιολογικό;

Υπάρχει συγκεκριμένο 'πακετο' εξετάσεων. Νομίζω πως περιλαμβάνει:

Γενική αίματος,

Γενική ούρων 

Παρασιτολογική κοπράνων. 

Ακτινογραφία θωρακος

Δημοσ.

Αν ο ιατρός είναι συμβεβλημενος δεν πληρώνεις. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Adriane είπε

Ξέρεις τι ακριβώς ψάχνεις στις εξετάσεις;Γιατρός δεν θα στις δει;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, simplemaths είπε

Όχι δεν χρειάζεται να στις γράψει γιατρός, μπορείς να πας απλά να τις κάνεις, απλά θα πρέπει να πληρώσεις. 

Σε ευχαριστώ πολύ!!!

Δημοσ.

Ή θα πας σε γιατρό να σου τις γράψει μέσω εοππυ και να πληρώσεις μονο τη συμμετοχή ή θα πας να τος κανεις ιδιωτικά , δηλαδή θα πληρώσεις εσυ όλο το κόστος.

παντως εχε υπόψη πως κάποιοι γιατροί ζητούν χρήματα για τη συνταγογράφηση πχ 10-20€. Όποτε αν ειναι να κανεις πχ όσα μια γενική αίματος , δεν αξίζει.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Ή θα πας σε γιατρό να σου τις γράψει μέσω εοππυ και να πληρώσεις μονο τη συμμετοχή ή θα πας να τος κανεις ιδιωτικά , δηλαδή θα πληρώσεις εσυ όλο το κόστος.

παντως εχε υπόψη πως κάποιοι γιατροί ζητούν χρήματα για τη συνταγογράφηση πχ 10-20€. Όποτε αν ειναι να κανεις πχ όσα μια γενική αίματος , δεν αξίζει.

ανάλογα τι εξετάσεις θέλει μπορεί να πάνε πολύ πάνω από το 10αρικακι που θα θέλει ο γιατρός , οπότε να συμφέρει η επίσκεψη 

μια γενική αίματος νομίζω ότι και κάτω από αυτό, αλλά αν πας να κάνεις εξετάσεις αίματος να δεις και τυχόν άλλα πράγματα πάει αρκετά και δεν συμφέρει χωρίς συμμετοχή 

Δημοσ.

Μια γενική αίματος βρε

6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ξέρεις τι ακριβώς ψάχνεις στις εξετάσεις;Γιατρός δεν θα στις δει;

Καλά εννοείται ότι πρέπει να τις δει γιατρός. Απλά για μια γενική εξέταση αίματος εαν πρέπει να τη γράψει πρώτα! 

Δημοσ.

Μπορείς πας σε γιατρό σε κάποιο νοσοκομείο/ικα για να στις γράψει, και αν τις κάνεις σε κάποια δημόσια δομή δεν θα πληρώσεις απολύτως τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που θέλεις λέγεται ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΥΓΕΊΑΣ 

"

Για την απόκτηση του πιστοποιητικού υγείας οι ερ­γαζόμενοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκτός από τη ιατρική κλινική εξέταση η οποία θα γίνεται από Κρατικό ή Ιδιώτη Ιατρό θα υποβάλλονται υποχρε­ωτικά όλοι σε ακτινογραφία θώρακος.

Το Πιστοποιητικό Υγείας υγειονομικού ενδιαφέροντος εφόσον εκδίδεται από ιατρούς των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, θα φέρει εκτός από τη σφραγίδα του ιατρού και τη σφραγίδα του φορέα.

Οι χειριστές τροφίμων επιπλέον θα υποβάλλονται σε καλλιέργεια και παρασιτολογική κοπράνων.“

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποια διαγνωστικα χωρις παραπαμπτικο γιατρου δεν κανουν ακτινογραφιες με το "ετσι θελω" του ασθενη,  εστω και αν πληρωσουμε την αξια τους.

Δεν ξερω για άλλες εξετασεις μιας και παντα εχω παραπεμπτικο.

Μου ετυχε σε μενα για μια απλη ακτινογραφια στο ποδι και αναγκαστικα να παρω ποαραπεμπτικο .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...