Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι κορυφαίοι κινεζικοί κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, Huawei, Xiaomi, Oppo και Vivo, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια κοινή πλατφόρμα η οποία θα απευθύνεται σε προγραμματιστές εκτός Κίνας και οι οποίοι θα μπορούν να «ανεβάσουν» με μια κίνηση την εφαρμογή τους στα ηλεκτρονικά καταστήματα των συγκεκριμένων εταιρειών.

Η κίνηση αυτή θεωρείται απάντηση στον αποκλεισμό της Huawei από τα Google Play Services, έναν περιορισμό που έχει επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση από τον περασμένο Μάιο ως αποτέλεσμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, ενώ σε δεύτερο επίπεδο θεωρείται μέτρο προστασίας των υπολοίπων κινεζικών εταιρειών προκειμένου να μη βρεθούν σε παρόμοια θέση. Όπως αναφέρει το Reuters, η κίνηση αυτή ονομάζεται Global Developer Service Alliance (GDSA) και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τον επόμενο μήνα, χωρίς να είναι σαφές αν το χρονοδιάγραμμα επηρεαστεί από την πρόσφατη επιδημία του κοροναϊού. Αρχικά, η πλατφόρμα θα καλύπτει 9 περιοχές, συμπεριλαμβανομένου της Ινδίας, της Ινδονησίας και της Ρωσίας. 

Η Oppo και η Vivo, ανήκουν στον κινεζικό όμιλο ΒΒΚ Electronics, ο οποίος βρίσκεται πίσω και από την OnePlus και τη Realme, χωρίς όμως το δημοσίευμα να αναφέρει τη συμμετοχή των δύο αυτών εταιρειών στην πλατφόρμα. Μαζί οι τέσσερις κατασκευαστές που συμμετέχουν στο εγχείρημα, ήταν υπεύθυνες για το 40.1% των συνολικών αποστολών κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, το τέταρτο τρίμηνο του 2019 σύμφωνα με την IDC. Σε αντίθεση με τη Huawei, η Oppo, η Vivo και η Xiaomi, έχουν πλήρη πρόσβαση στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google για την πλατφόρμα του Android.

Η Google, οι υπηρεσίες της οποίας είναι απαγορευμένες στην Κίνα, σημείωσε κέρδη περίπου 8,8 δισ. δολαρίων το 2019 από το Play Store, ενώ σ'αυτό διαθέτει εκτός από εφαρμογές και παιχνίδια, και άλλου είδους περιεχόμενο όπως ταινίες και βιβλία, εισπράττοντας προμήθεια 30% σε κάθε πώληση. Σύμφωνα με την Nicole Peng της Canalys, με τη δημιουργία της συμμαχίας, κάθε εταιρεία που συμμετέχει σ' αυτή θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι άλλες σε διάφορες περιοχές όπως η Xiaomi στην Ινδία, η Vivo και η Oppo στη Νοτιοανατολική Ασία και η Huawei στην Ευρώπη. Επιπλέον, η συμμαχία αναμένεται «να έχει μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη έναντι της Google». Ανάμεσα στους τρόπους που μπορούν να δημουργήσουν νέα έσοδα, περιλαμβάνεται η δημιουργία App Store, οι προεγκατεστημένες εφαρμογές, οι διαφημίσεις αλλά και τα τυχερά παιχνίδια.

Η Huawei αναπτύσσει το δικό της λειτουργικό σύστημα, το Harmony OS, ως την εναλλακτική λύση στο Android, με στελέχη της εταιρείας να έχουν αναφέρει επανειλημμένως ότι θα προτιμούσαν την επιστροφή στα Google Play Services αν υπάρχει λύση σε πολιτικό επίπεδο. Για την ώρα, η κινεζική εταιρεία προετοιμάζεται πυρετωδώς για τα αποκαλυπτήρια του επόμενου κορυφαίου της smartphone, της σειράς P40, η οποία θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαρτίου στο Παρίσι και η οποία θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Νωρίτερα, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει το νέο της αναδιπλούμενο smartphone.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Δεν εχω καταλαβει ακομα με δισ χρηματα δεν φτιαχνουν ενα λογισμικο ......και η samsung microsoft 

 

Mηλο  για παντα και ας εχει την (χειροτερη συσκευη ) μαλλον εχουμε να κανουμε με εξωγήινους

  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον τέτοιες μεγάλες εταιρίες προχωρούν σε τέτοιο συνασπισμό, σε αντίβαρο της ηλιθιότητας Τραμπ, προωθώντας ουσιαστικά μια πρόβλεψη εναλλακτικού OS που θα έχει βάση την τεράστια πελατειακή δεξαμενή, τόσο εντός των συνόρων τους όσο και την επιδοκιμασία του "δυτικού κόσμου", αυτό θα σημαίνει ότι ωριμάζει η σκέψη πως η Google μπορεί να τα βρει σκούρα στο μέλλον; Όχι μόνο αλλά η ηλιθιότητα Τραμπ να δημιουργήσει κενό εκεί που το απεχθάνεται η "φύση" οδηγεί σε ενδιαφέροντα μονοπάτια. Για να δούμε...

Επεξ/σία από Vangelis_D9
  • Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.

Shit High And Watch Beyond The Veil.

Συγνώμη για την χρήση Αγγλικών αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση χρειάζεται για την μείωση της βωμολοχίας σε εκφραστικό επίπεδο χρήστη.

  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alexpap είπε

Shit High And Watch Beyond The Veil.

Συγνώμη για την χρήση Αγγλικών αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση χρειάζεται για την μείωση της βωμολοχίας σε εκφραστικό επίπεδο χρήστη.

Κι εσύ απόφοιτος φροντιστηρίου Στρατηγάκη;

  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλο είναι να βγάλουν δικό τους store και καλο είναι να βγάλουν και δικά τους λειτουργικά σιγά σιγά. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι με το android τις google εφόσον μπορείς να εχεις το δικό σου. Σιγουρα θέλει δουλειά για να γίνει. Kαι σιγουρα θελει ακομα πιο πολυ δουλεια για να παει μετα στην ευρώπη. Αλλα άμα γίνει θα είσαι ελεύθερος και δεν θα είσαι εξαρτημένος από την κάθε google. Επίσης σταματήστε την κλαψα άμα δεν θέλετε να σας παρακολουθούν πέταξε κινητά και τα pc σταματήστε να θέλετε vdsl ταχύτητες και ζήστε την ζωή που ζούσαμε πριν το internet και τότε δεν θα σας παρακολουθεί κανεις. Tο να φοράς διαφορετικό λειτουργικό είναι πολύ καλύτερο από το να φοράς το λειτουργικό τις google που σε περιορίζει στα πάντα. Πιο πολλές πιθανότητες εχεις να δεις σοβαρό android λειτουργικό με τις κινεζικες εταιρίες αν βγάλουν δικατους λειτουργικά παρα με τις google. Aκόμα και σήμερα το root συνεχίζει να είναι μονόδρομος και συνεχίζει να είναι το μονο μέσο αν θες να δεις σοβαρό android λειτουργικό. Ισος να αλλάξει αυτό πλέον. Για τα apple που λέτε. Μέχρι και για να ξεκλειδώσετε το κινητό σε λίγο θα θέλει να ρίχνεις donate tip στον σενσορα.

Επεξ/σία από asdfaster
  • Like 12
  • Thanks 2
Δημοσ.

στο τελος θα φαγωθουν ολοι μεταξυ τους και θα μεινει μονο η apple και το iphone μετα θα κανει 3000ευρω, και το 5s, 6s ακομα και αυτα θα τα πανε 700Ε και θα κανουν και update και ετοιμα ολα...

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, asdfaster είπε

Tο να φοράς διαφορετικό λειτουργικό είναι πολύ καλύτερο από το να φοράς το λειτουργικό τις google που σε περιορίζει στα πάντα. Πιο πολλές πιθανότητες εχεις να δεις σοβαρό android λειτουργικό με τις κινεζικες εταιρίες αν βγάλουν δικατους λειτουργικά παρα με τις google. Aκόμα και σήμερα το root συνεχίζει να είναι μονόδρομος και συνεχίζει να είναι το μονο μέσο αν θες να δεις σοβαρό android λειτουργικό. Ισος να αλλάξει αυτό πλέον. Για τα apple που λέτε. Μέχρι και για να ξεκλειδώσετε το κινητό σε λίγο θα θέλει να ρίχνεις donate tip στον σενσορα.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτή την ελευθερία που αναζητάς θα στην προσφέρει μια εταιρία που εξαρτάτε από ένα απολυταρχικό καθεστώς που λογοκρίνει τα πάντα???

  • Like 19
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...