malias4 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, DanielRGr είπε Εσυ ποιο ρουτερ χρησιμοποιεις; Μην πηδας σε συμπερασματα τοσο γρηγορα Το ρουτερ μου ειναι αυτο το μοντελο ZXHN H208N το ειχα παρει με το που προτοεκανα συμβολαιο με cyta πριν 4 χρονια περιπου κ τωρα μεταβηκαμε στην βοντα αφου πωληθηκε. Ο αδερφος μου κ αυτος πρωην cyta ειχε ακομα πιο παλιο , ενα thomson κ πριν καμμια εβδομαδα του εστειλε η βονταφον το ZXHN H267N κ μενα δεν μου εστειλαν γιατι λεει ειναι οκ το δικο μου. Με το δικο του ρουτερ λοιπον δουλευει το wifi κ το ιντερνετ μου οκ με το δικο μου οχι Απλα δεν εχω τηλεφωνο αν παρω αλλο ρουτερ ετσι ; Αφου ειναι voip
DanielRGr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, malias4 είπε Το ρουτερ μου ειναι αυτο το μοντελο ZXHN H208N το ειχα παρει με το που προτοεκανα συμβολαιο με cyta πριν 4 χρονια περιπου κ τωρα μεταβηκαμε στην βοντα αφου πωληθηκε. Ο αδερφος μου κ αυτος πρωην cyta ειχε ακομα πιο παλιο , ενα thomson κ πριν καμμια εβδομαδα του εστειλε η βονταφον το ZXHN H267N κ μενα δεν μου εστειλαν γιατι λεει ειναι οκ το δικο μου. Με το δικο του ρουτερ λοιπον δουλευει το wifi κ το ιντερνετ μου οκ με το δικο μου οχι Απλα δεν εχω τηλεφωνο αν παρω αλλο ρουτερ ετσι ; Αφου ειναι voip Αν θυμαμαι καλα, υπαρχει ενα νημα καπου εδω που δινει root προσβαση στο H267N της Cyta. Μεσω root, μπορεις να βρεις τα στοιχεια SIP της γραμμης σου. Αυτο βεβαια, προυποθετει οτι θα παρεις το ρουτερ του αδερφου σου, θα το κανεις reset και θα συνδεσεις τη γραμμη σου απευθειας και θα κανεις απο εκει τις ρυθμισεις για να μπορεσει να τραβηξει τα στοιχεια σου απο τους σερβερ. Αρχικα, βρες τους ροοτ κωδικους, δοκιμασε τους στο ρουτερ του αδερφου σου και οταν κανει login (αν κανει και ολα ειναι οκ) πηγαινε στο tab VoIP και θα δεις στα αριστερα (με root login) καποιες λειτουργιες, π.χ Basic, Advanced κτλπ και εκει περα θα εχει ολες τις παραμετρους για VoIP (username, pass, servers, ports, IPs, κτλπ) Ετσι, αν φτανει το χερι κατω στη τσεπη και θες να δωσεις 200Ε μπορεις να παρεις ενα Asus VoIP router (VG86) το οποιο υποστηριζει VoIP και να τα εχεις ολα μαζι
malias4 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, DanielRGr είπε Αν θυμαμαι καλα, υπαρχει ενα νημα καπου εδω που δινει root προσβαση στο H267N της Cyta. Μεσω root, μπορεις να βρεις τα στοιχεια SIP της γραμμης σου. Αυτο βεβαια, προυποθετει οτι θα παρεις το ρουτερ του αδερφου σου, θα το κανεις reset και θα συνδεσεις τη γραμμη σου απευθειας και θα κανεις απο εκει τις ρυθμισεις για να μπορεσει να τραβηξει τα στοιχεια σου απο τους σερβερ. Αρχικα, βρες τους ροοτ κωδικους, δοκιμασε τους στο ρουτερ του αδερφου σου και οταν κανει login (αν κανει και ολα ειναι οκ) πηγαινε στο tab VoIP και θα δεις στα αριστερα (με root login) καποιες λειτουργιες, π.χ Basic, Advanced κτλπ και εκει περα θα εχει ολες τις παραμετρους για VoIP (username, pass, servers, ports, IPs, κτλπ) Ετσι, αν φτανει το χερι κατω στη τσεπη και θες να δωσεις 200Ε μπορεις να παρεις ενα Asus VoIP router (VG86) το οποιο υποστηριζει VoIP και να τα εχεις ολα μαζι Να σαι καλα φιλε μου απλα νομιζω δεν υπαρχουν πια οι κωδικοι root καπου γιατι απο 4/2/2020 η cyta μεταβηκε στην βοντα κ τα αλλαξανε ολα. Εψαξα παντου αλλα δεν μπορω να βρω τους κωδικους . Και εδω μεσα σε πολλα thread δεν δουλευει τιποτα απο τους κωδικους που προτεινουν τα παιδια. Αν παρω τηλ στη βοντα κ πω οτι το ρουτερ μου δεν δουλευει καλα κ τους εξηγησω οτι εκανα με χρι τωρα τα τεστ κ συνδεσα του αδερφου μου και ειμαι οκ δεν θα μου κανουν αντικατασταση; Ακομα κ στη χαιροτερη ας αγορασω ενα απο αυτους που ν απαιζει με voip. 20€ νομιζω το πουλανε το ztε σαν του αδερφου μου
malias4 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημερα κ παλι , μολις μιλησα με vodafone κ μου ειπε οντως εχει προβλημα το router μου κ θα μου στειλουν αλλο. Τον ρωτησα ποιο μοντελο κ μου λεει το tp link 100v εχει κανεις καμμια γνωμη ? ειναι καλο ? Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2020 από malias4
DanielRGr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, malias4 είπε Καλημερα κ παλι , μολις μιλησα με vodafone κ μου ειπε οντως εχει προβλημα το router μου κ θα μου στειλουν αλλο. Τον ρωτησα ποιο μοντελο κ μου λεει το zte H108 , αυτο που εχω τωρα ειναι το zte H208 οποτε θα μου στειλουν πιο παλιο μοντελο ακομα;;; Αnyway απο οτι ειδα αυτο το Η108 δεν εχει απο πισω υποδοχη κ λαμπακι μπροστα για phone? Mηπως κανανε βλακεια κ μου στειλουν pstn πως το λενε κ οχι voip ? Πως θα δουλεψει το τηλεφωνο μου; Εκτος κ αν καταλαβα λαθος ; Ποια ρουτερ δινει τωρα η βονταφον; Το ZTE H108N ειναι για ADSL γραμμες. Και ειναι χαλια, αν μπορεις να ζητησεις αλλο, καντο. Ωστοσο, πρεπει να τους ενημερωσεις οτι εχεις VoIP γιατι μαλλον δεν το ειδαν. Παρε τηλ την εξυπηρετηση πελατων αμεσα για να μηβ περιμενεις πολυ.
malias4 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, DanielRGr είπε Το ZTE H108N ειναι για ADSL γραμμες. Και ειναι χαλια, αν μπορεις να ζητησεις αλλο, καντο. Ωστοσο, πρεπει να τους ενημερωσεις οτι εχεις VoIP γιατι μαλλον δεν το ειδαν. Παρε τηλ την εξυπηρετηση πελατων αμεσα για να μηβ περιμενεις πολυ. ναι ξαναμιλησα μαζι τους λαθος καταλαβα φιλε μου το tp link 100v θα μου στειλουν . εκανα εντιτ κ το παραπανω ποστ μου
DanielRGr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, malias4 είπε ναι ξαναμιλησα μαζι τους λαθος καταλαβα φιλε μου το tp link 100v θα μου στειλουν . εκανα εντιτ κ το παραπανω ποστ μου Το Tp Link 100v ειναι σταθερο σαν ρουτερ με το μειονεκτημα οτι εχει 100αρες πορτες και 2.4ghz wifi 1
malias4 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Λοιπον μολις ηρθε το router κ το συνδεσα. Πρωτα απο ολα δεν αναβει το λαμπακι του τηλεφωνου αν κ το τηλεφωνο δουλευει.Αυτο μικρο το κακο τελος παντων Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορουσα να συνδεθω στο μενου του router με τον κωδικο που γραφει κατω απο αυτο. Μου γραφει λαθος κωδικο κτλ κτλ και για το ρουτερ κ για το ασυρματο δικτυο. Εβαλα λοιπον το pc με ethernet κ με τον κωδικο που βρηκα απο εδω απο το παλικαρι πιο πανω μπορω να συνδεθω σαν root κτλ κ αλλαξα το wifi δικτυο και τον κωδικο password.Οποτε μπορω να συνδεθω ασυρματα τωρα με iphone tablet κτλ κτλ Παω λοιπον απο το μενου του router σαν admin κτλ κ προσπαθω να αλλαξω τον κωδικο αλλα αφου δεν αναγνωριζει αυτον που ειναι στο αυτοκολητο οως μπορω να τον αλλαξω.;;; Αφου μπαινω σαν root δεν με νοιαζει κ τοσο απλα αν η βοντα το βρει κτλ κ το μπλοκαρει δεν θα μπορω να συνδεθω καθολου. Τι μπορω να κανω να τους παρω τηλεφωνο; Αλλα θα δουν οτι εχω μπει στο μενου οποτε θα μου πουν που τους βρηκες τους κωδικους να μπεις σαν root? Υπαρχει περιπτωση να εβαλαν λαθος αυτοκολητο με κωδικους πανω στο router?
malias4 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Λοιπον επιστρεφω με ενα τελευταιο update στην ιστορια για οσους παρακολουθουν 😆. Μετα απο πολυ ψαξιμο στο google βρηκα οτι οι κωδικοι δεν ηταν λαθος απλα ειχε κρατησει το safari στο κινητο κ ο firefox στο macbook history cookies κ cache απο το παλιο router γιαυτο εβγαζε λαθος τους κωδικους.Βεβαια εγω εβαζα κ τους παλιους αλλα δεν τους επαιρνε. Εκανα λοιπον εκαθαριση ιστορικου κτλ κ μια χαρα τους πηρε. Με το λαμπακι του phone πανω στο router απο οτι καταλαβα δεν αναβει οπως στο παλιο, μονο αν μιλαω με καποιον τοτε αναβει πρασινο.Λιγο βλακεια γιατι δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι οκ πχ αν συμβει καμμια βλαβη οως θα ξερω οτι δουλευει. Αλλα τελος παντων. Στο θεμα τωρα που ειχα με την ταχυτητα κτλ ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Βεβαια στην αρχη παλι ειχα θεμα γιατι ενω με καλωδιο κ speedtest σε pc η κ σε ολες τις αλλες ασυρματες συσκευες tablet , κινητα κτλ ειχα πολυ καλα αποτελεσματα. Πχ 18-19 mbps .Mε το iphone το δικο μου επαιρνα 13-14mbps Παλι google κ ψαξιμο. Εφταιγε που ειχα paired το apple watch με το bluetooth του iphone !!!!!!!!!!!! Οποτε αν σε iphone εχουμε ταυτοχρονα ανοιχτο bt και wifi κ κανουμε speedtest παιρνουμε μαπα αποτελεσμα.Μονο ομως αν ειμαστε σε 2.4 ghz wifi !!!Tωρα εχω το apple watch με wifi μεσα ατο σπιτι οποτε ολα καλα 😀 Με το καινουριο router εχω το maximum της γραμμης πιστευω. attainable rate 24 mbps - actual rate 23 mbps Με speedtest ακομα κ με wifi πιανω μεχρι κ 19mbps. Το μονο που παρατηρησα ειναι οτι μεχρι τωρα μια φορα χωρις λογο εσβησε το λαμπακι του internet κ εκανα επανεκινηση κ μετα δουλεψε ξανα. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από malias4 1
panos0100 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Παιδια να ρωτησω κατι και εγω, με noise margin στα 6 στην vodafone επιανα 13 με 12 ταχυτητα, ηρθε ο ΟΤΕ εσκαψε κατω απο το σπιτι και την επομενη μερα εκανε μια επανεκινηση το ρουτερ και επεσε στα 10 η ταχυτητα με το ιδιο noise margin στα 6, πως γινεται αυτο; και οσες φορες εκανα επανεκινηση πιανει παλι το ιδιο
poulinos Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 On 06/02/2020 at 18:29, malias4 said: Ευχαριστω για τη βοηθεια ! Μιλησα με vodafone κ μου το ξαναεβαλαν interleaved οποτε τωρα σας βαζω καινουριο screenshot απο το ρουτερ Ανεβηκα 2mbps γυρνοντας σε interleaved 😁 Μια ερωτηση ομως πχ με speedtest με wifi απο κινητο μου δειχνει πχ download 12 ενω δειχνει μεσα στο ρουτερ οτι κλειδωνει στα 19 ετσι; Πως ομως πχ στου αδερφου μου παλι με ιδια συνδεση κ ιδιες τιμες στο ρουτερ στο speedtest δειχνει 15; Ξερω οτι με wifi δεν ειναι ακριβες οι μετρησεις αλλα κ παλι πως γινετε να υπαρχει αποκληση 3mbps? α.δοκιμη με ethernet.αν με ethernet εισαι 19 τοτε παμε στο wifi. β.αν με wifi στο δικο σου σπιτι εισαι στα 14 για παραδειγμα και με το ιδιο κινητο και ρουτερ στον αδερφο σου εισαι στα 19 μπορει να φταινε τα παρακατω. αλλο καναλι στο ασυρματο εσυ αλλο αυτος. στο δικο σου σπιτι παραπανω παρεμβολες ή το ρουτερ σε χειροτερο σημειο. διαφορετικες ρυθμισεις στο ρουτερ πχ channel width 1
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 On 02/03/2020 at 12:49, panos0100 said: Παιδια να ρωτησω κατι και εγω, με noise margin στα 6 στην vodafone επιανα 13 με 12 ταχυτητα, ηρθε ο ΟΤΕ εσκαψε κατω απο το σπιτι και την επομενη μερα εκανε μια επανεκινηση το ρουτερ και επεσε στα 10 η ταχυτητα με το ιδιο noise margin στα 6, πως γινεται αυτο; και οσες φορες εκανα επανεκινηση πιανει παλι το ιδιο καποιο θεμα στο χαλκο δημιουργησα. εννοειται το margin μενει 6 αφου τοσο το εχουν ορισει απο την vodafone.
panos0100 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Στις 5/4/2020 στις 5:21 ΜΜ, poulinos είπε καποιο θεμα στο χαλκο δημιουργησα. εννοειται το margin μενει 6 αφου τοσο το εχουν ορισει απο την vodafone. Κάποιο θέμα έκαναν ο ΟΤΕ στον χαλκο; παντως τα crc εκει που έφταναν στον μηνα 16000 άλλα σταθερή η γραμμή, τώρα τον μήνα εχει 780 τίποτα δηλαδή, άλλα με 3mbps ποιο κάτω τέλος πάντων μονο με vdsl θα σωθούμε, και η vodafone δεν βλέπω να βάζει γρήγορα
soclvs Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Λοιπόν παιδια έχω και εγώ το ίδιο θέμα (ημουν και εγω cyta και τωρα vodafone και εχω το zte H267N το οποίο κλειδώνει στα 18Mbps αλλά στην πράξη έχω 15-15.4) Είναι θέμα του modem/router και εαν ναι δέχονται αντικατάσταση απο την vodafone?
panos0100 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Τωρα ξανα πηγα παλι στα 11, αλλα βλεπω οτι κανει συχνα επανεκινηση το ρουτερ, και βλεπω το λαμπακι του ιντερνετ μενει κοκκινο για αρκετη ωρα, τα CRC ειναι 356 τα FEC ειναι 45000 και τα HEC ειναι 25000 μηπως εχει καποιο προβλημα το ρουτερ; ή ο διαχωριστης κατω; δεν πιστευω τωρα να ειναι θεμα γραμμης αυτο, γιατι με ποιο πολλα CRC και δεν εκανε επανεκινηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα