FromDusk_TillDawn Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, stel106 είπε τωρα μιλαμε για οντως καινουργιο αυτοκινητο αφου το εχεις τοσα χρονια και ξερεις τα χιλιομετρα ευχομαι να βρεθει γρηγορα και οικονομικη λυση γιατι καμια φορα φτανεις να τα αλλαξεις ολα για να βρεθει το προβλημα γιαυτο ειπα καλο μαστορα εστω εκει κοντα που εισαι Βαρανε οι περισσοτεροι εδω στην Κω δυστυχως,ειδικα χειμωνα κοιτανε να βγαλουν κανα φραγκο παραπανω.Καλα για αντιπροσωπεια οπελ αστο φαρμακειο. Στον συγκεκριμενο το παω καποια χρονια επειδη τον ξερω απο τον στρατο και εχουμε πιει και 10 καφεδες εξω ολα αυτα τα χρονια και ξερει και την οικονομικη μου κατασταση η οποια ειναι κατω του μετριου οποτε θελω να ελπιζω να μη θελει να βγαλει απο μενα. 250 ευρω μου βρηκε καινουριο εγκεφαλο με ολα μεσα,προγραμματισμο ξεκλειδωματα και οτι αλλο ειναι να κανουν εκει και με 1 χρονο εγγυηση. Τωρα ποσο οικονομικη ειναι η λυση αυτη ειναι αναλογος την τσεπη του καθενος φανταζομαι.Εγω επεσα στην περιπτωση βεβαια που ηθελε αλλαγες σε πολλα,δισκοπλακες,τακακια σκατακια κλπ και φορτωθηκε κ αλλο ο λογαριασμος.
gia_nnis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 31 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε Βαρανε οι περισσοτεροι εδω στην Κω δυστυχως,ειδικα χειμωνα κοιτανε να βγαλουν κανα φραγκο παραπανω.Καλα για αντιπροσωπεια οπελ αστο φαρμακειο. Στον συγκεκριμενο το παω καποια χρονια επειδη τον ξερω απο τον στρατο και εχουμε πιει και 10 καφεδες εξω ολα αυτα τα χρονια και ξερει και την οικονομικη μου κατασταση η οποια ειναι κατω του μετριου οποτε θελω να ελπιζω να μη θελει να βγαλει απο μενα. 250 ευρω μου βρηκε καινουριο εγκεφαλο με ολα μεσα,προγραμματισμο ξεκλειδωματα και οτι αλλο ειναι να κανουν εκει και με 1 χρονο εγγυηση. Τωρα ποσο οικονομικη ειναι η λυση αυτη ειναι αναλογος την τσεπη του καθενος φανταζομαι.Εγω επεσα στην περιπτωση βεβαια που ηθελε αλλαγες σε πολλα,δισκοπλακες,τακακια σκατακια κλπ και φορτωθηκε κ αλλο ο λογαριασμος. Με προλαβες αυτο πηγα να σου πω να κανεις ..λιγο κλαψα στα οικονομικα.. Εμπλεξες.. Πες του δεν εχω περιθωρια στα οικονομικα να αλλαζω ετσι πραγματα.. ..στο τελος θα το παρατησω..!!! Παντως με αυτα που σου λεει εχει εκτεθει και πονταρει στην εμπιστοσυνη που του εχεις και βεβαια στην ελλιπης γνωση σου..!!!!
tyf Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 ακομα δεν εχω καταλαβει τι ειναι ο εγκεφαλος πολλαπλης..... ξερω τον εγκεφαλο του αυτοκινητου. ξερω την πολλαπλη της εξατμισης . εγκεφαλο πολλαπλης δεν εχω ξανακουσει. 1
bill999r Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Παιδιά μην μπερδευεστε. Ο κανονικός εγκέφαλος του αυτοκινήτου είναι. Όντως ο εγκέφαλος στον συγκεκριμένο κινητήρα είναι τοποθετημένος στην αριστερή πλευρά του κινητήρα με μόνη προστασία ένα κόμματι λαμαρίνας μεταξύ εγκεφάλου και κινητήρα...ότι να ναι. Όσο για το ζελέ που αναφέρει ο φίλος, οι συγκεκριμένοι εγκέφαλοι είναι γεμάτοι με ειδικό τζελ απαγωγής της θερμοτητας. Πάντως στους συγκεκριμένους κινητήρες Ζ**ΧΕ είναι θέμα χρόνου να τα φτύσει ο εγκέφαλος. Συγκεκριμένα από τη θερμότητα κόβονται μερικές από τις συνδέσεις. Όσο λοιπόν το μοτέρ είναι κρύο ο οι συνδέσεις κάνουν κανονικά επαφή και δεν δημιουργείται πρόβλημα. Μόλις όμως ζεσταθεί το μοτέρ, διαστέλλονται οι συνδέσεις και το αυτοκίνητο αρχίζει τα μπερδέματα και συνήθως μπαίνει σε safe mode όπου δεν ανεβάζει στροφές και δεν επιταχύνει. Εν τω μεταξύ στο διαγνωστικό βγάζει ένα κάρο σφάλματα για πεντάλ γκαζιού, πεταλούδα γκαζιού κτλ Όλο αυτό λύνεται εύκολα με ανακατασκευή του εγκεφάλου σε κάποιον ηλεκτρονικό με τιμές από 150ευρω. Πάντως το αρχικό σύμπτωμα του φίλου νομίζω ήταν καραμπινατη αντλία βενζίνης. Για τον εγκέφαλο ίσως και να έτυχε να χαλάσε στο συνεργείο. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το πρόβλημα το βγάζει απότομα από το πουθενά 1
mechpanos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 12 ώρες πριν, FromDusk_TillDawn είπε 130.000 εχω φιλε μου.Το ρεζερβουαρ ειναι παντα απο τη μεση και κατω η αληθεια ειναι και ισως να φταιω και εγω,αλλα οταν εβαζε μιζα που ημουν και εγω μπροστα δεν περναγε βενζινη. Πιθανον τον αισθητηρα στροφαλου τον πληρωσα τζαμπα ετσι οπως τα βλεπω εγω και μαλλον θα του πω το 70ρι δε στο δινω. Αδερφε μακαρι να μπορουσα να το κανω αλλα εκτος της αντλιας τα αλλα ειναι αναλωσιμα που επρεπε να αλλαχτουν απο περυσι μαλιστα. Οσον αφορα τον εγκεφαλο που ειπαν 250 ευρω του κουτιου αλλα πρεπει να στειλω τον δικο μου για να περασει τους κωδικους. Το τι θα βγαλει στην πορεια με τον νεο εγκεφαλο με τρομαζει λιγο και ισως θα πρεπει να αρχισω να σκεφτομαι σοβαρα για αλλαγη αυτοκινητου. Όχι και αλλαγή αδερφέ...Οπελάρα!!!
diamand Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Καλησπέρα, είδα το topic κι είπα να πω εδώ την απορία μου μήπως κ έχει καποιος εμπειρία με το θέμα. Corsa 1.4 twinport sport edition μου βγάζει σφάλμα 0340 για αισθητήρα θέσης εκκεντροφόρου. Ο μηχανικός λέει είναι 99% εγκέφαλος γιατι ο αισθητήρας αυτός δεν χαλάει. Ξέρω ότι έχει θέματα το κορσάκι με εγκέφαλο, αλλά μονο αυτό το σφάλμα το δικαιολογεί;
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 5 λεπτά πριν, diamand είπε Καλησπέρα, είδα το topic κι είπα να πω εδώ την απορία μου μήπως κ έχει καποιος εμπειρία με το θέμα. Corsa 1.4 twinport sport edition μου βγάζει σφάλμα 0340 για αισθητήρα θέσης εκκεντροφόρου. Ο μηχανικός λέει είναι 99% εγκέφαλος γιατι ο αισθητήρας αυτός δεν χαλάει. Ξέρω ότι έχει θέματα το κορσάκι με εγκέφαλο, αλλά μονο αυτό το σφάλμα το δικαιολογεί; Φυσικά και χαλάει ο αισθητήρας.Οπως και ο εγκέφαλος.Γιατί δεν δοκιμάζεις νέο αισθητήρα να δεις;
meletis_m Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, diamand είπε Καλησπέρα, είδα το topic κι είπα να πω εδώ την απορία μου μήπως κ έχει καποιος εμπειρία με το θέμα. Corsa 1.4 twinport sport edition μου βγάζει σφάλμα 0340 για αισθητήρα θέσης εκκεντροφόρου. Ο μηχανικός λέει είναι 99% εγκέφαλος γιατι ο αισθητήρας αυτός δεν χαλάει. Ξέρω ότι έχει θέματα το κορσάκι με εγκέφαλο, αλλά μονο αυτό το σφάλμα το δικαιολογεί; Έχεις αλλάξει αισθητήρα μήπως με εμποριου ; Ο χρονισμός έχει ελεγχθεί ; Το έβγαζε και σε εμένα δε ανάβει check όμως . Καλό θα ήταν να δεις και τις φισες εγκεφάλου να τις καθαρίσεις . Όντως βγάζουν εγκέφαλο. Με αλλαγή αισθητήρα σταμάτησε . Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου από meletis_m
meletis_m Δημοσ. Παρασκευή στις 10:52 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:52 μμ Corsa C 1,2 2004.290,000 . Είχε σκληρύνει αρκετά δε είχε δώσει σημάδια για πατιναρισμα. Αλλαγή συμπλέκτη Sachs , Λάδια Κιβωτίου, υδραυλικό ρουλεμάν - τρομπακι μέσα στο κιβώτιο , τρομπακι στο πεντάλ (FTE/Valeo), επιλογεας ταχυτήτων υλικά 530€ 1
papoys1 Δημοσ. Σάββατο στις 07:56 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:56 μμ 20 ώρες πριν, meletis_m είπε Corsa C 1,2 2004.290,000 . Είχε σκληρύνει αρκετά δε είχε δώσει σημάδια για πατιναρισμα. Αλλαγή συμπλέκτη Sachs , Λάδια Κιβωτίου, υδραυλικό ρουλεμάν - τρομπακι μέσα στο κιβώτιο , τρομπακι στο πεντάλ (FTE/Valeo), επιλογεας ταχυτήτων υλικά 530€ Λογική τιμή.Βλάβη σασμάν από τις πιο ακριβές. Τελευταία παρατηρώ και γω κάποια αλλαγή στην εκκίνηση. Χρειάζεται λίγο παραπάνω γκάζι στο ξεκίνημα. Τη Δευτέρα έχω ραντεβού για προγραμματισμένο σέρβις υγραερίου μήπως χρειάζεται κάποια ρυθμιση και μου το κάνει.Συμπλέκτη μια χαρά τον νοιώθω πάντως. opel vectra c 1,6 του 2005 391.000 χιλιόμετρα τα 263.000 με υγραέριο και αναρωτιόμουν που θα με πάει πλατώ δίσκος.😛
mechpanos Δημοσ. Σάββατο στις 08:37 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:37 μμ Παιδιά οι δίσκοι των corsa πάντως αθάνατοι! Τί να πω στο golf άλλαξα δίσκο πλατώ στα 50.000km!!! Η οπελάρα εκεί 22 χρόνια δεν έχει αλλάξει...με τα ηλεκτρολογικά ένα θέμα το έχουμε πλέον, αλλά κούτσα κούτσα το παλεύουμε!!! 1
meletis_m Δημοσ. Σάββατο στις 09:21 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:21 μμ 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Λογική τιμή.Βλάβη σασμάν από τις πιο ακριβές. Τελευταία παρατηρώ και γω κάποια αλλαγή στην εκκίνηση. Χρειάζεται λίγο παραπάνω γκάζι στο ξεκίνημα. Τη Δευτέρα έχω ραντεβού για προγραμματισμένο σέρβις υγραερίου μήπως χρειάζεται κάποια ρυθμιση και μου το κάνει.Συμπλέκτη μια χαρά τον νοιώθω πάντως. opel vectra c 1,6 του 2005 391.000 χιλιόμετρα τα 263.000 με υγραέριο και αναρωτιόμουν που θα με πάει πλατώ δίσκος.😛 Ειμαι 2ο χέρι , πάντως δε είχε αλλαχτει ξανά. 44 λεπτά πριν, mechpanos είπε Παιδιά οι δίσκοι των corsa πάντως αθάνατοι! Τί να πω στο golf άλλαξα δίσκο πλατώ στα 50.000km!!! Η οπελάρα εκεί 22 χρόνια δεν έχει αλλάξει...με τα ηλεκτρολογικά ένα θέμα το έχουμε πλέον, αλλά κούτσα κούτσα το παλεύουμε!!! Όσα έχουν Opel το τρομπάκι / ρουλεμάν μέσα στο κιβώτιο που πιέζει το πλατό , σε προδίδει πρωτα αυτό παρά ο δίσκος. Βέβαια παίζει ρόλο και χρήση / τρόπος οδηγησης . 2
Stam53 Δημοσ. Σάββατο στις 10:08 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:08 μμ 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Η οπελάρα εκεί 22 χρόνια δεν έχει αλλάξει...με τα ηλεκτρολογικά ένα θέμα το έχουμε πλέον, αλλά κούτσα κούτσα το παλεύουμε!!! Εμένα σήμερα έχει γενέθλια, κλείνει τα 24 χρόνια κι ακόμα με το δίσκο της μάνας του είναι. Αλλά και γενικά δουλεύει ρολόι χωρίς κανένα πρόβλημα, μη το βασκάνω. Ήταν καλή επιλογή για τότε. 1
papoys1 Δημοσ. Κυριακή στις 09:57 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:57 πμ 13 ώρες πριν, mechpanos είπε Παιδιά οι δίσκοι των corsa πάντως αθάνατοι! Τί να πω στο golf άλλαξα δίσκο πλατώ στα 50.000km!!! Η οπελάρα εκεί 22 χρόνια δεν έχει αλλάξει...με τα ηλεκτρολογικά ένα θέμα το έχουμε πλέον, αλλά κούτσα κούτσα το παλεύουμε!!! και γω το ίδιο με τα ηλεκτρολογικά κάποια μικροπροβληματάκια μόνο τα οποία δεν επηρεάζουν και την καλή λειτουργία οπότε όλα καλά.
mechpanos Δημοσ. Κυριακή στις 10:50 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:50 πμ 50 λεπτά πριν, papoys1 είπε και γω το ίδιο με τα ηλεκτρολογικά κάποια μικροπροβληματάκια μόνο τα οποία δεν επηρεάζουν και την καλή λειτουργία οπότε όλα καλά. Άστα να πάνε εμένα μου έχει σπάσει τα νεύρα όμως το τελευταίο 6μηνο... εξηγώ...μου είζε διαλύσει κομπρέσορα ac... επειδή κάνω κοντινές διαδρομές 5-10', το είχα αφήσει έτσι δεν το έφτιαχνα...και μέσα στο καλοκαίρι, μου χαλάει το ηλεκτρικό παράθυρο, δεν κατέβαινε!!! Αγανάκτησα 1-2 μέρες μέχρι να το πάω ηλεκτρολόγο, το φτιάχνει, του λέω να φτιάξουμε και το a/c (300€)... Μετά από 2 μέρες, χαλάει πάλι το ac...το πάω στον ηλεκτρολόγο, μου λέει έχει κάψει τη μια σκάλα του ανεμιστήρα γι'αυτό δεν δουλεύει, καινούργιο ανεμιστήρα (70€)...πριν κάνα 2 εβδομάδες, κατεβάζω το παράθυρο να χαιρετήσω κάποιον, μένει το παράθυρο κάτω δεν ανέβαινε!!! Τέλος πάντων αναγκάστηκα να το αφήσω ξεκλείδωτο το βράδυ και την άλλη μέρα ηλεκτρολόγο, μια φίσα δεν έδινε ρεύμα στην πόρτα... Μια μέρα πάω να βάλω μπροστά, τίποτα, νέκρα... Διακόπτης μίζας!!! Τον οποίο άλλαξα 2 φορές για κάποιο λόγο, στην εβδομάδα επάνω χάλασε...μιλάμε για φουλ ενοχλητικά, όλα τα ανωτέρω, ισότιμα με το να μου πάθαινε σοβαρή μηχανική βλάβη! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα