Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα. στο σπίτι του πεθερού έχουνε VDSL και τηλεφωνία voip. είδα το λογαριασμό του ΟΤΕ και χρεώνεται για δύο γραμμές και 2 κανάλια φωνής έξτρα 8 ευρώ περίπου.. όταν μπήκα στο ρούτερ έχει register μόνο τον έναν αριθμό. θα έπρεπε να είναι register και οι δύο αριθμοί; επίσης όταν κάνω κλήση τον δεύτερο αριθμό όχι τον κύριο μου μου λέει ότι ο αριθμός δεν υπάρχει.από εξοπλισμό έρχεται κατευθείαν η γραμμή του ΟΤΕ στην πρίζα κινητής τηλεφωνίας συνδέω πάνω στο ρούτερ και από το router δίνω τηλεφωνία σε μία συσκευή.δεν θα έπρεπε να του έχουν καταργήσει τη γραμμή την isdn όταν έκανε μετατροπη σε vds?

Δημοσ.

Τα +8€ μεταφράζονται σε 6,5€ για VoIP με 2 κανάλια φωνής συν 1,5€ για ένα επιπλέον MSN (με απλά λόγια όπως η ISDN που λογικά είχε πριν). Κανονικά θα έπρεπε να φαίνεται και ο δεύτερος αριθμός και να λειτουργούσε. Πιθανές εξηγήσεις:

1. Κατά την μετατροπή από ISDN σε VoIP, ξεχάσανε να περάσουν στο σύστημα και τον MSN και δεν θα έπρεπε να σας χρεώνουν 1,5€.
  2. Κατά την μετατροπή από ISDN σε VoIP, από λάθος δεν πέρασαν στο σύστημα το δεύτερο κανάλι (μαζί με το MSN) και δεν θα έπρεπε να σας χρεώνουν τα 8€.

Κάνετε μία δοκιμή με 2 ταυτόχρονες εξερχόμενες κλήσεις. Αν γίνονται μια χαρά, είστε στην 1η περίπτωση. Αν δεν γίνονται είστε στην 2η περίπτωση.

Ανάλογα αν θέλετε να έχετε ή όχι 2 κανάλια φωνής ή/και τον MSN, ζητάτε να σας τα ενεργοποιήσουν στην γραμμή να τα αφαιρέσουν από τον λογαριασμό κι επίσης αποχρέωσή τους για όσο διάστημα δεν τα είχατε αλλά ερχόταν η χρέωση.

• Like 1
Δημοσ.

τελικά έχει 2 κανάλια φωνής αλλά δεν είχαν ενεργοποιήσει τον αριθμό msn και των χρεώνανε 5 χρόνια. και ζήτησα αποχρέωση

Δημοσ.

Εγώ φανταζόμουν ότι ήταν λίγοι μήνες. 5 χρόνια και δεν το είχε πάρει κανείς από εσάς χαμπάρι; Τι τον θέλατε αφού δεν τον χρησιμοποιούσατε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχει συναγερμό που κάνει κλήση στο κέντρο κ νόμιζε ότι το ένα νούμερο είναι για το συναγερμο.κ επειδή είχε ο γιος του isdn ,όταν έγινε αλλαγή σε VoIP του βάλανε 2 αριθμούς κ δύο κανάλια χωρίς να το ζητήσει.

Επεξ/σία από adok13
Δημοσ.

Ανάλογα τι είδος της σύνδεσης, σε πάνε στο αντίστοιχο VoIP. Από την στιγμή που είχατε ISDN, αναγκαστικά σας πήγαν σε 2 κανάλια φωνής, συν το MSN. Μόνο αν το ζητούσατε θα γινόταν η αλλαγή σε ένα κανάλι φωνής και χωρίς το MSN.

Δημοσ.

να κανω μια ερωτηση akoma. ενω εχει voip τηλεφνια (παλια ειχε isdn) ζητησα να καταργησουνε το δευτερο καναλι φωνης και τον αριθμο msn και μου ειπαν οτι για να γινει αυτο πρεπει να πληρωσω τεχνικο 36 ευρω για την μετατροπη της isdn σε pstn.
ισχυει αυτο αφου εχει γινει ηδη μετατροπη της isdn σε voip;

Δημοσ.

Σε VDSL δεν έχει σημασία το Annex και η VoIP (ευρυζωνική) τηλεφωνία παίζει σε οποιοδήποτε από τα 2, με την ίδια συσκευή που έχεις. Όμως σε ADSL έχει μεγάλη σημασία και χρειάζεται η αντίστοιχη κάρτα στο DSLAM αλλά και εξοπλισμός στον πελάτη.

Κανονικά σε VDSL μπορείς να παίξεις όπως είναι σήμερα η γραμμή και απλά να καταργηθεί το ένα κανάλι. Ωστόσο ο ΟΤΕ έχει πάγια τακτική όλες τις συνδέσεις  να τις αλλάζει και να τις ρίχνει στην αντίστοιχη κάρτα του DSLAM, ώστε αν αύριο-μεθαύριο ζητήσεις π.χ. ADSL, να μην χρειάζεται πάλι αλλαγή ο εξοπλισμός κλπ.

Δημοσ.

τελικα μιλησα σε εναν αλλον  υπαληλο και μουπε οτι τα 36 ευρω ειναι το τελος για την μετατροπη απο 2 καναλια σε ενα.

τωρα θα προσπαθησω να μου κανουν αποχρεωση για τον αριθμο msn που τον χρεωναν τοσα χρονια χωρις να τον εχουν ενεργοποιηση, σημερα ενεργοποιηθηκε.

τη παρακευη θα παει ο ανθρωπος να κανει διακοπη και τον msn και το δευτερο καναλι που τα πληρωνε τσαμπα

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...