giorginho Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 58 λεπτά πριν, ekkli είπε Σοβαρά τώρα, με ποια βάση προσθέτεις το ποσό που πλήρωσε με τα yellows που κέρδισε για να παίξεις με το συνολικό ποσό και να βρεις την έκπτωση; Την έγραψα ήδη την βάση, την είχε αναφέρει ο matrixxx από το 2ο ποστ, το οποίο υποθέτω ότι ισχύει γιατί προσωπικά δεν μαζεύω κίτρινα: Πληρώνεις μπροστά (και ανεπιστρεπτί, όπως ήδη είπα) 1250€ και "μαζεύεις" κίτρινα που μπορείς να εξαργυρωσεις και να αποφύγεις να πληρώσεις 250€ σε μελλοντική αγορά. Άρα συνολικά αγοράζεις ("αναγκαστικά", για να ξοδέψεις τα κίτρινα) για 1500€ και πληρωνεις 1250€. Δεν αγοράζεις για 1250€ και πληρώνεις για 1000€. Ουσιαστικά μια" επιστροφή" 20% έχει πραγματική αξία 16,67%, σε αντίθεση με μια "πραγματική" έκπτωση 20% που αφαιρείται επί τόπου και με την οποία όντως θα πλήρωνες μόνο 1000€ και όχι 1250€. 😉
spacestar Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) αν κατάλαβα καλά κάποιος που την παίρνει με τιμολόγιο (-24%) και με τα yellows αγοράζει πάλι κάτι με τιμολόγιο, εκπίπτει ξανά το 24% στα 250€ 😏😏 Δηλαδή πέφτει στα €708 με την ηχομπάρα, αν το υπολογισα σωστα! κι αν αυτό που πήρε με τα yellows έχει κι αυτό επιστροφή πάει λέγοντας.. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2020 από spacestar
baskon Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Ο καθένας όπως θέλει το βλέπει.. Ειδικά με μαθηματικά έχουμε ξεφύγει στα τελευταία μυνηματα και η φαντασία του καθενός οργιάζει. Παιδιά επειδή ασχολουμε με μαθηματικά μοντέλα, περιμένω τα mail σας. Θα φτιαξουμε τέτοια paper που η επιστημονική κοινότητα θα τρίβει τα μάτια της. Ελάτε να γίνουμε πασίγνωστοι. Χαραμιζομαστε στο φόρουμ των προσφορών. 1
overpower Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, giorginho είπε Την έγραψα ήδη την βάση, την είχε αναφέρει ο matrixxx από το 2ο ποστ, το οποίο υποθέτω ότι ισχύει γιατί προσωπικά δεν μαζεύω κίτρινα: Πληρώνεις μπροστά (και ανεπιστρεπτί, όπως ήδη είπα) 1250€ και "μαζεύεις" κίτρινα που μπορείς να εξαργυρωσεις και να αποφύγεις να πληρώσεις 250€ σε μελλοντική αγορά. Άρα συνολικά αγοράζεις ("αναγκαστικά", για να ξοδέψεις τα κίτρινα) για 1500€ και πληρωνεις 1250€. Δεν αγοράζεις για 1250€ και πληρώνεις για 1000€. Ουσιαστικά μια" επιστροφή" 20% έχει πραγματική αξία 16,67%, σε αντίθεση με μια "πραγματική" έκπτωση 20% που αφαιρείται επί τόπου και με την οποία όντως θα πλήρωνες μόνο 1000€ και όχι 1250€. 😉 Αν πληρωνα 1500, θα επαιρνα yellows που αντιστοιχουν σε 500 ευρω. Αν θες να το πας ετσι, δες το ως πληρωσα 1250 ευρω και μου εδωσαν επιταγες για σουπερ αξιας 250 ευρω. Τηλεοραση αρχικη: 1250, με εκπτωση 20%: 1000 και εγω παω σουπερ και αφηνω 250 ευρω. Συνολικα πληρωσα 1000 ευρω στο ΜΜ και 250 σουπερ Τηλεοραση αρχικη: 1250, με επιστροφη ποντων: 1250 και παω εγω σουπερ και δεν αφηνω τιποτα (αξιας μεχρι 250). Συνολικα 1250 ΜΜ και 0 στο σουπερ Edit: Τωρα καταλαβα τι εννοεις. Αυτο θα γινοταν αν στα 1250 ευρω εδιναν δωροεπιταγη 250 ευρω ωστε να τα αφησεις ολα στο ΜΜ. Απο την ωρα που τα yellows τα ξοδευεις ευκολα, και σε καθημερινα πραγματα, το βλεπω ως εκπτωση. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2020 από overpower 1
giorginho Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, overpower είπε Συνολικα πληρωσα 1000 ευρω στο ΜΜ και 250 σουπερ Aπο την ωρα που τα yellows τα ξοδευεις ευκολα, και σε καθημερινα πραγματα, το βλεπω ως εκπτωση. Είπα σχεδόν ακριβώς αυτό, με την διαφορά ότι την "έκπτωση" οφείλεις να την μοιράσεις μεταξύ τηλεόρασης και σούπερ, οπότε είναι 1041€ τηλεόραση και 209€ σούπερ. Δεν θεωρώ καθόλου υποκειμενικό το κομμάτι αυτό, καθώς μέσα στα 1250€ που πληρώνεις βρίσκονται όλα όσα παίρνεις. Αντίθετα, η δική σου οπτική είναι υποκειμενική (το λες και μόνος σου). Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από giorginho
sphinxgr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, spacestar είπε αν κατάλαβα καλά κάποιος που την παίρνει με τιμολόγιο (-24%) και με τα yellows αγοράζει πάλι κάτι με τιμολόγιο, εκπίπτει ξανά το 24% στα 250€ 😏😏 Δηλαδή πέφτει στα €708 με την ηχομπάρα, αν το υπολογισα σωστα! κι αν αυτό που πήρε με τα yellows έχει κι αυτό επιστροφή πάει λέγοντας.. Ναι. Αρκει η κάρτα που πληρώνεις να είναι στο όνομα της εταιρίας / ιδιοκτήτη του αφμ. Με yellows δεν μπορείς να αγοράσεις και να έχεις επιστροφή με yellows. Έτσι θα είχες επιστροφές για πάντα!!!!!!!! Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από sphinxgr
aissaris Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 10/2/2020 στις 6:31 ΜΜ, giorginho είπε Την έγραψα ήδη την βάση, την είχε αναφέρει ο matrixxx από το 2ο ποστ, το οποίο υποθέτω ότι ισχύει γιατί προσωπικά δεν μαζεύω κίτρινα: Πληρώνεις μπροστά (και ανεπιστρεπτί, όπως ήδη είπα) 1250€ και "μαζεύεις" κίτρινα που μπορείς να εξαργυρωσεις και να αποφύγεις να πληρώσεις 250€ σε μελλοντική αγορά. Άρα συνολικά αγοράζεις ("αναγκαστικά", για να ξοδέψεις τα κίτρινα) για 1500€ και πληρωνεις 1250€. Δεν αγοράζεις για 1250€ και πληρώνεις για 1000€. Ουσιαστικά μια" επιστροφή" 20% έχει πραγματική αξία 16,67%, σε αντίθεση με μια "πραγματική" έκπτωση 20% που αφαιρείται επί τόπου και με την οποία όντως θα πλήρωνες μόνο 1000€ και όχι 1250€. 😉 Παραπλανητική λογική. Μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο. Έστω ότι έχω σκοπό να χαλάσω 3000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ, όχι μόνο 250. Αγοράζω πρώτα την τηλεόραση 1250 και παίρνω 250 σε yellows τα οποία εξαργυρώνω στο σούπερ μάρκετ. Έδωσα 1250+3000 και είχα έκπτωση 250 ευρώ. 250/4250=6%. Ψίχουλα δηλαδή... Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να τσουβαλιάζεις το κόστος μελλοντικών αγορών με αυτό της αρχικής. Είτε μιλάμε για yellows, είτε για μετρητά, μιλάμε για ένα ισοδύναμο συγκεκριμένης αξίας αγαθών ή υπηρεσιών. Το πότε θα αποφασίσεις να κάνεις την ανταλλαγή δεν έχει καμία σημασία. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από aissaris 1
giorginho Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, aissaris είπε Παραπλανητική λογική. Μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο. Έστω ότι έχω σκοπό να χαλάσω 3000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ, όχι μόνο 250. Αγοράζω πρώτα την τηλεόραση 1250 και παίρνω 250 σε yellows τα οποία εξαργυρώνω στο σούπερ μάρκετ. Έδωσα 1250+3000 και είχα έκπτωση 250 ευρώ. 250/4250=6%. Ψίχουλα δηλαδή... Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να τσουβαλιάζεις το κόστος μελλοντικών αγορών με αυτό της αρχικής. Είτε μιλάμε για yellows, είτε για μετρητά, μιλάμε για ένα ισοδύναμο συγκεκριμένης αξίας αγαθών ή υπηρεσιών. Το πότε θα αποφασίσεις να κάνεις την ανταλλαγή δεν έχει καμία σημασία. Φυσικά και μπορείς να το δεις και έτσι, εγώ στο έγραψα με τον τρόπο που σου δίνει το μέγιστο δυνατό κέρδος, ακριβώς για σου "αρέσει" περισσότερο. Παραπλανητικη είναι μόνο η λογική ότι πιάνεις καθαρά -20% έκπτωση στην τηλεόραση και από ότι φαίνεται έχει πιάσει για τα καλά...! 😳😯 Υπάρχουν προγράμματα (ή και προωθητικές ενέργειες) επιστροφής χρημάτων τα οποια σου δίνουν την δυνατότητα αυτά που μαζεψες (Cashback) να τα πληρωθείς σε λογαριασμό σου. Οτιδήποτε μπορείς να πάρεις πίσω σε ρευστό λοιπόν μπορεις να το αφαιρέσεις ως έκπτωση όπως λες, οτιδήποτε είναι "δεμένο" με επόμενη αγορά είναι εντελώς "παραπλανητικο" (για να χρησιμοποιήσω και τον δικό σου όρο) να εφαρμοζεται/θεωρείται ως εκπτωση σε οτιδήποτε πέραν του ελάχιστου συνολικού ποσού που απαιτείται να ξοδέψεις (επομένως κανένα "τσουβάλιασμα"!) για να την λάβεις. Αν εσύ θες να ξεπεράσεις το ελάχιστο κατά ένα ποσό που τείνει στο άπειρο και να ρίξεις έτσι την έκπτωση σε ένα ποσοστό που τείνει στο μηδέν είναι δικό σου θέμα, δική σου επιλογή. Η μέγιστη έκπτωση επί της τηλεόρασης όμως είναι αυτή που με τα "ψυχρά" μαθηματικά κατεδειξα παραπάνω και δεν είναι 20%. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2020 από giorginho 2
Professor Xavier Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για να βρείτε ποια είναι η πραγματική έκπτωση πρέπει να σκεφτείτε... Τι χρηματική αξία έχουν τα προϊόντα που πουλάει το κατάστημα και πόσα χρήματα πρέπει να φύγουν από το πορτοφόλι σας για να τα αποκτήσετε. Τα yellows που σας δίνουν σαν επιστροφή ΔΕΝ είναι χρήματα αλλά επιπλέον προϊόντα που θα διαλέξετε να τα ανταλλάξετε με τα yellows μέσα από μία "περιορισμένη" λίστα καταστημάτων. Αν πιστεύετε ότι είναι το ίδιο τότε σκεφτείτε... Αν υπήρχαν δύο καταστήματα όπου το 1ο σας έκανε 20% έκπτωση στις τιμές των προϊόντων και το 2ο κατάστημα σας έδινε το 20% των τιμών σε επιταγή (yellows/bonus κλπ) για να την εξαργυρωσετε και αποκτήσετε επιπλέον προϊόντα. Ποιο από τα δύο θα διαλέγατε; Στο 1ο θα αποκτούσατε μια τηλεόραση... Πχ... Αξίας 1250€ και θα πληρώνατε για αυτή 1000€ (έκπτωση 20%) Στο 2ο θα αποκτούσατε την ίδια τηλεόραση αξίας 1250€, θα φευγανε από το πορτοφόλι σας 1250€ αλλά θα αποκτούσατε και επιπλέον προϊόντα αξίας 250€. Δηλαδή θα είχατε προϊόντα συνολικής αξίας 1500€ και θα πληρώνατε 1250€ (έκπτωση 16.67%). Και, πιστέψτε με, επειδή στο παιχνίδι μπαίνει και η ψυχολογία του καταναλωτή, στη 2η περίπτωση θα ξόδεψε γρήγορα αυτά τα "250€" γιατί θα νομίζετε πως τα παίρνετε τσάμπα και θα καταλήξετε να αγοράσετε περισσότερα! Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2020 από Professor Xavier 2
aissaris Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 5 ώρες πριν, giorginho είπε Φυσικά και μπορείς να το δεις και έτσι, εγώ στο έγραψα με τον τρόπο που σου δίνει το μέγιστο δυνατό κέρδος, ακριβώς για σου "αρέσει" περισσότερο. Παραπλανητικη είναι μόνο η λογική ότι πιάνεις καθαρά -20% έκπτωση στην τηλεόραση και από ότι φαίνεται έχει πιάσει για τα καλά...! 😳😯 Υπάρχουν προγράμματα (ή και προωθητικές ενέργειες) επιστροφής χρημάτων τα οποια σου δίνουν την δυνατότητα αυτά που μαζεψες (Cashback) να τα πληρωθείς σε λογαριασμό σου. Οτιδήποτε μπορείς να πάρεις πίσω σε ρευστό λοιπόν μπορεις να το αφαιρέσεις ως έκπτωση όπως λες, οτιδήποτε είναι "δεμένο" με επόμενη αγορά είναι εντελώς "παραπλανητικο" (για να χρησιμοποιήσω και τον δικό σου όρο) να εφαρμοζεται/θεωρείται ως εκπτωση σε οτιδήποτε πέραν του ελάχιστου συνολικού ποσού που απαιτείται να ξοδέψεις (επομένως κανένα "τσουβάλιασμα"!) για να την λάβεις. Αν εσύ θες να ξεπεράσεις το ελάχιστο κατά ένα ποσό που τείνει στο άπειρο και να ρίξεις έτσι την έκπτωση σε ένα ποσοστό που τείνει στο μηδέν είναι δικό σου θέμα, δική σου επιλογή. Η μέγιστη έκπτωση επί της τηλεόρασης όμως είναι αυτή που με τα "ψυχρά" μαθηματικά κατεδειξα παραπάνω και δεν είναι 20%. Μα και το ρευστό είναι δεμένο με επόμενη αγορά. Αλλιώς ποια η αξία του χρήματος; Με αυτή τη λογική, η μόνη πραγματική έκπτωση θα ήταν η επιστροφή, όχι χρημάτων η yellows, αλλά της ίδιας της ανθρωποπροσπάθειας που κατεβλήθη για την απόκτηση της αντίστοιχης χρηματικής αξίας. Επιμένω, λανθασμένη 100% η λογική σου
giorginho Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 13 λεπτά πριν, aissaris είπε Μα και το ρευστό είναι δεμένο με επόμενη αγορά. Αλλιώς ποια η αξία του χρήματος; Με αυτή τη λογική, η μόνη πραγματική έκπτωση θα ήταν η επιστροφή, όχι χρημάτων η yellows, αλλά της ίδιας της ανθρωποπροσπάθειας που κατεβλήθη για την απόκτηση της αντίστοιχης χρηματικής αξίας. Επιμένω, λανθασμένη 100% η λογική σου Δεν πειραζει, οπως ελεγε κι ενας φιλος, "οι δικες σας αγορες χρηματοδοτουν τις δικες μας σουπερ-αγορες" 😅
sphinxgr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για αρχή όποιος τα έχει καλά με τα οικονομικά, λειτουργεί σε επίπεδο έτους τον προυπολογισμό του και όχι μήνα. Τι σημαίνει αυτό? Σε ένα έτος πληρώνω 3000€ στο Σουπερ Μάρκετ. Επίσης θέλω μια τηλεόραση μέχρι 800€ και θέλω να την πάρω εντός του έτους γιατί μου περισσεύουν αυτά τα 800€ επιβεβαιωμένα στη διάρκεια του έτους. Σήμερα λοιπόν μια τηλεόραση των 1000€, μου βγαίνει 800€ (αφού όμως πρώτα δώσω 1000€ και μου επιστραφούν σε 1 μήνα τα 200€). Τι με ενδιαφέρει αν μου τα επιστρέψουν, σε λεφτά, σε κουπόνια ή σε πόντους? Θα πάρω τα 200€ και θα κάνω ψώνια στο σούπερ μάρκετ που ούτως ή άλλως θα έκανα. Απο τα 3000€ που θα χάλαγα στο σούπερ, τι με απασχολεί αν τα μισά, είναι με χρήματα και τα υπόλοιπα με κουπόνια και πόντους? Ούτως ή άλλως θα τα πλήρωνα. Οπότε με 800€ πήρα μια τηλεόραση που σήμερα έχει 1000€ και βγαίνω σαφέστατα κερδισμένος, γιατί αύριο η τηλεόραση θα έχει 1000€. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2020 από sphinxgr 3 2
iddqdiddqd Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 4 ώρες πριν, aissaris είπε Μα και το ρευστό είναι δεμένο με επόμενη αγορά. Αλλιώς ποια η αξία του χρήματος; Με ευρώ μπορώ να πληρώσω το νοίκι μου, τους φόρους μου, να αγοράσω οικόπεδο και δεν ξέρω τι. Με ποντάκια όχι. Οπότε, όχι γενικά δεν είναι το ίδιο. Αν αντί να σου δίνουν μισθό σου δίνανε το ισόποσο σε ποντάκια θεωρείς θα ήσουν εντάξει; 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Για αρχή όποιος τα έχει καλά με τα οικονομικά, λειτουργεί σε επίπεδο έτους τον προυπολογισμό του και όχι μήνα. Τι σημαίνει αυτό? Σε ένα έτος πληρώνω 3000€ στο Σουπερ Μάρκετ. Επίσης θέλω μια τηλεόραση μέχρι 800€ και θέλω να την πάρω εντός του έτους γιατί μου περισσεύουν αυτά τα 800€ επιβεβαιωμένα στη διάρκεια του έτους. Εδώ είναι το ζουμί: από τη στιγμή που οι πόντοι περνάνε σε σουπερμάρκετ και ξέρεις ότι κάνεις τόσο τζίρο σε σουπερμάρκετ, πράγματι τα πρώτα πχ €3000 το χρόνο σε ποντάκια είναι σχεδόν εξίσου χρήσιμα με χρήματα (σχεδόν γιατί τα ποντάκια μπορεί να τα ξεχάσεις και να παραγραφούνε, γιατί είναι εύκολο να κόψει το μάρκετ τα ποντάκια και γιατί αν δεν έχεις μαξιλάρι δεν μπορείς να εξαργυρώσεις τα ποντάκια σε ανάγκη). Η ηχομπάρα πχ που αναφέρθηκε είναι το ανάποδο: ναι μεν γράφει πάνω €350 αλλά προσωπικά αν δεν υπήρχε το πακέτο δε θα την αγόραζα. Θα έδινα τα λεφτά στο σκρουτχ ή σε άλλο μοντέλο στο ΜΜ ή θα έπαιρνα ενισχυτή+ηχεία ή δεν ξέρω τι. Οπότε με το να αφαιρώ την τιμή της ως "έκπτωση" όντως μπαίνω στο τριπάκι του διαφημιστή. 1
aissaris Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, iddqdiddqd είπε Με ευρώ μπορώ να πληρώσω το νοίκι μου, τους φόρους μου, να αγοράσω οικόπεδο και δεν ξέρω τι. Με ποντάκια όχι. Οπότε, όχι γενικά δεν είναι το ίδιο. Αν αντί να σου δίνουν μισθό σου δίνανε το ισόποσο σε ποντάκια θεωρείς θα ήσουν εντάξει; Τι σχέση έχει αυτό που γράφεις με αυτό που έγραψα εγώ; Είπα ποτέ ότι μετρητά και πόντοι είναι το ίδιο; Είπα ότι η αξία των μετρητών είναι η αγοραστική τους δύναμη, όπως και των πόντων. Αυτό σε αντιπαραβολή με τον ισχυρισμό του συμφορουμίτη ότι οι πόντοι σε δεσμεύουν σε μελλοντική αγορά, λες και τα μετρητά είναι πολύτιμα από μόνα τους, απλά και μόνο κατέχοντάς τα.
sphinxgr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Τελικά πήρε κανείς τηλεόραση ή θα τσακώνεστε για το αν αξίζει σαν προσφορά ή όχι? (που σαφώς αξίζει)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα