Diinekis21 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Από τις υποψήφιες για καλύτερη ταινία δεν έχω δει Ford v Ferrari, 1917, Little Women. Στο Jojo Rabbit θα το έδινα προσωπικά. Πολύ δυνατές τα Parasite, Joker, Marriage Story. Το Irishman μου φάνηκε ξανά-ξανά-ξανά ζεσταμένο φαγητό. Για Α' ανδρικού ρόλου δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που δε θα το έδινε στον Phoenix. Το Α΄ γυναικείου ρόλου (Renee & Judy) αδιάφορο μου μυρίζει, αλλά θα πω σίγουρα άμα δω (χλωμό) τη ταινία. Το Β' γυναικείο ρόλο το πήρε η Laura μόνο για τον μονόλογο;.. Ήταν δυνατή πάντως!
Mesqal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Το αξιζε το Parasite, ταινιαρα, αλλα δειτε και τις παλιοτερες του Bong Joon Ho, ολες οι ταινιες που εχει κανει φοβερες.
KilliK Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 παντως οι αφροαμερικανοι filmmakers θα σκυλιασουν μετα τον θριαμβο του Host, λατινοι και ασιατες εχουν παρει διπλο οσκαρ σκηνοθεσιας/ταινιας, αλλα οχι αφροαμερικανοι. και το λεω γιατι ειχαν κανει παλιοτερα σκηνη, επειδη ειχαν παρει σερι 3 οσκαρ σκηνοθεσιας μεξικανοι. και την επομενη χρονια, ειχαμε τον τραγελαφο με τον Peele να εχει υποψηφιοτητα για σκηνοθεσια σε ταινια τρομου. οποτε δεν θαναι εκπληξη αν του χρονου, εχουμε καμια διπλη υποψηφιοτητα και νικη αφρομερικανης ταινιας και σκηνοθεσιας.
W0zzAp Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Εγώ δεν είδα Judy και knives out που ήταν υποψήφια για σενάριο. Η πρώτη ταινία πιστεύω ότι θα είναι άλλη μια τυπική βιογραφική ταινία που μας έχουν συνηθίσει την τελευταία δεκαετία ασχέτως αν άξιζε να πάρει Όσκαρ η Ρενέ Ζελβέγκερ. Το knives out έχει πολύ καλά σχόλια και μάλλον είναι η επόμενη ταινία που θα δω. Πάντως ότι και να λέμε τα παράσιτα είναι μια φρέσκια/πρωτότυπη ταινία με πολύ καλό σενάριο εξέλιξη και σκηνοθεσία, προσωπικά την βάζω στις κορυφαίες ταινίες που έχω δει,τώρα αν έσπρωξαν ή όχι ώστε να πάρει τα βραβεία δεν με ενδιαφέρει αφού τα άξιζε. Υ.Γ Οποίος θέλει μπορεί να τσεκαρει το memories of murder που είναι άλλη μια ταινιαρα που έχει βγάλει ο Bong Joon Ho. Γενικά αξίζουν οι ταινίες που έχει σκηνοθετήσει όπως και άλλες κορεάτικες ταινίες που είναι διαμαντακια.
KilliK Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 το Host εχω δει, που ηταν πολυ καλο. γενικα η Ν.Κορεα εχει δυνατο σινεμα εδω και χρονια. 2
xrhstosiak Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 μια χαρα τα βραβεια γενικα διαφωνω με το soundtrack, για μενα αξιζε πιο πολυ του star wars, πολυ πιο γεματο πληρες και δεμενο με την ταινια του joker δεν μου εμεινε 3 1
liakinen Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Το Memories of Murder έχει ένα από τα καλύτερα φινάλε ever. Υπάρχουν πολλά διαμάντια στον Ασιατικό κινηματογράφο αρκεί να μπορεί κάποιος να καταλάβει στο ελάχιστο την κουλτούρα αυτών των λαών. Αριστούργημα των τελευταίων ετών θεωρώ πχ το Shoplifters. 2
Vassilis_24 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 To σενάριο στα Παράσιτα μόνο πρωτότυπο δεν το λες πάντως, ξαναζεσταμένο φαγητό... 3
Sanjuro Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ιδιαιτέρως φέτος, που υπήρχαν σχετικά δυνατές ταινίες δίπλα της π.χ. Marriage Story και καλούλες που έκαναν όμως τεράστιο ντόρο π.χ. Joker, είναι κάπως απροσδόκητο το γεγονός πως ξενόγλωσση ταινία που έχει να κάνει με τον νεοφιλελευθερισμό πήρε το όσκαρ καλύτερης ταινίας. Οι άνθρωποι της ακαδημίας έχουν παράδοση στον φιλελεδικο προσανατολισμό ηθικά, δηλαδή ελευθερία έκφρασης, ανθρώπινα δικαιώματα, διαφορετικότητα, αντιρατσισμός, λοατκι+, φεμινισμός κλπ. Οτιδήποτε είναι μεν καλό αλλά δεν ενοχλεί το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο. Από τις ταινίες που έχω δει φέτος τα Παράσιτα είναι μακράν η καλύτερη. Αριστούργημα. Με μηνύματα τα οποία σχετικά σπάνια εμφανίζονται στον κινηματογράφο πλέον. Γενικότερα το concept του νεοφιλελευθερισμού από κάτι που πριν 20 χρόνια το γνώριζαν 10 νοματαίοι έχει φτάσει να το μουρμουρίζουν σχεδόν όλοι. Κατέληξε τώρα μέχρι το show της βιομηχανίας κινηματογράφου. Αυτό μάλλον είναι ένα δείγμα επιτυχίας της αριστεράς. Με όσους έχω μιλήσει που δεν τους άρεσε ήταν ολοφάνερο πως δεν το κατάλαβαν. Δεν είναι η ευκολότερη ταινία. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από Sanjuro 2 1
di maria kun Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Ανετη και πανάξια η νίκη του χοακιν αλλά να ρωτήσω κάτι θεωρητικό. Αν είχε απέναντι έναν μακοναχι στο Texas έναν ντει Λουίς η ακόμα κι έναν ξανά χοακιν φινιξ στο μάστερ θα το έπαιρνε?? Ρωτάω γιατί το φετινό επίπεδό στους υπόλοιπους υποψήφιους μου φάνηκε πολύ φτωχό 1
spyroskonst Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 9 ώρες πριν, Sanjuro είπε Από τις ταινίες που έχω δει φέτος τα Παράσιτα είναι μακράν η καλύτερη. Αριστούργημα. Με μηνύματα τα οποία σχετικά σπάνια εμφανίζονται στον κινηματογράφο πλέον. Γενικότερα το concept του νεοφιλελευθερισμού από κάτι που πριν 20 χρόνια το γνώριζαν 10 νοματαίοι έχει φτάσει να το μουρμουρίζουν σχεδόν όλοι. Κατέληξε τώρα μέχρι το show της βιομηχανίας κινηματογράφου. Αυτό μάλλον είναι ένα δείγμα επιτυχίας της αριστεράς. Είχε μηνύματα η ταινία? Πιο straitforward δεν γίνεται.
Sanjuro Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, spyroskonst είπε Είχε μηνύματα η ταινία? Πιο straitforward δεν γίνεται. Να υποθέσω πως σου θύμισε περισσότερο (για να μιλήσω με κινηματογραφικούς όρους) το Funny Games του Χάνεκε παρά το High and Low του Κουροσάβα; 1
spyroskonst Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, Sanjuro είπε Να υποθέσω πως σου θύμισε περισσότερο (για να μιλήσω με κινηματογραφικούς όρους) το Funny Games του Χάνεκε παρά το High and Low του Κουροσάβα; Δεν έχω δει τις ταινίες και δεν μπορώ να συγκρίνω. Για την ταινία όμως, ήταν απλά μια οικογένεια που ήθελε να ζήσει υπο καλύτερες συνθήκες κάνοντας τα πάντα για να το πετύχει. Δεν υπάρχει κάποιο κρυφό μήνυμα. Επιβίωση λέγεται. Εξαιρετική ταινία απο όλες τις απόψεις, αλλά δεν χρειάζεται κάψιμο στην ανάλυση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα