Προς το περιεχόμενο

Opel corsa 2004 με τρεχει

FromDusk_TillDawn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους.
Αποφασισα να σας γραψω αυτα που περναω γιατι δε ξερω απο αυτοκινητα πολλα και φοβαμαι μηπως η πληρωνω αδικα η το αμαξι ειναι για πεταμα.
Πριν 10 μερες περιπου εμεινε το αμαξι(corsa 1.4 twinport 2004) και προσπαθησα να το βαλω μπροστα αλλα τιποτα, οκ λεω επειδη ηταν και η ωρα του για σερβις θα φερω τον μηχανικο που το παω κανα 7ρι χρονια τωρα.Το ρυμουλκησε φυσικα.
Αντλια βενζινης μου λεει και μιας και ηρθες αμα θες μου λεει να αλλαξουμε δισκοπλακες, τακακια, ενα γενικο σερβις και κατι φουσκες και κατι ντιζες μου λεει γιατι σου εχουν χαλασει συν κατι βαλβολινες ολο αυτο μου βγηκε 500 ευρω.
Προχωραμε του λεω, με παιρνει τηλεφωνο μου λεει δε παιρνει μπροστα θα φταιει ο ασθητηρας στροφαλου να τον αλλαξουμε και αυτον λεει γιατι το "κερναω" και παιρνει μπροστα, 70 ευρω ο αισθητηρας αλλαγη και αυτο.
Σημερα με παιρνει τηλεφωνο λεει παλι δε παιρνει εβαλα 2 διαγνωστικα και λεει βραχυκυκλωσε ο εγκεφαλος,ελιωσε λεει με τη θερμοκρασια κατι σαν ζελες που εχει εκει,και δε παιρνει ουτε αμα το "κερασω" εγω.

Ρε παιδια επειδη εχω δωσει χρηματα που δε μου περισσευουν ειναι δυνατον ολα αυτα να χαλασουν σε τοσες λιγες μερες η μηπως εγινε κατι που δε μου λεει?

Και εχω και μπονους μισοκαμενη φλατζα μεταλικη αλλα λεει αντεχει ακομα και θα το πηγαινα μετα το καλοκαιρι.

Σας παρακαλω τα φωτα σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ειδικά αυτό με την μισοκαμμενη φλάντζα πολύ περίεργο. Τι εννοείς μισοκαμμενη; Μυρίζει απατεωνας μηχανικός ή κάνω λάθος; 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, petaw-se-oneiro είπε

Ειδικά αυτό με την μισοκαμμενη φλάντζα πολύ περίεργο. Τι εννοείς μισοκαμμενη; Μυρίζει απατεωνας μηχανικός ή κάνω λάθος; 

Μου λεει καμενη αλλα αντεχει ακομα εκτος μου λεει αν ανεβασει θερμοκρασια τοτε να μου το φερεις. Τωρα μισοκαμενη εγω το λεω με βαση αυτα που μου ειπε. 

Το θεμα ειναι και το σοβαροτερο ολα τα παραπανω στη προκειμενη φαση.10 μερες ειμαι χωρις αμαξι και εχω μεγαλο θεμα.

Ξεκινησε απο μια αντλια βενζινης και εχει φτασει αλλου. 

Επεξ/σία από FromDusk_TillDawn

Πολύ φοβάμαι ότι ο μάστορας θέλει τα λεφτά σου. Ο εγκέφαλος δεν έχει τίποτα σαν ζελέ να λιώσει ούτε καίγεται έτσι εύκολα απο μόνος του γιατί έχει ασφάλειες. Η φλάντζα δεν γίνεται να δεις αν έχει καεί αν δεν λύσεις τον κινητήρα. Αν είχε καεί θα σου ανακάτευε τα νερά με τα λάδια ή θα αδειαζαν τα νερά απλά και θα συμπληρωνες συνέχεια νερο. Σε κάθε περίπτωση θα σου σήκωνε θερμοκρασία. 

Τωρα να καεί ταυτόχρονα η τρόμπα βενζίνης μαζί με τον αισθητήρα στροφάλου και με τον εγκέφαλο δεν γίνεται ούτε μια στο εκατομμύριο. 

• Like 3

4 λεπτά πριν, petaw-se-oneiro είπε

Πολύ φοβάμαι ότι ο μάστορας θέλει τα λεφτά σου. Ο εγκέφαλος δεν έχει τίποτα σαν ζελέ να λιώσει ούτε καίγεται έτσι εύκολα απο μόνος του γιατί έχει ασφάλειες. Η φλάντζα δεν γίνεται να δεις αν έχει καεί αν δεν λύσεις τον κινητήρα. Αν είχε καεί θα σου ανακάτευε τα νερά με τα λάδια ή θα αδειαζαν τα νερά απλά και θα συμπληρωνες συνέχεια νερο. Σε κάθε περίπτωση θα σου σήκωνε θερμοκρασία. 

Τωρα να καεί ταυτόχρονα η τρόμπα βενζίνης μαζί με τον αισθητήρα στροφάλου και με τον εγκέφαλο δεν γίνεται ούτε μια στο εκατομμύριο. 

Τα λεφτα μου τον διαβεβαιωσα οτι δεν παιζει μια πιο πριν, ηδη τα 500 ευρω που εδωσα εως τωρα ειναι με πολυ ζορι. 

Θα τα βρουμε μου λεει οκ.. Πρεπει λεει να βρει εγκεφαλο ιδιου μοντελο να το στειλει για προγραμματισμο και να το βαλει. 

Τι να πω ετσι μου ερχετε να το δωσω για αποσυρση απο την απογοητευση, πρωτη φορα μου βγαζει τετοια ζημια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενημερωτικά ο αισθητήρας θέσης στροφαλου κάνει γύρω στα 40€ λιανική. 

Και για να αλλαχθεί δεν κάνει πάνω από 5 λεπτά με το πάσο του.

Επεξ/σία από JOHN ONLY
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, FromDusk_TillDawn είπε

μου λεει δε παιρνει μπροστα θα φταιει ο ασθητηρας στροφαλου να τον αλλαξουμε και αυτον λεει γιατι το "κερναω" και παιρνει μπροστα, 70 ευρω ο αισθητηρας αλλαγη και αυτο.

Αν ήταν ο αισθητήρας σου σβήνει ξαφνικα,δεν παίρνει μπρος για λίγη ώρα αλλά μετά παίρνει.Ειχα αυτό το πρόβλημα το καλοκαίρι που πέρασε,κόστος 35 ευρώ συν 5 ευρώ εργατικα σε Mercedes Clk,σε εξειδικευμένο συνεργείο μόνο για τη μάρκα αυτή.

Από αυτό και μόνο,ο "μαστορας" σου θελει να σε αρμεξει.

Επεξ/σία από jmmys

Και άντε πες πληρώνεις και για εγκέφαλο μεταχειρισμένο και όλα καλά. Αν έχει αρπάξει η φλάντζα και σου ανεβάσει θερμοκρασία μετά και δεν πάρεις χαμπάρι, γιατί αν θυμάμαι καλά και στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει δείκτη θερμοκρασίας, θα βγάλεις και off τον κινητήρα; Πάντως νομίζω δεν είναι πιθανό να χαλάσει ο αισθητήρας στροφάλου και η αντλία βενζίνης ταυτόχρονα. Μήπως το αρχικό πρόβλημα ήταν ο εγκέφαλος και σου χρέωσε και τα γύρω γύρω ώστε να βγάλει καλό μεροκάματο;

21 λεπτά πριν, panos_90 είπε

Και άντε πες πληρώνεις και για εγκέφαλο μεταχειρισμένο και όλα καλά. Αν έχει αρπάξει η φλάντζα και σου ανεβάσει θερμοκρασία μετά και δεν πάρεις χαμπάρι, γιατί αν θυμάμαι καλά και στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει δείκτη θερμοκρασίας, θα βγάλεις και off τον κινητήρα; Πάντως νομίζω δεν είναι πιθανό να χαλάσει ο αισθητήρας στροφάλου και η αντλία βενζίνης ταυτόχρονα. Μήπως το αρχικό πρόβλημα ήταν ο εγκέφαλος και σου χρέωσε και τα γύρω γύρω ώστε να βγάλει καλό μεροκάματο;

Οχι εχει δεικτη θερμοκρασιας το μοντελο αλλα μου ειπε οτι αντεχει τωρα τι να σου πω. 

Σε πρωτη φαση πρεπει να παρει μπροστα.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, petaw-se-oneiro είπε

Μην αναπαράγουμε ότι λένε οι "μηχανικοί" τρόποι υπάρχουν. Σίγα μην ανοίξουμε τον ασθενή για να δούμε ότι έχει πέτρα στα νεφρά....

1 ώρα πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Τα λεφτα μου τον διαβεβαιωσα οτι δεν παιζει μια πιο πριν, ηδη τα 500 ευρω που εδωσα εως τωρα ειναι με πολυ ζορι. 

Θα τα βρουμε μου λεει οκ.. Πρεπει λεει να βρει εγκεφαλο ιδιου μοντελο να το στειλει για προγραμματισμο και να το βαλει. 

Τι να πω ετσι μου ερχετε να το δωσω για αποσυρση απο την απογοητευση, πρωτη φορα μου βγαζει τετοια ζημια.

Πόσα χρόνια το έχεις και πόσα χλμ; 

Το αυτοκίνητο από τι λες ήτανε ασυντήρητο, γενικά σαν μάθημα όταν το αυτοκίνητο έχει κάποια βλάβη, πρώτα την φτιάχνεις βλέπεις ότι όλα είναι οκ και μετά προχωράς σε συντήρηση. Επίσης 500 ευρώ είναι ένα μικρό ποσό στα τόσα χρόνια.

Επεξ/σία από Klausx

να πας να πεις στον μηχανικο σου.

αφου ειναι εγκεφαλος η τρομπα ηταν ενταξει? γιατι την αλλαξαμε?

το ματι του στροφαλου ηταν ενταξει? γιατι το αλλαξαμε.

μηπως τελικα και ο εγκεφαλος ηταν ενταξει?

δηλαδη ο μηχανικος σου εκατσε και μαζεψε ολο το αμαξι και μετα ειδε οτι τελικα εφταιγε ο εγκεφαλος?

η αλλαζε και αλλαζε μεχρι να καταληξει στον εγκεφαλο και εσυ ολο αυτο το διαστημα πληρωνεις?

• Like 1

56 λεπτά πριν, Klausx είπε

Μην αναπαράγουμε ότι λένε οι "μηχανικοί" τρόποι υπάρχουν. Σίγα μην ανοίξουμε τον ασθενή για να δούμε ότι έχει πέτρα στα νεφρά...

Αλήθεια; πως μπορούμε να δούμε; με ενδιαφέρει. 

Είναι φανερό ότι ο μάστορας δεν έχει γνώση για να κάνει σωστή διάγνωση, οπότε ακολουθεί την κλασική μέθοδο:

Αλλάζει ένα ένα εξαρτήματα (και εσύ πληρώνεις) μέχρι να βρει το ελαττωματικό.

Ωραίος, και γω το ίδιο θα έκανα (που δεν είμαι μηχανικός)

• Like 6

15 λεπτά πριν, petaw-se-oneiro είπε

Αλήθεια; πως μπορούμε να δούμε; με ενδιαφέρει. 

Αν όπως είπες δεν έχει περάσει νερά στα λάδια(π.χ το δικό μου είχε 3 χρόνια καμένη χωρίς να γίνει αυτό) , υπάρχουν κιτ για έλεγχο καμένης φλάντζας μέσω του ψυγείου αλλιώς με μέτρηση καυσαερίων. (υπάρχουν και άλλοι τρόποι) βασικός κανόνας είναι να μην πέφτει ούτε λίγο η στάθμη του αντιψυκτικού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...