Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά θέλω την άποψη σας για έναν φράχτη που θέλω να φτιάξω με φυτά προσπάθησα με κυπαρίσσια lemon  αλλά τελικά δεν  μπόρεσα να τα κρατήσω μάλλον το χώμα μου δεν είναι αρκετά καλό η διάφορες συνθήκες περιβάλλοντος... ο φράχτης έχει μήκος περίπου 60 μέτρα ίσως και 70 είδα την Αγγελική λοιπόν που γίνεται αρκετά καλός και πυκνός φράχτης και θελψω να μαθω κατι παραπανω για αυτο το φυτο έχει άποψη κάποιος σε αυτό  η και σε κάτι παρόμοιο ώστε να κάνω έναν φράχτη επιτέλους σωστο; Επίσης να τονίσω ότι είδα ότι δεν θέλει πολύ συντήρηση ούτε προσβάλλεται από διάφορες αρρώστιες κανένας κηπουρός εδώ να μας πει την άποψη του;;

Δημοσ.

Πολύ πυκνό (δεν μπορεί να περάσει καποιος ανάμεσα-για ασφάλεια) αλλα νομίζω αργεί να μεγαλώσει.. Δεν θελει ιδιαίτερη φροντίδα...

Δημοσ.

Εύκολο φυτό, όχι πολύ αργό, αρκετά οικονομικό, και χωρίς πολλές απαιτήσεις σε έδαφος και νερά. Έχει όμως αρρώστιες, και ειδικά όσο είναι μικρό θέλει λίγη προσοχή, ειδικά αφίδες και κοκοειδή, γιατι όσο είναι μικρά μπορεί να τα ξεράνει. Καλή επιλογή είναι. Τα Golden Crest παράτατα, δε θα τα καταφέρεις, πολύ δυσκολα φυτά για φράχτη, πολλές μυκητολογικές ασθένειες στις ρίζες, τα αφήνεις πράσινα τα βρίσκεις κάρβουνο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sstratos είπε

Πολύ πυκνό (δεν μπορεί να περάσει καποιος ανάμεσα-για ασφάλεια) αλλα νομίζω αργεί να μεγαλώσει.. Δεν θελει ιδιαίτερη φροντίδα...

Με ενδιαφέρει να είναι πολύ πυκνό...

1 ώρα πριν, papp0us είπε

Εύκολο φυτό, όχι πολύ αργό, αρκετά οικονομικό, και χωρίς πολλές απαιτήσεις σε έδαφος και νερά. Έχει όμως αρρώστιες, και ειδικά όσο είναι μικρό θέλει λίγη προσοχή, ειδικά αφίδες και κοκοειδή, γιατι όσο είναι μικρά μπορεί να τα ξεράνει. Καλή επιλογή είναι. Τα Golden Crest παράτατα, δε θα τα καταφέρεις, πολύ δυσκολα φυτά για φράχτη, πολλές μυκητολογικές ασθένειες στις ρίζες, τα αφήνεις πράσινα τα βρίσκεις κάρβουνο.

Ναι άσε πολυ δύσκολα ακόμη και μεγάλα...τι μέγεθος να πάρω τα φυτά για να είμαι οκ όσο το δυνατόν;

Δημοσ.

Όσο βιάζεσαι, θα τα πάρεις μεγαλύτερα και ποιο ακριβά

Άλλο μα παίρνεις μικρά φυτά που θα μεγαλώσουν σε 3-4 χρόνια και άλλο να τα πάρεις "έτοιμα" μεγαλύτερα 

• Super Moderators
Δημοσ.

Εμφανισιακά σου αρέσουν οι αγγελικές? Κοίταξε και σε βιβούρνα (tinus ή lucidum), φωτίνιες, ελαίαγνους. Όλα κατάλλληλα για φυτοφράχτες.

Δημοσ.
On 06/02/2020 at 20:29, Ducatista said:

Καλησπέρα παιδιά θέλω την άποψη σας για έναν φράχτη που θέλω να φτιάξω με φυτά προσπάθησα με κυπαρίσσια lemon  αλλά τελικά δεν  μπόρεσα να τα κρατήσω μάλλον το χώμα μου δεν είναι αρκετά καλό η διάφορες συνθήκες περιβάλλοντος... ο φράχτης έχει μήκος περίπου 60 μέτρα ίσως και 70 είδα την Αγγελική λοιπόν που γίνεται αρκετά καλός και πυκνός φράχτης και θελψω να μαθω κατι παραπανω για αυτο το φυτο έχει άποψη κάποιος σε αυτό  η και σε κάτι παρόμοιο ώστε να κάνω έναν φράχτη επιτέλους σωστο; Επίσης να τονίσω ότι είδα ότι δεν θέλει πολύ συντήρηση ούτε προσβάλλεται από διάφορες αρρώστιες κανένας κηπουρός εδώ να μας πει την άποψη του;;

Εγώ τις έχω στο εξοχικό όχι μόνο για φράχτη αλλά και για φυτά ομορφιάς.

Δεν ξέρω που θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις αλλά είναι πολύ ανθεκτικό φυτό σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.Τις έχω στην Εύβοια δίπλα από τη θάλασσα στο Αιγαίο που έχει φοβερά μποφόρ αλμύρα και είναι από τα φυτά που αντέχουν και μένουν πράσινα και το χειμώνα.Εάν είσαι σε περιοχή με πιο ήπιο κλίμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα.

Ένα δείγμα από τις δικές μου.Ανθισμένες που έχουν ένα υπέροχο άρωμα.😊

IMG-0339.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.

Συμφωνώ κι επαυξάνω για λιγουστρα και φωτινιες. Εγώ έκανα με αυτές φράχτη γύρω στα 60μ όπως κι εσύ και μιλάμε για θηρίο. Πολύ ανθεκτικό φυτό, πολύ πυκνό, δεν ασχολήθηκα καθόλου με το πότισμα εκτός τα πρώτα 2-3 χρόνια που ήταν μικρά, πανέμορφο όταν ανθίζει και γίνεται κόκκινο της φωτιάς. Μόνο πρόβλημα ότι θέλει κλάδεμα 2-3 φορές το χρόνο γιατί συνέχεια μεγαλώνει!

Δοκίμασα να κάνω ένα άλλο κομμάτι με αγγελικες και απέτυχαν. Μεγάλωναν αργά κι είχαν προβλήματα με αρρώστιες.

Δημοσ.

Και οι πυράκανθοι είναι πολύ όμορφοι και ανθεκτικοί.

Κατακόκκινοι το φθινόπωρο-χειμώνα και κατάλευκοι σαν χιονισμένοι την άνοιξη.

Αλλά αργούν πολύ να μεγαλώσουν.

Δημοσ.

Παιδια χαχα μπερδεύτηκα και άλλο... Για πείτε η λιγουστρες κάνουν πυκνό φράχτη από χαμηλα; το κλίμα είναι η πιο σχετικά ούτε το καλοκαίρι και 39 40 χειμώνα έως 5 8 βαθμους

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Παιδια χαχα μπερδεύτηκα και άλλο... Για πείτε η λιγουστρες κάνουν πυκνό φράχτη από χαμηλα; το κλίμα είναι η πιο σχετικά ούτε το καλοκαίρι και 39 40 χειμώνα έως 5 8 βαθμους

Τότε δεν είναι ανάγκη να πας σε αγγελική βάλε κάτι άλλο που είπαν τα παιδιά.Εγώ ανέφερα το λόγο που τη χρησιμοποιώ και γιατί οτιδήποτε άλλο το καίει ο θαλασσινός αέρας το χειμώνα.

Ενδεχομένως τη βολεύει και αυτός ο καιρός γιατί 20 χρόνια που τις έχω ποτέ δεν μου αρρώστησαν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ducatista είπε

τι σημαινει πυκνο? αυτα που εχω εγω (δεν ξερω ακριβες ονομα) ειναι αρκετα για να δυσκολεψουν μια γατα. τα κουνουπια περνάνε. τι ακριβως θες να κανεις?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Τότε δεν είναι ανάγκη να πας σε αγγελική βάλε κάτι άλλο που είπαν τα παιδιά.Εγώ ανέφερα το λόγο που τη χρησιμοποιώ και γιατί οτιδήποτε άλλο το καίει ο θαλασσινός αέρας το χειμώνα.

Ενδεχομένως τη βολεύει και αυτός ο καιρός γιατί 20 χρόνια που τις έχω ποτέ δεν μου αρρώστησαν.

Δεν νιώθει τίποτα μάλλον!

18 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

τι σημαινει πυκνο? αυτα που εχω εγω (δεν ξερω ακριβες ονομα) ειναι αρκετα για να δυσκολεψουν μια γατα. τα κουνουπια περνάνε. τι ακριβως θες να κανεις?

Αυτό ακριβώς που λες.. προφανώς δεν έχω σκοπό να μην περνάνε τα κουνούπια αλλά αν είναι τόσο πυκνό για να κρατήσω τα βλέμματα έξω θα ήταν το ιδανικό..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...