Camal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους! Μένουμε σε ένα οροφοδιαμέρισμα 3όροφης πολυκατοικίας στην Αθήνα. Στον τρίτο όροφο έκανε σύνδεση με φυσικό αέριο με αυτόνομη εγκατάσταση στο μπαλκόνι του. Εμείς είμαστε ακόμα με πετρέλαιο αλλά σκεφτόμαστε τη μετάβαση. Το ερώτημα τώρα είναι αν αξίζει να αλλάξουμε απλά τον καυστήρα ή και τον λέβητα και να κρατήσουμε τις υπάρχουσες σωληνώσεις, χωρίς πολλές εργασίες, ή να πάμε κι εμείς σε αυτόνομη εγκατάσταση. Ο λέβητας είναι 50.000 θερμίδων Bauherr. Θεωρώ ότι είναι υπερβολικός χωρίς να ξέρω αν επηρεάζει την κατανάλωση. Αντιστάθμιση δεν έχουμε. Το έχουμε ρυθμίσει το 60-40 και το δουλεύουμε μόνο εμείς που μένουμε στον 1ο. Η κατανάλωση είναι 2.5λτ/ώρα. Μιλήσαμε με τον άλλο ιδιοκτήτη και είναι θετικός σε μια αλλαγή από κοινού. Το θέμα είναι αν αξίζει. Τι γνώμη έχετε από αντίστοιχες αλλαγές που μπορεί να έχετε κάνει; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από Camal
aleks123 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Κι εγώ την ίδια απορία, έχω αν δηλαδή σε μικρή πολυκατοικία με 2-3 διαμερίσματα συμφέρει ένας κεντρικός καυστήρας ή ατομικός για κάθε διαμέρισμα. Αυτά έχω σκεφτεί μέχρι στιγμής. Τα συν: Ο κεντρικός θα έρθει πιο φτηνά. (3 * 3.000 για ατομικούς 6.000 για κεντρικό) τιμές στο περίπου. Ο κεντρικός θα μπει στο υπόγειο οπότε δε θα σου φάει χώρο από μπαλκόνια. Θα χρησιμοποιηθεί η υπάρχουσα εγκατάσταση (σωλήνες, κυκλοφορητές) χωρίς να θέλει νέα σκαψίματα. Η συντήρηση θα μοιράζεται στα κοινόχρηστα. Τα πλην: Θα είναι πιο μεγάλος οπότε όταν το ανάβει μόνο ένας θα καίει περισσότερο. Πρέπει αν τα έχετε καλά και να πληρώνουν όλοι τα κοινόχρηστα. Τεχνικά δεν ξέρω τι συμφέρει αν θέλει κάποιος ας συμπληρώσει τη λίστα.
NikosKallithea Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Εννοείται θα πας σε αυτόνομη "μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πηδα" λεει μια παροιμία 5
Camal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Εννοείται θα πας σε αυτόνομη "μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πηδα" λεει μια παροιμία Αν είμασταν 5-6 θα σου έλεγα εντάξει. Απλά είμαστε 2. Σαν μεζονέτα ας πούμε. Επικοινωνούμε μια χαρά. Παλαιότερα είχα πάρει προσφορά για αυτόνομη εγκατάσταση με σύστημα Vaillant και μου έβγαινε στα 3900. Κάπου εκεί αποφάσισα ότι αν είναι να βάλω κάτι αυτόνομο, θα βάλω αντλία θερμότητας να το συνδυάσω και με καινούρια σώματα αλλά και fancoils. Επειδή το κόστος είναι υψηλό το έχω αναβάλει. Τώρα προέκυψε η περίπτωση της κεντρικής, κυρίως για το χαμηλό κόστος εγκατάστασης.
skiabox Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Σε κεντρικό λέβητα με τροφοδοσία φυσικού αερίου πλήρωνα 10 ευρώ την ώρα θέρμανση. Με τον ατομικό λέβητα πληρώνω 10 λεπτά την ώρα.
SB_1957 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 54 λεπτά πριν, Camal είπε Αν είμασταν 5-6 θα σου έλεγα εντάξει. Απλά είμαστε 2. Σαν μεζονέτα ας πούμε. Επικοινωνούμε μια χαρά. Παλαιότερα είχα πάρει προσφορά για αυτόνομη εγκατάσταση με σύστημα Vaillant και μου έβγαινε στα 3900. Κάπου εκεί αποφάσισα ότι αν είναι να βάλω κάτι αυτόνομο, θα βάλω αντλία θερμότητας να το συνδυάσω και με καινούρια σώματα αλλά και fancoils. Επειδή το κόστος είναι υψηλό το έχω αναβάλει. Τώρα προέκυψε η περίπτωση της κεντρικής, κυρίως για το χαμηλό κόστος εγκατάστασης. Όσο καλή σχέση και αν έχετε η αυτόνομη είναι προτιμότερη, για να παραμείνει καλή η σχέση σας. Στο μέλλον μπορεί να πουληθεί, να νοικιαστεί, να μείνει κλειστό κ.λπ. κ.λπ. Στη θέση σου θα προτιμούσα την αυτόνομη όσο μεγάλο και αν ήταν το κόστος.
Maurikycli Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Κάντε ένα καλό συμμάζεμα του συστήματος πετρελαίου μήπως μαζευτεί η κατανάλωση. Δείτε μήπως "παίξετε" μόνο με το μπεκ του καυστήρα ή να ταιριάξετε κάποιον μικρότερο καυστήρα.. Συνέβαινε παλιά να βάζουν μεγαλύτερους καυστήρες σε μικρούς λέβητες. Ίσως να έχει συμβεί και σε εσάς και να κάνετε σπατάλη χωρίς όφελος. Εννοείται ότι πρέπει να βρείτε κάποιον τεχνικό αστέρι.
Camal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Κάντε ένα καλό συμμάζεμα του συστήματος πετρελαίου μήπως μαζευτεί η κατανάλωση. Δείτε μήπως "παίξετε" μόνο με το μπεκ του καυστήρα ή να ταιριάξετε κάποιον μικρότερο καυστήρα.. Συνέβαινε παλιά να βάζουν μεγαλύτερους καυστήρες σε μικρούς λέβητες. Ίσως να έχει συμβεί και σε εσάς και να κάνετε σπατάλη χωρίς όφελος. Εννοείται ότι πρέπει να βρείτε κάποιον τεχνικό αστέρι. Με μικρότερο μπεκ μου είπε ότι πιθανόν να έχω υγροποιήσεις στην καπνοδόχο η οποία είναι στον φωταγωγό.
Maurikycli Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μήπως να μονώνατε την καμινάδα ή να την αλλάζατε με διπλή μονωμένη; Αν πάτε σε φα σίγουρα θα χρειαστεί να το κάνετε για να έχετε όφελος στην κατανάλωση. (για τον κίνδυνο των υγροποιήσεων) Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από Maurikycli
Camal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Βασικά έχω μερικές απορίες όπως: Αξίζει να αλλάξουμε και λέβητα δεδομένου ότι το σπίτι είναι 12 ετών και ζήτημα είναι να έχει δουλέψει 3 έτη; Σε κάθε περίπτωση θα έχω αυξημένη κατανάλωση όταν το δουλεύω μόνος μου; Είτε είναι ο 50άρης λέβητας, είτε μπει άλλος 20-25 θα είναι σίγουρα παραπάνω από αυτά που χρειάζεται το διαμέρισμά μου. Ή απλά θα καίει περισσότερο αλλά και θα δουλεύει και για λιγότερη ώρα; Στο δεύτερο όροφο έχουν ηλιακό τριπλής ενέργειας. Αυτό θα επηρεάζει πολύ την κατανάλωση όταν θα ανάβουμε και οι δύο τη θέρμανση; Εγώ γενικά θέλω να φτιάξω το σπίτι ώστε να το έχω μόνιμα στους 20-21 βαθμούς το σπίτι και να μην σκέφτομαι την κατανάλωση όπως τώρα. Μήπως είναι πεταμένα λεφτά αν επενδύσουμε στην κεντρική εγκατάσταση; Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από Camal
NikosKallithea Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, Camal είπε Αν είμασταν 5-6 θα σου έλεγα εντάξει. Απλά είμαστε 2. Σαν μεζονέτα ας πούμε. Επικοινωνούμε μια χαρά. Παλαιότερα είχα πάρει προσφορά για αυτόνομη εγκατάσταση με σύστημα Vaillant και μου έβγαινε στα 3900. Κάπου εκεί αποφάσισα ότι αν είναι να βάλω κάτι αυτόνομο, θα βάλω αντλία θερμότητας να το συνδυάσω και με καινούρια σώματα αλλά και fancoils. Επειδή το κόστος είναι υψηλό το έχω αναβάλει. Τώρα προέκυψε η περίπτωση της κεντρικής, κυρίως για το χαμηλό κόστος εγκατάστασης. Ο καθε ενας κάνει τις επιλογές του σε αυτη την ζωή.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 εγώ πάντως που μένω σε πολυκατοικία 20 διαμερισμάτων έχουμε κεντρική θέρμανση πετρελαίου και σκέφτομαι την αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου.
Maurikycli Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 49 λεπτά πριν, Camal είπε Βασικά έχω μερικές απορίες όπως: Αξίζει να αλλάξουμε και λέβητα δεδομένου ότι το σπίτι είναι 12 ετών και ζήτημα είναι να έχει δουλέψει 3 έτη; Σε κάθε περίπτωση θα έχω αυξημένη κατανάλωση όταν το δουλεύω μόνος μου; Είτε είναι ο 50άρης λέβητας, είτε μπει άλλος 20-25 θα είναι σίγουρα παραπάνω από αυτά που χρειάζεται το διαμέρισμά μου. Ή απλά θα καίει περισσότερο αλλά και θα δουλεύει και για λιγότερη ώρα; Στο δεύτερο όροφο έχουν ηλιακό τριπλής ενέργειας. Αυτό θα επηρεάζει πολύ την κατανάλωση όταν θα ανάβουμε και οι δύο τη θέρμανση; Εγώ γενικά θέλω να φτιάξω το σπίτι ώστε να το έχω μόνιμα στους 20-21 βαθμούς το σπίτι και να μην σκέφτομαι την κατανάλωση όπως τώρα. Μήπως είναι πεταμένα λεφτά αν επενδύσουμε στην κεντρική εγκατάσταση; Η επιλογή της θέρμανσης είναι γρίφος. Αν έβρισκες έναν μηχανολόγο που πραγματικά ασχολείται με τη θέρμανση και δεν βγάζει πιστοποιητικά με το κιλό, θα ήταν η ιδανικότερη λύση. Ειδικά το μπόιλερ τριπλής έχει σημαντική κατανάλωση αν είναι μόνιμα συνδεδεμένο και δεν απομονώνεται κατά περίπτωση.
Doubt Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Camal είπε Βασικά έχω μερικές απορίες όπως: Αξίζει να αλλάξουμε και λέβητα δεδομένου ότι το σπίτι είναι 12 ετών και ζήτημα είναι να έχει δουλέψει 3 έτη; Σε κάθε περίπτωση θα έχω αυξημένη κατανάλωση όταν το δουλεύω μόνος μου; Είτε είναι ο 50άρης λέβητας, είτε μπει άλλος 20-25 θα είναι σίγουρα παραπάνω από αυτά που χρειάζεται το διαμέρισμά μου. Ή απλά θα καίει περισσότερο αλλά και θα δουλεύει και για λιγότερη ώρα; Στο δεύτερο όροφο έχουν ηλιακό τριπλής ενέργειας. Αυτό θα επηρεάζει πολύ την κατανάλωση όταν θα ανάβουμε και οι δύο τη θέρμανση; Εγώ γενικά θέλω να φτιάξω το σπίτι ώστε να το έχω μόνιμα στους 20-21 βαθμούς το σπίτι και να μην σκέφτομαι την κατανάλωση όπως τώρα. Μήπως είναι πεταμένα λεφτά αν επενδύσουμε στην κεντρική εγκατάσταση; Δε μας λες και μερικά βασικά; Σε ποια περιοχή είναι το σπίτι; Άλλο Κρήτη κι άλλο Θράκη ας πούμε. Έχετε αυτόνομο σύστημα πετρελαίου; Με ωρομέτρηση ή θερμιδομέτρηση; Αν έχετε ωρομέτρηση π.χ. κι ο άλλος έχει ηλιακό τριπλής, είσαι χαμένος από χέρι.
troi.g Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Προτίμησε την αυτόνομη θέρμανση , σίγουρα είναι οικονομικότερη , δε δίνεις λογαριασμό πότε θα ανάψεις και για πόση ώρα , και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι θα έχεις ζεστό νερό όποτε το θελήσεις. Ακριβη λύση για τώρα , πολύ οικονομική στο μέλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα