Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Παρακαλώ πολύ τους εκλεκτούς διαχειριστάς να διαγράψουν τον παρόν λογαριασμό - λύση ευρέθη προ πολλού αλλά, πως να το θέσω τώρα κομψά, “procrastination is my middle name” 😇 Όχι τίποτε άλλο, αλλά να σταματήσω -άθελα μου- να παραβαίνω και τους κανονισμούς περί double accounts (αν τυχόν επισκεφθώ το site με άλλον browser στον οποίον είναι αποθηκευμένο το αρχικό user name που χρονολογείται απ’ το δύοχιλιάδεςκάτι) Να σας ενημερώσω επί τη ευκαιρία, και για το τι συνέβη με την [αχαρακτήριστη] 🤬🤬🤬🤬🤬 Google: Μετά από διάστημα πλήρους αδράνειας 2 περίπου 24ώρων, έκανα μια έσχατη προσπάθεια και, ως εκ θαύματος, μπήκα κανονικά στο gmail. Επιβεβαιώνεται λοιπόν αυτό που διάβασα στο support, δηλ.πως η ενδεδειγμένη κίνηση είναι να αφήσετε να περάσουν μια-δυο μέρες (ή και παραπάνω) ΧΩΡΙΣ να επιχειρήσετε login γιατί κατά πάσα πιθανότητα ενεργοποιείται μια ρουτίνα ασφαλείας που εκλαμβάνει κάθε νέα απόπειρα πρόσβασης ως abuse. Σημαντικό επίσης, να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μέσο (PC/Laptop κ.λπ.), browser και, κυρίως, provider γιατί όλα τα σφάζουν, όλα τα ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ. Στη δική μου περίπτωση, αυτό που προκάλεσε το false alarm που κατέληξε σε παροδικό -ευτυχώς- κλείδωμα, ήταν η αλλαγή IP (την οποία σημειωτέον δεν επιδίωξα, συνέβη εν αγνοία μου λόγω brownout ή auto refresh από πλευράς ISP). Εκτίμησή μου, πως το σύστημα «χτύπησε» γιατί o μηχανισμός ελέγχου της Google αγνόησε τα assigned IP address blocks (σχετική λίστα εδώ). Κοιτώντας τα logs, βλέπω πως την επίμαχη μέρα, η IP άλλαξε από 77.49.0.0/16 σε 62.1.0.0/16. Και τα 2 blocks ανήκουν στον ίδιο πάροχο & περιοχή, αλλά τράβα πέσ’ το στη Google... Η εμπειρία ήταν τόσο δυσάρεστη (έως τραυματική) που με οδήγησε στο άλλο άκρο. Άρχισα να ενεργοποιώ οτιδήποτε διέθετε Two-Factor Authentication. Και εδώ ξεκινάει το νέο δράμα (ή κωμωδία, ανάλογα πως το βλέπετε). Αφού *ασφάλισα* όοοοοοοοοοοοοοοολα τα e-mail, σκέφτηκα, «δεν ενεργοποιώ και το 2FA του PayPal;» ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΑ Ο ΚΑΨΕΡΟΣ; Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες (είχα ήδη «πάρει το κολάι») scanάρισα το QR code, το testάρισα (ενώ ήμουν logged in) και όλα έβαιναν καλώς. ΕΤΣΙ ΕΔΕΙΧΝΑΝ. Τα φαινόμενα απατούν. Μετά από λίγα λεπτά, έκανα logout και επιχείρησα να ξαναμπώ. Αναφορά σε κείμενο There’s an issue with the code you entered. Let’s try that again. Α, εντάξει, δεν υπάρχει λόγος πανικού, θα έπεσα πάνω στο διάστημα ανανέωσης (30″) του 6ήφιου pin. 2η προσπάθεια: Τα ίδια. Ωχ αμάν, αμάν! Λές; 3η προσπάθεια: Κρύος ιδρώτα ρέει απ’ το μέτωπό μου. Μαντέψτε τι ακολούθησε: Α, ναι. ΚΛΕΙΔΩΣΕ! 🤬 Στέλνω μήνυμα στο PayPal support στο Twitter. Απαντούν μετά από κάμποσες ώρες (μία μέρα και βάλε) λέγοντας μου πως η ταυτοποίηση είναι εφικτή μόνο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Εν τω μεταξύ διαπιστώνω πως δεν είμαι ο μόνος που αντιμετωπίζω πρόβλημα με το Google Authenticator App στο PayPal, βλ. άλλο θύμα. Ποιος ξέρει πόσα θα χρεωθώ σε διεθνείς κλήσεις; Α, ευτυχώς το νούμερο είναι ελληνικό (210-3002172). Ντριν, ντριν. "Due to Covid19 blah, blah, blah...." Σε εκείνο το σημείο διέκοψα τα πάντα και έβαλα στο repeat τον «Νεοέλληνα» του Τζίμη Πανούση εστιάζοντας στο κουπλέ που λέει: Μαύρη χελώνα μ’ έχει κατουρήσει. Μέχρι και σήμερα που μιλάμε, το ’χω αφήσει όπως είναι: ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ (Να ’ναι καλά η N26) Δεν παίζουμε μ’ αυτά τα πράγματα. ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα