dvlsakos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα θελω να βγαλω μια prepaid απο την εθνικη που εχω και λογαριασμο εκει για αγορες ονλαιν. μου εχει αυτες τις δυο επιλογες ποια ειναι καλυτερη ? υπαρχει και η cosmote αξιζει ? νομιζω ειναι ιδια με την prepaid visa αλλα χωρις τα mb ? Prepaid Visa και Virtual Prepaid Mastercard Ανάληψη από τα ATM Ναι Όχι Προμήθεια φόρτισης/εφόρτισης 1% επί του ποσού, με ελάχιστο 1€ και μέγιστο 3€ Από € 10 - € 200, € 2 Από € 200,01 - € 500, € 3 Από € 500,01 - € 2.500, € 5 Επιτόκια Αγορών - - Ετήσια Συνδρομή Όχι Όχι Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από dvlsakos
george1807 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, dvlsakos είπε Καλησπερα θελω να βγαλω μια prepaid απο την εθνικη που εχω και λογαριασμο εκει για αγορες ονλαιν. μου εχει αυτες τις δυο επιλογες ποια ειναι καλυτερη ? υπαρχει και η cosmote αξιζει ? νομιζω ειναι ιδια με την prepaid visa αλλα χωρις τα mb ? Prepaid Visa και Virtual Prepaid Mastercard Ανάληψη από τα ATM Ναι Όχι Προμήθεια φόρτισης/εφόρτισης 1% επί του ποσού, με ελάχιστο 1€ και μέγιστο 3€ Από € 10 - € 200, € 2 Από € 200,01 - € 500, € 3 Από € 500,01 - € 2.500, € 5 Επιτόκια Αγορών - - Ετήσια Συνδρομή Όχι Όχι Το τι συμφέρει έχει να κάνει με τη χρήση που σκέφτεσαι να της κάνεις. Σκέφτεσαι αυτό και επιλέγεις ανάλογα. Απλά είναι όχι πυρηνική φυσική. Θες να κάνεις αναλήψεις; Τότε μια είναι η επιλογή. Θες να φορτίζεις με ποσά άνω των 500€; Τότε πάλι μία είναι η επιλογή. Prepaid Visa Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από george1807 1
dvlsakos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 δεν εχω ιδεα γενικα δεν εχω κανει ποτε αγορες απο εξω οποτε αυτη τι στιγμη πυρηνικη φυσικη μου φαινεται. γιατι αν κανω αγορες με μικροτερα ποσα δεν μου κανει η prepaid visa ? γενικα αγορες απο κινεζομαγαζα θελω να κανω.
dvlsakos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, Sabeas είπε Πληρωνεις χαρατσι 1 ευρω μινιμουμ οποτε την φορτιζεις. Αν σε ψηνει αυτο προχωρας αφοβα η ρεβολουτ τι ειναι που λες ? δεν πληρωνεις κατι εκει ? και πως την φορτιζεις ? σορρυ δεν εχω ιδεα. γενικα γκιαρμπεστ μπανγκουντ θα κανω σε τετοια φανταζομαι
gokuthelegend Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Οι prepaid έχουν μια προμήθεια κάθε φορά που τις φορτίζεις και κάθε φορά που κάνεις ανάληψη από ΑΤΜ. Φυσικά δεν θα βγάλεις prepaid για να κάνεις αναλήψεις από ΑΤΜ, για αυτή τη περίπτωση έχεις την απλή χρεωστική κάρτα. Οπότε μένει το κόστος της φόρτισης. Αν θες να πληρώνεις κάθε φορά που τη φορτίζεις βγάλε μία τέτοια. Η virtual είναι εικονική κάρτα και σου παρέχουν μόνο τα ψηφία της για να τα καταχωρείς όταν κάνεις online αγορές, ΔΕΝ σου στέλνουν κανονική κάρτα, είναι μόνο για αγορές/πληρωμές μέσω ίντερνετ. Η μή-virtual είναι κανονική πλαστική κάρτα που μπορείς να την χρησιμοποιείς και σε POS (πχ πας στο σούπερ μάρκετ και πληρώνεις με αυτή). 1
dvlsakos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε Οι prepaid έχουν μια προμήθεια κάθε φορά που τις φορτίζεις και κάθε φορά που κάνεις ανάληψη από ΑΤΜ. Φυσικά δεν θα βγάλεις prepaid για να κάνεις αναλήψεις από ΑΤΜ, για αυτή τη περίπτωση έχεις την απλή χρεωστική κάρτα. Οπότε μένει το κόστος της φόρτισης. Αν θες να πληρώνεις κάθε φορά που τη φορτίζεις βγάλε μία τέτοια. Η virtual είναι εικονική κάρτα και σου παρέχουν μόνο τα ψηφία της για να τα καταχωρείς όταν κάνεις online αγορές, ΔΕΝ σου στέλνουν κανονική κάρτα, είναι μόνο για αγορές/πληρωμές μέσω ίντερνετ. Η μή-virtual είναι κανονική πλαστική κάρτα που μπορείς να την χρησιμοποιείς και σε POS (πχ πας στο σούπερ μάρκετ και πληρώνεις με αυτή). ευχαριστω
Silverage Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Τώρα που θα πληρώνεις 15€ σε κάθε δέμα που σταματάνε θες να αγοράσεις και εσύ; Καλύτερα μια χρεωστική συνδεδεμένη με έναν άδειο λογαριασμό που θα βάζεις εκεί τα λεφτά όταν θες να αγοράσεις κάτι. 2
dvlsakos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 17 ώρες πριν, Silverage είπε Τώρα που θα πληρώνεις 15€ σε κάθε δέμα που σταματάνε θες να αγοράσεις και εσύ; Καλύτερα μια χρεωστική συνδεδεμένη με έναν άδειο λογαριασμό που θα βάζεις εκεί τα λεφτά όταν θες να αγοράσεις κάτι. ναι το διαβασα αυτο αλλα αν βαλεις Priority Line δεν στο παει μεσω ευρωπης κατι τετοιο αν καταλαβα καλα ?
