Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

θέλω να αγοράσω μια μονάδα που θα προοριζεται για εργασίες και gaming. Όσον αφορά gaming μιλάμε για παιχνίδια όπως BF4, BF1, Metro Exodus, Subnautica Below Zero, War Thunder, και άλλα πιο ελαφριά. 

Επίσης θελω να ρωτήσω, αξίζει ο I3-9100F αντι για τον Ryzen 2600? Εχω δει αρκετα reviews οπου και οι 2 εχουν παρόμοια fps στα παιχνιδια. Γενικώς αξίζει η intel (i5 9400f) επι της amd ryzen?

Ευχαριστώ.

Ποσό που διαθέτουμε :550-600 ευρω

Χρήση υπολογιστή : Κυριως gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Μπορεί καποιο πρόγραμμα επεξεργασίας βιντεο για να ανεβασω στο yt καποια βιντεο

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Οχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Κοντά στην Λαμία

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Καλύτερα απο ένα καταστημα. Και επειδή θέλω να γίνει η αγορά με δόσεις, ποιο κατάστημα συμφερει να επιλέξω(λόγω επιτοκίου, ταχυτητας παράδοσης, συνεπειας κ.α). Επίσης προτιμω να υπάρχει φυσικό κατάστημα οπου μπορω να απευθυνθω αν προκυψει κάποιο θέμα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Προτιμώ να συναρμολογηθεί απο το κατάστημα. Ωστόσο μπορώ και μόνος μου απλώς ''φοβαμαι'' το κομματι τοποθέτησης του επεξεργαστη(θέλει θερμική πάστα;, ειναι παρα πολυ ευαίσθητος στην τοποθέτηση;).

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Έχω στο λαπτοπ τα Win 10 τα οποια σκεφτομουν να τα μεταφέρω με καποιο τρόπο στον καινουριο υπολογιστή. εχω δεί βέβαια για κάποια κλειδιά στο G2A με 15-20€ αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιόπιστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, john_98 είπε

Έχω στο λαπτοπ τα Win 10 τα οποια σκεφτομουν να τα μεταφέρω με καποιο τρόπο στον καινουριο υπολογιστή. εχω δεί βέβαια για κάποια κλειδιά στο G2A με 15-20€ αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιόπιστα.

Όχι δεν μπορείς. Πάρε από εδώ ένα κλειδί με 4€ είναι αξιόπιστα. Τα windows τα κατεβάζεις από τη microsoft  σε ένα φλασάκι και τα εγκαθιστάς. Μετά κάνεις την ενεργοποίηση με το κλειδί.

1 ώρα πριν, john_98 είπε

Καλύτερα απο ένα καταστημα. Και επειδή θέλω να γίνει η αγορά με δόσεις, ποιο κατάστημα συμφερει να επιλέξω(λόγω επιτοκίου, ταχυτητας παράδοσης, συνεπειας κ.α). Επίσης προτιμω να υπάρχει φυσικό κατάστημα οπου μπορω να απευθυνθω αν προκυψει κάποιο θέμα.

Γι αυτά που ζητάς μόνο το e-shop νομίζω σε εξυπηρετεί.

spacer.png

spacer.png

R5 2600 (το e-shop όμως δεν τον έχει!) ~= i5 9400F > R5 1600. Το intel σύστημα βγαίνει λίγο πιο ακριβό και με 8GB RAM, αλλά το amd βγαίνει με 16GB RAM και είναι πιο κοντά στο budget σου. Θα προτιμούσα το amd γιατί στο μέλλον θα μπορείς να το αναβαθμίσεις και πιο φθηνά. Ο 1600 είναι ικανός επεξεργαστής γι΄αυτά που ζητάς και με ένα εύκολο overclock στα 3,7GHz (με δύο κλικ στο bios) είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορος με τον 2600.

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 3
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Όχι δεν μπορείς. Πάρε από εδώ ένα κλειδί με 4€ είναι αξιόπιστα. Τα windows τα κατεβάζεις από τη microsoft  σε ένα φλασάκι και τα εγκαθιστάς. Μετά κάνεις την ενεργοποίηση με το κλειδί.

Γι αυτά που ζητάς μόνο το e-shop νομίζω σε εξυπηρετεί.

spacer.png

spacer.png

R5 2600 (το e-shop όμως δεν τον έχει!) ~= i5 9400F > R5 1600. Το intel σύστημα βγαίνει λίγο πιο ακριβό και με 8GB RAM, αλλά το amd βγαίνει με 16GB RAM και είναι πιο κοντά στο budget σου. Θα προτιμούσα το amd γιατί στο μέλλον θα μπορείς να το αναβαθμίσεις και πιο φθηνά. Ο 1600 είναι ικανός επεξεργαστής γι΄αυτά που ζητάς και με ένα εύκολο overclock στα 3,7GHz (με δύο κλικ στο bios) είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορος με τον 2600.

Ευχαριστω ! Σχετικα με τα win10 keys ποια είναι η διαφορά του OEM, Retail CD key και Standard?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, john_98 είπε

Ευχαριστω ! Σχετικα με τα win10 keys ποια είναι η διαφορά του OEM, Retail CD key και Standard?

To OEM μπαίνει μόνο σε ένα μηχάνημα (μια μητρική συγκεκριμένα). Τα υπόλοιπα δεν έχουν αυτόν τον περιορισμό.

• Like 1
Δημοσ.

Να πω κάτι που έχω παρατηρήσει, σε όλα σχεδόν τα build στο 99% προτείνεται κάρτα AMD RX-580 ενώ υπάρχει η nvidia GTX 1650 Super στα ίδια λεφτά που καίει λιγότερο ρεύμα (σχεδόν το μισό!) και έχει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις. Μιλάμε για ελαφρύ gaming οπότε τα 4gb δεν είναι πρόβλημα. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, daredevil1 είπε

Να πω κάτι που έχω παρατηρήσει, σε όλα σχεδόν τα build στο 99% προτείνεται κάρτα AMD RX-580 ενώ υπάρχει η nvidia GTX 1650 Super στα ίδια λεφτά που καίει λιγότερο ρεύμα (σχεδόν το μισό!) και έχει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις. Μιλάμε για ελαφρύ gaming οπότε τα 4gb δεν είναι πρόβλημα. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

Πολύ απλά. To e-shop δεν την έχει. Ίδια απόδοση έχουν όμως. Aν θες μπορείς να πάρεις την 1650Super από αλλού. Ελαφρύ gaming πάντως δεν είναι το Metro Exodus (από τα πιο απαιτητικά αυτή τη στιγμή) και τα 4GB για κάποιον που αγοράζει κάρτα το 2020 είναι κάπως λίγα, σε λίγο καιρό οριακά θα έλεγα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...