MessengerOfGood Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα. Δεν είμαι πολύ διαβασμένος στο θέμα αλλά παρατήρησα το εξής πρόβλημα και δεν μπορώ να το εξηγήσω: Σε κάποια απόσταση απο το ρουτερ (OTE Speedport Plus) έχω τραβήξει καλώδιο και τοποθέτησα ένα άλλο ρούτερ σεταρισμένο σαν AP (δηλ. ΙΡ=192.168.1.230 και DHCP=OFF). Πάνω σε αυτό το ΑΡ συνδέω ασύρματα το κινητό μου, το λαπτοπ μου και ένα σταθερό υπολογιστή. Λοιπόν όταν το ΑΡ είναι π.χ. ZTE ZXHN H108L η ταχύτητα είναι γύρω στα 40 Μbps και στο κινητό και στους δύο υπολογιστές. Όταν είναι πχ. Thomson TG585, η ταχύτητα είναι γύρω στα 20 Μbps και στο κινητό και στους δύο υπολογιστές. Κατανοητό γιατί το ZTE ZXHN H108L είναι n ενώ το Thomson TG585 είναι g... Όταν όμως το ΑΡ είναι το CellPipe 7130 (HOL) τότε στο κινητό και στο σταθερό υπολόγιστή έχω ταχύτητες γύρω στο 16 Μbps αλλά στο λαπτοπ είναι 3,5 Mbps! Μιλάμε πάντα για ασύρματη σύνδεση μεταξύ των συσκευών και του ΑΡ, με ενσύρματη έχω 45 Mbps. Οι μετρήσεις έγιναν στα sites Fast.com και Speedtest.net. Δεν ξέρω αν οι ταχύτητες αυτές είναι πραγματικές αλλά δεν μπορώ να ςξηγήσω τη διαφορά μεταξύ του λαπτοπ και των άλλων συσκευών που παρατηρείται μόνο στο συγκεκριμένο ρουτερ CellPipe 7130 (HOL), στα άλλα η ταχύτητες είναι περίπου ίδιες για όλες τις συσκευές. Πως το εξηγείτε εσείς? Μήπως πρέπει να μετρήσω τις ταχύτητες με κάποιο άλλο εργαλείο?
DanielRGr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, MessengerOfGood είπε Καλησπέρα. Δεν είμαι πολύ διαβασμένος στο θέμα αλλά παρατήρησα το εξής πρόβλημα και δεν μπορώ να το εξηγήσω: Σε κάποια απόσταση απο το ρουτερ (OTE Speedport Plus) έχω τραβήξει καλώδιο και τοποθέτησα ένα άλλο ρούτερ σεταρισμένο σαν AP (δηλ. ΙΡ=192.168.1.230 και DHCP=OFF). Πάνω σε αυτό το ΑΡ συνδέω ασύρματα το κινητό μου, το λαπτοπ μου και ένα σταθερό υπολογιστή. Λοιπόν όταν το ΑΡ είναι π.χ. ZTE ZXHN H108L η ταχύτητα είναι γύρω στα 40 Μbps και στο κινητό και στους δύο υπολογιστές. Όταν είναι πχ. Thomson TG585, η ταχύτητα είναι γύρω στα 20 Μbps και στο κινητό και στους δύο υπολογιστές. Κατανοητό γιατί το ZTE ZXHN H108L είναι n ενώ το Thomson TG585 είναι g... Όταν όμως το ΑΡ είναι το CellPipe 7130 (HOL) τότε στο κινητό και στο σταθερό υπολόγιστή έχω ταχύτητες γύρω στο 16 Μbps αλλά στο λαπτοπ είναι 3,5 Mbps! Μιλάμε πάντα για ασύρματη σύνδεση μεταξύ των συσκευών και του ΑΡ, με ενσύρματη έχω 45 Mbps. Οι μετρήσεις έγιναν στα sites Fast.com και Speedtest.net. Δεν ξέρω αν οι ταχύτητες αυτές είναι πραγματικές αλλά δεν μπορώ να ςξηγήσω τη διαφορά μεταξύ του λαπτοπ και των άλλων συσκευών που παρατηρείται μόνο στο συγκεκριμένο ρουτερ CellPipe 7130 (HOL), στα άλλα η ταχύτητες είναι περίπου ίδιες για όλες τις συσκευές. Πως το εξηγείτε εσείς? Μήπως πρέπει να μετρήσω τις ταχύτητες με κάποιο άλλο εργαλείο? Δες αν υπαρχει Qos ενεργοποιημενο. Ωστοσο, μετραει και η μπαντα στην οποια κανεις τις μετρησεις (2.4ghz ή 5ghz), η αποσταση μεταξυ της συσκευης - ρουτερ και φυσικα ποσο δυνατη ειναι η κεραια του ρουτερ (αν η ισχυς της κεραιας βρισκεται στο 100% και δινει τετοιες ταχυτητες, μαλλον ειναι για πεταμα) Πολυ σημαντικο να κοιταξεις αν υπαρχει και καποιο update στο firmware Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2020 από DanielRGr
MessengerOfGood Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Είναι παλιό ρουτερ το CellPipe 7130 και δεν περιμενω μεγάλες ταχύτητες. Γιατί όμως ειδικα σε αυτο το λαπτόπ έχει πολύ χαμηλές ταχυτητες ενω τα άλλα όχι???
