Προς το περιεχόμενο

Windows 7 MBR to GPT σε 4TB σκληρό

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα έναν WDC στα 4TB να κάνω κλώνο τα 7 και να αναβαθμιστώ στα 10. Σε άλλο νήμα εξηγώ τα προβλήματα που αντιμετώπισα και αφήνω τα 10 για τον Ryzen αργότερα.

Στον σκληρό λόγω mbr 2 TB είναι ανενεργά μετά την δημιουργία κλώνου.

Πως το μετατρέπω στα 7 σε GPT χωρίς να χάσω αρχεία και να είναι πλήρης ο δίσκος;

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Black Flag είπε

Πρόσφατα αγόρασα έναν WDC στα 4TB να κάνω κλώνο τα 7 και να αναβαθμιστώ στα 10. Σε άλλο νήμα εξηγώ τα προβλήματα που αντιμετώπισα και αφήνω τα 10 για τον Ryzen αργότερα.

Στον σκληρό λόγω mbr 2 TB είναι ανενεργά μετά την δημιουργία κλώνου.

Πως το μετατρέπω στα 7 σε GPT χωρίς να χάσω αρχεία και να είναι πλήρης ο δίσκος;

https://www.partitionwizard.com/partitionmagic/will-converting-mbr-to-gpt-erase-all-the-disk-partitions.html

Δημοσ.

Επειδη το minitool το εχω δουλεψει αρκετα, δεν εχω βρει τροπο μετα τη μετατροπη να μπουταρει κιολας. Ας προσεχει καλυτερα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, physvlog είπε

Επειδη το minitool το εχω δουλεψει αρκετα, δεν εχω βρει τροπο μετα τη μετατροπη να μπουταρει κιολας. Ας προσεχει καλυτερα.

Στο τέλος θα κατηγορηθώ για διαφήμιση, αλλά πως να το κρύψω μετά από τόσα χρόνια άριστη εμπειρία;
Paragon Hard Disk Manager

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Black Flag είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...

Το Paragon τρέχει από live usb;

Ναι. Η εμπορική του έκδοση, εκτός των βέρσιονς που εγκαθιστώνται στο λειτουργικό, συνοδεύεται και από bootable cd. Μετά την εγκατάσταση μπορείς να δημιουργήσεις είτε bootable cd (σε linux ή σε windows PE με επιλογή σου) είτε bootable usb stick.
Το μειονεκτημά του είναι η τιμή του, όμως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα όταν το αγοράζεις για μια επιχείρηση.

Δημοσ.

Το πρωτότυπο αντίγραφο υπάρχει αποθηκευμένο. Ακόμα τα 10 έχω. Σήμερα το βράδυ θα ξανακάνω κλώνο την εγκατάσταση των 7 και από αύριο θα δοκιμάσω την μετατροπή σε GPT.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Black Flag είπε

Το πρωτότυπο αντίγραφο υπάρχει αποθηκευμένο. Ακόμα τα 10 έχω. Σήμερα το βράδυ θα ξανακάνω κλώνο την εγκατάσταση των 7 και από αύριο θα δοκιμάσω την μετατροπή σε GPT.

Αν είσαι σε BIOS mode χωρίς uEFI, τότε πριν την μετατροπή boot δίσκου σε GPT, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ διάβασε αυτό:
http://woshub.com/booting-windows-7-from-a-gpt-disk-using-bios-firmware-non-uefi/

Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάμε παλιούς σέρβερς με GPT δίσκους, που δεν έχουν UEFI ROM. Πολλοί μάλιστα έχουν και μία εσωτερική θέση USB πάνω στη μητρική, για αυτή ακριβώς τη δουλεια. Στα νεότερα μηχανήματα με EFI, την ίδια δουλειά με τον ίδιο τρόπο αλλά σε άλλη nvRAM κάνει το EFI.

Επεξ/σία από snbblp
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Black Flag είπε

UEFI είναι το bios. Έχω έναν άλλον σκληρό για αποθήκη στα 4TB που είναι GPT.

ΟΚ, τότε θα μπουτάρει κανονικά μετά την μετατροπή σε GPT.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...