Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά ας μην ξεφεύγουμε.
Οι διαφημίσεις στο yt και στο ίντερνετ γενικότερα είναι μέγα θέμα για άλλο thread.
Το ίδιο και το yt με το οικοσύστημά του έτσι όπως εξελίσσεται. Οι διαφημίσεις από μόνες τους πάντως είναι κάτι ουδέτερο.
.
Τι υπάρχει στο παλιό που δεν γίνεται στο καινούργιο?
Νομίζω ότι το yt ακόμα και έτσι όπως είναι (ή γίνεται) είναι χρήσιμο και πολύτιμο εργαλείο για πολλούς, creators και users.
.
Οι δε μεγαλύτεροι που θυμούνται το ίντερνετ όπως ήταν μια φορά και ένα καιρό ας μην παρασύρονται, τώρα με billion$ $, πολυεθνικές, πολιτικούς, πολιτική, infuencers, fake views, fake news κλπ όλα είναι άλλα και αλλιώς.

• Like 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Opera browser και YouTube Vanced.......τα απόλυτα εργαλεία....Για μενα🤩

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Το κλασσικό σχόλιο που όλο και θα πετάξει κάποιος σε τέτοιο thread. 

Η οποιαδήποτε και ο οποιοσδήποτε που παρέχει τζαμπα μια διαδικτυακή  υπηρεσια να φροντίσει να την έχει τζάμπα. Αν θέλει να βγάλει λεφτά ας προσθέσει extra features με συνδρομή. Δεν με ενδιαφέρει πως θα τα βγάλει πέρα εκτός από το να έχω τζάμπα αυτό που είχα κάποτε. Διαφορετικά ας το έκαναν με συνδρομή από τις απαρχές που ξεκίνησαν.

Σου προσφέρει extra features με συνδρομή.

- Δείτε βίντεο χωρίς διακοπές από διαφημίσεις, κατά τη χρήση άλλων εφαρμογών ή με κλειδωμένη οθόνη.

- Αποθηκεύστε βίντεο για να τα έχετε όταν τα χρειάζεστε, όπως στο αεροπλάνο ή στις μετακινήσεις σας.

https://www.youtube.com/premium

Αν έχεις τέτοιο τεράστιο πρόβλημα με τις διαφημίσεις γιατί δεν πληρώνεις να τις ξεφορτωθείς;

Επίσης τι ακριβώς είχες κάποτε; YouTube χωρίς διαφημίσεις;

Έχουν διαφημίσεις από το 2007, εδώ και 13 χρόνια, πότε άρχισαν να τις βάζουν; Πέρυσι;

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ψάχνω να βρω πως γίνεται με τον νέο τρόπο upload να επιλέγω πχ 10 βιντεο και να ανεβαίνουν όλα μαζί όπως γίνεται τώρα με την κλασική προβολή. Δεν υπάρχει ή δεν το βρίσκω εγώ?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Το κλασσικό σχόλιο που όλο και θα πετάξει κάποιος σε τέτοιο thread. 

Η οποιαδήποτε και ο οποιοσδήποτε που παρέχει τζαμπα μια διαδικτυακή  υπηρεσια να φροντίσει να την έχει τζάμπα. Αν θέλει να βγάλει λεφτά ας προσθέσει extra features με συνδρομή. Δεν με ενδιαφέρει πως θα τα βγάλει πέρα εκτός από το να έχω τζάμπα αυτό που είχα κάποτε. Διαφορετικά ας το έκαναν με συνδρομή από τις απαρχές που ξεκίνησαν.

Για τις διαφημίσεις βάζεις έναν blocker και ξεμπερδεύεις. Ας χωσουν όσες διαφημίσεις θέλουν εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτές. Και τέλος αν το παραχεσουν, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές. 

Ακουστε ρε παιδια νοοτροπια που εχει ο ανθρωπος, αφου ξεκινησε λεει τζαμπα να παραμεινει τζαμπα. Κλαιω.

Λες και ειναι ιδιο το youtube του 2005 με αυτο του 2020 ή ιδια η συνδρομητικη βαση ή το περιεχομενο ξερωγω.

Σε ποιο κοσμο ζειτε μερικοι ρε παιδι μου

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aypnia είπε

Σου προσφέρει extra features με συνδρομή.

- Δείτε βίντεο χωρίς διακοπές από διαφημίσεις, κατά τη χρήση άλλων εφαρμογών ή με κλειδωμένη οθόνη.

- Αποθηκεύστε βίντεο για να τα έχετε όταν τα χρειάζεστε, όπως στο αεροπλάνο ή στις μετακινήσεις σας.

https://www.youtube.com/premium

Αν έχεις τέτοιο τεράστιο πρόβλημα με τις διαφημίσεις γιατί δεν πληρώνεις να τις ξεφορτωθείς;

Επίσης τι ακριβώς είχες κάποτε; YouTube χωρίς διαφημίσεις;

Έχουν διαφημίσεις από το 2007, εδώ και 13 χρόνια, πότε άρχισαν να τις βάζουν; Πέρυσι;

Συγνώμη αλλά θεωρώ τραγικό να λέμε ως extra feature την πληρωμή χωρις διαφημίσεις, εγώ είπα αν θέλουν να βγάλουν λεφτά να βγάλουν από κάτι αλλο και όχι να περιμένουν να κλικαρει τις διαφημίσεις ο καθένας ούτε να σου λένε εάν δεν θες να σε ενοχλούν κάτσε πλήρωνε. Σιγά μην πληρώσω για να μην βλέπω διαφημίσεις, κάτι που θα μπορούσα να πλήρωνα είναι η απόκτηση επιπλέον χρόνου στα uploads μου η ο αποθηκευτικός χωρος αυτά για μένα σαφώς και είναι κάτι extra, το πρώτο όχι.

Όσο για το 2007, τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι κάτι. Αν υπήρχαν τότε θα ήταν πολύ διακριτικές. Προβλήματα δεν έχω διότι είτε χρησιμοποιώ blockers είτε πατάω παράλειψη αμέσως μόλις μπορέσω χωρίς να δίνω δέκαρα στο τι διαφημίζουν. Σχολίασα το post του nikchris γιατί βαρέθηκα σε κάθε σχετική συζήτηση που θα ανοιξει εδώ για το συγκεκριμένο θεμα να πλακώνουν οι γνωστοι άγνωστοι και να μας κάνουν κηρυγμα περί οικονομίας αγορας επιχειρήσεων κατάστασης και νοοτροπίας. Καυτηριαζω το φαινόμενο που στην αρχή ξεκινάνε και σου πασάρουν κάτι ως δωρεάν και όταν δούνε ότι αποκτούν εξάρτηση η μεγάλο κοινό που τους καθιστά αχτύπητους στον ανταγωνισμό τότε στο γυρνάνε και κοιτάνε να σε αναγκάσουν να πληρώσεις. Ήδη μου είχε συμβεί με ένα email που είχα, ανακοίνωσαν ότι οι υπηρεσίες θα γίνουν συνδρομητικες και από ένα διάστημα και μετά έκοψαν όλα τα free accounts. Αλλο να ειναι κάτι εξ' αρχής επί πληρωμή, άλλο να στο παρέχουν  δωρεάν και μετά να σε στρέφουν έμμεσα σε πληρωμή δια της πλάγιας οδού. 

2 ώρες πριν, nikchris είπε

Ακουστε ρε παιδια νοοτροπια που εχει ο ανθρωπος, αφου ξεκινησε λεει τζαμπα να παραμεινει τζαμπα. Κλαιω.

Λες και ειναι ιδιο το youtube του 2005 με αυτο του 2020 ή ιδια η συνδρομητικη βαση ή το περιεχομενο ξερωγω.

Σε ποιο κοσμο ζειτε μερικοι ρε παιδι μου

Αυτός είμαι και σε όποιον αρέσω αγαπητέ. Ζούμε σε έναν κόσμο που το δωρεάν μειώνεται ενώ τα πάντα γύρω μας που κάποτε είχαν ένα Α κόστος διαρκώς αυξάνονται, ταυτόχρονα οι μισθοί και τα εισοδήματα μειώνονται, έξτρα κόστος αυξήσεις και νταβατζιλικια παντού. Ελάχιστα πράγματα μπορώ να κάνω για να αλλάξω κάτι για αυτά. Τουλάχιστον θα θίγω, θα σχολιάζω και θα αντιδρώ σε επίπεδο διαλόγου όπου μπορώ.

Συνέχισε ελεύθερα το κηρυγμα σου. 

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Αυτός είμαι και σε όποιον αρέσω αγαπητέ. Ζούμε σε έναν κόσμο που το δωρεάν μειώνεται ενώ τα πάντα γύρω μας που κάποτε είχαν ένα Α κόστος διαρκώς αυξάνονται, ταυτόχρονα οι μισθοί και τα εισοδήματα μειώνονται, έξτρα κόστος αυξήσεις και νταβατζιλικια παντού. Ελάχιστα πράγματα μπορώ να κάνω για να αλλάξω κάτι για αυτά. Τουλάχιστον θα θίγω, θα σχολιάζω και θα αντιδρώ σε επίπεδο διαλόγου όπου μπορώ.

Ασυναρτησιες με ποπολαρικο επαναστατικο υφος του πληκτρολογιου. Το ιδιο ακριβως που λες ισχυει και για το youtube και εκει εχουν μισθους και κοστος κλπ αλλα αυτα για σενα ειναι μικρα γραμματα.

Βλεπω το επιπεδο στην Ελλαδα παραμενει χαμηλοτατο, καμια ελπιδα ο τοπος, η κριση ειναι πολιτιστικη. 

Συνεχισε ελευθερα, δεν εχει πατο το βαρελι.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το να σου προσφέρουν μια υπηρεσία τσαμπα (η οποία εχει τεραστιο κοστος) και να κλαίγεσαι και απο πάνω επειδη εχει διαφημίσεις, κατι δεν παει καλα γενικοτερα.. Αμα το Ελληνικο δημοσιο έβγαζε το YouTube, εχει σκεφτεί κανεις ποσο θα σε χρεωνε? Ουτε με 100€ συνδρομή το μηνα δε θα έβγαζε κερδος.

Και εγω δεν τις βλεπω, επειδή ειναι ενοχλητικες και μπορώ να τις κόψω . Αν αύριο δεν μπορώ να τις κόψω ητε θα κανω υπομονή και θα τις βλεπω, ητε θα κόψω το utube. Το μονο που δε θα κανω ειναι να  κάτσω να κλαίγομαι επειδη υποτιθεται παραβιαζονται τα δικαιώματα μου.

Και αυτο που γραφει ο φίλος παραπανω, ειναι απατη λεει γιατι ηταν τσαμπα και τωρα το χρεώνουν (?) το κάνειο καθενας στο μαγαζί του. Στην αρχή ολοι πουλανε ακομα και κάτω του κόστους να αποκτησουν κόσμο και μετα ανεβάζουν τις τιμές. Δεν έκανε κατι διαφορετικό το YouTube. Στην πραγματικότητα επρεπε να απορείτε πως το δινει τσαμπα και οχι να παριστανετε τους αναρχικούς του γλυκού νερου για τις διαφημίσεις.  

Αγώνας γινεται για σοβαρα θέματα , για το δικαίωμα στην εργασία με σωστούς μισθους κλπ. Αγώνας για τις διαφημίσεις στο YouTube δειχνει επιπέδο ιδεοληπτικου.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό "youtube" όλα είναι 15 χρόνια πίσω από περιεχόμενο τουλάχιστον.

Μέχρι και οι content creators που κράζουν το youtube για demonetization, δεν φεύγουν από αυτό...

Ειναι αναγκαιο παγκόσμιο "κακο". Ειδικα που ορισμενοι ζουν απο αυτο, τους χορηγους, το patreon και τις διαφημισεις, γιατι δεν μπορουμε να ειμαστε ολοι σερβιτοροι καποιος θα βγαλει και λεφτα απο το σπιτι του 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Καυτηριαζω το φαινόμενο που στην αρχή ξεκινάνε και σου πασάρουν κάτι ως δωρεάν και όταν δούνε ότι αποκτούν εξάρτηση η μεγάλο κοινό που τους καθιστά αχτύπητους στον ανταγωνισμό τότε στο γυρνάνε και κοιτάνε να σε αναγκάσουν να πληρώσεις. Ήδη μου είχε συμβεί με ένα email που είχα, ανακοίνωσαν ότι οι υπηρεσίες θα γίνουν συνδρομητικες και από ένα διάστημα και μετά έκοψαν όλα τα free accounts. Αλλο να ειναι κάτι εξ' αρχής επί πληρωμή, άλλο να στο παρέχουν  δωρεάν και μετά να σε στρέφουν έμμεσα σε πληρωμή δια της πλάγιας οδού.

Αν ήθελαν να σε αναγκάσουν να πληρώσεις θα το έκαναν.
Αν νομίζουμε ότι ένα μεγάλο video sharing site δεν είναι σε θέση να σταματήσει κάθε είδους adblocking, κάθε είδους downloading και να κλείσει τα Vanced κλπ πλανώμαστε πλάνην οικτράν .

Σήμερα με τις DRM τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες είναι το μόνο εύκολο.

Δεν έχει φτάσει στο "επίπεδο" του email provider που αναφέρεις λοιπόν, να σου κλείσει τη πρόσβαση χωρίς πληρωμή.
Φυσικά αν το ποσοστό που χρησιμοποιεί adblockers κλπ γίνει 50% και 60% το πιο πιθανό να το κάνουν.

Επίσης διαβάζω (δεν αναφέρομαι σε ένα φίλε) για αλλού πορτοκαλιές.
Μπορούν να τις αναφέρουν; Γιατί από ότι βλέπω όλα τα αντίστοιχα video sharing sites το ίδιο μοντέλο ακολουθούν.
Από Vimeo μέχρι Dailymotion, της διαφήμισης το κάγκελο.

Προτάσεις τύπου PeerTube, που ουσιαστικά είναι torrent streaming δεν γίνονται δεκτές λόγω... αχαλίνωτου buffering.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Youtube vanced και είμαι free Ad, σε smartphone - tablet - smart tv. Επίσης αυξομειώση ήχου και φωτεινότητας με gestures 

Επεξ/σία από kostasfalcon
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Συγνώμη αλλά θεωρώ τραγικό να λέμε ως extra feature την πληρωμή χωρις διαφημίσεις, εγώ είπα αν θέλουν να βγάλουν λεφτά να βγάλουν από κάτι αλλο και όχι να περιμένουν να κλικαρει τις διαφημίσεις ο καθένας ούτε να σου λένε εάν δεν θες να σε ενοχλούν κάτσε πλήρωνε. Σιγά μην πληρώσω για να μην βλέπω διαφημίσεις, κάτι που θα μπορούσα να πλήρωνα είναι η απόκτηση επιπλέον χρόνου στα uploads μου η ο αποθηκευτικός χωρος αυτά για μένα σαφώς και είναι κάτι extra, το πρώτο όχι.

Όσο για το 2007, τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι κάτι. Αν υπήρχαν τότε θα ήταν πολύ διακριτικές. Προβλήματα δεν έχω διότι είτε χρησιμοποιώ blockers είτε πατάω παράλειψη αμέσως μόλις μπορέσω χωρίς να δίνω δέκαρα στο τι διαφημίζουν. Σχολίασα το post του nikchris γιατί βαρέθηκα σε κάθε σχετική συζήτηση που θα ανοιξει εδώ για το συγκεκριμένο θεμα να πλακώνουν οι γνωστοι άγνωστοι και να μας κάνουν κηρυγμα περί οικονομίας αγορας επιχειρήσεων κατάστασης και νοοτροπίας. Καυτηριαζω το φαινόμενο που στην αρχή ξεκινάνε και σου πασάρουν κάτι ως δωρεάν και όταν δούνε ότι αποκτούν εξάρτηση η μεγάλο κοινό που τους καθιστά αχτύπητους στον ανταγωνισμό τότε στο γυρνάνε και κοιτάνε να σε αναγκάσουν να πληρώσεις. Ήδη μου είχε συμβεί με ένα email που είχα, ανακοίνωσαν ότι οι υπηρεσίες θα γίνουν συνδρομητικες και από ένα διάστημα και μετά έκοψαν όλα τα free accounts. Αλλο να ειναι κάτι εξ' αρχής επί πληρωμή, άλλο να στο παρέχουν  δωρεάν και μετά να σε στρέφουν έμμεσα σε πληρωμή δια της πλάγιας οδού. 

Ζήτω ο κομουνισμός, θάνατος στους επιχειρηματίες, πως τολμούν κάποιοι να βγάζουν περισσότερα χρήματα από μένα, τι αλήτες είναι που θέλουν λεφτά για το προϊόν τους και δεν μου το δίνουν τζάμπα, να ψοφήσουν ρε!

Ικανοποιήθηκες ή να συνεχίσω;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Ζήτω ο κομουνισμός, θάνατος στους επιχειρηματίες, πως τολμούν κάποιοι να βγάζουν περισσότερα χρήματα από μένα, τι αλήτες είναι που θέλουν λεφτά για το προϊόν τους και δεν μου το δίνουν τζάμπα, να ψοφήσουν ρε!

Ικανοποιήθηκες ή να συνεχίσω;

Το άχρηστο post της ημέρας. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι γράφω τι σχολιάζω και τι προσπαθώ να θίξω δεν σου φταιω εγώ. Δεν με νοιάζει πόσα λεφτά θα βγάλει ούτε πως θα τα βγάλει. Συνέχισε να γράφεις τώρα για κομμουνισμό και σοβιετιες. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Το άχρηστο post της ημέρας. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι γράφω τι σχολιάζω και τι προσπαθώ να θίξω δεν σου φταιω εγώ. Δεν με νοιάζει πόσα λεφτά θα βγάλει ούτε πως θα τα βγάλει. Συνέχισε να γράφεις τώρα για κομμουνισμό και σοβιετιες. 

Οι αναγνώστες θα κρίνουν.

Δημοσ.

Οι διαφημίσεις είναι αυτές που τροφοδοτούν με χρήμα και κρατάνε ζωντανά τα κλασσικά ΜΜΕ από τότε που αυτά υπήρχαν, χωρίς αυτές δεν υπαρχουν και ΜΜΕ. Με τον ερχομό του διαδικτύου  αυτος ο μηχανισμός παραγωγής εσόδων και κερδών εντάχτηκε σε αυτό, έτσι ο οποιοσδήποτε μπορεί να διαφημίζει το οτιδήποτε στην σελίδα του και να έχει έσοδα. Μεχρι εδώ όλα καλά. 

Δεν νομίζω να υπήρχε κάποιος από εμάς όταν ήμασταν μικροί που να του άρεσαν τα διαφημιστικά διαλείμματα στα τηλεοπτικά ΜΜΕ. Ασχέτως που αυτά είναι απαραίτητα για την επιβίωση των σταθμών. Ε το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και για τις διαφημισεις στο Internet. Προφανώς και το Internet αλλάζει συνεχώς. Τζάμπα δεν υπαρχει τίποτα γενικώς το μόνο τζάμπα είναι η εργασία που παρέχεται εθελοντικά από κάποιον ή κάποιους, όλα τα υπόλοιπα απλά τα πληρώνει κάποιος άλλος για να τα έχουνε κάποιοι τζάμπα. 

Όταν η τζάμπα υπηρεσία απειλείται να σταματήσει πάντα υπαρχουν γκρίνιες από όσους την απολαμβάνουν. Ο καθένας μπορεί να απαιτεί τζάμπα ότι θέλει, το τι ισχύει στην πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που θέλει. Για μένα καλύτερα να μάθουμε να προσαρμοζομαστε στις αλλαγές και να μην εξαρτιομαστε από δήθεν δωρεάν πράγματα τεχνολογίες και υπηρεσίες ώστε όταν αυτές σταματήσουν η απαιτήσουν πληρωμή να κρίνουμε και να αποφασίσουμε τι θέλουμε χωρίς κλάψες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...