Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην Ομάδα. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σε όσους κατέχουν το άθλημα. Είμαι ιδιοκτήτης ενός lacetti. Πρίν κάνα μήνα μου ανέβασε θερμοκρασίες είχε χάσει το νερό. Μην τα πολυλογώ καταλήξαμε ένα μήνα μετά να πάρει χαμπάρι μηχανικός ότι το αμάξι πήγαινε με καμμένη φλάτζα. Εννοείται άλλος από αυτόν που είχα πρίν. Πήγαμε σε πλήρη ρεκτιφιέ καπακιού μαζί με την φλάντζα ( για καλύτερα από ότι είπε) €650 το μαλλί φιλική τιμή! Το θέμα είναι ότι το αμάξι το παρέλαβα την προηγούμενη Τετάρτη και εδώ και 3-4 μέρες είδα πάλι μαγιονέζα στο καπάκι του λαδιού. Μέχρι πριν 3-4 μέρες απλά δεν είχα κοιτάξει. Μίλησα με τον μηχανικό και μου λέει είναι λογικό είναι τα καθαρίσματα γιατί το μοτέρ ήταν γεμάτο και σκούπιζε το και μην σε νοιάζει θα φύγει. Είναι αυτό λογικό. Να σημειώσω ότι η μαγιονέζα τώρα είναι περισσότερη από όση ήταν πρίν το βάλω μέσα με τα ημ φλάτζα καμμένη.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Λάδια αλλάξατε;

Αν αλλάξατε τοτε ειναι δύσκολα τα πράγματα, μην σε απογοητευσω, αλλα πανε τα 650€

Ναι αλλάξαμε κανονικά. Καλά να πάνε δεν πάνε! Μπορεί να του το σπάσω το μαγαζί αλλά θα το φτιάξει.

52 λεπτά πριν, sstratos είπε

Μέτρα την στάθμη των υγρών του ψυγείου, εάν είναι πάλι πεσμένη έχεις πρόβλημα 

Όχι δεν είναι πεσμένη καθόλου. Το θέμα είναι ότι ούτε την προηγούμενη φορά είχε πέσει η στάθμη, μετά το σκηνικό με την θερμοκρασία φυσικά.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, shadow3363 είπε

Καλησπέρα στην Ομάδα. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σε όσους κατέχουν το άθλημα. Είμαι ιδιοκτήτης ενός lacetti. Πρίν κάνα μήνα μου ανέβασε θερμοκρασίες είχε χάσει το νερό. Μην τα πολυλογώ καταλήξαμε ένα μήνα μετά να πάρει χαμπάρι μηχανικός ότι το αμάξι πήγαινε με καμμένη φλάτζα. Εννοείται άλλος από αυτόν που είχα πρίν. Πήγαμε σε πλήρη ρεκτιφιέ καπακιού μαζί με την φλάντζα ( για καλύτερα από ότι είπε) €650 το μαλλί φιλική τιμή! Το θέμα είναι ότι το αμάξι το παρέλαβα την προηγούμενη Τετάρτη και εδώ και 3-4 μέρες είδα πάλι μαγιονέζα στο καπάκι του λαδιού. Μέχρι πριν 3-4 μέρες απλά δεν είχα κοιτάξει. Μίλησα με τον μηχανικό και μου λέει είναι λογικό είναι τα καθαρίσματα γιατί το μοτέρ ήταν γεμάτο και σκούπιζε το και μην σε νοιάζει θα φύγει. Είναι αυτό λογικό. Να σημειώσω ότι η μαγιονέζα τώρα είναι περισσότερη από όση ήταν πρίν το βάλω μέσα με τα ημ φλάτζα καμμένη.

Πολλά δεν πήγε . Σε ανάλογη περίπτωση σε Honda (~300.000 χλμ) μου έκαψε φλάντζα.  Δεν είχε ανοιχτεί ποτέ 

Έδωσα 320€ εργασία πλανισμα αντλία νερού θερμοστάτη, και στα 1000 χιλιόμετρα του άλλαξα τα λάδια . Δεν παρατήρησα τα πρώτα χιλιόμετρα καθόλου πτώση του αντιψυκτικου και ούτε αλλοίωση λαδιων

Δημοσ.

Σου είπε ό,τι θα φύγει η "μαγιονέζα" και εγώ έχω της εξής απορία, να φύγει να πάει που; Στο σύστημα ψύξης θα παραμείνει. Έτσι όπως τα διαβάζω, φαίνεται να μπαίνουν λάδια και αν είναι όντως αυτό κάτι δεν έγινε καλά με το πλανάρισμα ή είναι από άλλο σημείο του κινητήρα. 

Δημοσ.

Υγρασία είναι,κάνε χλμ να δουλεψει αρκετά η μηχανή και κοίτα ξανά.

Ακόμα και πρόβλημα να μην έχεις ,αν κάνεις μικρές διαδρομές θα δεις μαγιονέζα στο καπάκι.Είναι υγρασία που δεν προλαβαίνει να εξατμιστεί.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Υγρασία είναι,κάνε χλμ να δουλεψει αρκετά η μηχανή και κοίτα ξανά.

Ακόμα και πρόβλημα να μην έχεις ,αν κάνεις μικρές διαδρομές θα δεις μαγιονέζα στο καπάκι.Είναι υγρασία που δεν προλαβαίνει να εξατμιστεί.

Εάν κάνει 3-4 χιλιόμετρα είναι φυσιολογικό όπως σωστά γράφεις 

Δημοσ.

Σε καθε περιπτωση εαν ανησυχεις καλο θα ήταν να κανεις μια αλλαγη ψυκτικών υγρών και ενα καλο καθαρισμα του κυκλωματος ψύξης (καλό ομως και παγουρια και σωληνώσεις και ψυγειο καλοριφερ και όλα).... εαν μετα ξαναδεις μαγιονεζες/μαρμελαδες/σαπουνιλες υπαρχει οντως πρόβλημα...

• Like 1
Δημοσ.

Όπως αναφέρθηκε το πιο πιθανό, είναι υγρασία είτε από "νερά" που δεν φύγανε τελείως με την αλλαγή των λαδιών είτε από μικρές αποστάσεις που κάνει το αμάξι. Παρακολουθείς νερά και λάδια και ενημερώνεις τον συνεργείο σου εάν κάτι δεν πάει καλά! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...