Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι υπάλληλος πλήρους απασχόλησης , και έπεσαν στα χέρια μου κάποια μπουκάλια κρασί τα οποία έχουν μια αξία πάνω από 40% του ετήσιου μισθού μου  , θα ήθελα να τα πουλήσω σε δημοπρασίες αλλά πώς δικαιολογώ τα έσοδα αυτά στην εφορία?

Η δημοπρασίες θα γίνουν σε ξένα site. Και λογικά θα πληρωθώ στον τραπεζικό μου λογαριασμό.

Το θέμα είναι ότι θέλω να δικαιολογήσω αγορά αυτοκινήτου με αυτά τα έσοδα.

Γνωρίζω ότι δεν είναι και το ποίο σωστό φόρουμ για να ρωτήσω αλλά συχνά πυκνά βλέπω ότι συχνάζουν και λογιστές.

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Επεξ/σία από Geocheats2
Δημοσ.

Μετά από κάποια χρήματα που βγάζεις από αγοραπωλησίες σαν ιδιώτης (αγγελίες) πρέπει να τα δηλώσεις. Έτσι και αλλιώς εάν θες να αγοράσεις αμάξι πρέπει να τα δηλώσεις.
Απευθυνσου σε έναν λογιστή είναι πολύ εύκολο και λεφτά άντε να σου πάρει κατιτις παραπάνω από την φορολογική δήλωση μαζί με αυτή.  Μπορεί κι τίποτα αν πας για φορολογική και του το πεις. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Geocheats2 είπε

Είμαι υπάλληλος πλήρους απασχόλησης , και έπεσαν στα χέρια μου κάποια μπουκάλια κρασί τα οποία έχουν μια αξία πάνω από 40% του ετήσιου μισθού μου  , θα ήθελα να τα πουλήσω σε δημοπρασίες αλλά πώς δικαιολογώ τα έσοδα αυτά στην εφορία?

Η δημοπρασίες θα γίνουν σε ξένα site. Και λογικά θα πληρωθώ στον τραπεζικό μου λογαριασμό.

Να φανταστώ ότι δεν εννοείς ότι θα τα δώσεις σε οίκο δημοπρασιών που θα σου έδινε και την αντίστοιχη βεβαίωση. Σωστά;

• Thanks 1
Δημοσ.

Πας σε ένα λογιστικό γραφείο, τους εξηγείς επακριβώς τι θες να κάνεις, γιατί έγραψες γενικά και αόριστα, και σου απαντάει αφού το ΨΑΞΕΙ εξονυχιστικά για να σου δώσει μία σωστή και επαγγελματική απάντηση. Γιατί δεν είναι μία απλή ερώτηση αυτή που περιέχει λέξεις όπως "δημοπρασίες", "εξωτερικό", "πολλά λεφτά".

Α, και του δίνεις και μία αμοιβή, γιατί ο άνθρωπος θα ασχοληθεί με το πρόβλημα σου και δε θα γράψει σε ένα φόρουμ κάτι που μπορεί να σε κρεμάσει!

• Thanks 1
Δημοσ.

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, βασικά μια ετικέτα είναι Chateau Mouton Rothschild 1981 απλά είναι κάποια μπουκάλια . Φυσικά και θα απευθυνθώ σε λογιστή αλλά δεν γνώριζα ότι ο οίκος δημοπρασιών δίνει και βεβαίωση για την εφορία. Απλά αδειασαμε την αποθήκη του παππού και τα είχε μέσα. Ωραίο είναι δεν έχει ξυνησει η τπτ περίεργο αλλά δεν χρειάζεται να το κρατήσω. Έχω επικοινωνήσει με e-mail με έναν οίκο στην Γαλλία αλλά δεν μου έχουν απάντησει ακόμα. Σκεφτόμουν να τα δώσω μεμονωμένα η κάπως έτσι αλλά μάλλον θα ψάξω να τα δώσω όλα μαζί να ξεμπερδευω.

Δημοσ.

Μεμονωμένα μπουκάλια δύσκολα θα δεχτεί κάποιος να στα πουλήσει και αυτό γιατί θα πρέπει να ανοίξουν και να δοκιμάσουν κάποια από αυτά να δουν αν έχουν παλαιωθεί και συντηρηθεί σε ιδανικές συνθήκες. Αν δεν ήταν σε κελάρι δύσκολα τόσο παλιό κρασί θα είναι σε καλή κατάσταση.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Geocheats2 είπε

Το θέμα είναι ότι θέλω να δικαιολογήσω αγορά αυτοκινήτου με αυτά τα έσοδα.

Γνωρίζω ότι δεν είναι και το ποίο σωστό φόρουμ για να ρωτήσω αλλά συχνά πυκνά βλέπω ότι συχνάζουν και λογιστές.

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Με λίγα λόγια ρωτάς πως μπορείς να ξεπλύνεις μαύρο(αφορολόγητο) χρήμα...

Δημοσ.

Βεβαίωση από τον οίκο δημοπρασίας και δήλωση του ποσού στους κωδικούς 781-782( διάθεση λοιπών περιουσιακών στοιχείων). Κρατάς αντίγραφο τη βεβαίωση, το έμβασμα και πληροφορίες από τη δημοπρασία (screenshot πχ) για την περίπτωση ελέγχου. Το συγκεκριμένο εισόδημα δεν φορολογείται, δεν υπόκειται σε εισφορά αλληλεγγύης και μπορεί να καλύψει τεκμήρια (πχ αγορά αυτοκινήτου). Το μόνο που ενδεχομένως είναι αμφισβητήσιμο είναι αν όντως σου ανήκουν τα μπουκάλια (πχ πότε αγοράστηκαν, αν έχεις την απόδειξη). 

• Thanks 2
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι λίγο πολύ όλοι έχουμε σκεφτεί ότι θα σκουντουφλήσουμε στην παλιά κούπα του παππού στο υπόγειο που θα αποδειχθεί ότι είναι το τελευταίο δείγμα από μια μάχη του 18ου αιώνα ή θα βρούμε τυχαία μια καρφίτσα της προγιαγιάς που την είχε σχεδιάσει ο προσωπικός μόδιστρος μιας δούκισας στη Σεβίλη. Και τόσο εύκολα και απλά θα κάναμε μια μικρή περιουσία.

Χωρίς διάθεση να απογοητευθείς, απλά να το δεις ρεαλιστικά, κάτι τέτοιο ούτε εύκολο ούτε πιθανό είναι να γίνει. Στην περίπτωση των vintage κρασιών ακόμα περισσότερο.

Είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις όπου κάποιος μπορεί να πουλήσει ένα ή δύο μπουκάλια κρασί. Κάτι τέτοιο συμβαίνει συνήθως σε περιπτώσεις όπου η μουσειακή αξία όλου του μπουκαλιού είναι μεγαλύτερη από το περιεχόμενο, πχ κρασί από ιστορική ετικέτα που δεν υπάρχει πλέον ή μπουκάλι που επέζησε κάποιου ιστορικού γεγονότος όπως ένα ναυάγιο.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις για να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματίας με την αξιολόγηση και μεταπώληση ενός κρασιού θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις ότι το κρασί φυλασσόταν σε τέλειες συνθήκες για παλαίωση που δεν επηρέασαν το περιέχομενο, ότι όντως η ετικέτα ενδείκνυται για παλαίωση και ότι έρχεται από πολύ καλή χρονιά (στην περίπτωση πχ που αναφέρεις το 1981 ήταν μια μέτρια χρονιά σε αντίθεση με το 1982 που θεωρείται μία από τις κορυφαίες χρονιές για τα mouton και τα κρασιά του Bordeaux στον εικοστό αιώνα.). Και πάλι δεν μιλάμε για μπουκάλι κρασί μονή ετικέτα αλλά για κάσα.

Στην τελική αν το κρασί πίνεται ακόμα, φτιάχνεις ένα ωραίο δείπνο, καλείς φίλους και οικογένεια και περνάτε όμορφα.

