Προς το περιεχόμενο

Ζωή στη Νορβηγία

lactate

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πήγε πρόσφατα φίλος μου, εκτός από το ψοφόκρυο δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, αλλά την έχει ζήσει ελάχιστα. Αν πάω για δουλειά θεωρώ θα είναι πιο εύκολα κάποια κομμάτια για μένα (γιατί θα μπορ΄σω να μείνω λίγο σπίτι του, να δηλώσωτ η διεύθυνση του κτλ) οπότε δεδομένης της κατάστασης στην Ελλάδα,, σκέφτομαι την μετακόμιση εκεί για δουλειά για ένα διάστημα. Υπάρχει κάποιος που έχει ζήσει εκεί; Οσλο συγκεκριμένα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, lactate είπε

Πήγε πρόσφατα φίλος μου, εκτός από το ψοφόκρυο δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, αλλά την έχει ζήσει ελάχιστα. Αν πάω για δουλειά θεωρώ θα είναι πιο εύκολα κάποια κομμάτια για μένα (γιατί θα μπορ΄σω να μείνω λίγο σπίτι του, να δηλώσωτ η διεύθυνση του κτλ) οπότε δεδομένης της κατάστασης στην Ελλάδα,, σκέφτομαι την μετακόμιση εκεί για δουλειά για ένα διάστημα. Υπάρχει κάποιος που έχει ζήσει εκεί; Οσλο συγκεκριμένα.

Το κρυο παλευεται, αν εχεις μαθει την κοινωνικη ζωη της ελλαδας τοτε καλυτερα να το ξεχασεις. Η καταθλιψη ειναι στην ημερησια διαταξη καθως ηλιο δεν θα δεις παρα συννεφια και μουντιλα τους χειμωνιατικους μηνες. Ιανουαριο θα ανατελει ο ηλιος 9 και θα δυει 15.00. Αν πας σε εργοστασιο σολομου θα πιασεις καλα λεφτα, αλλα θα  δουλευεις σε καταστασεις ψυγειου. Γενικος ειναι χωρα που προσεχει τους πολιτες τους, αλλα θα ειναι αρκετα ψυχοφθορο στο να συνηθιζεις την ζωη τους.

3 λεπτά πριν, Loinen είπε

Το κρυο παλευεται, αν εχεις μαθει την κοινωνικη ζωη της ελλαδας τοτε καλυτερα να το ξεχασεις. Η καταθλιψη ειναι στην ημερησια διαταξη καθως ηλιο δεν θα δεις παρα συννεφια και μουντιλα τους χειμωνιατικους μηνες. Ιανουαριο θα ανατελει ο ηλιος 9 και θα δυει 15.00. Αν πας σε εργοστασιο σολομου θα πιασεις καλα λεφτα, αλλα θα  δουλευεις σε καταστασεις ψυγειου. Γενικος ειναι χωρα που προσεχει τους πολιτες τους, αλλα θα ειναι αρκετα ψυχοφθορο στο να συνηθιζεις την ζωη τους.

Σαν οδοντίατρος είχα σκοπό να δουλέψω. Καλά κοινωνικό δεν με λες.. μη σου πω θα προτιμούσα να μην είχα αυτές τις ηλίθιες εξόδους που έχω στην Ελλάδα.. γνωριμίες ελπίζω νακάνω κάτι εκεί πέραν κάποιους λίγους Έλληνες που ξέρω.. δεν έχω σκοπό να μείνω για πάντα.. απλά να βγάλω κάποια χρήματα.

• Thanks 1

2 λεπτά πριν, lactate είπε

Σαν οδοντίατρος είχα σκοπό να δουλέψω. Καλά κοινωνικό δεν με λες.. μη σου πω θα προτιμούσα να μην είχα αυτές τις ηλίθιες εξόδους που έχω στην Ελλάδα.. γνωριμίες ελπίζω νακάνω κάτι εκεί πέραν κάποιους λίγους Έλληνες που ξέρω.. δεν έχω σκοπό να μείνω για πάντα.. απλά να βγάλω κάποια χρήματα.

Αν πας συνειδητοποιημένος για τους λόγους που πας θα τα καταφέρεις. 

Μόλις τώρα, lactate είπε

Toτε απαιρατητα την γλωσσα αν εχεις σκοπο να μεινεις για παντα, κατι που και εσυ το θελεις ενδομυχα. Αλλιως με αγγλικα οπως λενε οι περισσοτεροι μην περιμενεις να βρεις ακρη

1 λεπτό πριν, Loinen είπε

Toτε απαιρατητα την γλωσσα αν εχεις σκοπο να μεινεις για παντα, κατι που και εσυ το θελεις ενδομυχα. Αλλιως με αγγλικα οπως λενε οι περισσοτεροι μην περιμενεις να βρεις ακρη

Όχι το έχω στο πρόγραμμα να μάθω νορβηγικά, μαρέσει σαν γλώσσα. Μου έχει πει ο φίλος μου ότι ζητάνε φουλ οδοντίατρους αλλά δεν ξέρω τίποτα. Πάω με το σκεπτικό να βγάλω κάποια χρήματα,  όχι να βγάζω κάτι σαν βασικό μισθό και να μένω με 3 συγκατοίκους.

