Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά!Επειδή τελευταία το youtube έχει γεμίσει διαφημίσεις,υπάρχει τρόπος να τις φιλτράρω στη smart tv (lg αν έχει σημασία) και σε τάμπλετ,κινητά κλπ;
Είτε συνολικά (πχ με μια συσκευή σε όλο το δίκτυο) είτε συσκευή-συσκευή.
Επίσης,υπάρχει τρόπος να έχω τα αρχεία μου στο ίδιο δίκτυο,σε κάποιο server ας πούμε,για να έχω πρόσβαση από την τηλεόραση χωρίς απαραίτητα να είναι ανοιχτός ο υπολογιστής και το smart share;
Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!!
EDIT:Μόντεμ έχω ένα technicolor τώρα,γιατί το tp-link κάηκε.Έχω επίσης ρούτερ το mi router 4.

Επεξ/σία από bananasplit
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για το θέμα των αρχείων προσωπικά έφτιαξα έναν σερβερ με freenas με ατομ μητρική και 4γιγα μνήμη που κάνει μόνο αυτό και έχει γύρω στα 10ΚWh τον μήνα κατανάλωση.

Οσο για τις διαφημήσεις, κοίταξε στο google : pihole

• Like 1
Δημοσ.

πόσο σου κόστισε ο σέρβερ;;pihole;ωραία γιατί έχω και το raspi να κάθεται..υπάρχει περίπτωση το 3 να σηκώσει κι ένα server ή να μην το σκέφτομαι;

Δημοσ.

Το pihole στο rpi είναι μονόδρομος και ίσως ο καλύτερος λόγος για κάποιον να αγοράσει το πρώτο του rpi.

Όσο για το δεύτερο αναλόγως για τι όγκο, τι αρχεία, και τι είδους χρήση μιλάμε. Πχ άλλος έχει 500GB αρχεία text και φωτογραφίες που χωράνε μέσα σε έναν usb εξωτερικό σκληρό που ρίχνει με samba shares στο δίκτυο μέσω του rpi. Άλλος έχει 10TB ταινίες μουσικές φωτογραφίες και θέλει να μοιράζει σε 5 pcia και να στριμάρει κιόλας. Ή να στήσει raid ξέρω γω. Εκεί προφανώς ούτε για πλάκα.

Δημοσ.

Καλησπέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση!ταινίες και φωτογραφίες κυρίως είναι..Αυτή τη στιγμή είναι στον υπολογιστή και με το smartshare μοιράζομαι το φάκελο με την τηλεόραση..Θα δοκιμάσω αυτό με το Samba μήπως με βολέψει..Κάπου είδα οτι γίνεται να κάνεις και share φάκελο μεταξύ raspi και pc με το Samba..

Δημοσ.

Ασχολήθηκα και εγώ με το Pihole κατάφερα το έστησα όμως αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα. Το modem-router της αγαπημένης wind δεν σε αφήνει να βάλεις τους dns του pihole με αποτέλεσμα να μην μπορώ να μπλοκάρω τις διαφημίσεις για όλες τις συσκευές. Το παράτησα γιατί δεν έχω και τις γνώσεις. Όμως μιας και βλέπω κάποιους να το έχουν κάνει μήπως θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποια λύση; Ευχαριστώ

Δημοσ.

Κόστος ο σερβερ μου πήγε 25 για την μητρική, 20 μνήμες κουτί και τροφοδοτικό από παλιατζή με 5 ευρώ, και από δίσκους 4χ1ΤΒ και 1χ2ΤΒ σε raid0 όλοι μαζί. Το κόστος των δίσκων δεν το υπολογίζω γιατί έχει να κάνει με τις ανάγκες σου. Εγώ η χρήση που ήθελα να κάνω ήταν να έχω φώτο - μουσική - ταινιες διαθέσιμα από όλες τις συσκευες στο σπίτι. Η τηλεόραση να παίζει τις ταινίες, από τα ινητά να ανεβάζω φωτογραφίες και να παίζω μουσική από οτιδήποτε είναι σμαρτ.

Εκτός του παραπάνω κόστους, για να μπορείς να κάνεις δουλειά σου αξιοπρεπέστατα, (διότι στην αρχή με το μοντεμ της βονταφον έπιανα 10ΜΒ /δ στην καλύτερη) θα χρειαστείς και έναν δρομολογητή με γρήγορο wifi και GBit ethernet. Προσωπικά εγώ πήρα αυτό

https://www.skroutz.gr/s/19604178/Xiaomi-Mi-Router-4A-Gigabit-Version.htm

Δεν το έχω βάλει ακόμα, αλλά υπολογίζω να χτυπίσω από ταχύτητα τουλάχιστον 40ΜΒ/δ, ικανοποιητική για μένα. Με την ταχύττητα που έχω τώρα μπορώ να βλέπω ταινίες στην τηλεόραση αλλά αν κάνω και κατι άλλο ταυτόχρονα, κολλάει.

Το Raspberry έχει πολύ αργό ίντερνετ και γίνεται η επεξεργασία του μέσω επεξεργαστή ή κάτι τετοιο, οπότε οι ταχύτητες που θα έχεις θα είναι αργες πολύ

Δημοσ.

Σε κινητά και ταμπλέτες μπορείς να εγκαταστήσεις το F-Droid και να βάλεις από εκεί να βάλεις την εφαρμογή NewPipe για YouTube χωρίς διαφημίσεις .

Αν η τηλεόρασή σου επιτρέπει από άγνωστες πηγές εγκατάσταση είσαι καλυμμένος

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

Σε κινητά και ταμπλέτες μπορείς να εγκαταστήσεις το F-Droid και να βάλεις από εκεί να βάλεις την εφαρμογή NewPipe για YouTube χωρίς διαφημίσεις .

Αν η τηλεόρασή σου επιτρέπει από άγνωστες πηγές εγκατάσταση είσαι καλυμμένος

youtubevanced

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, korakios είπε

Youtube Vanced ...Δεν το ξέρω αλλά απο τη στιγμή που δεν είναι opensource δεν το εμπιστεύομαι....

είναι πειραγμένη η κανονική εφαρμογή

και είναι δοκιμασμένο τουλάχιστον 4 χρόνια

Επεξ/σία από mourgolukos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, mourgolukos είπε

Για το θέμα των αρχείων προσωπικά έφτιαξα έναν σερβερ με freenas με ατομ μητρική και 4γιγα μνήμη που κάνει μόνο αυτό και έχει γύρω στα 10ΚWh τον μήνα κατανάλωση.

Οσο για τις διαφημήσεις, κοίταξε στο google : pihole

Αυτό το μηχάνημα πόσο κόστισε περίπου και τι δυνατότητες έχει ως προς streaming κλπ;; 

Edit: το είδα αργότερα 

Επεξ/σία από CaptainGR10
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mourgolukos είπε

Κόστος ο σερβερ μου πήγε 25 για την μητρική, 20 μνήμες κουτί και τροφοδοτικό από παλιατζή με 5 ευρώ, και από δίσκους 4χ1ΤΒ και 1χ2ΤΒ σε raid0 όλοι μαζί. Το κόστος των δίσκων δεν το υπολογίζω γιατί έχει να κάνει με τις ανάγκες σου. Εγώ η χρήση που ήθελα να κάνω ήταν να έχω φώτο - μουσική - ταινιες διαθέσιμα από όλες τις συσκευες στο σπίτι. Η τηλεόραση να παίζει τις ταινίες, από τα ινητά να ανεβάζω φωτογραφίες και να παίζω μουσική από οτιδήποτε είναι σμαρτ.

Εκτός του παραπάνω κόστους, για να μπορείς να κάνεις δουλειά σου αξιοπρεπέστατα, (διότι στην αρχή με το μοντεμ της βονταφον έπιανα 10ΜΒ /δ στην καλύτερη) θα χρειαστείς και έναν δρομολογητή με γρήγορο wifi και GBit ethernet. Προσωπικά εγώ πήρα αυτό

https://www.skroutz.gr/s/19604178/Xiaomi-Mi-Router-4A-Gigabit-Version.htm

Δεν το έχω βάλει ακόμα, αλλά υπολογίζω να χτυπίσω από ταχύτητα τουλάχιστον 40ΜΒ/δ, ικανοποιητική για μένα. Με την ταχύττητα που έχω τώρα μπορώ να βλέπω ταινίες στην τηλεόραση αλλά αν κάνω και κατι άλλο ταυτόχρονα, κολλάει.

Το Raspberry έχει πολύ αργό ίντερνετ και γίνεται η επεξεργασία του μέσω επεξεργαστή ή κάτι τετοιο, οπότε οι ταχύτητες που θα έχεις θα είναι αργες πολύ

αν μπορείς,μου στέλνεις τη μητρική που πήρες;το mi router 4 το έχω πάρει κι εγώ..καλό είναι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, bananasplit είπε

αν μπορείς,μου στέλνεις τη μητρική που πήρες;το mi router 4 το έχω πάρει κι εγώ..καλό είναι..

μια Gigabyte είναι  με ατομ D525. 4 threads στα 1.8 είναι υπέρ αρκετα, δεν ζητ'αω άλλωστε ΤΙΣ επιδόσεις. Πέτυχα σήμερα μια εδω μέσα αντίστοιχη με ddr3 στα 20Ε

Ρουτερ χρειάζεσαι το Gigabit edition

Επεξ/σία από mourgolukos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mourgolukos είπε

μια Gigabyte είναι  με ατομ D525. 4 threads στα 1.8 είναι υπέρ αρκετα, δεν ζητ'αω άλλωστε ΤΙΣ επιδόσεις. Πέτυχα σήμερα μια εδω μέσα αντίστοιχη με ddr3 στα 20Ε

Ρουτερ χρειάζεσαι το Gigabit edition

Αν πετύχεις ξανά αυτή που είχες πετύχει,μου τη λες σε παρακαλώ;;Χρειάζομαι μια..
σκεφτόμουν πολλές λύσεις,όπως να στήσω ένα δεύτερο παλιό pc (core 2 duo) που έχω να δουλεύει συνέχεια,αλλά και θόρυβο θα κάνει (σχετικό) και ρεύμα φαντάζομαι καταναλώνει..Γι αυτό είχα σκεφτεί κάτι σε mini pc ή raspi..Αυτό πάντως που προτείνεις λογικά και αθόρυβο είναι και από κατανάλωση δεν πρέπει να καίει τίποτα..
EDIT:λες κάτι τέτοιο;θα κάνει τη δουλειά μου;;

Επεξ/σία από bananasplit

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...