Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στις ταινιες  πριν απο 100 και πλεον ετη,θελει προσοχη η αναβαθμιση τους είτε σε καρέ ,ειτε σε χρωμα,είτε σε ήχο,διοτι πολλές φορές επηρεάζουν  το αποτέλεσμα της ταινίας αρνητικά.

π.χ. Να δειτε μια ταινια του Τσαρλι Τσαπλιν σε φυσιολογικη ταχυτητα κινησης με περισσοτερα καρε το δευτερολεπτο ,θα φερει αντι τον γελωτα σε μια κλωτσια που ριχνει , το αντιστροφο αποτέλεσμα  και θα χαθεί το αστειο της γρηγορης κομμενης κινησης που απο μονο του φέρνει το γελιο.Το είδαμε στις μεταγενεστερες ταινιες ολων των κωμικων του βωβου που οταν εγινε ομολων κινηματογραφος οι ηθοποιοι δυσκολευονταν να φερουν το αστειο  στην οθόνη,οπως το καταφερναν πριν και σιγα-σιγα εσβησε το ειδος εκεινο της κωμωδιας.

Αυτο που τα την ταπεινη μου γνωμη χρειαζοντε οι ταινιες οι παλιές ειναι η βελτιωση του ηχου που ειχαν στο πρωτοτυπο,ωστε να ακουγονται σωστα οι διαλογοι,να εξαφανιστουν τα λεγομενα σκρατς της εικονας και εαν το επιτρεπει η σκηνοθεσια να γινει πιο ομαλη η κινηση σε σκηνες που το περπατημα ενοις ανθρωπου να μην μοιαζει με τρεξιμο λογω της ταχυτητας προβολης τους.

Πολλά CD επανεκδοσεων παλαιων αρχειων βινυλιου κρατησαν τον ηχο εγγραφης στο βινυλιο(επειδη δεν υπηρχαν οι αναλογικες μητρες εγγραφης τους) και αυτο εδωσε λιγη απο την μαγεια του αυθεντικου ηχου απο το βινύλιο.

Η σωστη χρηση της ψηφιακης επεξεργασιας σε αναλογικα συστηματα ειναι θεμιτή με γνωμονα το τότε.

  • Like 8
  • Thanks 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tzimmys είπε

Προσωπικά μεντυπωσίασε... απλά ήλπιζα ότι θα έχει και χρώμα... Ελπίζω σε νεότερη version...

 

https://www.youtube.com/watch?v=EqbOhqXHL7E&feature=youtu.be

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chessplayer-alexis είπε

Και μένα μου άρεσε. Προσωπικά δε θα ήθελα χρώματα στις παλιές w/b λήψεις.

Τις προάλλες είδα ΤΑ ΠΟΥΛΙΆ του Hitchcock σε έγχρωμο και ξενέρωσα.

#########

Edit: Οφείλω να διορθώσω αφού η ταινία ήταν πράγματι εγχρωμη  και απλά εμείς τη βλέπαμε ασπρόμαυρη. 

Και λέω εγώ θα μας τρελάνει; Αφού έγχρωμη την είχα δει :D :D

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mariosCS είπε

Και λέω εγώ θα μας τρελάνει; Αφού έγχρωμη την είχα δει :D :D

Πρώτη φορά που την είδα  πρέπει να ήταν κάπου το 1979 με 80. 

Νομίζω πως εγχρωμη τηλεοραση πήραμε το 82 🤔🤔🤔

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chessplayer-alexis είπε

Πρώτη φορά που την είδα  πρέπει να ήταν κάπου το 1979 με 80. 

Νομίζω πως εγχρωμη τηλεοραση πήραμε το 82 🤔🤔🤔

Ναι δεν λέω πως έχεις άδικο. Εγώ την είδα χρόνια μετά για πρώτη φορά όμως :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι παρόμοιο δεν κάνουν και οι νέες τηλεοράσεις πχ της Samsung μέσω ειδικών λειτουργιών AI upscaling σε ήδη υπάρχον SD video ? 

Μακάρι να βγεί ένας στάνταρ τρόπος να μπορούν να το κάνουν αυτό εύκολα με κάθε παλιά ταινία και χωρίς ιδιαίτερο "κόπο" γιατί υπάρχουν ένα σωρό διαμάντια,που αξίζει να διασωθούν και να τα ξαναδούμε σε άλλη λεπτομέρεια,μόνο όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω,πρέπει να βελτιωθεί και ο ήχος και να μπορεί να κρατηθούν τα frames ιδιαίτερα στις πολύ παλιές ασπρόμαυρες ταινίες πχ Chaplin όπως ήταν original και μοναδικές,για να μην χάνει το όλο κωμικό αποτέλεσμα με την κίνηση.

Εχουμε μπόλικο υλικό για αναβάθμιση φαντάζομαι οι περισσότεροι απο κασσέτες βίντεο οικογενειακές,ώς πολλές Βιντεοταινίες των 80'ς που θα θέλαμε να ξαναδούμε αλλά που είναι πολύ κακές σε ποιότητα. 📽️

 

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ.

Αμα ξεπιξελιαζει κιολας εχω κατι ωραια βιντεο στο κινητο απο το 2010 που θα με ενδιεφεραν πολυ σε καλυτερη αναλυση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sabeas είπε

Δεν χρειαζεσαι νευρωνικα δικτυα για να κανεις upscaling. Δεν προκειται για κανενα breakthrough. Οταν ο ιδιος λεει οτι το εκανε με ετοιμο κωδικα, μπορουμε να φανταστουμε ποσο τετριμμενο ειναι σαν εφαρμογη. Απλα καποιος web-ογραφος στερεψε απο ιδεες τις προαλλες και επεσε πανω σ αυτο, και εγινε viral. Nothing exciting δυστυχως

Ποσα λαθη σε λιγες προτασεις ακουω θεε μου. Οταν χρησιμοποιεις νευρωνικα για upscaling παιρνεις καλυτερο αποτελεσμα. Επισης το οτι χρησιμοποιησε ετοιμο κωδικα δε σημαινει οτι ειναι τετριμμενο, ολες οι εφαρμογες με καποιο κωδικα τρεχουν που παραμετροποιειται αναλογως. λολ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sabeas είπε

Δεν χρειαζεσαι νευρωνικα δικτυα για να κανεις upscaling. Δεν προκειται για κανενα breakthrough. Οταν ο ιδιος λεει οτι το εκανε με ετοιμο κωδικα, μπορουμε να φανταστουμε ποσο τετριμμενο ειναι σαν εφαρμογη. Απλα καποιος web-ογραφος στερεψε απο ιδεες τις προαλλες και επεσε πανω σ αυτο, και εγινε viral. Nothing exciting δυστυχως

Χρησιμοποίησε έτοιμο κωδικά με αλγόριθμους νευρωνικών δικτύων. Πως σου ήρθε εσένα αυτό που λες;

  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Sabeas είπε

Ας απαντησω πρωτα σοβαρα για να εξηγησω:

Βλεποντας περα απο ολο το hype που εχτισαν καποιοι web-ογραφοι και τις fancy λεξεις οπως "αλγοριθμοι νευρωνικων δικτυων" (ειναι και αδοκιμος ο συγκεκριμενος ορος), "AI νευρωνικα δικτυα" (σε αντιθεση με τι? Τα... natural intelligence νευρωνικα δικτυα?), "τεχνολογια παρομοια με το deepfake και το FaceGAN" (Ι guess, και τα δυο ειναι κωδικας? αυτην την ομοιοτητα βλεπω μονο), ας δουμε τα γεγονοτα:

Το upscaling εχει γινει με το topaz gigapixel AI. Ενα commercially available λογισμικο που χρησιμοποιει machine learning, οχι απαραιτητα νευρωνικα δικτυα. Το εχω δοκιμασει προσωπικα, δεν με ξετρελανε σε σχεση με τις 10+ εμπορικες λυσεις που υπαρχουν εκει εξω, καθως προκαλει περιεργα artifact πολλες φορες. Αρα το... "εντυπωσιακοτερο" κομματι του project, ηταν να φορτωσει στο gigapixel το βιντεο και να πατησει εντερ. Χωρις νευρωνικα δικτυα κιολας.

Το interpolation για το frame rate εχει γινει με το DAIN, ενα απο τα πολλα paper πανω στο συγκεκριμενο domain. Γιατι το DAIN, ρωτας; Οχι γιατι ειναι το πιο γαματο μοντελο, αλλα γιατι εχουν στο github ετοιμο τον κωδικα και το προ εκπαιδευμενο μοντελο. Δηλαδη ο φιλος ετρεξε 5 γραμμες ετοιμου κωδικα.

Συνοψιζοντας, το project αυτο ολοκληρωνεται σε ~1 μερα ευκολα. Απο τον οποιονδηποτε. Θα μπορουσες να μην εχεις ξαναδει python στην ζωη σου και να το κανεις σε ενα ΣΚ. 

Καλα, ελπιζω να πηγαινεις ακομα σχολειο η τουλαχιστον να μην εχεις καποια επαγγελματικη σχεση με υπολογιστη, αλλιως λυπαμαι τον εργοδοτη σου. Λολ πραγματικα.

Για να το λες ετσι θα ναι. Το δες σε κανα βιντεο στο youtube? Γιατι απο κει πρεπει να προερχεται το.. expertise σου.

Όσον αφορά το upscaling γίνεται με νευρωνικά δίκτυα (ναι είναι αλγόριθμος που "εκπαιδεύει" ένα matrix από από sample data), και το ότι είναι precalculated δεν σημαίνει ότι αν κάνεις upscaling με precalculate δεδομένα από νευρωνικά δίκτυα ότι το αποτέλεσμά σου δεν είναι αποτέλεσμα χρήσης νευρωνικών δικτύων. Φυσικά και είναι. Δεν είπε κανείς ότι αυτός έγραψε κώδικα και έκανε αυτό το αποτέλεσμα ή ότι έκανε train το δίκτυο. Μάλλον εκεί έχεις σκαλώσει. Ναι ο τύπος δεν έκανε ουσιαστικά και πολλά πράγματα.

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.
3 ώρες πριν, chessplayer-alexis είπε

Έχεις δίκιο, δεν το είχα τσεκάρει ποτέ! 

Δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να γύριζαν έγχρωμα το 1960 στις ΗΠΑ και εμείς να αγοράζουμε έγχρωμες tv το... 1980+

και στην ελλάδα έγχρωμα γύριζαν και έβλεπαν ταινίες το 1960....

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...