johnmegarythmos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Στις 7/2/2020 στις 6:23 ΜΜ, Silverage είπε Τώρα που θα πληρώνεις 15€ σε κάθε δέμα που σταματάνε θες να αγοράσεις και εσύ; Καλύτερα μια χρεωστική συνδεδεμένη με έναν άδειο λογαριασμό που θα βάζεις εκεί τα λεφτά όταν θες να αγοράσεις κάτι. Ακριβως , το ιδιο εχω κανει και εγω. Επειδη ακουγα να μην χρησιμοποιω την χρεωστικη μου καρτα για αγορες στο ιντερνετ και ειχα βγαλει μια αυλη web buy της πειραιως αλλα μετα απο καιρο λεω γιατι να μην χρησιμοποιω την χρεωστικη μου καρτα και ετσι και εκανα , εφτιαξα ενα 2 λογαριασμο και συνδεσα την χρεωστικη μου καρτα σε αυτον τον αδειο λογαριασμο μου. Οποτε οταν θελω να κανω αγορες ειτε στο ιντερνετ ειτε σε φυσικο καταστημα ειτε να βγαλω λεφτα απο το ατμ κανω μεταφορα χρηματων απο τον λογαριασμο που δεν εχει συνδεεμενη την χρεωστικη καρτα σε αυτον τον λογαριασμο που την εχω συνδεσει . Και ετσι δεν την παταω ποτε , αμα φαει ακυρο η συναλλαγη θα ξερω οτι δεν εχω βαλει υπολοιπο και δεν επαρκει . Οποτε βαζεις μονο οτι χρειαζεσαι στον λογαριασμο που συνδεεται με την καρτα. Ενα κακο που εχουνε οι χρεωστικες καρτες των Ελληνικων τραπεζων ειναι οτι χρεωνουνε προμηθεια για μετατροπη συναλλαγματοςκαι εχω βγαλει την ab prepaid mastercard της Πειραιως 5 ευρω ειχε ( https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/propliromenes-kartes/piraeus-prepaid-ab ) την ειχα πληρωσει και περα οτι σου δινει ποντους στον αβ βασιλοπουλο, δεν εχει προμηθεια για μετατροπη συναλλαγματος . Και επισης οτι ποσο και να βαλεις μεσα θελει 1 ευρω προμηθεια , οποτε την κραταω ακομη μονο οταν τυχει και αγορασω κατι με μεγαλο χασιμο απο την μετατροπη συναλλαγματος αλλιως δεν την χρησιμοποιω και χρησιμοποιω την κλασικη χρεωστικη καρτα που αναφερα και παραπανω. Οποτε αναλογα με τις αναγκες σου επιλεγεις . Επισης η εθνικη εχει πια 2 χρεωστικες καρτες μια visa και mastercard οποτε μπορεις να βγαλεις και τις 2, και να την συνδεσεις σε 2 ξεχωριστους λογαριασμους ενα πχ τις μισθοδοσιας που θα την χρησιμοποιεις κανονικα χωρις να κανεις συνεχεις μεταφορα για κανονικη χρηση σε μαγαζια και ατμ και την αλλη καρτα θα βαζεις λεφτα στον λογαριασμο και θα την εχεις για αγορες στο ιντερνετ! κοστος 5-6 ευρω εχει καθε μια καρτα απο εκει και μετα δεν εχει κοστος για φορτιση καρτας διοτι συνδεεται με λογαριασμο , οποτε γλυτωνεις χρηματα απο 3-5 ευρω ανα φορτιση. Και νομιζω οτι αμα θελεις να αδειασεις την καρτα σου σε λογαριασμο παλι εχει χρεωση, οποτε καθε λιγο και λιγακι θα πληρωνεις προμηθειες αμα δεν εχεις υπολοιπο στην προπληρωμενη οποτε καλυτερα η χρεωστικη ... 1
BILL5 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 Εγώ ξέρω με την cosmote που έχω την prepaid και τώρα που θα λήξει τον τέταρτο του 22 πρέπει να δώσω ένα ευρώ για να την ξαναβγάλω 1 ευρώ η κάθε φόρτιση Έχω φτάσει ήδη στα 25 ευρώ με τις φωρτισεις που χω κάνει μόνο για προμήθεια αλλά βλέπω και με την απλή χρεωστική σε χρεώνουν 6 ευρώ για να στην ξανα να εκδώσουν Όταν λήξει η παλιά σου κάρτα Οπότε τις προμήθειες δεν τις γλιτώνουμε για να γλιτώσουμε τις προμήθειες δεν πρέπει να έχουμε κάρτα ούτε τη μία ούτε την άλλη
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, BILL5 είπε Εγώ ξέρω με την cosmote που έχω την prepaid και τώρα που θα λήξει τον τέταρτο του 22 πρέπει να δώσω ένα ευρώ για να την ξαναβγάλω 1 ευρώ η κάθε φόρτιση Έχω φτάσει ήδη στα 25 ευρώ με τις φωρτισεις που χω κάνει μόνο για προμήθεια αλλά βλέπω και με την απλή χρεωστική σε χρεώνουν 6 ευρώ για να στην ξανα να εκδώσουν Όταν λήξει η παλιά σου κάρτα Οπότε τις προμήθειες δεν τις γλιτώνουμε για να γλιτώσουμε τις προμήθειες δεν πρέπει να έχουμε κάρτα ούτε τη μία ούτε την άλλη Γιατί δεν βγάζεις μια revolut κλπ? 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Στις 3/8/2021 στις 12:36 ΜΜ, BILL5 είπε Εγώ ξέρω με την cosmote που έχω την prepaid και τώρα που θα λήξει τον τέταρτο του 22 πρέπει να δώσω ένα ευρώ για να την ξαναβγάλω 1 ευρώ η κάθε φόρτιση Έχω φτάσει ήδη στα 25 ευρώ με τις φωρτισεις που χω κάνει μόνο για προμήθεια αλλά βλέπω και με την απλή χρεωστική σε χρεώνουν 6 ευρώ για να στην ξανα να εκδώσουν Όταν λήξει η παλιά σου κάρτα Οπότε τις προμήθειες δεν τις γλιτώνουμε για να γλιτώσουμε τις προμήθειες δεν πρέπει να έχουμε κάρτα ούτε τη μία ούτε την άλλη Εντάξει στον "κυκλο ζωής" των δυο καρτών, η προπληρωμένη θα σου έχει κοστίσει 25 και η χρεωστική 6. Ε το λες και μια διαφορά εδώ που τα λέμε. Εκτός αν τα προνόμια της prepaid με την Cosmote συμφέρουν τόοοοοοσο πολύ που να αξίζει να την φορτίζεις... 1
Kostasspil Δημοσ. 5 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 12 hours ago, ProponitisTouKanape said: αν τα προνόμια της prepaid με την Cosmote συμφέρουν τόοοοοοσο πολύ που να αξίζει να την φορτίζεις Νομίζω σου δίνει ΜΒ. Αλλά όχι, δεν πιστεύω εν έτει 2021 πως αξίζει να ασχολείται κάποιος ακόμα με προπληρωμένες Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2021 από Kostasspil
bardolph Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Πρωτη φορα φετος το καλοκαιρι οι ΛΗΣΤΕΣ της εθνικης με χρεωσαν για αγορα σε συναλλαγμα με καρτα (usd to eur). Καμια αλλη τραπεζα δε το εκανε μεχρι τωρα. Ασε που εχουν αρχισει ολα τα δεματα να περνανε τελωνειο - 3 ευρω κινεζικη αγορα τελωνειο. Απο τη μυγα βγαζουν ξιγκι.
ifaist Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 κανε και τις 2, Prepaid + Virtual. Tην Prepaid την συνδέεις κανονικα με paypal και κανεις απο εκει τις αγορες σου σε bangood , gearbest , e-food , φορτιση καρτοκινητου etc. Aκομα εγω προσωπικα με αυτην κανω ολες τις αγορες μου στην καθημερινοτητα μου. Βενζινη , supermarket , περιπτερο , ταβερνα κτλ. Απλα γεμισε την κανα 1000€ (να εχεις) για να ελαχιστοποιησεις το χαρατσι των 3€ καθε φορα που γεμιζεις πανω απο 300€. Eπισης υπαρχουν τα benefits των ποντων go4more k αφορολογητο. Τελος σε οτι αφορα την Prepaid k σημαντικο... Κατεβαζεις την εφαρμογη i-bank Pay της εθνικης και συνδεεις την Prepaid . Απο εκει βλεπεις το ιστορικο των συναλλαγών, το ποσο που υπαρχει μεσα, πληρωνεις online λογαριασμους ΔΕΗ, αεριο, ασφαλεια κτλ. (το τελευταιο δεν το κανω - προτιμω το e-banking). Virtual mastercard. Tην γεμιζεις και κανεις αποκλειστικα Online αγορες οπου δεν δεχονται paypal. Αmazon , κινεζομαγαζα κτλ. Δεν εχει καμια αλλη αξια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα