Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, camel555 είπε

Για να μην ανοίγω νέο νήμα, ψάχνω και εγώ εσωτερικό δίσκο 8tb αποκλειστικά για streaming ταινιών μέσω plex server. Άρα κοιτάω 7200rpm και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο cache memory? 

Θα κάνεις stream από τον ίδιο δίσκο σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα με δίκτυο 2.5gbit και σε νοιάζει τόσο η ταχύτητα;

Για να εξαντλήσεις ένα WD Blue χρειάζεσαι πιο γρήγορο δίκτυο από 1gbit.

Επίσης θεωρητικά ο Blue μπορεί να παίξει πάνω από  50 1080p ταινίες των 10mbit ( καλή ποιότητα) ταυτόχρονα, μόλις δοκίμασα με 6 και δεν είχε κανένα πρόβλημα στο seek.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
9 ώρες πριν, elpenor είπε

Θα κάνεις stream από τον ίδιο δίσκο σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα με δίκτυο 2.5gbit και σε νοιάζει τόσο η ταχύτητα;

Για να εξαντλήσεις ένα WD Blue χρειάζεσαι πιο γρήγορο δίκτυο από 1gbit.

Επίσης θεωρητικά ο Blue μπορεί να παίξει πάνω από  50 1080p ταινίες των 10mbit ( καλή ποιότητα) ταυτόχρονα, μόλις δοκίμασα με 6 και δεν είχε κανένα πρόβλημα στο seek.

Το stream θα γίνει σε μία μόνο συσκευή, την τηλεόραση. Με ενδιαφέρει για ταινίες 4K. 'Αρα οποιοσδήποτε δίσκος κάνει? Ακόμα και οι NAS?

Να μην κοιτάξω δηλαδή για πολύστροφους ούτε για μεγάλη cache memory? Ο blue που μου αναφέρεις νομίζω βγαίνει μέχρι 2-4tb. Ρωτάω γιατί οι μόνοι δίσκοι που βρίσκω στα 8tb, desktop, στις 7200 και με 256mb είναι μόνοι 3 της Seagate (αν χρειάζεται για την χρήση μου τα 7200 και 256 βέβαια)

https://www.skroutz.gr/c/1715/hdd_sklhroi_diskoi/f/489541_837079_847223/Desktop-7200-8TB.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

H WD δεν βγάζει desktop δίσκους με αυτά τα χαρακτηριστικά? Μόνο NAS ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, camel555 είπε

Το stream θα γίνει σε μία μόνο συσκευή, την τηλεόραση. Με ενδιαφέρει για ταινίες 4K. 'Αρα οποιοσδήποτε δίσκος κάνει? Ακόμα και οι NAS?

Να μην κοιτάξω δηλαδή για πολύστροφους ούτε για μεγάλη cache memory? Ο blue που μου αναφέρεις νομίζω βγαίνει μέχρι 2-4tb. Ρωτάω γιατί οι μόνοι δίσκοι που βρίσκω στα 8tb, desktop, στις 7200 και με 256mb είναι μόνοι 3 της Seagate (αν χρειάζεται για την χρήση μου τα 7200 και 256 βέβαια)

https://www.skroutz.gr/c/1715/hdd_sklhroi_diskoi/f/489541_837079_847223/Desktop-7200-8TB.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

H WD δεν βγάζει desktop δίσκους με αυτά τα χαρακτηριστικά? Μόνο NAS ?

4Κ ταινία φτάνει μέχρι 150mbit, άντε πες ότι υπάρχει κάποια στα 200mbit, δηλαδή 25 Μbyte ανά second, οι δίσκοι σήμερα είναι 6 με 10 φορές πιο γρήγοροι. Εγώ προσωπικά έχω 2 WD Passport (ένα 4tb και ένα 5tb) πάνω στο router και κάνω stream σε δύο τηλεοράσεις ταυτόχρονα, κάποια από τα media είναι 4Κ bluray remux.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...