Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Εδω και 2 μερες αναβαθμιστηκα απο adsl σε vdsl 50 αρα στον ιδιο παροχο nova.To προβλημα μου ειναι οτι ενω το ρουτερ zte - zxhn h267n v1.0 κλειδωνει στα 55/5.5 η πραγματικη ταχυτητα που εχω ειναι 19~23 Μpbs dowload και 1mbps upload παντα μετρημενο με speedtest καλωδιακα σε δυο, τρεις συσκευες στο σπιτι.Δηλαδη ταχυτητα κατω απο τα μισα προβλεπομενα.Πως μπορει να συμβαινει αυτο?σας παραθετω την εικονα του ρουτερ μου για να καταλαβεται και να μου δωσετε τα φωτα σας οποιος ξερει τι μπορει να συμβαινει...στο τεχνικο τμημα που πηρα προ ολιγου μου αναφερανε οτι θελει παιρεταιρω ψαξιμο η γραμμη μου...και ισως η καμπινα να στελνει λανθασμενη ενδειξη στο ρουτερ  ...γνωριζει κανεις τι μπορει να συμβαινει...Μπορει δηλαδη ενα ρουτερ να κλειδωνει στα 50+ και η πραγματικη ταχυτητα ναναι 20?

VDSL.png

• Confused 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η γραμμή έχει άριστο συγχρονισμό απλά το ρουτερ είναι 2,4 στο ασύρματο έχεις το ίδιο θέμα με το κολλητό μου 

Αν δεν έχεις voip βάλε ένα άλλο vdsl router και όλα κομπλέ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bill2015 είπε

Η γραμμή έχει άριστο συγχρονισμό απλά το ρουτερ είναι 2,4 στο ασύρματο έχεις το ίδιο θέμα με το κολλητό μου 

Αν δεν έχεις voip βάλε ένα άλλο vdsl router και όλα κομπλέ 

δεν καταλαβαινω τι εννοεις 2,4 στο ασυρματο... η γραμμη ειναι voip και δεν εχω αλλο ρουτερ...καινουργιο ειναι αυτο τωρα μου το δωσανε μολις εκανα την αιτηση γιατι να ειναι προβληματικο?

σε ολους αυτα δινει η νοβα ειναι δυνατον ναχουν θεμα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άσχετος εδώ, αλλά σε ανάλογο πρόβλημα κατάλαβα ότι η συχνότητα (/το κανάλι) που χρησιμοποιούσα ήταν από τα πιο φορτωμένα (το χρησιμοποιούσαν και πολλοί άλλοι πχ στην πολυκατοικία).

Να είναι κάτι τέτοιο; Δοκίμασες να συνδέσεις με ethernet τον υπολογιστή απευθείας στο router;

Ακυρο, δεν ειχα διαβασει σωστά το μήνυμα σου, συγγνώμη. 

Επεξ/σία από satsok2
Δημοσ.
11 hours ago, agap said:

Καλησπερα

Εδω και 2 μερες αναβαθμιστηκα απο adsl σε vdsl 50 αρα στον ιδιο παροχο nova.To προβλημα μου ειναι οτι ενω το ρουτερ zte - zxhn h267n v1.0 κλειδωνει στα 55/5.5 η πραγματικη ταχυτητα που εχω ειναι 19~23 Μpbs dowload και 1mbps upload παντα μετρημενο με speedtest καλωδιακα σε δυο, τρεις συσκευες στο σπιτι.Δηλαδη ταχυτητα κατω απο τα μισα προβλεπομενα.Πως μπορει να συμβαινει αυτο?σας παραθετω την εικονα του ρουτερ μου για να καταλαβεται και να μου δωσετε τα φωτα σας οποιος ξερει τι μπορει να συμβαινει...στο τεχνικο τμημα που πηρα προ ολιγου μου αναφερανε οτι θελει παιρεταιρω ψαξιμο η γραμμη μου...και ισως η καμπινα να στελνει λανθασμενη ενδειξη στο ρουτερ  ...γνωριζει κανεις τι μπορει να συμβαινει...Μπορει δηλαδη ενα ρουτερ να κλειδωνει στα 50+ και η πραγματικη ταχυτητα ναναι 20?

VDSL.png

ναι αν δεν εχει ολοκληρωθει η ενεργοποιηση σου.το dslam να στελνει λαθος δεν υπαρχει

το παραξενο ειναι βεβαια οτι δεν κλειδωνεις 50 με 5 αλλα παραπανω που ειναι weird

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

ναι αν δεν εχει ολοκληρωθει η ενεργοποιηση σου.το dslam να στελνει λαθος δεν υπαρχει

το παραξενο ειναι βεβαια οτι δεν κλειδωνεις 50 με 5 αλλα παραπανω που ειναι weird

το παραπανω οφειλετε στο οτι η καμπινα ειναι απεναντι απο την πολυκατοικια μου και εχω μηδενικες απωλειες...ετσι μου το εξηγησε το τεχνικο τμημα...πραγματι δεν εχει ολοκληρωθει η ενεργοποιηση μου-δεν εχω τηλ 3 μερες τωρα (voip) αλλα μονο internet...αλλα δεν νομιζω οτι εχει καμια σχεση η τηλεφωνια με την vdsl ...γιαυτο ρωταω τι μπορει να φταιει και μεσα στο σπιτι μετα το ρουτερ εχω ~22 mbps με speedtest καλωδιακα  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλεισε το wi-fi απο το ρουτερ. Δες οτι δεν εχεις κανενα torrent/cloud ανοιχτο που να κανουν upload και βαλε να κατεβασεις ενα αρχειο απο καποιο server π.χ. linux,microsoft κτλ και δες την ταχυτητα ληψης

Οταν εκανες τα speedtest ποσο ping εβλεπες;

Απο υπολογιστη με ethernet θα κανεις το download

Επεξ/σία από Avent
Δημοσ.
1 hour ago, agap said:

το παραπανω οφειλετε στο οτι η καμπινα ειναι απεναντι απο την πολυκατοικια μου και εχω μηδενικες απωλειες...ετσι μου το εξηγησε το τεχνικο τμημα...πραγματι δεν εχει ολοκληρωθει η ενεργοποιηση μου-δεν εχω τηλ 3 μερες τωρα (voip) αλλα μονο internet...αλλα δεν νομιζω οτι εχει καμια σχεση η τηλεφωνια με την vdsl ...γιαυτο ρωταω τι μπορει να φταιει και μεσα στο σπιτι μετα το ρουτερ εχω ~22 mbps με speedtest καλωδιακα  

τι αλλο θα ακουσουμε απο το support.θα ξεχασω και αυτα που ξερω.και εγω σε 20 μετρα εχω την καμπινα.συγχρονιζεις 50 και εχεις attainable 110+.τα νουμερα ειναι μια χαρα σωστα αν εξαιρεσουμε οτι αντι για 50 εισαι στα 55.αν δεν εχει ολοκληρωθει η ενεργοποιηση τοτε μπορει το acount σου να ειναι ακομα 24 αρι αν υποθεσουμε οτι δεν εχεις κανει κατι λαθος στην μετρηση. η καμπινα ειναι οτε ειναι wind τι ειναι?

Δημοσ.

Kαι εμενα η καμπινα απεναντι απο το σπιτι μου ειναι,εχω καλυτερα στατιστικα απο σενα αλλα κλειδωνει 5000/49999.

Σιγουρα καποιο θεμα ρυθμισης ειναι αλλα γενικα και τα μοντεμ που δινουν ειναι για πεταμα.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Avent είπε

Κλεισε το wi-fi απο το ρουτερ. Δες οτι δεν εχεις κανενα torrent/cloud ανοιχτο που να κανουν upload και βαλε να κατεβασεις ενα αρχειο απο καποιο server π.χ. linux,microsoft κτλ και δες την ταχυτητα ληψης

Οταν εκανες τα speedtest ποσο ping εβλεπες;

Απο υπολογιστη με ethernet θα κανεις το download

τα εχω δοκιμασει ηδη αυτα...κατεβαζω με 2.4~2.6 mpbs max ..δεν υπαρχει torrent σε κατεβασμα...ping παντα ειμαι 6 με 7 !! ολες καλωδιακες οι μετρησεις

7 λεπτά πριν, poulinos είπε

τι αλλο θα ακουσουμε απο το support.θα ξεχασω και αυτα που ξερω.και εγω σε 20 μετρα εχω την καμπινα.συγχρονιζεις 50 και εχεις attainable 110+.τα νουμερα ειναι μια χαρα σωστα αν εξαιρεσουμε οτι αντι για 50 εισαι στα 55.αν δεν εχει ολοκληρωθει η ενεργοποιηση τοτε μπορει το acount σου να ειναι ακομα 24 αρι αν υποθεσουμε οτι δεν εχεις κανει κατι λαθος στην μετρηση. η καμπινα ειναι οτε ειναι wind τι ειναι?

η καμπινα απεναντι ειναι wind

5 λεπτά πριν, Dantε είπε

Kαι εμενα η καμπινα απεναντι απο το σπιτι μου ειναι,εχω καλυτερα στατιστικα απο σενα αλλα κλειδωνει 5000/49999.

Σιγουρα καποιο θεμα ρυθμισης ειναι αλλα γενικα και τα μοντεμ που δινουν ειναι για πεταμα.

ναι αλλα ειναι δυνατον να δινουν μοντεμ που σε output κοβουν την ταχυτητα στα 2 !! δεν το πιστευω...

Δημοσ.

Αν εχεις ping 6-7ms και εισαι στα 2,4-2,6MB/s τοτε οντως συμπεριφερεται σαν 24αρα. Εγω τουλαχιστον δυστυχως δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο αυτη τη στιγμη φιλε μου

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

Είναι συχνό το φαινόμενο σε καμπίνες Vodafone και Wind ο συγχρονισμός να είναι μεγαλύτερος έναντι της Cosmote. Συνήθως είναι στα 51200 (50*1024) ή τέλος πάντων πολλαπλάσιο του 1024, αλλά πρώτη φορά βλέπω 55άρι καθαρό.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Avent είπε

Αν εχεις ping 6-7ms και εισαι στα 2,4-2,6MB/s τοτε οντως συμπεριφερεται σαν 24αρα. Εγω τουλαχιστον δυστυχως δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο αυτη τη στιγμη φιλε μου

Αρα για την 50αρα ποσο πρεπει ναναι το ping  που πρεπει να βλεπω...εγω παντα βλεπω 6 η 7 τωρα..αρα λες ναχω 24 αρα που κλειδωνει στα 50?

vdsls.png

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, agap είπε

Αρα για την 50αρα ποσο πρεπει ναναι το ping  που πρεπει να βλεπω...εγω παντα βλεπω 6 η 7 τωρα..αρα λες ναχω 24 αρα που κλειδωνει στα 50?

vdsls.png

Στο ping δε θα εβλεπες διαφορα ακομα και αν ο συγχρονισμος ηταν οντως στα 50. Το ζητημα ειναι να δεις ληψη τουλαχιστον στα 5  MB/s 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, agap είπε

vdsls.png

Ακόμα σε adsl είσαι.

Ακόμα και το upload 0.94 είναι :P 

Περίμενε να ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...