PS: Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν διάφοροι μυρωδιάδες σε sites σαν το ebay και το marketplace που δε θα έδιναν λεφτά για τέτοια μπουκάλια, οπότε έτσι ίσως βγεις κερδισμένος

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, koulkos είπε

Βεβαίωση από τον οίκο δημοπρασίας και δήλωση του ποσού στους κωδικούς 781-782( διάθεση λοιπών περιουσιακών στοιχείων). Κρατάς αντίγραφο τη βεβαίωση, το έμβασμα και πληροφορίες από τη δημοπρασία (screenshot πχ) για την περίπτωση ελέγχου. Το συγκεκριμένο εισόδημα δεν φορολογείται, δεν υπόκειται σε εισφορά αλληλεγγύης και μπορεί να καλύψει τεκμήρια (πχ αγορά αυτοκινήτου). Το μόνο που ενδεχομένως είναι αμφισβητήσιμο είναι αν όντως σου ανήκουν τα μπουκάλια (πχ πότε αγοράστηκαν, αν έχεις την απόδειξη). 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πιθανότατα δεν υπάρχει απόδειξη αλλά θα ψάξω τα χαρτιά του μπας και

2 ώρες πριν, Speculoos είπε

Η αλήθεια είναι ότι λίγο πολύ όλοι έχουμε σκεφτεί ότι θα σκουντουφλήσουμε στην παλιά κούπα του παππού στο υπόγειο που θα αποδειχθεί ότι είναι το τελευταίο δείγμα από μια μάχη του 18ου αιώνα ή θα βρούμε τυχαία μια καρφίτσα της προγιαγιάς που την είχε σχεδιάσει ο προσωπικός μόδιστρος μιας δούκισας στη Σεβίλη. Και τόσο εύκολα και απλά θα κάναμε μια μικρή περιουσία.

Χωρίς διάθεση να απογοητευθείς, απλά να το δεις ρεαλιστικά, κάτι τέτοιο ούτε εύκολο ούτε πιθανό είναι να γίνει. Στην περίπτωση των vintage κρασιών ακόμα περισσότερο.

Είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις όπου κάποιος μπορεί να πουλήσει ένα ή δύο μπουκάλια κρασί. Κάτι τέτοιο συμβαίνει συνήθως σε περιπτώσεις όπου η μουσειακή αξία όλου του μπουκαλιού είναι μεγαλύτερη από το περιεχόμενο, πχ κρασί από ιστορική ετικέτα που δεν υπάρχει πλέον ή μπουκάλι που επέζησε κάποιου ιστορικού γεγονότος όπως ένα ναυάγιο.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις για να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματίας με την αξιολόγηση και μεταπώληση ενός κρασιού θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις ότι το κρασί φυλασσόταν σε τέλειες συνθήκες για παλαίωση που δεν επηρέασαν το περιέχομενο, ότι όντως η ετικέτα ενδείκνυται για παλαίωση και ότι έρχεται από πολύ καλή χρονιά (στην περίπτωση πχ που αναφέρεις το 1981 ήταν μια μέτρια χρονιά σε αντίθεση με το 1982 που θεωρείται μία από τις κορυφαίες χρονιές για τα mouton και τα κρασιά του Bordeaux στον εικοστό αιώνα.). Και πάλι δεν μιλάμε για μπουκάλι κρασί μονή ετικέτα αλλά για κάσα.

Στην τελική αν το κρασί πίνεται ακόμα, φτιάχνεις ένα ωραίο δείπνο, καλείς φίλους και οικογένεια και περνάτε όμορφα.

PS: Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν διάφοροι μυρωδιάδες σε sites σαν το ebay και το marketplace που δε θα έδιναν λεφτά για τέτοια μπουκάλια, οπότε έτσι ίσως βγεις κερδισμένος

Ναι αν δεν το δώσω δεν έγινε και κατι αλλά πρέπει να κάνω κάνα 20αρια δείπνα και να γίνουμε κ@λ@ς όλοι για να τελειώσουν.

BTW μίλησα με Christie's και έδειξαν να ενδιαφέρονται μακάρι γτ με βλέπω αλκοολικό 😅

2 ώρες πριν, alexb_10 είπε

Εγώ πάντως εδώ βλέπω ότι μπορεί να πάει μέχρι και 600 ευρώ το μπουκάλι.

Προχώρα το και όπου βγει. 

Ωρε έλεγα να τα δώσω σε κάνα εστιατόριο εδώ στην Αθήνα αλλά επειδή έτσι πιστεύω ότι θα τα σκοτώσω αν δεν μπορέσω να τα δώσω αλλού θα ψάξω μεμονωμένα κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...