MessengerOfGood Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Στη μέτρηση στο site Fast.com (της Netflix είναι αυτό) είδα το εξής που ίσως να είναι η εξήγηση: Latency loaded=451ms. Με άλλα ρουτερ αυτό είναι 50ms.
HateMe Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 'Αλλαξε channel μέσα απ το interface του ρούτερ
MessengerOfGood Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, HateMe είπε 'Αλλαξε channel μέσα απ το interface του ρούτερ Το έκανα και βελτιώθηκε η ταχύτητα και το latency (υπερδιπλασιασμός ταχύτητας από ~4mbps σε ~10 bps). Δεν είναι ικανοποιητικό αλλά η διαφορά είναι μεγάλη! Αλλά γιατί? Συνήθως διαλέγω κανάλια που δεν είναι κοντά σε άλλα ισχυρά. Πρέπει να έχω άλλα κριτήρια? Προηγουμένως είχα το cellpipe στην αυτόματη επιλογή καναλιού. Με τι κριτήρια άραγε επιλέγουν κανάλι τα διάφορα ρούτερ? Θα το πέταγα το cellpipe αλλά έχει WDS και προσπαθω να το κάνω repeater (αν τα καταφέρω τελικά, έχω ανοίξει και νήμα μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει). Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2020 από MessengerOfGood
HateMe Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε Το έκανα και βελτιώθηκε η ταχύτητα και το latency (υπερδιπλασιασμός ταχύτητας από ~4mbps σε ~10 bps). Δεν είναι ικανοποιητικό αλλά η διαφορά είναι μεγάλη! Αλλά γιατί? Συνήθως διαλέγω κανάλια που δεν είναι κοντά σε άλλα ισχυρά. Πρέπει να έχω άλλα κριτήρια? Προηγουμένως είχα το cellpipe στην αυτόματη επιλογή καναλιού. Με τι κριτήρια άραγε επιλέγουν κανάλι τα διάφορα ρούτερ? Παρεμβολές Κατέβασε το wifi analyzer απο playstore (του farproc) και δες μήπως σε βοηθήσει. Θα διαλέγεις αυτό με τα περισσότερα αστεράκια (εκτός του 14) Κανε δοκιμες και δες πως θα παει. Ωστόσο κάνε και κανα reboot το ρουτερ μηπως έχει μαζέψει τίποτα errors. ΥΓ. ΠΟΤΕ στο auto το channel. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2020 από HateMe
MessengerOfGood Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Κατέβασα του farproc (είχα άλλο πριν). Όταν επιλέγω το cellpipe τα πολλά αστεράκια είναι στα κανάλια που επιλέγει το αυτόματο και είναι πολύ αργό. Το περίεργο είναι ότι είναι αργό ΜΟΝΟ στο λαπτοπ όχι στο κινητό ή στο σταθερό υπολογιστή! 8 λεπτά πριν, HateMe είπε Παρεμβολές Κατέβασε το wifi analyzer απο playstore (του farproc) και δες μήπως σε βοηθήσει. Θα διαλέγεις αυτό με τα περισσότερα αστεράκια (εκτός του 14) Κανε δοκιμες και δες πως θα παει. Ωστόσο κάνε και κανα reboot το ρουτερ μηπως έχει μαζέψει τίποτα errors. Και rebοot έκανα πολλές φορές...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα