Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλημέρα έχω πρόβλημα με την ταχύτητα στο internet είναι αρκετά χαμηλή. Ειναι κάπου στα 10mbps με βάση το speedtest και το Ping 24. Εχω adsl 24mbps τις Vodafone. Μένω σχετικά κοντά στον οτε δεν είμαι μακριά και μένω σε κεντρικό σημείο στην πολη μου. 15 λεπτα διαδρομη ειναι με τα ποδια. Παλιότερα έπιανα πολύ καλύτερη ταχύτητα. Επιανα κάπου στα 16 με 17mbps υπήρχαν και μέρες που έπιανα και 20mbps τώρα έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρονια. Tο modem που έχω είναι τις Asus το N14UB1. Αν βάλω το modem τις HOL εχω ακριβώς την ίδια ταχυτητα αλλα έχω παραπάνω ping. Δεν μπορώ να πω πως έχει προβλήματα το asus modem. Πάει πολύ καλά και δεν έχω ποτε αποσύνδεσης. θέλω να επισημάνω πως τον υπολογιστή τον έχω στο δωμάτιο αλλα το κεντρικό τηλέφωνο είναι στο χολ έτσι λοιπόν περνάω ένα σχετικά μεγάλο καλώδιο από το τηλέφωνο στο χολ στον υπολογιστή στο δωμάτιο για να παιρνω internet επειδή δεν έχω τηλέφωνο στο δωμάτιο. Λέτε να φταίει αυτό? εγώ πιστεύω πως όχι, γιατί παλιότερα έπιανα πολύ καλύτερες ταχύτητες. Το καλώδιο είναι σχετικα  καινούργιο. Kαι στο τηλέφωνο έχω 1 συνδεδεμένο spliter. Στο ένα βύσμα έχω συνδεδεμένο το τηλέφωνο και στο άλλο το μεγάλο καλώδιο που περνάει από το χολ και πάει στον υπολογιστή στο δωμάτιο. Εχω και φωτογραφία με τα stats του modem και τις ταχύτητας. Nα επισημάνω πως έχω αρκετά χρονια υπολογιστή αλλα δεν ξέρω και πολύ καλά απο internet. Πιο πολύ για να παιζω παιχνίδια τον εχω. Αλλα επειδή με κούρασε αυτό το αργό internet ειπα να κάνω account εδώ να ρωτήσω εσάς. Και αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω να το δοκιμάσω. Αλλιώς να κοιτάξω για vdsl 30mbps αν υπάρχει εδω που ειμαι. Αν χρειάζεστε να specs του uπολογιστη να σας τα γράψω αν και πιστεύω δεν φταίει αυτός. Τις ρυθμισεις του modem δεν τις έχω αλλάξει γιατί δεν ξέρω τι να αλλάξω. Αν και ξέρω πως έχει πολλές ρυθμισεις για αλαγμα.

Photo:

https://ibb.co/SrNVPHn

Επεξ/σία από abAeterno
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sarandis είπε

Είσαι σε προφίλ 12/1, πάρε τηλέφωνο και πες τους να το αλλάξουν σε 24αρι snr6. Θα πρέπει να πιάσει κοντά στο max rate που βλέπεις τώρα.

Σε ευχάριστο τι ακριβώς είναι αυτά το προφίλ 12/1 και το snr6

Δημοσ.

Σε έχει βάλει ο πάροχος σε χαμηλότερη ταχύτητα για κάποιο λόγο. 12 download 1 upload εννοώ. Από τα στατιστικά του router που έβαλες φαίνεται η ταχύτητα συγχρονισμού και σου λέει και max rate αρκετά παραπάνω. Για το snr διάβασε εδώ.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Sarandis είπε

Σε έχει βάλει ο πάροχος σε χαμηλότερη ταχύτητα για κάποιο λόγο. 12 download 1 upload εννοώ. Από τα στατιστικά του router που έβαλες φαίνεται η ταχύτητα συγχρονισμού και σου λέει και max rate αρκετά παραπάνω. Για το snr διάβασε εδώ.

Απίστευτο τους πήρα τηλέφωνο και τους λέω είμαι στο προφίλ 12/1 αν μπορείτε να με βάλετε στο snr6. Και μου λέει είσαι στο snr11 αλλα βλέπω ήσουν και στο 12/1 για παρα πολύ καιρό και ίσος αυτό σου δημιουργεί χαμηλή ταχύτητα αλλα θα σε βάλω στο snr6 και θα αλαξω κατι settings και θα δούμε αν ανεβεί η ταχύτητα σου γιατι την βλεπω κολημενει στα 10-12mbps οπως και εσυ. Με βαζει στο snr6 αλλα είχα αποσύνδεσης. Κάνω ένα hard reset το modem και βλέπω ότι σταμάτησαν η αποσύνδεσης και συγχρόνιζε χωρις θεματα μετά το hard reset. Παω στο dsl log και βλέπω τώρα είμαι Max Rate: 24604 kbps και τρεχω με Data Rate: 23003 kbps κατέβασα και ένα μεγάλο αρχείο και τρεχω με 2.3 MB/Sec. Συνήθως έπιανα 1.1 MB/Sec  αν ειμουν λιγο τυχερος. Δείχνει να ανέβηκε παρα μα παρα πολύ και δεν έχω αποσύνδεσης. Στα settings του modem δεν πείραξα κάτι τα έχω όλα default μονο channel 6 εβαλα. Αλλα φαίνεται πως η ταχύτητα μου έστρωσε. Ευχάριστο παρα πολύ επιτέλους έχω καλή ταχύτητα. Ισος στο μέλλον πειραματιστώ και με τα settings στο modem ίσος βοηθήσει και άλλο.

Επεξ/σία από abAeterno
  • Like 1
Δημοσ.

Για αποσυνδέσεις θα δεις πως θα πάει. Αν έχει θέματα μπορείς να ζητήσεις στο ίδιο προφίλ να ανεβάζουν το snr για σταθερότητα. Ρίξε μια ματιά στo link που έβαλα πιο πάνω, ο poulinos εξηγεί πως λειτουργεί.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Sarandis είπε

Για αποσυνδέσεις θα δεις πως θα πάει. Αν έχει θέματα μπορείς να ζητήσεις στο ίδιο προφίλ να ανεβάζουν το snr για σταθερότητα. Ρίξε μια ματιά στo link που έβαλα πιο πάνω, ο poulinos εξηγεί πως λειτουργεί.

Ναι αυτό διαβάζω τώρα ήδη κατάλαβα πράγματα. Πιστεύω δεν θα έχω αποσυνδεσης. θα δω πως τα πάει. Eυχάριστο παρα πολύ προς το παρόν η ταχύτητα ανέβηκε στο μέγιστο και δείχνει απροβλημάτιστη.

Επεξ/σία από abAeterno

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...