kosegdit Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά, Σκέφτομαι στο σύστημα της υπογραφής να αφαιρέσω τον hdd και στην θέση του να βάλω έναν δεύτερο ssd, κάποιον m.2. Τα μόνα που έχω εγκατεστημένα στον hdd αυτή την στιγμή, είναι το Steam μαζί με 2 παιχνίδια(GTA V, Tomb Raider). Η ερώτηση μου είναι η εξής.. Αν εγκαταστήσω τον νέο δίσκο, γίνεται να του περάσω με κάποιο τρόπο τα αρχεία από αυτές τις εγκαταστάσεις, ή θα πρέπει να εγκαταστήσω το Steam και τα Games πάλί από την αρχή; Μπορεί να παίξει ένα απλό copy paste ή λέω μπαρούφες;
dancer_69 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Μπορεί να γίνει κλωνοποίηση δίσκου/διαμερισματος(ων). Θα χρειαστείς όμως κάποιον διαχειριστή δίσκων, μιας και η διαχείριση δίσκων των windows δεν έχει αυτές τις δυνατότητες. Δεν γνωρίζω κάποια δωρεάν εφαρμογή για windows(κάτι θα υπάρχει βέβαια), ξέρω όμως σίγουρα ότι μπορεί να το κάνει το gparted, που είναι διαχειριστής δίσκων για linux. Υπάρχει και σε μορφή live cd, οπότε μπορείς να το κάψεις σε κάποιο cd/dvd ή usb flash, να μπουτάρεις από αυτό και να κάνεις την κλωνοποίηση. Εδώ θα βρεις πληροφορίες για τη χρήση του: https://gparted.org/
kosegdit Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Δηλαδή αυτό με την αντιγραφή των αρχείων, το ξεχνάω έτσι; edit: Ίσως το πρόβλημα στην περίπτωση που θέλεις να μεταφέρεις μόνο το Steam και μερικά Games, να λύνεται εύκολα όπως περιγράφουν τα παρακάτω links. Αν όντως προχωρήσω σε αγορά νέου δίσκου, θα το δοκιμάσω πρώτα μήπως την βγάλω έτσι. https://www.howtogeek.com/269515/how-to-move-a-steam-game-to-another-drive-without-re-downloading-it/ https://www.howtogeek.com/257472/how-to-painlessly-move-your-steam-library-to-another-folder-or-hard-drive/ Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από kosegdit
Coscas Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, kosegdit said: Καλησπέρα παιδιά, Σκέφτομαι στο σύστημα της υπογραφής να αφαιρέσω τον hdd και στην θέση του να βάλω έναν δεύτερο ssd, κάποιον m.2. Τα μόνα που έχω εγκατεστημένα στον hdd αυτή την στιγμή, είναι το Steam μαζί με 2 παιχνίδια(GTA V, Tomb Raider). Η ερώτηση μου είναι η εξής.. Αν εγκαταστήσω τον νέο δίσκο, γίνεται να του περάσω με κάποιο τρόπο τα αρχεία από αυτές τις εγκαταστάσεις, ή θα πρέπει να εγκαταστήσω το Steam και τα Games πάλί από την αρχή; Μπορεί να παίξει ένα απλό copy paste ή λέω μπαρούφες; Εγώ φίλε μου, παντα έτσι έκανα και όλα λειτουργούσαν σωστά (εχω βέβαια Win 7 ακόμα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο) Πήρα εναν ssd για τα win 7 και έτρεχα τα games από τον hdd που είχαν πριν τα win 7 Οταν μου χάλασε ο hdd και πήρα καινούργιο, τρέχω τώρα τα games που είχα κάνει copy paste από τον παλιό hdd χωρίς κανένα πρβλμ Απλά, δεν μπορώ να κάνω uninstall απ' τα programs. Μόνο χειροκίνητα delete Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από Coscas 1
dancer_69 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Aν θέλεις μόνο τα παιχνίδια του Steam να κρατήσεις, μπορείς μόνο με αντιγραφή. Το steam βάζει τα παιχνίδια στο φάκελο steamapps από προεπιλογή. Αν λοιπόν αντιγράψεις το φάκελο steamapps, θα είσαι εντάξει. Μετά εγκατέστησε το steam όπου θέλεις, αλλά όταν το ανοίξεις θα πας στις ρυθμίσεις του και θα αλλάξεις τον προεπιλεγμένο φάκελο με αυτόν στον οποίο έχεις βάλει το φάκελο steamapps. Πες για παράδειγμα ότι έχεις δημιουρήσει ένα φάκελο με όνομα Steam-Games στο νέο δίσκο που έχει το γράμμα D, και έχεις εκεί μέσα το φάκελο steamapps. Θα βάλεις λοιπόν τη διαδρομή "D:\Steam-Games". Θα τον τσεκάρεις ως προεπιλεγμένο φάκελο για τo steam και έτσι θα χρησιμοποιείται αυτός αντί του εξ' ορισμού φακέλου, που νομίζω είναι O C:\Program Files\Steam\steamapps.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα