Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, asmilon είπε

Με 2k πας ανετα σε business σειρες Lenovo, Dell, HP που περιλαμβανουν ultrabooks, καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, οθονες υψηλης αναλυσης κλπ κλπ συν πολυ καλυτερο support αφου το next business day on site support ειναι παντα μεσα στο πακετο.

Μόνο το onsite είναι το πλεονέκτημα και αυτό κυρίως για εταιρίες γιατί ως καταναλωτής δεν είναι τόσο τραγικό να μείνω χωρίς το PC μου 1-2 μέρες παραπάνω. Τα υπόλοιπα που ανέφερες περί οθόνες κτλ τα macbook είναι ανώτερα και γι αυτό πληρώνεις παραπάνω. Οθόνη, ηχεία μέχρι και το trackpad είναι σε άλλο επίπεδο. Και μην ξεχνάμε και το λειτουργικό που είναι πολύ βασικό για πολλούς.

Ο καθένας είναι για το τι χρήση το θέλει. Ναι προφανώς στο γραφείο δουλεύω με HP Elitebook και στους χρήστες δίνουμε Probooks και βολεύει άπειρα το next business day αλλά για προσωπικό λάπτοπ που με νοίαζουν λίγο παραπάνω τα γύρω γύρω που ανέφερα και προτιμώ macbook αν πω ότι δίνω 2k για μια αγορά φορητού υπολογιστή.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, asmilon είπε

Απο περιεργεια, αν εδινες 2k για Windows PC δε θα ειχες αναλογη ή και περισσοτερη αποδοση της επενδυσης σου;

Ισως, και να πω την αληθεια σκεφτομουν την αγορα dell xps εκεινη την περιοδο. Αλλα αποφασισα κυριως λογω οικοσυστηματος(iphone, apple tv κτλπ). Νομιζω ομως και παλι δε θα καθομουν με τα windows, αλλα θα πηγαινα σε arch linux η σε καποια αλλη διανομη

Ειμαι προγραμματιστης και δε μπορεις να φανταστεις ποσο απεχθανομαι τα παραθυρα. Κανουν τη δουλεια μου παρα πολυ δυσκολη, ενω παραλληλα το macbook ερχεται και δουλευεις κατευθειαν με πολυ μικρο configuration.

Επεξ/σία από najinblue3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nick0lis είπε

Τρίζει η καρεκλίτσα της ιντελ στο θέμα των επεξεργαστών.

δεν τριζει καμια καρεκλα φιλε μου. 

Ποσα apple υπαρχουν στην αγορα και ποσα διαφορων εταιρειων.

Οτι θα χασει οκ ναι θα χασει αλλα οχι και να τριξει καθως Δις υπολογιστες ακομα intel θα φορανε.

3 ώρες πριν, Grimson είπε

Και πολύ καλά θα κάνει.Οι επεξεργαστές της AMD είναι μονόδρομος σε θέμα απόδοσης-τιμής

Αποδοση-τιμη ειναι μονοδρομος ....αλλα απο την ωρα που θα μπει σε Apple παει σε Αποδοση -κοστος υψηλο.

1 ώρα πριν, KostasKri είπε

Ίσως να είχε, αλλά σίγουρα δεν θα είχε τόσο καλή ποιότητα κατασκευής, τόσο καλή οθόνη, τόσο καλά ηχεία, τόσο stable λειτουργικό.

Αλλά ναι, το αν αξίζει μια αγορά ή όχι το βλέπουμε μόνο από νούμερα στο geekbench.

Τι να την κανω την ποιοτητα κατασκευης και την οθονη οταν ο μεσος χρηστης αλλαζει υπολογιστη ανα 3 χρονια.

Μπορω εγω ανα 3 χρονια να δινω 2.000€ οταν με 900€ πηρα core i7, GPU  gforce GTX950M, 12Gb ram και 2 SSD.

Eχω πεταμενο στον μοναδικο MAC που αγορασα στην ακρη καθως δεν μου κανει τη δουλεια μου.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, scientlaz είπε

Μπορω εγω ανα 3 χρονια να δινω 2.000€ οταν με 900€ πηρα core i7, GPU  gforce GTX950M, 12Gb ram και 2 SSD.

Eχω πεταμενο στον μοναδικο MAC που αγορασα στην ακρη καθως δεν μου κανει τη δουλεια μου.

Έχεις άλλα θέλω. Εσένα σε νοιάζει η απόδοση καθαρά και δεν σε νοιάζει να αγοράσεις πλαστικό λάπτοπ. Δεκτή η οπτική σου γωνία και καλά κάνεις! Για κάποιον που θέλει κάτι πιο all-around που λέμε είναι μια πολύ καλή λύση. Εγώ πχ στο σταθερό PC μου έχω κουτί από aluminum με tempered glass στο πλάι.. θα μπορούσα να χω ένα κομμάτι πλαστικό με 25-30 ευρώ.

Επίσης τι 3 χρόνια; Έχω παραδείγματα με mac που δουλεύουν πάνω από 10ετία για έναν απλό χρήστη. Επίσης το να αλλάζεις υπολογιστή κάθε 3 χρόνια μου φαίνεται υπερβολικό. Εγώ είμαι με i7 7700k ακόμα και δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα στο performance του σταθερού υπολογιστή μου και ούτε θα έχω για τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον, εκτός αν για κάποιο λόγω χρειαστώ παραπάνω cores. Αλλά για την ώρα μια χαρά δουλεύει και το lab μου με τα VMs και όλα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tetrabitos είπε

Πάντως της Intel τα ενσωματωμένα γραφικά στους επεξεργαστές της  είναι μόνο για YouTube 1080p!

😂

Δεν υποστήριξε ποτέ της η Ιντέλα ότι τα ενσωματωμένα γραφικά της είναι για παιχνίδια. :)

Δημοσ.

Τι να τους κάνει? τώρα ειιν αργάαααα. Σε λίγο θα έχει μερίδιο <2,5% κ θα φύγουν κ οι τελευταίοι χίπστερς-παγγελματιες (παρέμβαση 🔥

😂🤣😎

Δημοσ.

Μ' αρέσει που όλοι νομίζεται ότι η Apple πουλάει μόνο high end σε όρους specs. 

Έχετε δει τα specs του Top1 selling MacBook στο Amazon; 

Χειρότερα και από Turbox :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, najinblue3 είπε

και πως οριζεις την αποδοση? Γτ για μενα το 15 pro mid που εχω μου εχει αποδοσει πολλα περισσοτερα απο τα 2κ που εδωσα για να το αγορασω

3 ώρες πριν, najinblue3 είπε

Ισως, και να πω την αληθεια σκεφτομουν την αγορα dell xps εκεινη την περιοδο. Αλλα αποφασισα κυριως λογω οικοσυστηματος(iphone, apple tv κτλπ). Νομιζω ομως και παλι δε θα καθομουν με τα windows, αλλα θα πηγαινα σε arch linux η σε καποια αλλη διανομη

Ειμαι προγραμματιστης και δε μπορεις να φανταστεις ποσο απεχθανομαι τα παραθυρα. Κανουν τη δουλεια μου παρα πολυ δυσκολη, ενω παραλληλα το macbook ερχεται και δουλευεις κατευθειαν με πολυ μικρο configuration.

Έχεις μπερδέψει τι σημαίνει απόδοση συστήματος με την έννοια του raw processing power, graphics, ssd speed κτλ με το τι σημαίνει απόδοση μιας επένδυσης (στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για τα 2κ που πλήρωσες). Το δεύτερο σημαίνει .... έβαλα 2κ πήρα ένα macbook, με αυτό έκανα τη δουλειά μου και μου επέφερε κέρδος.

Τώρα ... μιας και είσαι developer, ποια είναι η δική μου γνώμη από μέσα από τον χώρο ... κέρδος ένα mac σου φέρνει πραγματικά ΑΝ προγραμματίζεις στοχευμένα για το οικοσύστημα (i.e. Swift). Εκεί 100% μιλάμε για επιτακτική ανάγκη να ΜΗΝ πας σε windows.

Μια άλλη περίπτωση που τα macbooks αποφέρουν κέρδος είναι για όσους δουλεύουν λογισμικά για macos είδικά ή όσοι δουλεύουν με βάση το status και την εμφάνιση (managers, υπευθυνοι πωλήσεων που κάνουν παρουσιάσεις κτλ).

Γουστάρεις το οικοσύστημα, έχεις iphone, apple tv κτλ ? Θες ένα πολύ καλό premium laptop και διαθέτεις το χρήμα να το πληρώσεις ... απόλυτα σεβαστό, αλλά αυτό δεν ορίζεται σαν επένδυση που φέρνει κέρδος. Φυσικά τα macbook είναι πολύ καλά laptop, δεν διαφωνεί κανείς. 

Και το next business day on site support είναι επιτακτικό αν μιλάμε για επαγγελματικό περιβάλλον. Δεν περιμένει 2 βδομάδες χωρίς να δουλευει να του φτιάξουν το laptop του

Επεξ/σία από gthe
Δημοσ.
2 ώρες πριν, KostasKri είπε

Έχω παραδείγματα με mac που δουλεύουν πάνω από 10ετία για έναν απλό χρήστη.

Αυτό δεν λέει κάτι ... και εγώ έχω ένα thinkpad x220 που δουλεύει αψεγάδιαστα ακόμα με win10  .... και άμα νευριάσω το χτυπάω και στον τοίχο και δεν σπάει μιας και είναι mil spec :)
Άμα μπεις στο reddit θα δεις πόσοι κρατάνε ακόμα τα T43 τους :) 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, scientlaz είπε

Αποδοση-τιμη ειναι μονοδρομος ....αλλα απο την ωρα που θα μπει σε Apple παει σε Αποδοση -κοστος υψηλο.

όταν λέω μονόδρομος σε απόδοση-τιμή αναφέρομαι στους επεξεργαστές της AMD.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτοί οι εχθρικοί-αντιπαθητικοί χαχανούληδες να μην υπήρχαν σε κάθε κοινότητα και θα ήμασταν όλοι καλύτερα...

Screenshot_20200210-152112~2.png

---

6 ώρες πριν, asmilon είπε

Με 2k πας ανετα σε business σειρες Lenovo, Dell, HP που περιλαμβανουν ultrabooks, καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, οθονες υψηλης αναλυσης κλπ κλπ συν πολυ καλυτερο support αφου το next business day on site support ειναι παντα μεσα στο πακετο.

Και τον πρώτο πράγμα που θα κάνει το σούπερ λάπτοπ των 2000€ όταν το ανοίξεις για πρώτη φορά θα είναι να διαμαρτυρηθεί ότι σε 3 μήνες λήγει το subscription του third-party antivirus, και μετά ο χρήστης θα τρέχει να βρει το removal tool και ΑΝ δουλέψει. Και αυτό αν δεν αποφασίζει να του κάνει φορμάτ και clean install για να ξεφορτωθεί τελείως το άθλιο Windows image του OEM.

Δεν λέω ότι όλος ο κόσμος πρέπει να πάρει Mac, αλλά ότι η έννοια "εμπειρία χρήσης" είναι υποκειμενική οπότε δεν μπορείς να λες "με 2k πας εκεί και εκεί" έτσι απλά χωρίς να ρωτήσεις τι θέλει ο άλλος από ένα λάπτοπ.

Επεξ/σία από kurkosdr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...