9 λεπτά πριν, lactate είπε

Όχι το έχω στο πρόγραμμα να μάθω νορβηγικά, μαρέσει σαν γλώσσα. Μου έχει πει ο φίλος μου ότι ζητάνε φουλ οδοντίατρους αλλά δεν ξέρω τίποτα. Πάω με το σκεπτικό να βγάλω κάποια χρήματα,  όχι να βγάζω κάτι σαν βασικό μισθό και να μένω με 3 συγκατοίκους.

Eλα τοτε στην φινλαδια, και εκει ζητανε με παχυλο μισθο. Βασικα να εχω καποιον να συνενοουμε για τα δοντια μου !!!

Μόλις τώρα, Loinen είπε

Eλα τοτε στην φινλαδια, και εκει ζητανε με παχυλο μισθο. Βασικα να εχω καποιον να συνενοουμε για τα δοντια μου !!!

Ο φίλος μου είναι στη Νορβηγία οπότε θα έχω μια βοήθεια. Τώρα για τα δόντια σου θα ήθελα να βοηθήσω χαχα :P

27 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε

Τι εχει η κατασταση στην Ελλαδα;

Ελα ντε. Θα τραβιέται μέχρι εκεί στα σκοτάδια και τα κρύα για το τίποτα.

http://www.salaryexplorer.com/salary-survey.php?loc=162&loctype=1&job=924&jobtype=3

3,550,000 NOK τον χρόνο 

δηλαδη 

https://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=3%2C550%2C000&From=NOK&To=EUR

Συμφωνα με το παραπανω σαιτ 

A person working as a Software Engineer in Greece typically earns around 5,630 EUR per month. Salaries range from 2,760 EUR (lowest) to 8,780 EUR (highest).

Πολυ accurate. Αυτα τα λεφτα οριακα θα τα παιρνει, αν το παιρνει, ο team leader στην εταιρεια που ειμαι η οποια ειναι πολυεθνικη.

52 λεπτά πριν, Mesqal είπε

ΔΥ ?

Οχι, ουτε καν. Και δεν πιστευω οτι η κατασταση στην Ελλαδα ειναι καλη, τουλαχιστον για μενα, απλα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες για το τι τον χαλαει εδω.

• Thanks 1

30 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε

A person working as a Software Engineer in Greece typically earns around 5,630 EUR per month. Salaries range from 2,760 EUR (lowest) to 8,780 EUR (highest).

Πολυ accurate. Αυτα τα λεφτα οριακα θα τα παιρνει, αν το παιρνει, ο team leader στην εταιρεια που ειμαι η οποια ειναι πολυεθνικη.

Οχι, ουτε καν. Και δεν πιστευω οτι η κατασταση στην Ελλαδα ειναι καλη, τουλαχιστον για μενα, απλα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες για το τι τον χαλαει εδω.

Είμαι οδοντίατρος με μεταπτυχιακό και τελειώνω διδακτορικό (όχι σε κλινικό αντικείμενο του στυλ οτι ειδικεύτηκα στην ορθοδοντική). Οπότε οι εναλλακτικές μου είναι είτε έρευνα είτε οδοντιατρική. Επειδή δεν έχω το background (γονείς οδοντιάτρους ή το κεφάλαιο να ανοίξω κάτι δικό μου) πρέπει να δουλέχω αλλού. Και τα πράγματα είναι από χάλια έως πολύ χάλια. Από ανασφάλιστος μέχρι λίγο παραπάνω από τον βασικό. Θέλω να δουλέχω κάπου με αξιοπρπεή μισθό (που να μπορώ να μένω σε ένα νορμάλ σπίτι και όχι σε β υπόγειο και με ένα φυσιολογικό ωράριο. Βασικά μια κλινική προσφέρει αυτά που θέλω οι οποίες υπάρχουν στις σκανδιναβικές χώρες. Εκεί γενικά πλήρώνουν καλύτερα και θα έχω και ωραίο εξοπλισμό (και γενικά επειδή παίζει πολύ η πρόληψη εκεί δεν θα έχει τόσο ακραία περιστατικά όσο έχει στην Ελλάδα).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, zenwalk23 είπε

Αυτές τις μπούρδες τις βγάζουν κάποιες εταιρίες (ονόματα δεν λέμε) που βγάζουν κάτι φανταστικά IT Report...

Τι ψάχνεις ...όταν το προσωπικό είναι glamour άτομα που γεμίζουν το LinkedIn με βλακείες στυλ Facebook με τα φανταστικά events της εταιρείας...και τα πηχαία ..(μερικά ίσως και ευφάνταστα) Post για δουλειές....φυσικά για την ταμπακιέρα ..πόσο δηλαδή μαλί θα καθαρίσει ο άψογος υποψήφιος που θα προσληφθεί στην εταιρεία των ονείρων της Ελλάδος της κρίσης ....ούτε λόγος..

Αα και μην ξεχάσω.....το αναμάσημα που πέφτει είναι tragic.....μιλάμε για αγγελίες 6 μήνες - 1 χρόνος....σε λίγο θα φτάσουν την αγγελία μιας ψυχής που πρέπει να έχει πιάσει 2ετία ψαχνοντας για το επόμενο κορόιδο...

Επι της πραγματικότητας ...μέσος μηνιαίος μισθός 5630 - 2760 ...βαριά βαριά ...8,780.€/μήνα ...κάποιοι τυχεροί απλώς στα νούμερα που "επεξεργάστηκα" έχουν και ένα άσσο (1) ...μπροστά....

Επεξ/σία από masteripper
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...