Bitbit Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, bardolph είπε Πρωτη φορα φετος το καλοκαιρι οι ΛΗΣΤΕΣ της εθνικης με χρεωσαν για αγορα σε συναλλαγμα με καρτα (usd to eur). Καμια αλλη τραπεζα δε το εκανε μεχρι τωρα. Ασε που εχουν αρχισει ολα τα δεματα να περνανε τελωνειο - 3 ευρω κινεζικη αγορα τελωνειο. Απο τη μυγα βγαζουν ξιγκι. εδώ και χρόνια γίνεται αυτό με όλες τις τράπεζες. Νομίζω έχουν ένα πάγιο 1€ + κάποιο % για αγορές σε συνάλλαγμα. Δηλαδή να πας εξωτερικό, να πάρεις έναν καφέ 2€ και να πληρώσεις άλλα τόσα για κόστος μετατροπής συναλλάγματος ή όπως διάολο το ονομάζουν. Γι αυτό χρησιμοποιούμε τις γνωστές fintech για αγορές σε συνάλλαγμα και αφήνουμε τις ελληνικές τράπεζες.
ronnie79 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Η εθνική τι ποσό χρεώνει για την φόρτιση της prepaid? Στην Πειραιώς κρατάει 1€ για κάθε 100 ευρώ που βάζω στην prepaid
Bitbit Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Ειλικρινά με τόσες fintech δε βρίσκω ούτε ένα λόγο να βγάλει κάποιος prepaid. 2
nojom Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 σας τα παίρνουν που σας τα παίρνουν οι τράπεζες μιας και σας αναγκάζουν να είστε πελάτες τους θέλετε δε θέλετε, πηγαίνετε και τους δίνετε και επιπλέον χρήματα για τις prepaid. Κλαίω
papoys1 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, nojom είπε σας τα παίρνουν που σας τα παίρνουν οι τράπεζες μιας και σας αναγκάζουν να είστε πελάτες τους θέλετε δε θέλετε, πηγαίνετε και τους δίνετε και επιπλέον χρήματα για τις prepaid. Κλαίω Γιατί ρε φίλε. Και οι τράπεζες μαγαζιά είναι. Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα να σου δίνουν δωρεάν Υπηρεσίες. Αν θέλεις αγοράζεις το προιόν τους και η prepaid ένα προιόν είναι. Και εγώ έχω μία της Πειραιώς ειδικά για ψιλοαγορές αγορές από Κίνα. Όποιος θέλει χρησιμοποιεί τη χρεωστική που δεν έχει προμήθεια. Βέβαια με τις τελευταίες εξελίξεις είχα πάνω από 6μηνο να τη χρησιμοποιήσω και μου ήρθε μήνυμα να κάνω κάποια αγορά εντός 20ημέρου να μην την ακυρώσουν. Προσωπικά με έχει εξυπηρετήσει πολύ στο παρελθόν και ποτέ δεν με έχει απασχολήσει η προμήθεια του 1% . Έκανα την αγορά 2-3 ευρώ επειδή έχει αρκετό υπόλοιπο και βλέπουμε.
nojom Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 48 λεπτά πριν, papoys1 είπε Γιατί ρε φίλε. Και οι τράπεζες μαγαζιά είναι. Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα να σου δίνουν δωρεάν Υπηρεσίες. Αν θέλεις αγοράζεις το προιόν τους και η prepaid ένα προιόν είναι. Και εγώ έχω μία της Πειραιώς ειδικά για ψιλοαγορές αγορές από Κίνα. Όποιος θέλει χρησιμοποιεί τη χρεωστική που δεν έχει προμήθεια. Βέβαια με τις τελευταίες εξελίξεις είχα πάνω από 6μηνο να τη χρησιμοποιήσω και μου ήρθε μήνυμα να κάνω κάποια αγορά εντός 20ημέρου να μην την ακυρώσουν. Προσωπικά με έχει εξυπηρετήσει πολύ στο παρελθόν και ποτέ δεν με έχει απασχολήσει η προμήθεια του 1% . Έκανα την αγορά 2-3 ευρώ επειδή έχει αρκετό υπόλοιπο και βλέπουμε. Οι τράπεζες ασφαλώς και κάνουν τη δουλειά τους, δεν είναι φιλανθρωπικα ιδρύματα. Ούτε εμείς όμως είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα για να τους μοιράζουμε λεφτά. Τουλάχιστον εγώ δεν είμαι, τώρα αν είναι κάποιος άλλος εδώ μέσα ειναι, πάσο. Από τη στιγμή που μπορείς εδώ και χρόνια να κάνεις τη δουλειά σου δωρεάν (λέγε με πχ revolut) αλλά επιλέγεις να πληρώσεις τι να πω... Και αγορες σε συνάλλαγμα κιόλας με τις χρεώσεις τους ....οκ.
papoys1 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, nojom είπε Οι τράπεζες ασφαλώς και κάνουν τη δουλειά τους, δεν είναι φιλανθρωπικα ιδρύματα. Ούτε εμείς όμως είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα για να τους μοιράζουμε λεφτά. Τουλάχιστον εγώ δεν είμαι, τώρα αν είναι κάποιος άλλος εδώ μέσα ειναι, πάσο. Από τη στιγμή που μπορείς εδώ και χρόνια να κάνεις τη δουλειά σου δωρεάν (λέγε με πχ revolut) αλλά επιλέγεις να πληρώσεις τι να πω... Και αγορες σε συνάλλαγμα κιόλας με τις χρεώσεις τους ....οκ. Δεν θα διαφωνήσω η revolut είναι μία καλή λύση αλλά ποτέ δεν κάνω συναλλαγές μέσω κινητού για πολλούς λόγους. Δεν ταξιδεύω στο εξωτερικό και οι συναλλαγές μου είναι συγκεκριμένες δεν είναι πολύπλοκες και τις κάνω με τη χρεωστική μου κάρτα η οποία είναι δωρεάν ή μέσω internet banking από το σπίτι. Άρα ελάχιστα με απασχολεί αν δώσω 2-3-4-5 ευρώ το χρόνο για φόρτιση της prepaid την οποία έχω μόνο για ψιλοαγορές από Κίνα.
gokuthelegend Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, papoys1 είπε Γιατί ρε φίλε. Και οι τράπεζες μαγαζιά είναι. Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα να σου δίνουν δωρεάν Υπηρεσίες. Αν θέλεις αγοράζεις το προιόν τους και η prepaid ένα προιόν είναι. Και εγώ έχω μία της Πειραιώς ειδικά για ψιλοαγορές αγορές από Κίνα. Όποιος θέλει χρησιμοποιεί τη χρεωστική που δεν έχει προμήθεια. Βέβαια με τις τελευταίες εξελίξεις είχα πάνω από 6μηνο να τη χρησιμοποιήσω και μου ήρθε μήνυμα να κάνω κάποια αγορά εντός 20ημέρου να μην την ακυρώσουν. Προσωπικά με έχει εξυπηρετήσει πολύ στο παρελθόν και ποτέ δεν με έχει απασχολήσει η προμήθεια του 1% . Έκανα την αγορά 2-3 ευρώ επειδή έχει αρκετό υπόλοιπο και βλέπουμε. Σαφώς. Αλλά από την άλλη όμως, όπως το μαγαζί θα κοιτάξει το συμφέρον του, δηλαδή να έχει όσο το δυνατόν ποιο πολύ κέρδος, έτσι και εσύ θα πρέπει να δεις το δικό σου συμφέρον. Κάτι που θα μπορούσες να κάνεις είναι το εξής, να ανοίξεις έναν 2ο λογαριασμό τον οποίο θα κρατάς σκοπίμως άδειο και θα βγάλεις μια χρεωστική κάρτα που θα την συνδέσεις σε αυτόν τον λογαριασμό. Αν θες να κάνεις κάποια αγορά τότε θα στέλνεις χρήματα στον 2ο λογαριασμό και θα ψωνίζεις ότι θέλεις. Δηλαδή εκεί που θα έμπαινες στην διαδικασία να φορτίσεις την prepaid, θα "φορτίζεις" τον 2ο λογαριασμό με την διαφορά ότι δεν θα πληρώσεις προμήθεια. Τώρα αν φοβάσαι μην πέσει η τράπεζα έξω από την χασούρα, μην ξεχνάς ότι έτσι κι αλλιώς θα πάρει προμήθεια από το κατάστημα που θα ψωνίσεις με κάρτα. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2022 από gokuthelegend
ronnie79 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 17 ώρες πριν, Bitbit είπε Ειλικρινά με τόσες fintech δε βρίσκω ούτε ένα λόγο να βγάλει κάποιος prepaid. Thanks Με έκανες να ενεργοποιήσω την revolut που την είχα ξεχάσει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα