Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας, επειδη ο παλιος μου δισκος εχει  γεμισει, και εχω  παρα  πολλα αρχεια,  ταινιων, σειρες, μουσικης, κτλ.  που  ξεπερνανε τα  4ΤΒ αναζηταω εναν σκληρο δισκο στα  8ΤΒ  για αποθηκευση.

Αναζηταω να  παρω εναν σκληρο δισκο  που να ειναι αξιοπιστος. δεν με ενδιαφερει να ειναι γρηγορος..

Επεξ/σία από panagiotakis2030
Δημοσ.

Το «αξιόπιστος» είναι ...πονεμένη ιστορία. Η εμπειρία έχει δείξει ότι όλοι οι δίσκοι, είτε ακριβοί, είτε φθηνοί, κάποια στιγμή «χτυπάνε». Το θέμα δεν είναι το «αν» , αλλά το «πότε» θα συμβεί.

Γενικότερη οδηγία από 'μένα, να προτιμήσεις έναν «εσωτερικό» δίσκο τον οποίο θα προσαρμόσεις σε μια καλή θήκη με usb3, αντί για «έτοιμο» εξωτερικό. Συνήθως αποδεικνύεται πιο αξιόπιστη λύση.

Ό,τι κι αν πάρεις όμως, ανάλογα πάντα και με το πόσο σημαντικά είναι για 'σένα τα αρχεία που θα αποθηκεύσεις, είναι απαραίτητο να κρατάς αντίγραφα ασφαλείας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, deesnider είπε

Το «αξιόπιστος» είναι ...πονεμένη ιστορία. Η εμπειρία έχει δείξει ότι όλοι οι δίσκοι, είτε ακριβοί, είτε φθηνοί, κάποια στιγμή «χτυπάνε». Το θέμα δεν είναι το «αν» , αλλά το «πότε» θα συμβεί.

Γενικότερη οδηγία από 'μένα, να προτιμήσεις έναν «εσωτερικό» δίσκο τον οποίο θα προσαρμόσεις σε μια καλή θήκη με usb3, αντί για «έτοιμο» εξωτερικό. Συνήθως αποδεικνύεται πιο αξιόπιστη λύση.

Ό,τι κι αν πάρεις όμως, ανάλογα πάντα και με το πόσο σημαντικά είναι για 'σένα τα αρχεία που θα αποθηκεύσεις, είναι απαραίτητο να κρατάς αντίγραφα ασφαλείας.

απο σκληρους δισκους  ποιον θα μου ελεγες να  αγοραζα  για αποθηκευση? στα 8ΤΒ

δεν με ενδιαφερει να ειναι γρηγορος.

Δημοσ.

Με κριτήριο την «εγγυημένη» αξιοπιστία, όπως είπα και πριν, δεν είναι δυνατόν να προτείνω κάτι. Προσωπικά, έχω 3 western digital blue 4tb (έναν μέσα στο case και δύο σε εξωτερικές θήκες με usb3), εδώ και κάνα χρόνο και, μέχρι στιγμής ...δουλεύουν!

Αν για οποιοδήποτε λόγο αποφασίσεις να στραφείς σε έτοιμο εξωτερικό πάντως, καλή περίπτωση σε σχέση κόστους/χωρητικότητας φαίνεται να είναι αυτός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, deesnider είπε

Με κριτήριο την «εγγυημένη» αξιοπιστία, όπως είπα και πριν, δεν είναι δυνατόν να προτείνω κάτι. Προσωπικά, έχω 3 western digital blue 4tb (έναν μέσα στο case και δύο σε εξωτερικές θήκες με usb3), εδώ και κάνα χρόνο και, μέχρι στιγμής ...δουλεύουν!

Αν για οποιοδήποτε λόγο αποφασίσεις να στραφείς σε έτοιμο εξωτερικό πάντως, καλή περίπτωση σε σχέση κόστους/χωρητικότητας φαίνεται να είναι αυτός.

δεν θελω εξωτερικο δισκο.  θελω να  παρω εναν εσωτερικο δισκο στα   8ΤΒ , αποκλειστικα  για  αποθηκευση

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panagiotakis2030 είπε

δεν θελω εξωτερικο δισκο.  θελω να  παρω εναν εσωτερικο δισκο στα   8ΤΒ

Δεν ξέρω γιατί κατάλαβα ότι θες εξωτερικό! Ίσως διότι έχω εγώ πολλούς...λάθος μου. Anyway, σαν πρώτη επιλογή, ρίξε μια ματιά στα μοντέλα τής western digital

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, deesnider είπε

Δεν ξέρω γιατί κατάλαβα ότι θες εξωτερικό! Ίσως διότι έχω εγώ πολλούς...λάθος μου. Anyway, σαν πρώτη επιλογή, ρίξε μια ματιά στα μοντέλα τής western digital

φιλε μου  επειδη ειμαι ασχετος και ειδα το  link https://www.skroutz.gr/c/1715/hdd_sklhroi_diskoi/m/360/Western-Digital/f/847223/8TB.html  που  μου εστειλες, πραγματικα δεν  ξερω  ποιον να  αγορασω  για αποθηκευση..εχει παρα  πολλα  μοντελα/.

απλα δεν  γνωριζω  πιος ειναι πιο καταληλος  για αποθηκευση.

Δημοσ.

Δες μεταξύ αυτών. Οι 7200rpm, εφόσον μιλάμε καθαρά για αποθήκευση, δεν έχουν νόημα κατά τη γνώμη μου. Τώρα για το ποιον απ' όλους...δε μπορώ να σού προτείνω κάποιον συγκεκριμένο, καθώς δεν έχω εμπειρία χρήσης τους.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, deesnider είπε

Δες μεταξύ αυτών. Οι 7200rpm, εφόσον μιλάμε καθαρά για αποθήκευση, δεν έχουν νόημα κατά τη γνώμη μου. Τώρα για το ποιον απ' όλους...δε μπορώ να σού προτείνω κάποιον συγκεκριμένο, καθώς δεν έχω εμπειρία χρήσης τους.

αναμεσα στον red και στον  purple ποιος ειναι  πιο καταλληλος?  για αποθηκευση

Δημοσ.

Πάρε τον πιο οικονομικό. Η χρήση που θες δεν είναι απαιτητική και, όπως είπα στην αρχή, την αξιοπιστία ενός δίσκου δε μπορεί να την εγγυηθεί κανείς.

Δημοσ.
Στις 6/2/2020 στις 7:57 ΜΜ, deesnider είπε

Πάρε τον πιο οικονομικό. Η χρήση που θες δεν είναι απαιτητική και, όπως είπα στην αρχή, την αξιοπιστία ενός δίσκου δε μπορεί να την εγγυηθεί κανείς.

οι red nas  κανουν   για αποθηκευση αρχειων??

Δημοσ.

Σε οποιοδήποτε δίσκο μπορείς να αποθηκεύσεις αρχεία. Δεν υπάρχει κάποιος που «δεν κάνει». Το θέμα για 'μένα, είναι να μην πληρώσεις χαρακτηριστικά, τα οποία δε θα αξιοποιηθούν στη συγκεκριμένη χρήση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ προτείνω τον RED. Γενικότερα από ότι διαβάζω σε ξένα site και forum όλοι τον RED προτείνουν. Τώρα υπάρχουν συζητήσεις ότι ο Purple μπορεί να μην είναι αισθητά χειρότερος ενώ είναι φτηνότερος, εγώ επειδή έχω διαβάσει σε διάφορα site ότι σε desktop χρήση χαλάνε γρήγορα δεν θα έπαιρνα ποτέ purple όμως μπορεί να μην είναι αλήθεια, αρκετοί που ψάχνουν τον πιο οικονομικό ανθεκτικό παίρνουν purple.

Από προσωπική εμπειρία όλοι οι παλιοί WD Black/Seagate που είχα χάλασαν σχετικά γρήγορα, από τότε που ο βασικός μου δίσκος έγινε SSD και αποθηκεύω απλά σε HDD δεν παθαίνουν τίποτα, Green/Blue/ 2* Red/Ultrastar όλοι δουλεύουν άψογα και έχουν περάσει χρόνια.

Μην βασίζεις πάντως το backup σου σε ένα δίσκο, αν έχεις την άνεση να πάρεις δύο καλούς είναι το καλύτερο, αν όχι καλύτερα να πάρεις δύο φτηνούς παρά ένα ακριβό.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
9 ώρες πριν, elpenor είπε

Εγώ προτείνω τον RED. Γενικότερα από ότι διαβάζω σε ξένα site και forum όλοι τον RED προτείνουν. Τώρα υπάρχουν συζητήσεις ότι ο Purple μπορεί να μην είναι αισθητά χειρότερος ενώ είναι φτηνότερος, εγώ επειδή έχω διαβάσει σε διάφορα site ότι σε desktop χρήση χαλάνε γρήγορα δεν θα έπαιρνα ποτέ purple όμως μπορεί να μην είναι αλήθεια, αρκετοί που ψάχνουν τον πιο οικονομικό ανθεκτικό παίρνουν purple.

Από προσωπική εμπειρία όλοι οι παλιοί WD Black/Seagate που είχα χάλασαν σχετικά γρήγορα, από τότε που ο βασικός μου δίσκος έγινε SSD και αποθηκεύω απλά σε HDD δεν παθαίνουν τίποτα, Green/Blue/ 2* Red/Ultrastar όλοι δουλεύουν άψογα και έχουν περάσει χρόνια.

Μην βασίζεις πάντως το backup σου σε ένα δίσκο, αν έχεις την άνεση να πάρεις δύο καλούς είναι το καλύτερο, αν όχι καλύτερα να πάρεις δύο φτηνούς παρά ένα ακριβό.

οι red nas  https://www.skroutz.gr/s/15375454/Western-Digital-Red-NAS-8TB-256MB-Cache.html  ειναι  πιο ανθεκτικοι και πιο  ποιοτικοι σε σχεση με τους  blue και  purple?

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο νήμα, ψάχνω και εγώ εσωτερικό δίσκο 8tb αποκλειστικά για streaming ταινιών μέσω plex server. Άρα κοιτάω 7200rpm και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο cache memory? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...