Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Sabeas είπε

Καλα, ελπιζω να πηγαινεις ακομα σχολειο η τουλαχιστον να μην εχεις καποια επαγγελματικη σχεση με υπολογιστη, αλλιως λυπαμαι τον εργοδοτη σου. Λολ πραγματικα.

Για να το λες ετσι θα ναι. Το δες σε κανα βιντεο στο youtube? Γιατι απο κει πρεπει να προερχεται το.. expertise σου.

Εσυ πρεπει να εχεις βαθια γνωση, φαινεται απο τα δυνατα σου επιχειρηματα αλλωστε. Αντε παρε και ενα λινκ απο wikipedia που διαβαζεις συχνα μαλλον. Δε θα χασω αλλο χρονο https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_gallery_of_image_scaling_algorithms

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, nvel είπε

και στην ελλάδα έγχρωμα γύριζαν και έβλεπαν ταινίες το 1960....

Στο σινεμα. και ελαχιστες ταινιες στην αρχη της δεκαετιας. Τελη 60ς οι πολλες πια ηταν εγχρωμες αλλα ασπρομαυρες βγαιναν ακομα. Λιγες και φτηνες.

Η τηλεοραση αργησε να γινει εγχρωμη γιατι ηταν πανακριβη παραγωγη, κρατική (ΥΕΝΕΔ ΕΡΤ χωρις κιμητρο για ανταγωνισνο) ενω ο κοσμος δεν ειχε εγχρωμες που ηταν εξισου πανακριβες συσκευες. Στα 80ς εβλεπες σε σπιτια ΚΑΙ ασπρομαυρες συσκευες. Στα 90ς ειδικα αρχες αντε σε τιποτα περιπτερα ή παππουδοσπιτα. Μετα γιναν ολα εγχρωμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα εiναι να γίνει ανάλογη επεξεργασία 4κ/60 και στα ντοκυμανταίρ της εποχής του 1890.

Επεξ/σία από G.TH.
Δημοσ.

Αυτοί οι άνθρωποι που βλέπουμε στο βιντεο, σε μερικά χρόνια, θα ζήσουν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Κάποιοι απο αυτούς και τον δεύτερο...

Ωραίο το αποτέλεσμα για να το βλέπεις σε 16:9 σε σχέση με το πρωτότυπο.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εκτός από τα 60 καρέ που έχουν δώσει μια smooth αίσθηση στην κίνηση, χάρις στο frame blend ή αλλιώς optical flow - ανάλογα πως το ονομάζει ο κάθε κατασκευαστής NLE - το 4Κ είναι απλά απογοητευτικό.  Έντονο smudge στις μεσαίες τονικότητες και έλλειψη υφών. Ρούχα, αντικήμενα κ.λ.π. μοιάζουν να αποτελούνται από μια και μόνο απόχρωση του γκρι χωρίς καμία λεπτομέρεια.  Μόνο τα περιγράμματα έχουν ίσως κερδίσει κάτι, αλλά και αυτό φαίνεται αφύσικο και oversharpening. Όταν κάτι δεν έχει καταγραφεί σωστά από την αρχή, δεν μπορεί, (τουλάχιστον για την ώρα) να αποκατασταθεί με κανένα αλγόριθμο. 

Δημοσ.

Εγω που ειμαι σχεικα ασχετος με ολα αυτα ,να ρωτησω , μπορει ενα βιντεο του 1895 να αποκτησει χρωμα , που να ειναι και το φυσικο χρωμα εκεινης της εποχης;

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Ανυπομονώ να κάνω τι μπομπίνες που έχω από τα παιδικά χρόνια, upscale και fix χρωμάτων, noise κτλ Πραγματικα θα είναι μία πολύ καλή χρήση.

Αν έχεις παρά πολλές, κάνε και δύο φόνους εκ προ μελέτης για ισόβια και θα έχεις άπλετο χρόνο... :) :) :). :)

Δημοσ.

@trib

Η άφιξη του τρένου των Lumiere δεν είναι «ένα βίντεο του 1895», ούτε «ένα φιλμ του 1895», ούτε καν «μια διάσημη γαλλική σκηνή». Είναι Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ των Lumiere.-

Είναι σαν να λες τον Ύμνο εις την ελευθερίαν, «διάσημο ποίημα». Κάποια έργα δεν χρειάζονται χαρακτηρισμούς. 

  • Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Ναι ο τύπος δεν έκανε ουσιαστικά και πολλά πράγματα.

Το είπε και ο ίδιος άλλωστε (αντιγράφω από το άρθρο):

"Σε πρόσφατο σχόλιο που δημοσιοποίησε ο ίδιος στο YouTube αναφέρει πως είναι άδικο να λέγεται πως έκανε κάτι μοναδικό, αφού ο καθένας θα μπορούσε να επαναλάβει την παραπάνω διαδικασία χρησιμοποιώντας αλγόριθμους που ήδη υπάρχουν στο Github. Αλγόριθμους μάλιστα που τους αναφέρει και στην περιγραφή του βίντεο. "

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

kalo

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...