ilos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Tbh και η αναβάθμιση από 1600 σε 2600 minimal είναι. Ένα 10-15% παραπάνω performance. Εγώ πήγα από 1600 σε 3700x και αυτό μόνο επειδή μου ζήτησαν το παλιό pc. Μια χαρά καλυμμένος ήμουν και με τον 1600 για τα workloads μου. Άντε τώρα μπορώ να τρέχω 2 VMs μαζί και το handbrake κάνει το μισό χρόνο όποτε το χρησιμοποιώ. Δεν είναι κάτι που δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς.😁 1
Θανάσης Μέγκουλας Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, ilos είπε Tbh και η αναβάθμιση από 1600 σε 2600 minimal είναι. Ένα 10-15% παραπάνω performance. Εγώ πήγα από 1600 σε 3700x και αυτό μόνο επειδή μου ζήτησαν το παλιό pc. Μια χαρά καλυμμένος ήμουν και με τον 1600 για τα workloads μου. Άντε τώρα μπορώ να τρέχω 2 VMs μαζί και το handbrake κάνει το μισό χρόνο όποτε το χρησιμοποιώ. Δεν είναι κάτι που δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς.😁 Οπότε λες να πάω σε Χ570 για να είμαι καλυμμένος μελόντικα ; 🧐🤔
ilos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Θανάσης Μέγκουλας είπε Οπότε λες να πάω σε Χ570 για να είμαι καλυμμένος μελόντικα ; 🧐🤔 Εγώ λέω να κάτσεις στα αυγά σου και να μη κάνεις συνέχεια λιλιπούτεια upgrades.😁 Πήρες ήδη τον 2600? Ε πάρε μια b450 tomahawk max ή την x470 gaming plus max και είσαι jet. Αν ΔΕΝ τον είχες πάρει ήδη, τότε θα το σκεφτόσουν για συνδυασμό 3600/3700x και x570. 2
Θανάσης Μέγκουλας Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, ilos είπε Εγώ λέω να κάτσεις στα αυγά σου και να μη κάνεις συνέχεια λιλιπούτεια upgrades.😁 Πήρες ήδη τον 2600? Ε πάρε μια b450 tomahawk max ή την x470 gaming plus max και είσαι jet. Αν ΔΕΝ τον είχες πάρει ήδη, τότε θα το σκεφτόσουν για συνδυασμό 3600/3700x και x570. Εγώ γιατί σε ρωτάω γιατί κάποια στιγμή θα πάρω rx 5700xt (είμαι βετεράνος 1060 3gb ocv1 armor 🤪) και αυτό που με απασχολεί είναι αυτό το θέμα με το Pci-e. Θα μπορέσει η 5700xt να παίξει σε 3 x16 ? Αν ναι τότε σίγουρα θα έχει μειωμένη απόδοση το θέμα είναι κατά πόσο 🙄
ilos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Θανάσης Μέγκουλας είπε Εγώ γιατί σε ρωτάω γιατί κάποια στιγμή θα πάρω rx 5700xt (είμαι βετεράνος 1060 3gb ocv1 armor 🤪) και αυτό που με απασχολεί είναι αυτό το θέμα με το Pci-e. Θα μπορέσει η 5700xt να παίξει σε 3 x16 ? Αν ναι τότε σίγουρα θα έχει μειωμένη απόδοση το θέμα είναι κατά πόσο 🙄 Έχεις ιδέα πόσο δυνατή κάρτα πρέπει να βγει για να κάνει saturate όλο τον δίαυλο pcie v3 x16? Τουλάχιστον 2 φορές πιο δυνατή από 2080ti. ούτε και η καλύτερη από τις επόμενες γενεές δε θα έχει θέμα σε pcie v3. Ο μόνος λόγος αυτή τη στιγμή για pcie v4 είναι οι gen4 nvme.m2 SSDs.
Θανάσης Μέγκουλας Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, ilos είπε Έχεις ιδέα πόσο δυνατή κάρτα πρέπει να βγει για να κάνει saturate όλο τον δίαυλο pcie v3 x16? Τουλάχιστον 2 φορές πιο δυνατή από 2080ti. ούτε και η καλύτερη από τις επόμενες γενεές δε θα έχει θέμα σε pcie v3. Ο μόνος λόγος αυτή τη στιγμή για pcie v4 είναι οι gen4 nvme.m2 SSDs. Εγώ ξέρω φίλε ότι η τεχνολογία καλπάζει. Αρα εντάξει με κατατόπισες πλήρως. Να σε πω την αλήθεια είχα και αυτό στο νου μου για τους Nvme. Αλλά νομίζω οτι μετά από ένα σημείο για έναν μέσο χρήστη δεν θα υπάρχει διαφορά. Όμως για κάποιον που ασχολείται με επεξεργασία βίντεο κλπ σίγουρα θα αποδειχθεί σωτήρια. Επ ευκαιρίας έχεις δουλέψει τα καινούρια Corsair RM ; (Όχι αυτά που είναι κιτρινο με μαύρο αλλά αυτά που είναι ολόμαυρα) διάβασα για τους πυκνωτές και τον ανεμιστήρα ότι είναι λίγο χαμηλότερης ποιότητας παρά ταύτα 10 χρόνια εγγύηση .
kkatzos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 31 λεπτά πριν, Θανάσης Μέγκουλας είπε Θα μπορέσει η 5700xt να παίξει σε 3 x16 ? Αν ναι τότε σίγουρα θα έχει μειωμένη απόδοση το θέμα είναι κατά πόσο 🙄 Καθόλου μειωμένη απόδοση με PCIe 3. Επαρκεί και για 2080Τι. ... επίσης ΚΑΛΥΤΕΡΑ να μη χρησιμοποιείται PCIe 4 με 5700(XT) γιατί υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα. Οι περισσότεροι με X570 και 5700 απενεργοποιούν το PCIe 4 και τη δουλεύουν με 3. 3
George! Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Εχω την συγκεκριμένη μητρική με τον 3600x και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είχα όμως πρόβλημα με το bios του Νοεμβρίου που όποτε πήγαινα να περάσω drivers ανεξαρτήτως συσκευής, έκανε το pc restart! Με το bios του Ιανουαρίου όλα καλά. 1
leros2004 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Στις 9/2/2020 στις 5:21 ΜΜ, Θανάσης Μέγκουλας είπε Εγώ ξέρω φίλε ότι η τεχνολογία καλπάζει. Αρα εντάξει με κατατόπισες πλήρως. Να σε πω την αλήθεια είχα και αυτό στο νου μου για τους Nvme. Αλλά νομίζω οτι μετά από ένα σημείο για έναν μέσο χρήστη δεν θα υπάρχει διαφορά. Όμως για κάποιον που ασχολείται με επεξεργασία βίντεο κλπ σίγουρα θα αποδειχθεί σωτήρια. Επ ευκαιρίας έχεις δουλέψει τα καινούρια Corsair RM ; (Όχι αυτά που είναι κιτρινο με μαύρο αλλά αυτά που είναι ολόμαυρα) διάβασα για τους πυκνωτές και τον ανεμιστήρα ότι είναι λίγο χαμηλότερης ποιότητας παρά ταύτα 10 χρόνια εγγύηση . Προφανώς για να μην ξέρεις που ακριβώς θα σε βοηθήσει το PCIe 4, σου είναι παντελώς αχρείαστο , όπως είναι αχρείστο για το 99% των καταναλωτών. Όταν με το καλό αποτελέσει must, μη στεναχωριέσαι θα έχεις ήδη μητρική που θα το υποστηριζει
Θανάσης Μέγκουλας Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, leros2004 είπε Προφανώς για να μην ξέρεις που ακριβώς θα σε βοηθήσει το PCIe 4, σου είναι παντελώς αχρείαστο , όπως είναι αχρείστο για το 99% των καταναλωτών. Όταν με το καλό αποτελέσει must, μη στεναχωριέσαι θα έχεις ήδη μητρική που θα το υποστηριζει Το ότι δεν ανέφερα για τους NVME δεν σημαίνει οτι δεν το γνωρίζω. Ανάλογα με τι ασχολείσαι την δεδομένη στιγμή για εκείνο θέλεις να ενημερώνεσαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα