antirix024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Χρησιμοποιώ τα Windows 10 για τη δουλειά μου. Έχω διάφορα εργαλεία και προγράμματα. Έχω εγκατεστημένο και το WSL στο οποίο έχω εγκαταστήσει επίσης ένα κάρο εργαλεία Linux που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου καθημερινά (ssh, keys, databases, bash scripts, κλπ). Θέλω να ξέρω αν μπορώ να παίρνω τακτικά ένα image ώστε αν κάποια στιγμή χτυπήσει ο δίσκος μου ο οποίος είναι SSD να μπορώ να εγκαταστήσω ξανά τα windows σε καινούργιο δίσκο και αμέσως να κάνω restore όλα τα προγράμματα αλλά και τις ρυθμίσεις τους. Δηλαδή να επαναφέρω τα windows όπως ακριβώς ήταν την ημέρα που δούλευα πριν χτυπήσει ο δίσκος αλλά σε καινούργιο δίσκο με το μικρότερο δυνατό χρονικό κόστος. Δεν με πειράζει να πληρώσω αν χρειαστεί. Για αυτόν το λόγο (μεταξύ αλλων) θα πάρω άμεσα και ένα NAS. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από antirix024 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snbblp Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Αν έχεις πρόθεση αγοράς, στο γραφείο έχουμε αυτό: Paragon Hard Disk Manager™ 15 Premium Επί 3 χρόνια, για κάθε δικό μας αλλά και κάθε πελάτη, έχουμε αντιμετωπίσει ΚΑΘΕ πρόβλημα με επιτυχία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antirix024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, snbblp είπε Αν έχεις πρόθεση αγοράς, στο γραφείο έχουμε αυτό: Paragon Hard Disk Manager™ 15 Premium Επί 3 χρόνια, για κάθε δικό μας αλλά και κάθε πελάτη, έχουμε αντιμετωπίσει ΚΑΘΕ πρόβλημα με επιτυχία. Σε ευχαριστώ φίλε μου, αλλα νομίζω η τιμή είναι πολύ πάνω από το budget μου. Θα δώσω 400€ για NAS server, αν δώσω 600€ για το πρόγραμμα (=1000€) τότε δεν πειράζει ας κάτσω μια βδομάδα να ξαναπεράσω ρυθμίσεις και προγράμματα. Το εργαλείο που προτείνεις το ξέρω. Είναι όντως πολύ καλό. Το χρησιμοποιούσα πολλά χρόνια πριν σε μια παλιότερη έκδοση. EDIT: εκτός αν αναφέρεσαι σε αυτό: https://shop.paragon-software.com/80/purl-all-secure-shop?&cart=s7555&x-language=en Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από antirix024 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Προτείνω το Acronis True Image. Έχει καλή φήμη για τις λειτουργίες που προσφέρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prometheas Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) https://www.macrium.com/ Tο χρησιμοποιώ χρόνια για εμένα, φιλους και πελατες (με την κατάλληλη έκδοση - ανάλογα με τις απαιτήσεις) και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Θεωρώ οτι έχει το καλύτερο value/money. Για enterprise περιβάλλοντα θα πρότεινα https://www.veeam.com/ αλλά μάλλον δεν σε ενδιαφέρει... Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από prometheas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antirix024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 ευχαριστώ. Και τα 2 φαίνονται πολύ καλά. Θα googlαρω λίγο περισσότερο να δω τι με συμφέρει. Αν κάποιος θέλει να μου πει επίσης πως θα γίνει η διαδικασία του image restore θα του ήμουν ευγνώμων. Δηλαδή πως θα επαναφέρω το image στον καινούργιο δίσκο. Όχι όλη τη διαδικασία. Π.χ. θα κάνω boot από στικάκι και μετά θα γίνει αυτόματα το restore ή θα εγκαταστήσω τα windows κατόπιν το Acronis/Paragon imaging software και μετά θα κάνω το restore. Δεν το έχω ξανακάνει για αυτό ρωτάω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
physvlog Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Και τα "τσαμπα" μια χαρα κανουν τη δουλεια τους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snbblp Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, antirix024 είπε Σε ευχαριστώ φίλε μου, αλλα νομίζω η τιμή είναι πολύ πάνω από το budget μου. Θα δώσω 400€ για NAS server, αν δώσω 600€ για το πρόγραμμα (=1000€) τότε δεν πειράζει ας κάτσω μια βδομάδα να ξαναπεράσω ρυθμίσεις και προγράμματα. Το εργαλείο που προτείνεις το ξέρω. Είναι όντως πολύ καλό. Το χρησιμοποιούσα πολλά χρόνια πριν σε μια παλιότερη έκδοση. EDIT: εκτός αν αναφέρεσαι σε αυτό: https://shop.paragon-software.com/80/purl-all-secure-shop?&cart=s7555&x-language=en Image φίλε μου δεν κάνουμε σε NAS, γιατί μετά δεν είναι ούτε γρήγορη, ούτε PnP η επιστροφή τους. Γενικά τα images και τα backups γίνονται σε μέσα (πχ HDD) στα οποία η σύνδεση γίνεται με την ταχύτερη διεπαφή (πχ sata, usb3 κλπ) και τα οποία μετά βγαίνουν offline για να μην έχουν φθορά. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από snbblp 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antirix024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 18 λεπτά πριν, physvlog είπε Και τα "τσαμπα" μια χαρα κανουν τη δουλεια τους. Ενδιαφέρον. Έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο που έχεις δοκιμάσει στο παρελθόν και έχει μείνει ευχαριστημένος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
physvlog Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 To aomei backupper ειναι τελειο για ολες τις δουλειες. Εχει και boot cd. Ολα τα εχω δοκιμασει αλλα δουλευω αυτο τωρα τελευταια. Ολα καλα δουλευουν γενικως. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antirix024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Μετά από έρευνα νομίζω ότι καταλήγω στο Macrium Reflect. Φαίνεται όντως να έχει καλό value/money. Απέρριψα το Acronis λόγω του μεγάλου footprint. Μια τελευταία ερώτηση και θα χαρώ αν κάποιος φίλος με εξυπηρετήσει. Άντε και κρατάω καθημερινά image backups στο 2ο δίσκο (πήρα έναν WD Black) και ο βασικό; μου bootable SSD πεθαίνει ξαφνικά. Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να περάσω το πιο πρόσφατο image στον καινούργιο ssd που θα αγοράσω; Είδα ότι το Acronis εχει μια επιλογή να κάνει bootable τον 2ο σκληρό και να μπουτάρει από εκεί ώστε να επαναφέρει το backup. Άλλοι τρόποι πέρα από το USB/CD recovery media υπάρχουν; Φοβάμαι λίγο τα bootable CDs/USBs γιατί είναι λίγο απρόβλεπτα. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2020 από antirix024 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MilaMouVromika Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δλδ αν κατάλαβα καλα σε έναν δίσκο θα κρατάς μόνο τα image. Εγ ώ χρησιμοποιώ το https://clonezilla.org/ για να περάσω το image σε άλλο δίκσο αλλά πρέπει να φτιάξεις ένα bootable USB. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2020 από MilaMouVromika Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα