Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια χαρά θα κάνεις την δουλειά σου, κάτι αντίστοιχο έχω 

Αλλά για freenas υπολόγισε πως θες περίπου 1γιγα μνημη στο tb δίσκου οπότε σε περιορίζει αυτή η μητρικη. Θεωρητικά κ εγώ που έχω 6τερα είμαι οριακά με 4 γιγα μνήμη 

https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1518812-2-μίνι-μητρικες-με-επεξεργαστή-και-ραμ/

Δημοσ.
22 ώρες πριν, helicoid είπε

Το pihole στο rpi είναι μονόδρομος και ίσως ο καλύτερος λόγος για κάποιον να αγοράσει το πρώτο του rpi.

Όσο για το δεύτερο αναλόγως για τι όγκο, τι αρχεία, και τι είδους χρήση μιλάμε. Πχ άλλος έχει 500GB αρχεία text και φωτογραφίες που χωράνε μέσα σε έναν usb εξωτερικό σκληρό που ρίχνει με samba shares στο δίκτυο μέσω του rpi. Άλλος έχει 10TB ταινίες μουσικές φωτογραφίες και θέλει να μοιράζει σε 5 pcia και να στριμάρει κιόλας. Ή να στήσει raid ξέρω γω. Εκεί προφανώς ούτε για πλάκα.

πολύ καλή λύση το pihole,

αλλά όχι μονόδρομος,

εγώ έχω κόψει διαφημίσεις (και άλλα πολλά) από όλες τις συσκευές του σπιτιού,

έχοντας στήσει ένα sophos XG σε ένα mini PC, που αποτελεί το firewall router του σπιτιού, και κάνει και πολλά πράματα ακόμη (firewall protection , internet monitoring, VPN server κλπ)

και θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι

Δημοσ.

Καλημέρα φίλε koufs στο pfsense έχω κάνει το ίδιο αλλά πρόσεξα ότι ενώ κόβει εντελώς τις διαφημίσεις,  η ιστοσελίδα κρατάει τη θέση των διαφημίσεων χωρίς να τις δείχνει ,ενώ στο pihole είναι σα να μην υπάρχουν καθόλου .στο sophos xg πως είναι;

Δημοσ.

σε άλλες σελίδες υπάρχει ένα κενό με ένα μήνυμα που λέει ότι δεν μπόρεσε να συνδεθεί και σε άλλες δεν υπάρχει απολύτως τίποτα,

ίσως έχει σχέση με το είδος των διαφημίσεων;

δεν γνωρίζω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα ξανά παιδιά!Ψάχνοντας στο ίντερνετ έστησα το pihole,χωρίς ακόμα να καταφέρω να το ενεργοποιήσω σωστά..Αν Θέλω να κόβει τις διαφημίσεις μόνο από κάποιες συσκευές και όχι από όλες (πχ tablet,smart tv) πώς μπορώ να το στήσω;;
Να σας πώ λίγα πράγματα για τη συνδεσμολογία στο σπίτι..έχω το technicolor 589 της nova και πάνω του έχω κουμπώσει ένα mi router 4.οι ασύρματες συσκευές συνδέονται στο mi router ενώ οι ενσύρματες στο technicolor.Με αυτό τον τρόπο όλα λειτουργούν σχετικά καλά (εμβέλεια-ταχύτητα).Πώς θα μπορούσα λοιπόν να κάνω όποια συσκευή συνδέεται μόνο στο mi router να δουλεύει με το pihole;

EDIT:ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους θέλω να μην μπαίνουν όλες οι συσκευές από το pihole είναι και ο εξής:πες πως το raspi κάνει μια επανεκκίνηση,ή κολλάει από το φόρτο του δικτύου.Δε θέλω να χάνει όλο το σπίτι το ίντερνετ..

Επεξ/σία από bananasplit
Δημοσ.

Δε καταλβα καλά που είναι το πρόβλημα ,στο ρούτερ θα δώσεις dns διεύθυνση την διεύθυνση του pihole πάντα μας επιτρέπει να βάλουμε περισσότερες διευθύνσεις οπότε δε πρέπει να φοβάσαι για κολλήματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν δώσω τη διεύθυνση του pihole στο ρούτερ,δεν θα πηγαίνει όλη η κίνηση του δικτύου μέσω του pihole;και αν πχ για κάποιο λόγο το raspberry κάνει επανεκκίνηση,ή κολλήσει,δε θα πέσει όλο το δίκτυο του σπιτιού;επίσης,δεν θα φορτώνεται από αυτή την κίνηση,με κίνδυνο να κολλήσει;το καταλαβαίνω λάθος;;

EDIT(ξανά):Στους οδηγούς βρήκα αυτό:

3. Manually configure each device

This option works well in two use cases:

1. You only want certain devices to use Pi-hole

You only want certain devices to not use Pi-hole

Και αναρωτιέμαι για το εξής:Έστω η σύνδεση mirouter2.4 που με ενδιαφέρει.Συνδέομαι από το κινητό.Βάζω DNS την εσωτερική ip του raspi;ή την broadcast ip;Δεν κατάφερα να το συνδέσω..

Επεξ/σία από bananasplit
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 8/2/2020 στις 6:33 ΜΜ, bananasplit είπε

αν δώσω τη διεύθυνση του pihole στο ρούτερ,δεν θα πηγαίνει όλη η κίνηση του δικτύου μέσω του pihole;και αν πχ για κάποιο λόγο το raspberry κάνει επανεκκίνηση,ή κολλήσει,δε θα πέσει όλο το δίκτυο του σπιτιού;επίσης,δεν θα φορτώνεται από αυτή την κίνηση,με κίνδυνο να κολλήσει;το καταλαβαίνω λάθος;;

EDIT(ξανά):Στους οδηγούς βρήκα αυτό:

3. Manually configure each device

This option works well in two use cases:

1. You only want certain devices to use Pi-hole

You only want certain devices to not use Pi-hole

Και αναρωτιέμαι για το εξής:Έστω η σύνδεση mirouter2.4 που με ενδιαφέρει.Συνδέομαι από το κινητό.Βάζω DNS την εσωτερική ip του raspi;ή την broadcast ip;Δεν κατάφερα να το συνδέσω..

εβγαλες άκρη? θές άλλο χελπ?

Δεν εχεις λόγο να φοβάσαι για το pihole, εχω κάτι τρελά runtime με το δικό μου, και είναι πιο πιθανό που λέει ο λόγος να φας αποσύνδεση του μοντεμ , παρά να χρειαστεί να κανεις επανεκίνηση τον  Rpi. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/2/2020 στις 12:12 ΠΜ, koufs είπε

αλλά όχι μονόδρομος,

έχοντας στήσει ένα sophos XG σε ένα mini PC, που αποτελεί το firewall router του σπιτιού, και κάνει και πολλά πράματα ακόμη (firewall protection , internet monitoring, VPN server κλπ)

Αλήθεια υπάρχει κάποιο router με το οποίο να κόβεις διαφημίσεις χωρίς να χρειάζεται δηλαδή να στήσεις ολόκληρο ξεχωριστό μηχάνημα για αυτή τη δουλειά;

Αν και για να είμαι ειλικρινής σαν προγραμματιστής χρειάζομαι τις διαφημίσεις γιατί πέφτεις σε καινούριους καλούς tutors με πολύ ενδιαφέροντα courses free ή commercial.

Επεξ/σία από skiabox
Δημοσ.
9 ώρες πριν, georgeps21 είπε

εβγαλες άκρη? θές άλλο χελπ?

Δεν εχεις λόγο να φοβάσαι για το pihole, εχω κάτι τρελά runtime με το δικό μου, και είναι πιο πιθανό που λέει ο λόγος να φας αποσύνδεση του μοντεμ , παρά να χρειαστεί να κανεις επανεκίνηση τον  Rpi. 

όπως είπα πριν,υπάρχουν πολλές στιγμές που φαίνεται να μη συνδέονται οι συσκευές μου στο ίντερνετ. (εκτός από τον υπολογιστή,που μάλλον χρησιμοποιεί τους DNS του technicolor.)Μετά,υπάρχουν στιγμές που το δίκτυο σέρνεται (πχ ταχύτητα 2-5 mbps στο 2.4 δίκτυο,ενώ έχω VDSL και αν τη μετρήσω από το 5ghz δίκτυο έχω 45+)..Τέλος,στον υπολογιστή δε δούλεψε ποτέ..έκλεισα ipv6,έβαλα μόνο το DNS του pihole,έκανα τα πάντα,αλλά ποτέ..αν έχεις καμιά ιδέα,τουλάχιστον στο γιατί σέρνεται,πολύ ευχαρίστως να το δοκιμάσω.. :D :D :D

Στις 8/2/2020 στις 12:12 ΠΜ, koufs είπε

αλλά όχι μονόδρομος,

έχω στήσει ήδη ένα mini pc για server..(win 7,google backup για τις φωτογραφίες μου,smartshare κλπ) που δεν κλείνει ποτέ..αλλά λόγω δυνατοτήτων ήδη πιέζεται λίγο..δεν ξέρω αν μπορώ πάνω σε αυτό να στήσω και firewall ή αν θα σταματήσει να ανταποκρίνεται τελείως..

Δημοσ.
8 ώρες πριν, skiabox είπε

Αλήθεια υπάρχει κάποιο router με το οποίο να κόβεις διαφημίσεις χωρίς να χρειάζεται δηλαδή να στήσεις ολόκληρο ξεχωριστό μηχάνημα για αυτή τη δουλειά;

Αν και για να είμαι ειλικρινής σαν προγραμματιστής χρειάζομαι τις διαφημίσεις γιατί πέφτεις σε καινούριους καλούς tutors με πολύ ενδιαφέροντα courses free ή commercial.

μιλάω για firewall router,

όπως OPNsense, PfSense κλπ

έχω στήσει το Sophos XG σε ένα mini PC (κατανάλωση 6 W),

είναι δωρεάν με περιορισμό της χρήσης 4  cores CPU και 6 Gb RAM,

μου φτάνουν και περισσεύουν, μιλάμε έχεις δυνατότητες enterprise δωρεάν και πανεύκολο στη χρήση,

δεν χρειάζομαι ούτε το 5% από όσα μπορεί να κάνει,

αλλά με βόλεψε να έχω μια ιδέα του τι κάνουν τα παιδιά στο ίντερνετ, να κόβψ διαφημίσεις, κακόβουλο λογισμικό και κακόβουλα sites,  να στήσω VPN server με ασφάλεια σε 10 λεπτά και να έχω και μια ιδέα του τι κίνηση γίνεται από και προς τις διάφορες συσκευές

1 ώρα πριν, bananasplit είπε

όπως είπα πριν,υπάρχουν πολλές στιγμές που φαίνεται να μη συνδέονται οι συσκευές μου στο ίντερνετ. (εκτός από τον υπολογιστή,που μάλλον χρησιμοποιεί τους DNS του technicolor.)Μετά,υπάρχουν στιγμές που το δίκτυο σέρνεται (πχ ταχύτητα 2-5 mbps στο 2.4 δίκτυο,ενώ έχω VDSL και αν τη μετρήσω από το 5ghz δίκτυο έχω 45+)..Τέλος,στον υπολογιστή δε δούλεψε ποτέ..έκλεισα ipv6,έβαλα μόνο το DNS του pihole,έκανα τα πάντα,αλλά ποτέ..αν έχεις καμιά ιδέα,τουλάχιστον στο γιατί σέρνεται,πολύ ευχαρίστως να το δοκιμάσω.. :D :D :D

έχω στήσει ήδη ένα mini pc για server..(win 7,google backup για τις φωτογραφίες μου,smartshare κλπ) που δεν κλείνει ποτέ..αλλά λόγω δυνατοτήτων ήδη πιέζεται λίγο..δεν ξέρω αν μπορώ πάνω σε αυτό να στήσω και firewall ή αν θα σταματήσει να ανταποκρίνεται τελείως..

αν δεν κάνεις decrypt & scan της https κίνησης, οι απαιτήσεις δεν είναι πολλές,

αλλά δε θα τρέξει σε win server,

θες ξεχωριστό μηχάνημα για εγκατάσταση ή VM,

και δύο NICS κατά προτίμηση intel

Δημοσ.

ανεβαίνει και το κόστος και η πολυπλοκότητα μετά,αν και είναι ωραία λύση..σίγουρα θα ήθελα να το φτιάξω σε κάποια άλλη φάση..τώρα λέω να παιδευτώ με το pihole,μιας και το raspi ήδη καθόταν..θέλω να δω πως θα το κάνω να δουλέψει όπως θα έπρεπε..

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, physvlog είπε

Παιδες ολο αυτο γινεται τσαμπα και σε ενα λεπτο αν σεταρεις adguard dns στο ρουτερ.

Screenshot 2020-02-26 at 10.33.25 AM.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...