Προς το περιεχόμενο

LG 27UK600 wake/sleep issue using mbp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το mbp μου και ένα external monitor και θα ήθελα τη βοήθεια σας καθώς δεν έχω καταφέρει να βρω κάποια λύση online. Πρόσφατα άλλαξα οθόνη, σε LG 27UK600, την οποία χρησιμοποιώ ως external monitor με το mbp μου. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής. Όποτε κάνω lock το mbp και μπαίνει σε sleep mode μετά από κάποια λεπτά, η οθόνη μπαίνει σε full energy save mode και δεν μπορώ να την επαναφέρω. Αν πατήσω οποιοδήποτε key από το πληκτρολόγιο(peripheral), το λάπτοπ κάνει κανονικά επαναφορά, καθώς μπορώ να πληκτρολογήσω τον κωδικό μου και να συνδεθώ, στο background χωρίς να βλέπω τι κάνω. Η οθόνη ωστόσο παραμένει full black και πολλές φορές με το κλασσικό μήνυμα "no signal". Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όποτε μπαίνει σε sleep mode το mpb, στην επαναφορά δεν μπορεί να κάνει detect την οθόνη, αλλά δεν γνωρίζω για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το monitor ή το λάπτοπ καθώς και τα 2 με άλλα συστήματα, δουλεύουν κανονικά. 
Για να μπορέσω να επαναφέρω το monitor, πρέπει είτε να αποσυνδέσω το καλώδιο της οθόνης από το λάπτοπ μου ή να ανοίξω το καπάκι με το χέρι και να περιμένω να κάνει detect την οθόνη. Τα οποία, δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση. 

Ως workaround, βρήκα μία λύση, η οποία όμως ούτε αυτή εξυπηρετεί.Αν πάω στις ρυθμίσεις του mbp System Preferences>Energy Saver>Power Adapter και τικάρω την επιλογή "Prevent computer from sleeping automatically when the display is off", κάνω lock το macbook, περιμένω να μπει σε sleep mode και δοκιμάσω να πατήσω ένα key ή έστω κουνώντας το mouse, τότε κάνει απευθείας detect την οθόνη και μου εμφανίζει το lock screen του mac. Το παραπάνω όμως δεν εξυπηρετεί, καθώς επιλέγοντας το option "Prevent computer from sleeping automatically when the display is off" σημαίνει ότι όλα τα περιφεριακά που είναι συνδεδεμένα στο λάπτοπ, παραμένουν και αυτά on, ακόμα και σε sleep mode. 

Τέλος, έχω δοκιμάσει όλες τις πιθανές ρυθμίσεις μέσω mac & monitor καθώς και τα 2 είναι compatible "Energy Star", δίχως αποτέλεσμα. 

Σημείωση: το δουλεύω με USB-C to HDMI cable (4k/60hz) της Satechi και πάντα με κλειστό lid. 
Το mbp είναι του 2018.

Αναμένω τις γνώμες σας και πιθανές λύσεις! 🙏
Ευχαριστώ

Επεξ/σία από M A T R I X
Δημοσ.
Μόλις τώρα, γροσερισοπ είπε

εγώ με MBR 2019 15" και Dell 32 usb c monitor δεν έχω κανένα θέμα εκτός ότι 1/10

δεν νομιζω να βρεις καμία λύση.

στα μενου της οθόνης έψαξες καλά;

Καλησπέρα φίλε. Ναι έχω τεστάρει τα πάντα από τις ρυθμίσεις του monitor. Τα ίδια σε όλα τα σενάρια

Δημοσ.

δεν νομίζω να βγάλεις άκρη.. από forums...

δοκιμασε σε κανένα reddit η διαφορετικο καλώδιο η διαφορετική συνδεση (display port).

τι προβλημα εχεις τα peripherals να ειναι σε λειτουργία;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, γροσερισοπ είπε

δεν νομίζω να βγάλεις άκρη.. από forums...

δοκιμασε σε κανένα reddit η διαφορετικο καλώδιο η διαφορετική συνδεση (display port).

τι προβλημα εχεις τα peripherals να ειναι σε λειτουργία;

Έχω δοκιμάσει ήδη reddit, Apple, LG forums αλλά τίποτα. Έχω δοκιμάσει διαφορετικό καλώδιο hdmi to hdmi με τον κλασσικό αντάπτορα της apple, αλλά τα ίδια. Έχω παραγγείλει ένα DP to USB-C από Amazon και αναμένω να δω. Αλλά από άλλους χρήστες είδα ότι συμβαίνει και με DP. 

Σχετικά με τα peripherals δεν θέλω, κυρίως γιατί χρησιμοποιώ ένα vortex race 3 rgb keyboard το οποίο το έχω μόνιμα ανοιχτό και δεν εξυπηρετεί κάθε φορά να το σβήνω εγώ. Αλλά πέρα από αυτά έχω κανά 2 ακόμα, τα οποία θα προτιμούσα να "μπαίνουν" off.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...